Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Udírny Thermowind

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.245.162 (?)
26.7.2018 8:24, počet návštěv: 8991
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím,

máte někdo zkušenost s elektrickými udírnami Thermowind?

Chtěl bych něco jednoduchého na zahradu.

Petr

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.177.173 (?)
26.7.2018 9:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Elektrické udírny jsou dobré na studené uzení díky regulaci, na teplé uzení si pořidte něco na dřevo, mám za to, že i na těch grilech s poklicí ce dá udit.

Připojit reakci
   

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.113.114 (?)
1.9.2018 21:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Známý mi říkal, že si koupil taky elektrickou udírnu a nemůže si ji vynáchválit, ale já nevím.Koupil si něco takového, ale mě se to jednak zdá trochu drahé a za drahé se mi nezdá ten studený kouř. Sice tvrdí, že to udí stejně, ale myslím si, že klasicé uzené na dřevě je prostě to nejlepší. Ale já nejsem žádný odborník, vždyť i mou udírnu tvoří "jen" dva sudy :D a přece udí

Připojit reakci
   

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.245.12 (?)
14.9.2018 9:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Porože jsem udělal dost bolestnou zkušenost s oběma udírnama, skončil jsem u polské Borniak... a spokojenost největší. šlape, udí studeně i teple, plně automaticky a levně.

Připojit reakci
      

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.64.137 (?)
26.10.2018 9:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím. Já jsem kuupil udírnu z Muntfield. O víkendu tam vyzkouším klobásky (včera jsem plnil) a kousek boku a kotlety. tak jsem zvědav.  Snad nebudu zklamán.

Ta udírna Borniak se mi moc líbí. Především to podávání štěpků. Kterou máte a kde jste ji koupil? V polsku? Pěkný den.

Připojit reakci
         

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.245.166 (?)
20.11.2018 20:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobry den, jak dlouho a na kolik stupnu jste udil klobasky prosim?
Připojit reakci
            

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.64.137 (?)
22.11.2018 15:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takže pár zkušeností s udírnou mountfield:

-maso (bok, kotlety) nakládáno - napichováním láku z pragandy a česneku, pak zalito v nádobě z plastu 3 dny v lednici.

-po nahřátí udírny uzeno 2 hodiny na 85 st. c, pak doplnění štěpků, nastavení 110 st. c na dvě hodiny, znovu doplnění dřev. štěpků(používám smše štěpků a dubových hrubších pilin), nastavení 85 st. C a uzeno po dosažení vnitřní teploty cca 82 st.C(trvalo to kolem 5 hodin). Toto hlídám bezdrátovým teploměrem do masa.  Maso výborné, měkké - jako z velké zděné udírny.

Druhá varianta - použít teploměr do masa co je součástí udírny a je hotovo za cca 2,5 hod. taky dobré, ale trochu méně kouřového aroma.

------------

klobásy jsem zkoušel dělat jako první pokus při teplotě 65 st. C a to pouze se štěpkou, neměl jsem ještě piliny. nebylo to ono. Málo kouře, musel jsem přidat teplotu, byly spíše upečené.

Budu dělat druhý pokus tak, že teplotu dám na 80 st. c a pohlídám si vnitřní teplotu masa na cca 75 st.C.

Na rychlou spotřebu by taky šlo použít vnitřní tepelné čidlo dodávané k udírně. To nastavit na uvedených 75 st.C. Bude to hotovo za hodinu.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Generátor kouře4222.1.2020119362
Kaiserova elektrická udírna3517.1.202014672
Lovecký a Turistický salám3415.1.2020124929
Uzení špeku915.1.2020930
Elektrická udírna z Mountfield2812.1.202014136
Uzení masa808.1.2020179059
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny255.1.202054367
Kolik soli na lák na uzené?5230.12.2019187869
Rychlosoli v mase - pro a proti624.12.201939423
Jak obalit uzené maso?422.12.20191628
Uzeni bucek633.12.201996407
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019128006
Uzení domácích klobás16023.11.2019542284
Udírna415.11.20191828
Domácí klobásy734.11.2019294512
Prvni moje uzeni2531.10.201928867
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194801
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019137341
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20199357
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20192343
Dehtování4625.8.201942751
Udírna dehtuje2625.8.201944989
Kyselost po uzení1126.7.201931080
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201923141
Jake drevo2515.3.201930581
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20198891
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019113612
Uzení Zadní Hovězí74.2.201911078
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20195461
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201856154
Udírny Thermowind722.11.20188992
Dmácí uzený sýr4622.8.2018276630
A až Z o uzení2053.8.2018579302
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018360256
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201842230
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201878931
Špek1228.3.201859593
Plnička klobás143.2.201819705
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201812862
Odkůrování polínek na uzení56.1.20187410
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů