Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Udene kuriatko

Udene kuriatko


host - xxx.xxx.168.31 (?)
5.6.2017 21:23, počet návštěv: 6025
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

ako spravne nasolit a vyudit kuriatko?nejake dobre triky atipy na pripravu co mate oskusane?dakujem za odpovede

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Udene kuriatko


host - xxx.xxx.111.8 (?)
6.6.2017 10:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Celé kuře napichuji 24% dobře vychlazeným solným roztokem.Na kilo masa 1dcl roztoku.Napichuji každé cca 2cm marinovací jehlou, stačí i injekční stříkačka s velkou jehlou.Malá se ucpe.Napíchnu pořádně ke kostem.Dám do nádoby a do lednice kde je 3-5C.Nechám ho tam 2-3dny.Pak kuře vydám a dám ho rozvlažit do teplé vody 70-80C na 30min.Nechám okapat, osuším do utěrky a vkládám do dobře vysušené a vyhřáté udírny,45min na 80C a poté teplotu stáhnu na 60-70C a udím 5-6hod podle velikosti kuřete.Topím dobře vysušeným bukem.Ke konci uzení přidám pár větviček jalovce na vůni. Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

Obrázky:

Připojit reakci
      

Udene kuriatko


vyslouzil (563) - xxx.xxx.92.38 (?)
6.6.2017 21:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Piodle stejného postupu jsem udil kuřecí stehna (jen jsem je nerozehříval ve vodě, pouze temperoval na okolní teplotu. Problém však vidím jinde.
   Co svyuzenými kuřaty? Na jedno kuře je to příliš hodin práce a spáleného dřeva,  Dvacet kilo kuřat se nedá uchovat jako uzené maso či klobásy. Takže dnes, když udím kus kuřete, tak jen současně s klobásama v jejich režimu. 

Připojit reakci
         

Udene kuriatko


host - xxx.xxx.111.8 (?)
7.6.2017 14:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Samozřejmě neudím jen kuře.Dělám to jako Vy že kuře přidám k masu nebo klobásám které udím.Po vyuzení dobrá večeře.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield214.6.2019412
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201917379
Generátor kouře3918.3.201995588
Dehtování4418.3.201926172
Jake drevo2615.3.201923066
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20193981
Prvni moje uzeni2315.3.201920818
Uzení masa496.3.2019149949
Udírna dehtuje221.3.201931869
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019102322
Uzení Zadní Hovězí74.2.20195320
Uzení domácích klobás15115.1.2019485043
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20192774
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181825
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201840579
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20183630
Udírny Thermowind722.11.20185780
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018103572
Domácí klobásy6919.10.2018269458
Dmácí uzený sýr4622.8.2018254424
A až Z o uzení2053.8.2018519159
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018330849
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201833413
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201867894
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018163046
Lovecký a Turistický salám329.5.2018112433
Uzeni bucek6028.3.201873986
Špek1228.3.201851570
Plnička klobás143.2.201814727
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20188956
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185237
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017122207
První klobásky5119.12.201797844
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201745027
Průměr komínu k udírně22.8.20177365
Zateplení udírny816.7.20178981
Udene kuriatko47.6.20176026
Uzený kapr3129.5.2017130326
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201732444
Drobící se se uzené maso47.3.20175196
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů