Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Připravte si ty největší dobroty na kvalitních grilech Weber.


Uzení > Udírna

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Pekne, ale preventivne by som tam dal sedivu..., host, 18.11.2016
Zde je lepší pohled... , Tomáš , 18.11.2016
Moc pěkné, nebyl by i náčrtek? Průduchy komín a ta..., host, 18.11.2016
Ahoj rád bych se pochlubil s udírnou a grile... , Tomáš , 17.11.2016
Dobrý den. Domnívám se, že 20 minut předtápě..., host, 15.3.2016
Stránky: 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   

Udírna


host - xxx.xxx.234.11 (?)
28.12.2013 14:48, počet návštěv: 105083
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím všechny uzenáře, můj dotaz je na udírnu.

Uvažuji o nějaké domácí udírně cca na 20kg masa, jsem totál laik a domácí uzené pamatuji z dětství, zrovna tak i salámy a klobásky. Zabíjím čuníky 2x doroka, tak bych chtěl vyzkoušek nějakou tu dobrotu navíc.

Dokázali by jste poradit jakou udírnu, popřípadě kde zakoupit nebo plány na udírnu. CCa před 8 lety jsme se pokoušeli postavit zděnou udírnu ale ta spíš peče nežli udí.

Poradí někdo?

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Udírna


host - xxx.xxx.211.38 (?)
28.12.2013 19:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V tom případě je udírna dobrá, ale musíte se zaměřit na obsluhu, ta je asi nedokonalá.Pokud maso upečete, asi topíte jak v kotli ústředního topení.

Dodejte sem fotky stávající udírny, ať je z čeho vycházet.

Připojit reakci
      

Udírna


host - xxx.xxx.99.204 (?)
9.2.2016 20:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
dobrý den mám k vám dotaz postavil jsem udírnu ve sklepě s tím že využiji starý komín který se nepoužívá je asi 7 m vysoký ze začátku to hodně kouřilo ale to se spravilo častým topením až se vysušil, netopilo se v něm 20 let, tak jsem naložil trochu masa na zkoušku a vyudil a vyhodil neb to bylo jak namočené v dehtu po pár upravách jsem zkusil znovu dva kapry na zkoušku nebylo to tak černý ale není to ono po dalším topení a vysoušení komínu jsem tam zas dal dva kapry a výsledek je stejný nevím si rady udírna je za 20 minut vytopená na 100 stupnů není problém teplotu regulovat od 50-100 a udržet teplotu jakou potřebuji akorát to vyuzení není jak jsem býval zvyklej, postavil jsem jich několik vždy v pořádku všechny byly venku několik zděných ale nejlepší byla dřevěná a teď mužete mi poradit, není problém te vysoký komín?
Obrázky:
udírna a maso
udírna a maso
Připojit reakci
         

Udírna


host - xxx.xxx.243.114 (?)
17.2.2016 20:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ta udírna je v tom komíně?

Připojit reakci
         

Udírna


host - xxx.xxx.13.201 (?)
18.2.2016 0:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já si myslím, že je nutné tu udírnu řádně vysušit, není ta stávající zeď vlhká?

Připojit reakci
            

Udírna


host - xxx.xxx.33.210 (?)
18.2.2016 9:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
udírna je mimo komín, topil jsem nekolik dní dost intenzivne, přijde mi že by uź mohl být suchý, komín jde středem baráku, ted jsem udelal jine ohniště místo kamínek, napadĺo mne jestli neco nejde z nich uvídim
Připojit reakci
               

Udírna


host - xxx.xxx.243.114 (?)
18.2.2016 10:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pod dvířky udírny je hnědý flek, vypadá jak dehtový... Máte vyschlé dřevo, dostatečný přívod vzduchu do topeniště? Jak regulujete teplotu - jen snížením přívodu vzduchu do topeniště nebo jinak? Dehet a dřevný ocet se při hoření tvoří při nedostatečném přívodu vzduchu = suchá destilace dřeva

Připojit reakci
                  

Udírna


host - xxx.xxx.33.210 (?)
18.2.2016 12:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
ten flek je jak jsem vysoušel ze začatku to hodne kouřilo ted to nekouři přivod vzduchu je, mam tam okno a dveře mam otevřeně, reguluji dviřkama ubraním vzduchu..nebo klapkou v kominé
Připojit reakci
                     

Udírna


host - xxx.xxx.243.114 (?)
18.2.2016 14:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Přívodem vzduchu se myslí vzduch do topeniště... Pokud snižujete teplotu v udírně přivřením vzduchu pod dřevo, tak se nedivte, že to dehtuje.

Připojit reakci
                        

Udírna


host - xxx.xxx.99.204 (?)
18.2.2016 15:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

to mne nenapadlo, tak mám nechat dvířka otevřená a regulovat jen odtahem nebo klapkou co mám před vyustěnim do komínu

každopádně děkuji za rady a jdu zkoušet dám vědět jak to dopadlo

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Špek119.2.201835173
Plnička klobás153.2.20184973
Problémy s plechovou udírnou 2629.1.20187941
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20181637
Závady při výrobě domácích uzenin?828.1.2018264212
Odkůrování polínek na uzení56.1.2018842
Domácí klobásy6531.12.2017226292
Generátor kouře3329.12.201741604
A až Z o uzení19429.12.2017412941
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.201798481
První klobásky5119.12.201773397
Udírna dehtuje1818.12.201713697
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201732240
Dmácí uzený sýr431.12.2017206523
Lovecký a Turistický salám3020.10.201789107
Nakládání a vakuování masa na uzení4217.8.201770525
Průměr komínu k udírně22.8.20173019
Zateplení udírny816.7.20173227
Udene kuriatko47.6.20172744
Uzený kapr3129.5.2017109383
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201722101
Uzení masa3417.4.2017105220
Prvni moje uzeni2111.3.20179947
Drobící se se uzené maso47.3.20172488
Uzení masa studeným kouřem25.3.20176097
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.20177054
Uzeni bucek6012.1.201740247
Fuet164.1.201735855
Uzení domácích klobás14631.12.2016387864
Kolik soli na lák na uzené?4622.12.2016117967
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?2621.12.201648330
Dymbox825.11.20169829
Udírna4818.11.2016105084
Jake drevo96.10.201610449
Poličky do udírny126.8.20162519
Maso jíž ze začátku černé1524.7.201625248
Jak uchovávat klobásy?3427.6.201692301
Gril na cele pulky228.4.20164243
Klobásy opět nakyslé 1125.1.201617475
Uzení kolen410.1.201611022
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů