Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Udene kuriatko

Udene kuriatko


host - xxx.xxx.168.31 (?)
5.6.2017 21:23, počet návštěv: 5677
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

ako spravne nasolit a vyudit kuriatko?nejake dobre triky atipy na pripravu co mate oskusane?dakujem za odpovede

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Udene kuriatko


host - xxx.xxx.111.8 (?)
6.6.2017 10:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Celé kuře napichuji 24% dobře vychlazeným solným roztokem.Na kilo masa 1dcl roztoku.Napichuji každé cca 2cm marinovací jehlou, stačí i injekční stříkačka s velkou jehlou.Malá se ucpe.Napíchnu pořádně ke kostem.Dám do nádoby a do lednice kde je 3-5C.Nechám ho tam 2-3dny.Pak kuře vydám a dám ho rozvlažit do teplé vody 70-80C na 30min.Nechám okapat, osuším do utěrky a vkládám do dobře vysušené a vyhřáté udírny,45min na 80C a poté teplotu stáhnu na 60-70C a udím 5-6hod podle velikosti kuřete.Topím dobře vysušeným bukem.Ke konci uzení přidám pár větviček jalovce na vůni. Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

Obrázky:

Připojit reakci
      

Udene kuriatko


vyslouzil (563) - xxx.xxx.92.38 (?)
6.6.2017 21:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Piodle stejného postupu jsem udil kuřecí stehna (jen jsem je nerozehříval ve vodě, pouze temperoval na okolní teplotu. Problém však vidím jinde.
   Co svyuzenými kuřaty? Na jedno kuře je to příliš hodin práce a spáleného dřeva,  Dvacet kilo kuřat se nedá uchovat jako uzené maso či klobásy. Takže dnes, když udím kus kuřete, tak jen současně s klobásama v jejich režimu. 

Připojit reakci
         

Udene kuriatko


host - xxx.xxx.111.8 (?)
7.6.2017 14:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Samozřejmě neudím jen kuře.Dělám to jako Vy že kuře přidám k masu nebo klobásám které udím.Po vyuzení dobrá večeře.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201913521
Generátor kouře3918.3.201990612
Dehtování4418.3.201923484
Jake drevo2615.3.201921575
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20192877
Prvni moje uzeni2315.3.201919650
Uzení masa496.3.2019146492
Udírna dehtuje221.3.201929796
Šunka bez rychlosolí 3526.2.201999944
Uzení Zadní Hovězí74.2.20194262
Uzení domácích klobás15115.1.2019476081
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20192295
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181498
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201837511
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20183070
Udírny Thermowind722.11.20184325
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018100745
Domácí klobásy6919.10.2018265513
Dmácí uzený sýr4622.8.2018250352
A až Z o uzení2053.8.2018507364
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018325332
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201832092
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201866121
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018159835
Lovecký a Turistický salám329.5.2018110511
Uzeni bucek6028.3.201871064
Špek1228.3.201850131
Plnička klobás143.2.201813860
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20188284
Odkůrování polínek na uzení56.1.20184822
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017120042
První klobásky5119.12.201795269
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201743677
Průměr komínu k udírně22.8.20176993
Zateplení udírny816.7.20178462
Udene kuriatko47.6.20175678
Uzený kapr3129.5.2017128390
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201731416
Drobící se se uzené maso47.3.20174952
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201713731
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů