Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.


Uzení > Udírna dehtuje

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Naprostý souhlas s panem Vysloužilem.rpstyll..., host, 18.12.2017
1. Nevidím důvod, proč vytahovat maso den př..., vyslouzil, 18.12.2017
je nutné dodržet několik zásad pro vynikajíc..., host, 18.12.2017
Dobrý den, mohu se zeptat jestli jste to už šťastn..., host, 3.11.2017
Drevit se mi to nechce, neni tam uplne nejlepsi pr..., host, 6.1.2017
Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Udírna dehtuje


host - xxx.xxx.16.57 (?)
4.1.2017 16:33, počet návštěv: 18089
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den, vím, že už to tu je po několikáté a samozřejmě jsem vše okolo toho i četl, přesto zakládám nové vlákno. Radíte zkrátit - prodloužit kouřovody, udělat větší odtah atd atd.. Jenže já mám udírnu kamenou, zabudovanou v altánku jakoby zahradní kuchyň. (doufám, že se mi podaří nahrát foto) Prostě už s ní nejde nijak hejbat a je udělaná podle toho, jak to prostě vycházelo při stavbě. Topeniště klasický kamna, dvířka a pod nimi popelník, tím se i reguluje vzduch, to je jediná regulace. Kouřovod má dvě zatáčky, je mírně do kopce a dlouhý asi 3 metry. Udírna je z šamotek, vývod kouřovodu je ze zadu a odtah do komína v podstatě na stejné straně nahoře udírny. Průměr komínu je asi o něco malinko menší než přívod kouřovodu. Udil jsme v tom podruhé, poprvé suchou švestkou a podruhé suchým bukem, obě uzení stejný výsledek. Maso už od začátku černé jak bota, ale po obřezání chutově v pořádku. Udírnu jsem měl vyhřátou, udím na cca 70 C a asi 9-10 hodin. Poradí mi někdo nějakej fígl, jak v tomto správně topit? Nebo je udírna prostě špatně postavená a bude udit špatně?
Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Udírna dehtuje


host - xxx.xxx.16.57 (?)
4.1.2017 16:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vpravo dole je vidět topeniště a vlevo nahoře udírna.

Obrázky:
Udírna
Udírna
Připojit reakci
      

Udírna dehtuje


host - xxx.xxx.114.253 (?)
4.1.2017 19:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Jak dlouho předehříváte udírnu než dáte maso?
Připojit reakci
         

Udírna dehtuje


host - xxx.xxx.16.62 (?)
4.1.2017 19:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Cca pul hodiny. Maximalne hodinu. Proste az je na teplomeru pres padesat.
Připojit reakci
            

Udírna dehtuje


host - xxx.xxx.84.190 (?)
4.1.2017 20:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Tuhle udírnu, s tím 3 metrovým náhonem, za tohoto počasí neohřejete ani za 4 hodiny, Jedině snad že by jste měl náhon zabalený v nějakém izolantu a to asi nemáte, To je tak vhodné udit studeným kouřem.Co by jste od toho jiného čekal?Já mám dřevěnou a ohřívám jí 50 min.Náhon 1m dřevěný není.
Připojit reakci
               

Udírna dehtuje


host - xxx.xxx.114.253 (?)
4.1.2017 20:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je málo, já mám obdobné zařízení jako vy a topím na plného dvě hodiny a zdi v udírně stále orosené, až se odrosí a odpaří, pak dávám maso. Myslím, že je to tím, orosí se i maso a dým více ulpívá na mokrém, někdy utírám i maso, když ho pověsím a orosí se.Dále mě napadá, že je pomalý tah, více pustit do komína, otevřít klapku. Kdo máte zkušenosti, tak mě prosím opravte.

Připojit reakci
                  

Udírna dehtuje


host - xxx.xxx.6.175 (?)
4.1.2017 21:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
No cekal bych od toho, ze bude udit normalne, jsem zacatecnik, proto se tady ptam... No jak uz jsem psal, do komina vice pustit nejde, jedina regulace je tim popelnikem pod topenistem. Je to cele v betonu a v kamenech, je mi jasne, ze prohrati bude trvat dlouho, ale na teplomeru uz je pomerne dost kdyz maso vkladam. Je to tedy tim, ze by byla udirna malo prohrata ikdyz vzduch je horky dost?
Připojit reakci
                     

Udírna dehtuje


host - xxx.xxx.130.2 (?)
5.1.2017 7:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ano, na teplotě záleží, ale pokud se stěny rosí, je to špatně, musí vyschnout. Takže pozorovat stěny, maso vkládat, až jsou suché. Teplota je v udírně třeba už vysoká, ale i vhkost je velká. Proto někteří dávají přednost dřevěným udírnám, jsou vyhřáté a suché hned. Ale v kamenné nebo šamotové se lépe drží stálá teplota, když přijdete na to jak funguje. Ke konci uzení stačí dávat jen klacíky na dým dvě hodiny před koncem a teplo si drží stále v mase zdí.
Připojit reakci
                        

Udírna dehtuje


host - xxx.xxx.84.190 (?)
5.1.2017 7:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na jaře si udělejte dole pod dvířkama udírny díru, sežente st 10 cihel na topný kanálek, který se dá kdykoli rozebrat(délka 80cm) a budete mít maso jako dort.Vyudíte, cihly uklidíte ze sezení.Nevidím teploměr ve dvířkách.Ten je taky dobré mít.

Připojit reakci
                           

Udírna dehtuje


host - xxx.xxx.9.131 (?)
5.1.2017 8:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Teplomer je ve zdi vedle dvirek, ale dam ho dvirek, pripada mi, ze neukazuje dobre kdyz je skrz zed. No, taky mne napadlo udelat topeniste jinde, treba ze zadu, ale spis bych chtel vyuzivat to co tam je postaveny. Zkusim si priste pohrat s tim vyhratim udirny. Taky sem to maso vkladal studene, ale to u nas na vesnici tak dela skoro kazdej a nema problem.
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Dmácí uzený sýr454.8.2018221320
A až Z o uzení2053.8.2018441179
Jake drevo1430.7.201813698
Udírny Thermowind226.7.2018235
Dehtování227.6.20185235
Nakládání a vakuování masa na uzení4323.5.201880200
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018283832
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201822278
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201854087
Uzení masa389.5.2018117405
Generátor kouře369.5.201858222
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018130059
Lovecký a Turistický salám329.5.201896148
Uzeni bucek6028.3.201850209
Špek1228.3.201840159
Problémy s plechovou udírnou 4616.3.201819062
Plnička klobás153.2.20187997
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20184087
Odkůrování polínek na uzení56.1.20182292
Domácí klobásy6531.12.2017238156
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017105262
První klobásky5119.12.201780232
Udírna dehtuje1818.12.201718090
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201736220
Průměr komínu k udírně22.8.20174661
Zateplení udírny816.7.20174996
Udene kuriatko47.6.20173833
Uzený kapr3129.5.2017116551
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201725204
Prvni moje uzeni2111.3.201712742
Drobící se se uzené maso47.3.20173293
Uzení masa studeným kouřem25.3.20178212
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.20179176
Fuet164.1.201739501
Uzení domácích klobás14631.12.2016412242
Dymbox825.11.201612286
Udírna4818.11.2016113008
Poličky do udírny126.8.20163055
Maso jíž ze začátku černé1524.7.201628369
Jak uchovávat klobásy?3427.6.2016100223
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů