Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Udírny Thermowind

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.245.162 (?)
26.7.2018 8:24, počet návštěv: 6811
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím,

máte někdo zkušenost s elektrickými udírnami Thermowind?

Chtěl bych něco jednoduchého na zahradu.

Petr

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.177.173 (?)
26.7.2018 9:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Elektrické udírny jsou dobré na studené uzení díky regulaci, na teplé uzení si pořidte něco na dřevo, mám za to, že i na těch grilech s poklicí ce dá udit.

Připojit reakci
   

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.113.114 (?)
1.9.2018 21:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Známý mi říkal, že si koupil taky elektrickou udírnu a nemůže si ji vynáchválit, ale já nevím.Koupil si něco takového, ale mě se to jednak zdá trochu drahé a za drahé se mi nezdá ten studený kouř. Sice tvrdí, že to udí stejně, ale myslím si, že klasicé uzené na dřevě je prostě to nejlepší. Ale já nejsem žádný odborník, vždyť i mou udírnu tvoří "jen" dva sudy :D a přece udí

Připojit reakci
   

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.245.12 (?)
14.9.2018 9:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

podívejte se sem http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=144&t=2276&hilit=bradley a sem http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=132&t=2911&p=8181&hilit=impuls#p8181

Porože jsem udělal dost bolestnou zkušenost s oběma udírnama, skončil jsem u polské Borniak... a spokojenost největší. šlape, udí studeně i teple, plně automaticky a levně.

Připojit reakci
      

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.64.137 (?)
26.10.2018 9:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím. Já jsem kuupil udírnu z Muntfield. O víkendu tam vyzkouším klobásky (včera jsem plnil) a kousek boku a kotlety. tak jsem zvědav.  Snad nebudu zklamán.

Ta udírna Borniak se mi moc líbí. Především to podávání štěpků. Kterou máte a kde jste ji koupil? V polsku? Pěkný den.

Připojit reakci
         

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.245.166 (?)
20.11.2018 20:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobry den, jak dlouho a na kolik stupnu jste udil klobasky prosim?
Připojit reakci
            

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.64.137 (?)
22.11.2018 15:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takže pár zkušeností s udírnou mountfield:

-maso (bok, kotlety) nakládáno - napichováním láku z pragandy a česneku, pak zalito v nádobě z plastu 3 dny v lednici.

-po nahřátí udírny uzeno 2 hodiny na 85 st. c, pak doplnění štěpků, nastavení 110 st. c na dvě hodiny, znovu doplnění dřev. štěpků(používám smše štěpků a dubových hrubších pilin), nastavení 85 st. C a uzeno po dosažení vnitřní teploty cca 82 st.C(trvalo to kolem 5 hodin). Toto hlídám bezdrátovým teploměrem do masa.  Maso výborné, měkké - jako z velké zděné udírny.

Druhá varianta - použít teploměr do masa co je součástí udírny a je hotovo za cca 2,5 hod. taky dobré, ale trochu méně kouřového aroma.

------------

klobásy jsem zkoušel dělat jako první pokus při teplotě 65 st. C a to pouze se štěpkou, neměl jsem ještě piliny. nebylo to ono. Málo kouře, musel jsem přidat teplotu, byly spíše upečené.

Budu dělat druhý pokus tak, že teplotu dám na 80 st. c a pohlídám si vnitřní teplotu masa na cca 75 st.C.

Na rychlou spotřebu by taky šlo použít vnitřní tepelné čidlo dodávané k udírně. To nastavit na uvedených 75 st.C. Bude to hotovo za hodinu.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kaiserova elektrická udírna1113.8.20192010
Uzení masa5011.8.2019155006
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20193912
Tvrdá kůže na bůčku230.7.20192383
Uzení domácích klobás15928.7.2019500077
Kyselost po uzení1126.7.201926277
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201918852
Generátor kouře3918.3.2019101314
Dehtování4418.3.201930123
Jake drevo2615.3.201925301
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20195348
Prvni moje uzeni2315.3.201922676
Udírna dehtuje221.3.201934769
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019105504
Uzení Zadní Hovězí74.2.20196616
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20193513
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201844843
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20184571
Udírny Thermowind722.11.20186812
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018108147
Domácí klobásy6919.10.2018275446
Dmácí uzený sýr4622.8.2018259916
A až Z o uzení2053.8.2018535425
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018338328
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201835332
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201870693
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018168236
Lovecký a Turistický salám329.5.2018115233
Uzeni bucek6028.3.201878681
Špek1228.3.201853605
Plnička klobás143.2.201816033
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20189907
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185750
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017125515
První klobásky5119.12.2017101571
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201746907
Průměr komínu k udírně22.8.20177924
Zateplení udírny816.7.20179777
Udene kuriatko47.6.20176467
Uzený kapr3129.5.2017133806
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů