Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Udene kuriatko

Udene kuriatko


host - xxx.xxx.168.31 (?)
5.6.2017 21:23, počet návštěv: 4698
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

ako spravne nasolit a vyudit kuriatko?nejake dobre triky atipy na pripravu co mate oskusane?dakujem za odpovede

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Udene kuriatko


host - xxx.xxx.111.8 (?)
6.6.2017 10:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Celé kuře napichuji 24% dobře vychlazeným solným roztokem.Na kilo masa 1dcl roztoku.Napichuji každé cca 2cm marinovací jehlou, stačí i injekční stříkačka s velkou jehlou.Malá se ucpe.Napíchnu pořádně ke kostem.Dám do nádoby a do lednice kde je 3-5C.Nechám ho tam 2-3dny.Pak kuře vydám a dám ho rozvlažit do teplé vody 70-80C na 30min.Nechám okapat, osuším do utěrky a vkládám do dobře vysušené a vyhřáté udírny,45min na 80C a poté teplotu stáhnu na 60-70C a udím 5-6hod podle velikosti kuřete.Topím dobře vysušeným bukem.Ke konci uzení přidám pár větviček jalovce na vůni. Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

Obrázky:

Připojit reakci
      

Udene kuriatko


vyslouzil (549) - xxx.xxx.92.38 (?)
6.6.2017 21:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Piodle stejného postupu jsem udil kuřecí stehna (jen jsem je nerozehříval ve vodě, pouze temperoval na okolní teplotu. Problém však vidím jinde.
   Co svyuzenými kuřaty? Na jedno kuře je to příliš hodin práce a spáleného dřeva,  Dvacet kilo kuřat se nedá uchovat jako uzené maso či klobásy. Takže dnes, když udím kus kuřete, tak jen současně s klobásama v jejich režimu. 

Připojit reakci
         

Udene kuriatko


host - xxx.xxx.111.8 (?)
7.6.2017 14:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Samozřejmě neudím jen kuře.Dělám to jako Vy že kuře přidám k masu nebo klobásám které udím.Po vyuzení dobrá večeře.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení masa4211.12.2018128573
Dehtování428.12.201813255
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20181181
Udírny Thermowind722.11.20182030
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201890102
Uzení Zadní Hovězí420.11.20181483
Problémy s plechovou udírnou 475.11.201826928
Domácí klobásy6919.10.2018251463
Uzení domácích klobás15031.8.2018442758
Dmácí uzený sýr4622.8.2018234832
A až Z o uzení2053.8.2018471317
Jake drevo1430.7.201816263
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018301694
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201826907
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201859290
Generátor kouře349.5.201871871
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018145572
Lovecký a Turistický salám329.5.2018102984
Uzeni bucek6028.3.201860194
Špek1228.3.201845137
Plnička klobás153.2.201810590
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20185901
Odkůrování polínek na uzení56.1.20183498
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017112139
První klobásky5119.12.201787084
Udírna dehtuje1818.12.201722185
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201739597
Průměr komínu k udírně22.8.20175774
Zateplení udírny816.7.20176524
Udene kuriatko47.6.20174699
Uzený kapr3129.5.2017122199
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201727964
Prvni moje uzeni2111.3.201715337
Drobící se se uzené maso47.3.20174083
Uzení masa studeným kouřem25.3.20179930
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201711212
Fuet164.1.201742812
Dymbox825.11.201614760
Udírna4818.11.2016120058
Poličky do udírny126.8.20163526
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů