Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Udene kuriatko

Udene kuriatko


host - xxx.xxx.168.31 (?)
5.6.2017 21:23, počet návštěv: 7183
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

ako spravne nasolit a vyudit kuriatko?nejake dobre triky atipy na pripravu co mate oskusane?dakujem za odpovede

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Udene kuriatko


host - xxx.xxx.111.8 (?)
6.6.2017 10:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Celé kuře napichuji 24% dobře vychlazeným solným roztokem.Na kilo masa 1dcl roztoku.Napichuji každé cca 2cm marinovací jehlou, stačí i injekční stříkačka s velkou jehlou.Malá se ucpe.Napíchnu pořádně ke kostem.Dám do nádoby a do lednice kde je 3-5C.Nechám ho tam 2-3dny.Pak kuře vydám a dám ho rozvlažit do teplé vody 70-80C na 30min.Nechám okapat, osuším do utěrky a vkládám do dobře vysušené a vyhřáté udírny,45min na 80C a poté teplotu stáhnu na 60-70C a udím 5-6hod podle velikosti kuřete.Topím dobře vysušeným bukem.Ke konci uzení přidám pár větviček jalovce na vůni. Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

Obrázky:

Připojit reakci
      

Udene kuriatko


vyslouzil (575) - xxx.xxx.92.38 (?)
6.6.2017 21:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Piodle stejného postupu jsem udil kuřecí stehna (jen jsem je nerozehříval ve vodě, pouze temperoval na okolní teplotu. Problém však vidím jinde.
   Co svyuzenými kuřaty? Na jedno kuře je to příliš hodin práce a spáleného dřeva,  Dvacet kilo kuřat se nedá uchovat jako uzené maso či klobásy. Takže dnes, když udím kus kuřete, tak jen současně s klobásama v jejich režimu. 

Připojit reakci
         

Udene kuriatko


host - xxx.xxx.111.8 (?)
7.6.2017 14:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Samozřejmě neudím jen kuře.Dělám to jako Vy že kuře přidám k masu nebo klobásám které udím.Po vyuzení dobrá večeře.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield215.12.20198582
Uzeni bucek633.12.201988677
Kaiserova elektrická udírna2628.11.20199304
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019120953
Uzení masa5724.11.2019167098
Uzení domácích klobás16023.11.2019526361
Jak obalit uzené maso?316.11.2019862
Udírna415.11.20191132
Lovecký a Turistický salám339.11.2019121149
Domácí klobásy734.11.2019287925
Prvni moje uzeni2531.10.201926957
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194182
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019133291
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20198021
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191792
Dehtování4625.8.201938310
Udírna dehtuje2625.8.201941467
Kyselost po uzení1126.7.201929212
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201921452
Generátor kouře3918.3.2019111964
Jake drevo2515.3.201928700
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197620
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019110603
Uzení Zadní Hovězí74.2.20199412
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194795
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201852246
Udírny Thermowind722.11.20188145
Dmácí uzený sýr4622.8.2018269856
A až Z o uzení2053.8.2018565139
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018352261
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201839291
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201875627
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018179894
Špek1228.3.201857326
Plnička klobás143.2.201818416
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201811730
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186712
První klobásky5119.12.2017108563
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201750445
Průměr komínu k udírně22.8.20178928
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů