Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Ubytek vahy po vyuzeni klobas

Stránky: 1, 2   

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.21.13 (?)
15.12.2016 19:15
Tento příspěvek (zjistit adresu)

o kolik se snizi vaha klobas40kg po vyuzeni teplotou 50-70C°.

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


vyslouzil (590) - xxx.xxx.67.66 (?), 15.12.2016 22:18
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nelze přesně říci. Záleží na druhu masa, množství přidané vody, době uzení, použitém dřevě (suché x namáčené), atd. Běžně klobásy ztratí 1/4 - 1/3 váhy masa, možná i víc.  Nejen při uzení, ale i po něm, když visí v komoře.
   Na druhé straně existují receptury, jak z kila masa vyrobit 1,3 kg klobás.

Připojit reakci
      

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.17.210 (?), 16.12.2016 13:00
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

nikdy som podla ttakeho receptu neskusal, ale urcite by mi nechutili sad(ak ide o klasicke udene klobasky). 

Připojit reakci
         

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.75.66 (?), 19.12.2016 21:42
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pokud nechceme aby se maso moc vysušilo, udíme tak jek to dělávali naši předci.

Připojit reakci
            

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


vyslouzil (590) - xxx.xxx.67.66 (?), 19.12.2016 22:36
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je tedy rada! Tak se pochlubte, jak udil Váš předek. Ten můj totiž ty klobásy vysušil, aby vydržely dlouho i bez lednice.

Připojit reakci
               

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.168.31 (?), 20.12.2016 11:28
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

sam som skusal to udenie ako kedysi za cias starych otcov, chutove to bolo poznat ze je v tom dymu lahodne ako sa na udeninu patri, zdravotne to je uz asi menej dobre, ale co je hlavne ze cast klobas som dal po odvetrani do mrazaku a cast nechal v komore na palici, tie z mrazaku boli po vybrati skvele skoro ako z udiarne, kdezto tie co som nechal ako nasi dedovia v komore tak zoschli zeby sa z nimi dala rozbit aj hlava cloveka aj na zuby to bola zaťaž, takze ja volim uskladnenie mrazak, tym ale nemyslim nechavat to tam rok, tak 3-4mesiace skladovat a chutova kvalita je celkom dobra, tolko moje skusenosti, viktor

Připojit reakci
                  

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.17.210 (?), 20.12.2016 12:15
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ake budu klobasky po zosuseni, zavisi od mnohych faktorov, ani zdaleka nie len od sposobu udenia. Napriklad aj od kvality masa, ktore na klobasky pouzijete.

Připojit reakci
                     

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.114.253 (?), 21.12.2016 11:45
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

U masa se uvádí až 40%, takže u klobás bych to viděl obdobně. Jak bylo psáno výše, hodně záleží na kvalitě masa nejen druhu. Někteří chovatelé dávají krmivo, které drží v chovaném zvířeti vodu, takže když hodíte špek na pánev, tak nejprve vyprská vodu, pak troška tuku a zbude hnědá nechutná hmota, viz dovoz prasat od našich severních sousedů...

Připojit reakci
                        

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.85.30 (?), 10.2.2017 13:48
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jj kvalita masa dělá divy, udím na 55-60 12-16h dle výrobku, ztráty jsou cca třetina váhy, pak ve špajzu v průvanu cosi odejde takže těch 40% asik ju.Měl jsem i doložené polské maso z velkochovu a taky od známého z domácího chovu, obé polské ale ten rozdíl.Velkochov nebrat větší ztráty horší chuti, domácí v poho, u nás je to trochu lepší.Udím pro sebe a pár známých, na kšeft to není, spíš pro mlsné huby :-)

Jo mám ještě 2 uzené špice z dubna loni, někoho s ní praštit tak je vražda, smrt,zabití, ale dvě hodiny pomalého varu v papinu to spraví.Kupodivu i když je stále tvrdší než čerstvé tak chutí lepší než stejně dlouho zmražené, no a když někdo chce uzené i po roce měkké tak ho stačí zavařit.Dvakrát po hodině a půl, stačí jen ohřát a končím dostal jsem hlad.

Standy

Připojit reakci
                        

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


vyslouzil (590) - xxx.xxx.236.1 (?), 10.2.2017 16:21
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Někteří chovatelé dávají krmivo, které drží v chovaném zvířeti vodu, takže když hodíte špek na pánev, tak nejprve vyprská vodu, pak troška tuku a zbude hnědá nechutná hmota

Neumím si představit krmivo, které by dlouhodobě udrželo ve zvířeti vodu. S tím špekem je to pravda, nemůže za to ovšem krmivo, nýbrž nástřik masa bůhvíčím.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů