Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Připravte si ty největší dobroty na kvalitních grilech Weber.


Uzení > Ubytek vahy po vyuzeni klobas

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Udím klobásy už několik let při teplotě 60-8..., host, 16.2.2017
Někteří chovatelé dávají krmivo, které drží ..., Miloš Vysloužil, 10.2.2017
Jj kvalita masa dělá divy, udím na 55-60 12-..., host, 10.2.2017
U masa se uvádí až 40%, takže u klobás bych ..., host, 21.12.2016
Ake budu klobasky po zosuseni, zavisi od mno..., host, 20.12.2016
Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.21.13 (?)
15.12.2016 19:15, počet návštěv: 7054
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

o kolik se snizi vaha klobas40kg po vyuzeni teplotou 50-70C°.

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


Miloš Vysloužil (507) - xxx.xxx.67.66 (?)
15.12.2016 22:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nelze přesně říci. Záleží na druhu masa, množství přidané vody, době uzení, použitém dřevě (suché x namáčené), atd. Běžně klobásy ztratí 1/4 - 1/3 váhy masa, možná i víc.  Nejen při uzení, ale i po něm, když visí v komoře.
   Na druhé straně existují receptury, jak z kila masa vyrobit 1,3 kg klobás.

Připojit reakci
      

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.17.210 (?)
16.12.2016 13:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

nikdy som podla ttakeho receptu neskusal, ale urcite by mi nechutili sad(ak ide o klasicke udene klobasky). 

Připojit reakci
         

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.75.66 (?)
19.12.2016 21:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pokud nechceme aby se maso moc vysušilo, udíme tak jek to dělávali naši předci.

Připojit reakci
            

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


Miloš Vysloužil (507) - xxx.xxx.67.66 (?)
19.12.2016 22:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je tedy rada! Tak se pochlubte, jak udil Váš předek. Ten můj totiž ty klobásy vysušil, aby vydržely dlouho i bez lednice.

Připojit reakci
               

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.168.31 (?)
20.12.2016 11:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

sam som skusal to udenie ako kedysi za cias starych otcov, chutove to bolo poznat ze je v tom dymu lahodne ako sa na udeninu patri, zdravotne to je uz asi menej dobre, ale co je hlavne ze cast klobas som dal po odvetrani do mrazaku a cast nechal v komore na palici, tie z mrazaku boli po vybrati skvele skoro ako z udiarne, kdezto tie co som nechal ako nasi dedovia v komore tak zoschli zeby sa z nimi dala rozbit aj hlava cloveka aj na zuby to bola zaťaž, takze ja volim uskladnenie mrazak, tym ale nemyslim nechavat to tam rok, tak 3-4mesiace skladovat a chutova kvalita je celkom dobra, tolko moje skusenosti, viktor

Připojit reakci
                  

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.17.210 (?)
20.12.2016 12:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ake budu klobasky po zosuseni, zavisi od mnohych faktorov, ani zdaleka nie len od sposobu udenia. Napriklad aj od kvality masa, ktore na klobasky pouzijete.

Připojit reakci
                     

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.114.253 (?)
21.12.2016 11:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

U masa se uvádí až 40%, takže u klobás bych to viděl obdobně. Jak bylo psáno výše, hodně záleží na kvalitě masa nejen druhu. Někteří chovatelé dávají krmivo, které drží v chovaném zvířeti vodu, takže když hodíte špek na pánev, tak nejprve vyprská vodu, pak troška tuku a zbude hnědá nechutná hmota, viz dovoz prasat od našich severních sousedů...

Připojit reakci
                        

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.85.30 (?)
10.2.2017 13:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jj kvalita masa dělá divy, udím na 55-60 12-16h dle výrobku, ztráty jsou cca třetina váhy, pak ve špajzu v průvanu cosi odejde takže těch 40% asik ju.Měl jsem i doložené polské maso z velkochovu a taky od známého z domácího chovu, obé polské ale ten rozdíl.Velkochov nebrat větší ztráty horší chuti, domácí v poho, u nás je to trochu lepší.Udím pro sebe a pár známých, na kšeft to není, spíš pro mlsné huby :-)

Jo mám ještě 2 uzené špice z dubna loni, někoho s ní praštit tak je vražda, smrt,zabití, ale dvě hodiny pomalého varu v papinu to spraví.Kupodivu i když je stále tvrdší než čerstvé tak chutí lepší než stejně dlouho zmražené, no a když někdo chce uzené i po roce měkké tak ho stačí zavařit.Dvakrát po hodině a půl, stačí jen ohřát a končím dostal jsem hlad.

Standy

Připojit reakci
                        

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


Miloš Vysloužil (507) - xxx.xxx.236.1 (?)
10.2.2017 16:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Někteří chovatelé dávají krmivo, které drží v chovaném zvířeti vodu, takže když hodíte špek na pánev, tak nejprve vyprská vodu, pak troška tuku a zbude hnědá nechutná hmota

Neumím si představit krmivo, které by dlouhodobě udrželo ve zvířeti vodu. S tím špekem je to pravda, nemůže za to ovšem krmivo, nýbrž nástřik masa bůhvíčím.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Špek119.2.201835173
Plnička klobás153.2.20184974
Problémy s plechovou udírnou 2629.1.20187941
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20181637
Závady při výrobě domácích uzenin?828.1.2018264212
Odkůrování polínek na uzení56.1.2018842
Domácí klobásy6531.12.2017226292
Generátor kouře3329.12.201741605
A až Z o uzení19429.12.2017412941
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.201798481
První klobásky5119.12.201773397
Udírna dehtuje1818.12.201713698
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201732240
Dmácí uzený sýr431.12.2017206523
Lovecký a Turistický salám3020.10.201789107
Nakládání a vakuování masa na uzení4217.8.201770525
Průměr komínu k udírně22.8.20173019
Zateplení udírny816.7.20173227
Udene kuriatko47.6.20172744
Uzený kapr3129.5.2017109383
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201722101
Uzení masa3417.4.2017105223
Prvni moje uzeni2111.3.20179947
Drobící se se uzené maso47.3.20172488
Uzení masa studeným kouřem25.3.20176098
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.20177055
Uzeni bucek6012.1.201740247
Fuet164.1.201735855
Uzení domácích klobás14631.12.2016387865
Kolik soli na lák na uzené?4622.12.2016117967
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?2621.12.201648330
Dymbox825.11.20169829
Udírna4818.11.2016105084
Jake drevo96.10.201610449
Poličky do udírny126.8.20162519
Maso jíž ze začátku černé1524.7.201625248
Jak uchovávat klobásy?3427.6.201692301
Gril na cele pulky228.4.20164243
Klobásy opět nakyslé 1125.1.201617476
Uzení kolen410.1.201611022
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů