Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Udírny Thermowind

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.113.114 (?)
1.9.2018 21:56

Známý mi říkal, že si koupil taky elektrickou udírnu a nemůže si ji vynáchválit, ale já nevím.Koupil si něco takového, ale mě se to jednak zdá trochu drahé a za drahé se mi nezdá ten studený kouř. Sice tvrdí, že to udí stejně, ale myslím si, že klasicé uzené na dřevě je prostě to nejlepší. Ale já nejsem žádný odborník, vždyť i mou udírnu tvoří "jen" dva sudy :D a přece udí

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.245.162 (?)
26.7.2018 8:24, počet návštěv: 3564
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím,

máte někdo zkušenost s elektrickými udírnami Thermowind?

Chtěl bych něco jednoduchého na zahradu.

Petr

Připojit reakci   
   

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.177.173 (?)
26.7.2018 9:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Elektrické udírny jsou dobré na studené uzení díky regulaci, na teplé uzení si pořidte něco na dřevo, mám za to, že i na těch grilech s poklicí ce dá udit.

Připojit reakci
   

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.113.114 (?)
1.9.2018 21:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Známý mi říkal, že si koupil taky elektrickou udírnu a nemůže si ji vynáchválit, ale já nevím.Koupil si něco takového, ale mě se to jednak zdá trochu drahé a za drahé se mi nezdá ten studený kouř. Sice tvrdí, že to udí stejně, ale myslím si, že klasicé uzené na dřevě je prostě to nejlepší. Ale já nejsem žádný odborník, vždyť i mou udírnu tvoří "jen" dva sudy :D a přece udí

Připojit reakci
   

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.245.12 (?)
14.9.2018 9:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

podívejte se sem http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=144&t=2276&hilit=bradley a sem http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=132&t=2911&p=8181&hilit=impuls#p8181

Porože jsem udělal dost bolestnou zkušenost s oběma udírnama, skončil jsem u polské Borniak... a spokojenost největší. šlape, udí studeně i teple, plně automaticky a levně.

Připojit reakci
      

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.64.137 (?)
26.10.2018 9:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím. Já jsem kuupil udírnu z Muntfield. O víkendu tam vyzkouším klobásky (včera jsem plnil) a kousek boku a kotlety. tak jsem zvědav.  Snad nebudu zklamán.

Ta udírna Borniak se mi moc líbí. Především to podávání štěpků. Kterou máte a kde jste ji koupil? V polsku? Pěkný den.

Připojit reakci
         

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.245.166 (?)
20.11.2018 20:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobry den, jak dlouho a na kolik stupnu jste udil klobasky prosim?
Připojit reakci
            

Udírny Thermowind


host - xxx.xxx.64.137 (?)
22.11.2018 15:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takže pár zkušeností s udírnou mountfield:

-maso (bok, kotlety) nakládáno - napichováním láku z pragandy a česneku, pak zalito v nádobě z plastu 3 dny v lednici.

-po nahřátí udírny uzeno 2 hodiny na 85 st. c, pak doplnění štěpků, nastavení 110 st. c na dvě hodiny, znovu doplnění dřev. štěpků(používám smše štěpků a dubových hrubších pilin), nastavení 85 st. C a uzeno po dosažení vnitřní teploty cca 82 st.C(trvalo to kolem 5 hodin). Toto hlídám bezdrátovým teploměrem do masa.  Maso výborné, měkké - jako z velké zděné udírny.

Druhá varianta - použít teploměr do masa co je součástí udírny a je hotovo za cca 2,5 hod. taky dobré, ale trochu méně kouřového aroma.

------------

klobásy jsem zkoušel dělat jako první pokus při teplotě 65 st. C a to pouze se štěpkou, neměl jsem ještě piliny. nebylo to ono. Málo kouře, musel jsem přidat teplotu, byly spíše upečené.

Budu dělat druhý pokus tak, že teplotu dám na 80 st. c a pohlídám si vnitřní teplotu masa na cca 75 st.C.

Na rychlou spotřebu by taky šlo použít vnitřní tepelné čidlo dodávané k udírně. To nastavit na uvedených 75 st.C. Bude to hotovo za hodinu.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Jake drevo2123.2.201918613
Šunka bez rychlosolí 3315.2.201996396
Generátor kouře3610.2.201981256
Uzení Zadní Hovězí74.2.20192749
Udírna dehtuje2131.1.201926455
Uzení masa4620.1.2019140099
Uzení domácích klobás15115.1.2019463005
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20191569
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181042
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201833590
Dehtování428.12.201819265
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20182378
Udírny Thermowind722.11.20183565
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201896572
Domácí klobásy6919.10.2018259606
Dmácí uzený sýr4622.8.2018244252
A až Z o uzení2053.8.2018492450
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018315469
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201830145
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201863633
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018154497
Lovecký a Turistický salám329.5.2018107623
Uzeni bucek6028.3.201866846
Špek1228.3.201848057
Plnička klobás143.2.201812670
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20187390
Odkůrování polínek na uzení56.1.20184325
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017116933
První klobásky5119.12.201791995
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201742053
Průměr komínu k udírně22.8.20176474
Zateplení udírny816.7.20177734
Udene kuriatko47.6.20175309
Uzený kapr3129.5.2017125883
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201730032
Prvni moje uzeni2111.3.201717372
Drobící se se uzené maso47.3.20174655
Uzení masa studeným kouřem25.3.201711195
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201712682
Fuet164.1.201745100
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů