Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Udene kuriatko

Udene kuriatko


host - xxx.xxx.168.31 (?)
5.6.2017 21:23, počet návštěv: 6839
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

ako spravne nasolit a vyudit kuriatko?nejake dobre triky atipy na pripravu co mate oskusane?dakujem za odpovede

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Udene kuriatko


host - xxx.xxx.111.8 (?)
6.6.2017 10:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Celé kuře napichuji 24% dobře vychlazeným solným roztokem.Na kilo masa 1dcl roztoku.Napichuji každé cca 2cm marinovací jehlou, stačí i injekční stříkačka s velkou jehlou.Malá se ucpe.Napíchnu pořádně ke kostem.Dám do nádoby a do lednice kde je 3-5C.Nechám ho tam 2-3dny.Pak kuře vydám a dám ho rozvlažit do teplé vody 70-80C na 30min.Nechám okapat, osuším do utěrky a vkládám do dobře vysušené a vyhřáté udírny,45min na 80C a poté teplotu stáhnu na 60-70C a udím 5-6hod podle velikosti kuřete.Topím dobře vysušeným bukem.Ke konci uzení přidám pár větviček jalovce na vůni. Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

Obrázky:

Připojit reakci
      

Udene kuriatko


vyslouzil (569) - xxx.xxx.92.38 (?)
6.6.2017 21:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Piodle stejného postupu jsem udil kuřecí stehna (jen jsem je nerozehříval ve vodě, pouze temperoval na okolní teplotu. Problém však vidím jinde.
   Co svyuzenými kuřaty? Na jedno kuře je to příliš hodin práce a spáleného dřeva,  Dvacet kilo kuřat se nedá uchovat jako uzené maso či klobásy. Takže dnes, když udím kus kuřete, tak jen současně s klobásama v jejich režimu. 

Připojit reakci
         

Udene kuriatko


host - xxx.xxx.111.8 (?)
7.6.2017 14:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Samozřejmě neudím jen kuře.Dělám to jako Vy že kuře přidám k masu nebo klobásám které udím.Po vyuzení dobrá večeře.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Tvrdá kůže na bůčku415.10.20192912
Kaiserova elektrická udírna1930.9.20196006
Nakládání a vakuování masa na uzení4424.9.2019113410
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20196736
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191138
Dehtování4625.8.201934370
Udírna dehtuje2625.8.201938015
Uzení masa5011.8.2019160217
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20195130
Uzení domácích klobás15928.7.2019512789
Kyselost po uzení1126.7.201927682
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201920029
Generátor kouře3918.3.2019106112
Jake drevo2515.3.201927026
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20196438
Prvni moje uzeni2315.3.201924702
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019108163
Uzení Zadní Hovězí74.2.20197787
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194095
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201848762
Udírny Thermowind722.11.20187432
Domácí klobásy6919.10.2018281348
Dmácí uzený sýr4622.8.2018264837
A až Z o uzení2053.8.2018549506
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018345865
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201837011
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201873315
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018172677
Lovecký a Turistický salám329.5.2018117640
Uzeni bucek6028.3.201883407
Špek1228.3.201855280
Plnička klobás143.2.201817231
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201810740
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186198
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017129079
První klobásky5119.12.2017105217
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201748550
Průměr komínu k udírně22.8.20178383
Zateplení udírny816.7.201710543
Udene kuriatko47.6.20176840
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů