Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Udene kuriatko

Udene kuriatko


host - xxx.xxx.168.31 (?)
5.6.2017 21:23, počet návštěv: 6450
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

ako spravne nasolit a vyudit kuriatko?nejake dobre triky atipy na pripravu co mate oskusane?dakujem za odpovede

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Udene kuriatko


host - xxx.xxx.111.8 (?)
6.6.2017 10:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Celé kuře napichuji 24% dobře vychlazeným solným roztokem.Na kilo masa 1dcl roztoku.Napichuji každé cca 2cm marinovací jehlou, stačí i injekční stříkačka s velkou jehlou.Malá se ucpe.Napíchnu pořádně ke kostem.Dám do nádoby a do lednice kde je 3-5C.Nechám ho tam 2-3dny.Pak kuře vydám a dám ho rozvlažit do teplé vody 70-80C na 30min.Nechám okapat, osuším do utěrky a vkládám do dobře vysušené a vyhřáté udírny,45min na 80C a poté teplotu stáhnu na 60-70C a udím 5-6hod podle velikosti kuřete.Topím dobře vysušeným bukem.Ke konci uzení přidám pár větviček jalovce na vůni. Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

Obrázky:

Připojit reakci
      

Udene kuriatko


vyslouzil (564) - xxx.xxx.92.38 (?)
6.6.2017 21:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Piodle stejného postupu jsem udil kuřecí stehna (jen jsem je nerozehříval ve vodě, pouze temperoval na okolní teplotu. Problém však vidím jinde.
   Co svyuzenými kuřaty? Na jedno kuře je to příliš hodin práce a spáleného dřeva,  Dvacet kilo kuřat se nedá uchovat jako uzené maso či klobásy. Takže dnes, když udím kus kuřete, tak jen současně s klobásama v jejich režimu. 

Připojit reakci
         

Udene kuriatko


host - xxx.xxx.111.8 (?)
7.6.2017 14:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Samozřejmě neudím jen kuře.Dělám to jako Vy že kuře přidám k masu nebo klobásám které udím.Po vyuzení dobrá večeře.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kaiserova elektrická udírna1113.8.20191742
Uzení masa5011.8.2019154767
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20193843
Tvrdá kůže na bůčku230.7.20192357
Uzení domácích klobás15928.7.2019499526
Kyselost po uzení1126.7.201926237
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201918792
Generátor kouře3918.3.2019101058
Dehtování4418.3.201930007
Jake drevo2615.3.201925222
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20195301
Prvni moje uzeni2315.3.201922592
Udírna dehtuje221.3.201934666
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019105368
Uzení Zadní Hovězí74.2.20196564
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20193470
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201844686
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20184539
Udírny Thermowind722.11.20186783
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018107930
Domácí klobásy6919.10.2018275225
Dmácí uzený sýr4622.8.2018259714
A až Z o uzení2053.8.2018534789
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018338064
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201835242
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201870572
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018168033
Lovecký a Turistický salám329.5.2018115105
Uzeni bucek6028.3.201878471
Špek1228.3.201853495
Plnička klobás143.2.201815990
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20189864
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185727
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017125368
První klobásky5119.12.2017101381
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201746819
Průměr komínu k udírně22.8.20177907
Zateplení udírny816.7.20179741
Udene kuriatko47.6.20176451
Uzený kapr3129.5.2017133661
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů