Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Uzené z divočáka

Uzené z divočáka


host - xxx.xxx.54.27 (?)
18.12.2011 22:35

Pokud nebyl upytlačen - což věřím - veterinární kontrolou projít musel, povinost ze zákona. E

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
Stránky: 1, 2   

Uzené z divočáka


host - xxx.xxx.248.128 (?), 18.12.2011 19:07
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Omlouvám se,  dostal jsem kýtu a přední nohu z divočáka.  První nápad byl naložit a vyudit.  Co myslíte? Lze nelze? Při hledání jsem se dostal na tyto stránky, ale vzhledem k časové tísni nestihnu přečíst diskusi, jestli se to někde řešilo.   Napovězte prosím.  Děkuji.

Připojit reakci   
   

Uzené z divočáka


Milan Boštička (5) - xxx.xxx.119.49 (?), 18.12.2011 19:23
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jestli Vám mohu říci svůj názor tak kupte stejné množství vepřového boku a udělejte klobásy. Jsou výborné.

Nechci vás podceňovat, ale pokud jste nikdy nenakládal a neudil zvěřinu nemuselo by to dobře dopadnout. Jedná se hlavně o nastříknutí masa a způsobu uzení.

           S pozdravem Milan Boštička

Připojit reakci
      

Uzené z divočáka


host - xxx.xxx.248.128 (?), 18.12.2011 19:35
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

díky, právě před zvěřinou mě varovali.. :-)) proto ten dotaz.. :-)) a jestli to můžu rozšířit, co dál s těmi klobásami?   I to je řešení.. :-))  díky..

Připojit reakci
         

Uzené z divočáka


Maty (30) - xxx.xxx.92.43 (?), 18.12.2011 19:49
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sníst, zavařit, zamrazit. V tomto pořadí to upředňostnuji já. Čerstvé jsou super, zavařené jsou výborné, zamražené moc dlouho nevydrží (doporučuji maximálně dva měsíce).
Martin

Připojit reakci
   

Uzené z divočáka


host - xxx.xxx.220.54 (?), 18.12.2011 20:07
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z divočáka je výýýborná svíčková, nemá tak suché maso jako ostatní zvěřina (holt je to prase...)...ňam, ňam            Lída

Připojit reakci
      

Uzené z divočáka


host - xxx.xxx.248.128 (?), 18.12.2011 20:24
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

to já vím...:-))   ale s dárcem jsme si domluvili změnu.. :-)) a ta je na mě.. :-) 

to uzené nás láká.. :-), ale každá rada dobrá.. :-))

Připojit reakci
         

Uzené z divočáka


host - xxx.xxx.220.54 (?), 18.12.2011 21:15
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Koukala jsem na "lovecké fórum", tam píší na dva dny naložit do směsi sůl+pepř+bylinky+olej, pak řádně prošpikovat a udit při 65-70°C 6 hodin (dotyčný udil kousky plece svázané drátem). Jinak to moc nedoporučují, že je uzené maso dost suché a navíc hrozí nákaza životu nebezpečným svalovcem (je nutné veterinární vyšetření). Letos se vyskytl na Orlickoústecku a Pardubicku.

Připojit reakci
            

Uzené z divočáka


host - xxx.xxx.248.128 (?), 18.12.2011 21:43
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

děkuji, o prošpikování se ke mě info již dostalo... :-))  se zbytkem se se sousedem u plotu a společné slivovice domluvíme.. :-))  ještě jednou děkuji...

někdo psal o klobáskách..., lze připojit návod? postup?  i to je mořná varianta..  děkuji.. :-))

Připojit reakci
                  

Uzené z divočáka


host - xxx.xxx.54.27 (?), 18.12.2011 22:35
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud nebyl upytlačen - což věřím - veterinární kontrolou projít musel, povinost ze zákona. E

Připojit reakci
                        

Uzené z divočáka


vyslouzil (590) - xxx.xxx.65.50 (?), 19.12.2011 9:28
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

 Považuji zvěřinu zá vzácné maso, jehož nezaměnitelná chuť vynikne v kuchyňské úpravě (svíčková, šípková omáčka atd). Pokud je masa skutečně hodně, pak ho lze jistě vyudit či vyrobit klobásy. 
  Já bych maso ze 2 noh naložil do láku (raději vykostěné), tam vydrží měsíc, i déle a dá se použít i vícekrát..
   S uzením zvěřiny nemám zkušenosti, proto bych se toho trochu bál.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů