Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Připravte si ty největší dobroty na kvalitních grilech Weber.


Uzení > Udírna dehtuje

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Drevit se mi to nechce, neni tam uplne nejlepsi pr..., host, 6.1.2017
To chcete říci že má pán udit jen když bude ..., host, 6.1.2017
Všechny rady jsou v podstatě správné, ale ne..., Miloš Vysloužil, 6.1.2017
U udíren se dělá topeniště bez roštu s dvířk..., host, 5.1.2017
Teplomer je ve zdi vedle dvirek, ale dam ho dvirek..., host, 5.1.2017
Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Udírna dehtuje


host - xxx.xxx.16.57 (?)
4.1.2017 16:33, počet návštěv: 4168
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den, vím, že už to tu je po několikáté a samozřejmě jsem vše okolo toho i četl, přesto zakládám nové vlákno. Radíte zkrátit - prodloužit kouřovody, udělat větší odtah atd atd.. Jenže já mám udírnu kamenou, zabudovanou v altánku jakoby zahradní kuchyň. (doufám, že se mi podaří nahrát foto) Prostě už s ní nejde nijak hejbat a je udělaná podle toho, jak to prostě vycházelo při stavbě. Topeniště klasický kamna, dvířka a pod nimi popelník, tím se i reguluje vzduch, to je jediná regulace. Kouřovod má dvě zatáčky, je mírně do kopce a dlouhý asi 3 metry. Udírna je z šamotek, vývod kouřovodu je ze zadu a odtah do komína v podstatě na stejné straně nahoře udírny. Průměr komínu je asi o něco malinko menší než přívod kouřovodu. Udil jsme v tom podruhé, poprvé suchou švestkou a podruhé suchým bukem, obě uzení stejný výsledek. Maso už od začátku černé jak bota, ale po obřezání chutově v pořádku. Udírnu jsem měl vyhřátou, udím na cca 70 C a asi 9-10 hodin. Poradí mi někdo nějakej fígl, jak v tomto správně topit? Nebo je udírna prostě špatně postavená a bude udit špatně?
Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Udírna dehtuje


host - xxx.xxx.16.57 (?)
4.1.2017 16:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vpravo dole je vidět topeniště a vlevo nahoře udírna.

Obrázky:
Udírna
Udírna
Připojit reakci
      

Udírna dehtuje


host - xxx.xxx.114.253 (?)
4.1.2017 19:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Jak dlouho předehříváte udírnu než dáte maso?
Připojit reakci
         

Udírna dehtuje


host - xxx.xxx.16.62 (?)
4.1.2017 19:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Cca pul hodiny. Maximalne hodinu. Proste az je na teplomeru pres padesat.
Připojit reakci
            

Udírna dehtuje


host - xxx.xxx.84.190 (?)
4.1.2017 20:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Tuhle udírnu, s tím 3 metrovým náhonem, za tohoto počasí neohřejete ani za 4 hodiny, Jedině snad že by jste měl náhon zabalený v nějakém izolantu a to asi nemáte, To je tak vhodné udit studeným kouřem.Co by jste od toho jiného čekal?Já mám dřevěnou a ohřívám jí 50 min.Náhon 1m dřevěný není.
Připojit reakci
               

Udírna dehtuje


host - xxx.xxx.114.253 (?)
4.1.2017 20:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je málo, já mám obdobné zařízení jako vy a topím na plného dvě hodiny a zdi v udírně stále orosené, až se odrosí a odpaří, pak dávám maso. Myslím, že je to tím, orosí se i maso a dým více ulpívá na mokrém, někdy utírám i maso, když ho pověsím a orosí se.Dále mě napadá, že je pomalý tah, více pustit do komína, otevřít klapku. Kdo máte zkušenosti, tak mě prosím opravte.

Připojit reakci
                  

Udírna dehtuje


host - xxx.xxx.6.175 (?)
4.1.2017 21:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
No cekal bych od toho, ze bude udit normalne, jsem zacatecnik, proto se tady ptam... No jak uz jsem psal, do komina vice pustit nejde, jedina regulace je tim popelnikem pod topenistem. Je to cele v betonu a v kamenech, je mi jasne, ze prohrati bude trvat dlouho, ale na teplomeru uz je pomerne dost kdyz maso vkladam. Je to tedy tim, ze by byla udirna malo prohrata ikdyz vzduch je horky dost?
Připojit reakci
                     

Udírna dehtuje


host - xxx.xxx.130.2 (?)
5.1.2017 7:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ano, na teplotě záleží, ale pokud se stěny rosí, je to špatně, musí vyschnout. Takže pozorovat stěny, maso vkládat, až jsou suché. Teplota je v udírně třeba už vysoká, ale i vhkost je velká. Proto někteří dávají přednost dřevěným udírnám, jsou vyhřáté a suché hned. Ale v kamenné nebo šamotové se lépe drží stálá teplota, když přijdete na to jak funguje. Ke konci uzení stačí dávat jen klacíky na dým dvě hodiny před koncem a teplo si drží stále v mase zdí.
Připojit reakci
                        

Udírna dehtuje


host - xxx.xxx.84.190 (?)
5.1.2017 7:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na jaře si udělejte dole pod dvířkama udírny díru, sežente st 10 cihel na topný kanálek, který se dá kdykoli rozebrat(délka 80cm) a budete mít maso jako dort.Vyudíte, cihly uklidíte ze sezení.Nevidím teploměr ve dvířkách.Ten je taky dobré mít.

Připojit reakci
                           

Udírna dehtuje


host - xxx.xxx.9.131 (?)
5.1.2017 8:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Teplomer je ve zdi vedle dvirek, ale dam ho dvirek, pripada mi, ze neukazuje dobre kdyz je skrz zed. No, taky mne napadlo udelat topeniste jinde, treba ze zadu, ale spis bych chtel vyuzivat to co tam je postaveny. Zkusim si priste pohrat s tim vyhratim udirny. Taky sem to maso vkladal studene, ale to u nas na vesnici tak dela skoro kazdej a nema problem.
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení masa3126.3.201776924
A až Z o uzení17019.3.2017352523
Prvni moje uzeni2111.3.20172835
Drobící se se uzené maso47.3.2017513
Uzení masa studeným kouřem25.3.2017523
Dmácí uzený sýr4126.2.2017174021
Generátor kouře824.2.201710850
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.20172998
Problémy s plechovou udírnou 410.2.20171544
Uzeni bucek6012.1.201719518
Závady při výrobě domácích uzenin?816.1.2017236829
Udírna dehtuje146.1.20174169
Fuet174.1.201727895
Uzení domácích klobás14631.12.2016336723
První klobásky5530.12.201659159
Kolik soli na lák na uzené?4622.12.201695229
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?2621.12.201639075
Nakládání a vakuování masa na uzení401.12.201650919
Dymbox825.11.20163568
Udírna4818.11.201690003
Domácí klobásy629.11.2016199635
Jake drevo96.10.20166672
Praglanda do masa nebo ne?337.9.201683655
Poličky do udírny126.8.20161471
Lovecký a Turistický salám2923.8.201674080
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny149.8.201623121
Maso jíž ze začátku černé1524.7.201618674
Jak uchovávat klobásy?3427.6.201674682
Gril na cele pulky228.4.20163085
Uzení kolen410.1.20168275
Jiný odstím ve středu masa 145.1.201614507
Uzení ryb78.12.201525566
Izolace do plechové udírny 523.11.201511644
Šunka bez rychlosolí 2915.11.201575120
Prenosna udirna?35.11.20157354
Cena domácích uzenin319.10.20157055
Uzení šunky z šunkovaru216.10.20155014
Kyselost po uzení1030.9.201515556
Domácí salámy a klobásy bez uzení44.4.201514976
Klobasky z inych druhov mäsa129.3.20154017
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů