Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Udírna

Udírna


tatnda (115) - xxx.xxx.114.253 (?)
4.8.2014 16:09

Přesně jak píše Miloš, taky sem chtěl spáry těsnit, ale nebudu, dvířka steně od kouře zčernají po dvou třech uzeních a dým se pěkně ztrácí všemi směry, takže všude přijde "čerstvý",nejde o to mít maso černé, ale voňavé.

Obrázky:

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5   
                           

Udírna


host - xxx.xxx.235.210 (?), 11.6.2014 11:33
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A co to udělat takto. Zděná a vyložena dřevem.

Obrázky:

Připojit reakci   
                           

Udírna


host - xxx.xxx.84.7 (?), 11.6.2014 13:46
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ta je pěkná, škoda v ní udit.laugh

Připojit reakci
                           

Udírna


host - xxx.xxx.34.226 (?), 4.8.2014 11:59
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mám novou dřevěnou, ale některá místa nelicuji, myslel jsem, že bych to nejak vytmelil. Ale čím? Nebo to neřešit?
Připojit reakci
                           

Udírna


vyslouzil (588) - xxx.xxx.92.38 (?), 4.8.2014 12:37
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Do velkých spár bych vložil seříznutý kousek desky, malé neřešil. Při správně vedeném uzení je po vyhřátí udírny dokonce dobré mít kouř v jakémsi přetlaku, že odchází i škvírami ve dvířkách, resp. mezi prkny.

Připojit reakci
                           

Udírna


tatnda (115) - xxx.xxx.114.253 (?), 4.8.2014 16:09
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Přesně jak píše Miloš, taky sem chtěl spáry těsnit, ale nebudu, dvířka steně od kouře zčernají po dvou třech uzeních a dým se pěkně ztrácí všemi směry, takže všude přijde "čerstvý",nejde o to mít maso černé, ale voňavé.

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Udírna


host - xxx.xxx.37.124 (?), 4.8.2014 19:59
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Tak jsem zkušebně zatopil a unik nula nula nic. Dik za postřehy, už to neřeším.
Připojit reakci
                           

Udírna


Roman Gar (2) - xxx.xxx.179.23 (?), 2.9.2014 21:05
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den. Chtěl bych se ještě zeptat. Když stavět udírnu, tak přímé topeniště, nebo delší kouřovod. Mluvil jsem ze starým řezníkem a ten říkal, že staré řeznické udírny byly vždy s přímím topeništěm, bez kouřovodu. Chci poznat více názorů. Děkuji za příspěvky.

Připojit reakci
                           

Udírna


vyslouzil (588) - xxx.xxx.92.38 (?), 3.9.2014 8:47
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Taky jsem řešil toto dilema při stavbě udírny před 30 lety. Nechal jsem si poradit starým řezníjkem a postavil udírnu s topeništěm pod masem. Uzení bylo velmi rychlé, výsledky dobré, ale byly problémy s udržením síly plamene, teplotou, kapáním tuku do ohně, atd. Tak jsem udírnu přestavěl na topeniště mimo. Nemohu říci, že je maso lepší, ale uzení je pohodlnější, i když trvá déle.

Připojit reakci
                           

Udírna


host - xxx.xxx.226.182 (?), 3.9.2014 10:43
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, pokud Vás nějak netíží prostor tak bych určitě postavil udírnu s topeništěm vedle.Stačí 1-2 metry dlouhý kouřovod.Mám délku 1,5 metru kameninovou rouru zaizolovanou proti ochlazování a je to paráda.At' se daří, klidně se ptejte.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
                           

Udírna


host - xxx.xxx.39.163 (?), 7.9.2014 12:46
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Já teď už řeším z čeho udělat rošt. Napadlo mě koupit metr nerezového pletiva, které používají chovatelé papoušků a vystřihnout, ale je problem ho sehnat. Jak jste to vyřešili?
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů