Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Udírny Thermowind

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.245.166 (?)
20.11.2018 20:47
Dobry den, jak dlouho a na kolik stupnu jste udil klobasky prosim?
Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.245.162 (?)
26.7.2018 8:24, počet návštěv: 5814
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím,

máte někdo zkušenost s elektrickými udírnami Thermowind?

Chtěl bych něco jednoduchého na zahradu.

Petr

Připojit reakci   
   

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.177.173 (?)
26.7.2018 9:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Elektrické udírny jsou dobré na studené uzení díky regulaci, na teplé uzení si pořidte něco na dřevo, mám za to, že i na těch grilech s poklicí ce dá udit.

Připojit reakci
   

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.113.114 (?)
1.9.2018 21:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Známý mi říkal, že si koupil taky elektrickou udírnu a nemůže si ji vynáchválit, ale já nevím.Koupil si něco takového, ale mě se to jednak zdá trochu drahé a za drahé se mi nezdá ten studený kouř. Sice tvrdí, že to udí stejně, ale myslím si, že klasicé uzené na dřevě je prostě to nejlepší. Ale já nejsem žádný odborník, vždyť i mou udírnu tvoří "jen" dva sudy :D a přece udí

Připojit reakci
   

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.245.12 (?)
14.9.2018 9:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

podívejte se sem http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=144&t=2276&hilit=bradley a sem http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=132&t=2911&p=8181&hilit=impuls#p8181

Porože jsem udělal dost bolestnou zkušenost s oběma udírnama, skončil jsem u polské Borniak... a spokojenost největší. šlape, udí studeně i teple, plně automaticky a levně.

Připojit reakci
      

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.64.137 (?)
26.10.2018 9:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím. Já jsem kuupil udírnu z Muntfield. O víkendu tam vyzkouším klobásky (včera jsem plnil) a kousek boku a kotlety. tak jsem zvědav.  Snad nebudu zklamán.

Ta udírna Borniak se mi moc líbí. Především to podávání štěpků. Kterou máte a kde jste ji koupil? V polsku? Pěkný den.

Připojit reakci
         

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.245.166 (?)
20.11.2018 20:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobry den, jak dlouho a na kolik stupnu jste udil klobasky prosim?
Připojit reakci
            

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.64.137 (?)
22.11.2018 15:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takže pár zkušeností s udírnou mountfield:

-maso (bok, kotlety) nakládáno - napichováním láku z pragandy a česneku, pak zalito v nádobě z plastu 3 dny v lednici.

-po nahřátí udírny uzeno 2 hodiny na 85 st. c, pak doplnění štěpků, nastavení 110 st. c na dvě hodiny, znovu doplnění dřev. štěpků(používám smše štěpků a dubových hrubších pilin), nastavení 85 st. C a uzeno po dosažení vnitřní teploty cca 82 st.C(trvalo to kolem 5 hodin). Toto hlídám bezdrátovým teploměrem do masa.  Maso výborné, měkké - jako z velké zděné udírny.

Druhá varianta - použít teploměr do masa co je součástí udírny a je hotovo za cca 2,5 hod. taky dobré, ale trochu méně kouřového aroma.

------------

klobásy jsem zkoušel dělat jako první pokus při teplotě 65 st. C a to pouze se štěpkou, neměl jsem ještě piliny. nebylo to ono. Málo kouře, musel jsem přidat teplotu, byly spíše upečené.

Budu dělat druhý pokus tak, že teplotu dám na 80 st. c a pohlídám si vnitřní teplotu masa na cca 75 st.C.

Na rychlou spotřebu by taky šlo použít vnitřní tepelné čidlo dodávané k udírně. To nastavit na uvedených 75 st.C. Bude to hotovo za hodinu.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield316.6.2019688
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201917466
Generátor kouře3918.3.201995895
Dehtování4418.3.201926484
Jake drevo2615.3.201923220
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20194061
Prvni moje uzeni2315.3.201920898
Uzení masa496.3.2019150209
Udírna dehtuje221.3.201932042
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019102458
Uzení Zadní Hovězí74.2.20195383
Uzení domácích klobás15115.1.2019485852
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20192808
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181861
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201840804
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20183671
Udírny Thermowind722.11.20185815
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018103759
Domácí klobásy6919.10.2018269847
Dmácí uzený sýr4622.8.2018254728
A až Z o uzení2053.8.2018519952
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018331325
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201833502
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201868059
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018163412
Lovecký a Turistický salám329.5.2018112562
Uzeni bucek6028.3.201874255
Špek1228.3.201851681
Plnička klobás143.2.201814772
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20188991
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185266
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017122413
První klobásky5119.12.201797986
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201745099
Průměr komínu k udírně22.8.20177407
Zateplení udírny816.7.20179025
Udene kuriatko47.6.20176038
Uzený kapr3129.5.2017130493
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201732511
Drobící se se uzené maso47.3.20175206
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů