Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Udírna

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Pekne, ale preventivne by som tam dal sedivu..., host, 18.11.2016
Zde je lepší pohled... , BIMBOTOM, 18.11.2016
Moc pěkné, nebyl by i náčrtek? Průduchy komín a ta..., host, 18.11.2016
Ahoj rád bych se pochlubil s udírnou a grile... , BIMBOTOM, 17.11.2016
Dobrý den. Domnívám se, že 20 minut předtápě..., host, 15.3.2016
Stránky: 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   

Udírna


host - xxx.xxx.234.11 (?)
28.12.2013 14:48, počet návštěv: 122577
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím všechny uzenáře, můj dotaz je na udírnu.

Uvažuji o nějaké domácí udírně cca na 20kg masa, jsem totál laik a domácí uzené pamatuji z dětství, zrovna tak i salámy a klobásky. Zabíjím čuníky 2x doroka, tak bych chtěl vyzkoušek nějakou tu dobrotu navíc.

Dokázali by jste poradit jakou udírnu, popřípadě kde zakoupit nebo plány na udírnu. CCa před 8 lety jsme se pokoušeli postavit zděnou udírnu ale ta spíš peče nežli udí.

Poradí někdo?

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Udírna


host - xxx.xxx.211.38 (?)
28.12.2013 19:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V tom případě je udírna dobrá, ale musíte se zaměřit na obsluhu, ta je asi nedokonalá.Pokud maso upečete, asi topíte jak v kotli ústředního topení.

Dodejte sem fotky stávající udírny, ať je z čeho vycházet.

Připojit reakci
      

Udírna


host - xxx.xxx.99.204 (?)
9.2.2016 20:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
dobrý den mám k vám dotaz postavil jsem udírnu ve sklepě s tím že využiji starý komín který se nepoužívá je asi 7 m vysoký ze začátku to hodně kouřilo ale to se spravilo častým topením až se vysušil, netopilo se v něm 20 let, tak jsem naložil trochu masa na zkoušku a vyudil a vyhodil neb to bylo jak namočené v dehtu po pár upravách jsem zkusil znovu dva kapry na zkoušku nebylo to tak černý ale není to ono po dalším topení a vysoušení komínu jsem tam zas dal dva kapry a výsledek je stejný nevím si rady udírna je za 20 minut vytopená na 100 stupnů není problém teplotu regulovat od 50-100 a udržet teplotu jakou potřebuji akorát to vyuzení není jak jsem býval zvyklej, postavil jsem jich několik vždy v pořádku všechny byly venku několik zděných ale nejlepší byla dřevěná a teď mužete mi poradit, není problém te vysoký komín?
Obrázky:
udírna a maso
udírna a maso
Připojit reakci
         

Udírna


host - xxx.xxx.243.114 (?)
17.2.2016 20:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ta udírna je v tom komíně?

Připojit reakci
         

Udírna


host - xxx.xxx.13.201 (?)
18.2.2016 0:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já si myslím, že je nutné tu udírnu řádně vysušit, není ta stávající zeď vlhká?

Připojit reakci
            

Udírna


host - xxx.xxx.33.210 (?)
18.2.2016 9:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
udírna je mimo komín, topil jsem nekolik dní dost intenzivne, přijde mi že by uź mohl být suchý, komín jde středem baráku, ted jsem udelal jine ohniště místo kamínek, napadĺo mne jestli neco nejde z nich uvídim
Připojit reakci
               

Udírna


host - xxx.xxx.243.114 (?)
18.2.2016 10:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pod dvířky udírny je hnědý flek, vypadá jak dehtový... Máte vyschlé dřevo, dostatečný přívod vzduchu do topeniště? Jak regulujete teplotu - jen snížením přívodu vzduchu do topeniště nebo jinak? Dehet a dřevný ocet se při hoření tvoří při nedostatečném přívodu vzduchu = suchá destilace dřeva

Připojit reakci
                  

Udírna


host - xxx.xxx.33.210 (?)
18.2.2016 12:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
ten flek je jak jsem vysoušel ze začatku to hodne kouřilo ted to nekouři přivod vzduchu je, mam tam okno a dveře mam otevřeně, reguluji dviřkama ubraním vzduchu..nebo klapkou v kominé
Připojit reakci
                     

Udírna


host - xxx.xxx.243.114 (?)
18.2.2016 14:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Přívodem vzduchu se myslí vzduch do topeniště... Pokud snižujete teplotu v udírně přivřením vzduchu pod dřevo, tak se nedivte, že to dehtuje.

Připojit reakci
                        

Udírna


host - xxx.xxx.99.204 (?)
18.2.2016 15:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

to mne nenapadlo, tak mám nechat dvířka otevřená a regulovat jen odtahem nebo klapkou co mám před vyustěnim do komínu

každopádně děkuji za rady a jdu zkoušet dám vědět jak to dopadlo

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení masa4620.1.2019134586
Uzení domácích klobás15115.1.2019453639
Udírna dehtuje197.1.201924335
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.2019967
Tvrdá kůže na bůčku327.12.2018614
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201830498
Dehtování428.12.201816784
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20181843
Udírny Thermowind722.11.20182757
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201893495
Uzení Zadní Hovězí420.11.20181920
Domácí klobásy6919.10.2018255665
Dmácí uzený sýr4622.8.2018240585
A až Z o uzení2053.8.2018482426
Jake drevo1430.7.201817121
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018308990
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201828677
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201861789
Generátor kouře349.5.201876578
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018150302
Lovecký a Turistický salám329.5.2018105320
Uzeni bucek6028.3.201863704
Špek1228.3.201846678
Plnička klobás143.2.201811665
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20186672
Odkůrování polínek na uzení56.1.20183902
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017114578
První klobásky5119.12.201789512
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201740916
Průměr komínu k udírně22.8.20176182
Zateplení udírny816.7.20177171
Udene kuriatko47.6.20174998
Uzený kapr3129.5.2017124229
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201729029
Prvni moje uzeni2111.3.201716374
Drobící se se uzené maso47.3.20174406
Uzení masa studeným kouřem25.3.201710617
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201712000
Fuet164.1.201743922
Dymbox825.11.201615678
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů