Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Udírna

Udírna


tatnda (115) - xxx.xxx.114.253 (?)
4.8.2014 16:09

Přesně jak píše Miloš, taky sem chtěl spáry těsnit, ale nebudu, dvířka steně od kouře zčernají po dvou třech uzeních a dým se pěkně ztrácí všemi směry, takže všude přijde "čerstvý",nejde o to mít maso černé, ale voňavé.

Obrázky:

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5   
                           

Udírna


host - xxx.xxx.235.210 (?)
11.6.2014 11:33, počet návštěv: 126480
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A co to udělat takto. Zděná a vyložena dřevem.

Obrázky:

Připojit reakci   
                           

Udírna


host - xxx.xxx.84.7 (?)
11.6.2014 13:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ta je pěkná, škoda v ní udit.laugh

Připojit reakci
                           

Udírna


host - xxx.xxx.34.226 (?)
4.8.2014 11:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mám novou dřevěnou, ale některá místa nelicuji, myslel jsem, že bych to nejak vytmelil. Ale čím? Nebo to neřešit?
Připojit reakci
                           

Udírna


vyslouzil (569) - xxx.xxx.92.38 (?)
4.8.2014 12:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Do velkých spár bych vložil seříznutý kousek desky, malé neřešil. Při správně vedeném uzení je po vyhřátí udírny dokonce dobré mít kouř v jakémsi přetlaku, že odchází i škvírami ve dvířkách, resp. mezi prkny.

Připojit reakci
                           

Udírna


tatnda (115) - xxx.xxx.114.253 (?)
4.8.2014 16:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Přesně jak píše Miloš, taky sem chtěl spáry těsnit, ale nebudu, dvířka steně od kouře zčernají po dvou třech uzeních a dým se pěkně ztrácí všemi směry, takže všude přijde "čerstvý",nejde o to mít maso černé, ale voňavé.

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Udírna


host - xxx.xxx.37.124 (?)
4.8.2014 19:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Tak jsem zkušebně zatopil a unik nula nula nic. Dik za postřehy, už to neřeším.
Připojit reakci
                           

Udírna


Roman Gar (2) - xxx.xxx.179.23 (?)
2.9.2014 21:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den. Chtěl bych se ještě zeptat. Když stavět udírnu, tak přímé topeniště, nebo delší kouřovod. Mluvil jsem ze starým řezníkem a ten říkal, že staré řeznické udírny byly vždy s přímím topeništěm, bez kouřovodu. Chci poznat více názorů. Děkuji za příspěvky.

Připojit reakci
                           

Udírna


vyslouzil (569) - xxx.xxx.92.38 (?)
3.9.2014 8:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Taky jsem řešil toto dilema při stavbě udírny před 30 lety. Nechal jsem si poradit starým řezníjkem a postavil udírnu s topeništěm pod masem. Uzení bylo velmi rychlé, výsledky dobré, ale byly problémy s udržením síly plamene, teplotou, kapáním tuku do ohně, atd. Tak jsem udírnu přestavěl na topeniště mimo. Nemohu říci, že je maso lepší, ale uzení je pohodlnější, i když trvá déle.

Připojit reakci
                           

Udírna


host - xxx.xxx.226.182 (?)
3.9.2014 10:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, pokud Vás nějak netíží prostor tak bych určitě postavil udírnu s topeništěm vedle.Stačí 1-2 metry dlouhý kouřovod.Mám délku 1,5 metru kameninovou rouru zaizolovanou proti ochlazování a je to paráda.At' se daří, klidně se ptejte.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
                           

Udírna


host - xxx.xxx.39.163 (?)
7.9.2014 12:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Já teď už řeším z čeho udělat rošt. Napadlo mě koupit metr nerezového pletiva, které používají chovatelé papoušků a vystřihnout, ale je problem ho sehnat. Jak jste to vyřešili?
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20195750
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.2019792
Kaiserova elektrická udírna1729.8.20193942
Dehtování4625.8.201932184
Udírna dehtuje2625.8.201936398
Uzení masa5011.8.2019157029
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20194521
Tvrdá kůže na bůčku230.7.20192605
Uzení domácích klobás15928.7.2019505667
Kyselost po uzení1126.7.201926966
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201919386
Generátor kouře3918.3.2019103483
Jake drevo2515.3.201926102
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20195850
Prvni moje uzeni2315.3.201923792
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019106675
Uzení Zadní Hovězí74.2.20197185
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20193802
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201846692
Udírny Thermowind722.11.20187101
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018110047
Domácí klobásy6919.10.2018277879
Dmácí uzený sýr4622.8.2018262085
A až Z o uzení2053.8.2018541643
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018341798
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201836098
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201871883
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018170169
Lovecký a Turistický salám329.5.2018116312
Uzeni bucek6028.3.201880667
Špek1228.3.201854372
Plnička klobás143.2.201816559
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201810275
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185965
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017127145
První klobásky5119.12.2017103157
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201747665
Průměr komínu k udírně22.8.20178135
Zateplení udírny816.7.201710074
Udene kuriatko47.6.20176665
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů