Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.


Uzení > Ubytek vahy po vyuzeni klobas

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Udím klobásy už několik let při teplotě 60-8..., host, 16.2.2017
Někteří chovatelé dávají krmivo, které drží ..., vyslouzil, 10.2.2017
Jj kvalita masa dělá divy, udím na 55-60 12-..., host, 10.2.2017
U masa se uvádí až 40%, takže u klobás bych ..., host, 21.12.2016
Ake budu klobasky po zosuseni, zavisi od mno..., host, 20.12.2016
Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.21.13 (?)
15.12.2016 19:15, počet návštěv: 10468
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

o kolik se snizi vaha klobas40kg po vyuzeni teplotou 50-70C°.

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


vyslouzil (546) - xxx.xxx.67.66 (?)
15.12.2016 22:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nelze přesně říci. Záleží na druhu masa, množství přidané vody, době uzení, použitém dřevě (suché x namáčené), atd. Běžně klobásy ztratí 1/4 - 1/3 váhy masa, možná i víc.  Nejen při uzení, ale i po něm, když visí v komoře.
   Na druhé straně existují receptury, jak z kila masa vyrobit 1,3 kg klobás.

Připojit reakci
      

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.17.210 (?)
16.12.2016 13:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

nikdy som podla ttakeho receptu neskusal, ale urcite by mi nechutili sad(ak ide o klasicke udene klobasky). 

Připojit reakci
         

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.75.66 (?)
19.12.2016 21:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pokud nechceme aby se maso moc vysušilo, udíme tak jek to dělávali naši předci.

Připojit reakci
            

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


vyslouzil (546) - xxx.xxx.67.66 (?)
19.12.2016 22:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je tedy rada! Tak se pochlubte, jak udil Váš předek. Ten můj totiž ty klobásy vysušil, aby vydržely dlouho i bez lednice.

Připojit reakci
               

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.168.31 (?)
20.12.2016 11:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

sam som skusal to udenie ako kedysi za cias starych otcov, chutove to bolo poznat ze je v tom dymu lahodne ako sa na udeninu patri, zdravotne to je uz asi menej dobre, ale co je hlavne ze cast klobas som dal po odvetrani do mrazaku a cast nechal v komore na palici, tie z mrazaku boli po vybrati skvele skoro ako z udiarne, kdezto tie co som nechal ako nasi dedovia v komore tak zoschli zeby sa z nimi dala rozbit aj hlava cloveka aj na zuby to bola zaťaž, takze ja volim uskladnenie mrazak, tym ale nemyslim nechavat to tam rok, tak 3-4mesiace skladovat a chutova kvalita je celkom dobra, tolko moje skusenosti, viktor

Připojit reakci
                  

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.17.210 (?)
20.12.2016 12:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ake budu klobasky po zosuseni, zavisi od mnohych faktorov, ani zdaleka nie len od sposobu udenia. Napriklad aj od kvality masa, ktore na klobasky pouzijete.

Připojit reakci
                     

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.114.253 (?)
21.12.2016 11:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

U masa se uvádí až 40%, takže u klobás bych to viděl obdobně. Jak bylo psáno výše, hodně záleží na kvalitě masa nejen druhu. Někteří chovatelé dávají krmivo, které drží v chovaném zvířeti vodu, takže když hodíte špek na pánev, tak nejprve vyprská vodu, pak troška tuku a zbude hnědá nechutná hmota, viz dovoz prasat od našich severních sousedů...

Připojit reakci
                        

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.85.30 (?)
10.2.2017 13:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jj kvalita masa dělá divy, udím na 55-60 12-16h dle výrobku, ztráty jsou cca třetina váhy, pak ve špajzu v průvanu cosi odejde takže těch 40% asik ju.Měl jsem i doložené polské maso z velkochovu a taky od známého z domácího chovu, obé polské ale ten rozdíl.Velkochov nebrat větší ztráty horší chuti, domácí v poho, u nás je to trochu lepší.Udím pro sebe a pár známých, na kšeft to není, spíš pro mlsné huby :-)

Jo mám ještě 2 uzené špice z dubna loni, někoho s ní praštit tak je vražda, smrt,zabití, ale dvě hodiny pomalého varu v papinu to spraví.Kupodivu i když je stále tvrdší než čerstvé tak chutí lepší než stejně dlouho zmražené, no a když někdo chce uzené i po roce měkké tak ho stačí zavařit.Dvakrát po hodině a půl, stačí jen ohřát a končím dostal jsem hlad.

Standy

Připojit reakci
                        

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


vyslouzil (546) - xxx.xxx.236.1 (?)
10.2.2017 16:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Někteří chovatelé dávají krmivo, které drží v chovaném zvířeti vodu, takže když hodíte špek na pánev, tak nejprve vyprská vodu, pak troška tuku a zbude hnědá nechutná hmota

Neumím si představit krmivo, které by dlouhodobě udrželo ve zvířeti vodu. S tím špekem je to pravda, nemůže za to ovšem krmivo, nýbrž nástřik masa bůhvíčím.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení Zadní Hovězí420.11.2018381
Problémy s plechovou udírnou 475.11.201824139
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování84.11.2018614
Udírny Thermowind526.10.20181304
Domácí klobásy6919.10.2018247244
Dehtování3014.10.20189671
Uzení domácích klobás15031.8.2018432891
Dmácí uzený sýr4622.8.2018230172
A až Z o uzení2053.8.2018462096
Jake drevo1430.7.201815399
Nakládání a vakuování masa na uzení4323.5.201886288
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018295320
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201825334
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201857587
Uzení masa389.5.2018123720
Generátor kouře349.5.201867604
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018138449
Lovecký a Turistický salám329.5.2018100869
Uzeni bucek6028.3.201856823
Špek1228.3.201843366
Plnička klobás153.2.20189784
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20185236
Odkůrování polínek na uzení56.1.20183052
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017109997
První klobásky5119.12.201784674
Udírna dehtuje1818.12.201720921
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201738483
Průměr komínu k udírně22.8.20175457
Zateplení udírny816.7.20176026
Udene kuriatko47.6.20174409
Uzený kapr3129.5.2017120759
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201727063
Prvni moje uzeni2111.3.201714424
Drobící se se uzené maso47.3.20173785
Uzení masa studeným kouřem25.3.20179359
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201710469
Fuet164.1.201741866
Dymbox825.11.201613926
Udírna4818.11.2016117905
Poličky do udírny126.8.20163372
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů