Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Ubytek vahy po vyuzeni klobas

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Udím klobásy už několik let při teplotě 60-8..., host, 16.2.2017
Někteří chovatelé dávají krmivo, které drží ..., vyslouzil, 10.2.2017
Jj kvalita masa dělá divy, udím na 55-60 12-..., host, 10.2.2017
U masa se uvádí až 40%, takže u klobás bych ..., host, 21.12.2016
Ake budu klobasky po zosuseni, zavisi od mno..., host, 20.12.2016
Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.21.13 (?)
15.12.2016 19:15, počet návštěv: 13133
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

o kolik se snizi vaha klobas40kg po vyuzeni teplotou 50-70C°.

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


vyslouzil (563) - xxx.xxx.67.66 (?)
15.12.2016 22:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nelze přesně říci. Záleží na druhu masa, množství přidané vody, době uzení, použitém dřevě (suché x namáčené), atd. Běžně klobásy ztratí 1/4 - 1/3 váhy masa, možná i víc.  Nejen při uzení, ale i po něm, když visí v komoře.
   Na druhé straně existují receptury, jak z kila masa vyrobit 1,3 kg klobás.

Připojit reakci
      

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.17.210 (?)
16.12.2016 13:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

nikdy som podla ttakeho receptu neskusal, ale urcite by mi nechutili sad(ak ide o klasicke udene klobasky). 

Připojit reakci
         

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.75.66 (?)
19.12.2016 21:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pokud nechceme aby se maso moc vysušilo, udíme tak jek to dělávali naši předci.

Připojit reakci
            

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


vyslouzil (563) - xxx.xxx.67.66 (?)
19.12.2016 22:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je tedy rada! Tak se pochlubte, jak udil Váš předek. Ten můj totiž ty klobásy vysušil, aby vydržely dlouho i bez lednice.

Připojit reakci
               

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.168.31 (?)
20.12.2016 11:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

sam som skusal to udenie ako kedysi za cias starych otcov, chutove to bolo poznat ze je v tom dymu lahodne ako sa na udeninu patri, zdravotne to je uz asi menej dobre, ale co je hlavne ze cast klobas som dal po odvetrani do mrazaku a cast nechal v komore na palici, tie z mrazaku boli po vybrati skvele skoro ako z udiarne, kdezto tie co som nechal ako nasi dedovia v komore tak zoschli zeby sa z nimi dala rozbit aj hlava cloveka aj na zuby to bola zaťaž, takze ja volim uskladnenie mrazak, tym ale nemyslim nechavat to tam rok, tak 3-4mesiace skladovat a chutova kvalita je celkom dobra, tolko moje skusenosti, viktor

Připojit reakci
                  

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.17.210 (?)
20.12.2016 12:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ake budu klobasky po zosuseni, zavisi od mnohych faktorov, ani zdaleka nie len od sposobu udenia. Napriklad aj od kvality masa, ktore na klobasky pouzijete.

Připojit reakci
                     

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.114.253 (?)
21.12.2016 11:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

U masa se uvádí až 40%, takže u klobás bych to viděl obdobně. Jak bylo psáno výše, hodně záleží na kvalitě masa nejen druhu. Někteří chovatelé dávají krmivo, které drží v chovaném zvířeti vodu, takže když hodíte špek na pánev, tak nejprve vyprská vodu, pak troška tuku a zbude hnědá nechutná hmota, viz dovoz prasat od našich severních sousedů...

Připojit reakci
                        

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


host - xxx.xxx.85.30 (?)
10.2.2017 13:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jj kvalita masa dělá divy, udím na 55-60 12-16h dle výrobku, ztráty jsou cca třetina váhy, pak ve špajzu v průvanu cosi odejde takže těch 40% asik ju.Měl jsem i doložené polské maso z velkochovu a taky od známého z domácího chovu, obé polské ale ten rozdíl.Velkochov nebrat větší ztráty horší chuti, domácí v poho, u nás je to trochu lepší.Udím pro sebe a pár známých, na kšeft to není, spíš pro mlsné huby :-)

Jo mám ještě 2 uzené špice z dubna loni, někoho s ní praštit tak je vražda, smrt,zabití, ale dvě hodiny pomalého varu v papinu to spraví.Kupodivu i když je stále tvrdší než čerstvé tak chutí lepší než stejně dlouho zmražené, no a když někdo chce uzené i po roce měkké tak ho stačí zavařit.Dvakrát po hodině a půl, stačí jen ohřát a končím dostal jsem hlad.

Standy

Připojit reakci
                        

Ubytek vahy po vyuzeni klobas


vyslouzil (563) - xxx.xxx.236.1 (?)
10.2.2017 16:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Někteří chovatelé dávají krmivo, které drží v chovaném zvířeti vodu, takže když hodíte špek na pánev, tak nejprve vyprská vodu, pak troška tuku a zbude hnědá nechutná hmota

Neumím si představit krmivo, které by dlouhodobě udrželo ve zvířeti vodu. S tím špekem je to pravda, nemůže za to ovšem krmivo, nýbrž nástřik masa bůhvíčím.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Generátor kouře3918.3.201984806
Uzení masa studeným kouřem718.3.201912054
Dehtování4418.3.201920840
Jake drevo2615.3.201920139
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20191848
Prvni moje uzeni2315.3.201918183
Uzení masa496.3.2019143336
Udírna dehtuje221.3.201928041
Šunka bez rychlosolí 3526.2.201998089
Uzení Zadní Hovězí74.2.20193445
Uzení domácích klobás15115.1.2019468948
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20191909
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181243
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201835219
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20182640
Udírny Thermowind722.11.20183920
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201898410
Domácí klobásy6919.10.2018262427
Dmácí uzený sýr4622.8.2018246808
A až Z o uzení2053.8.2018498456
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018320440
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201830997
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201864664
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018156943
Lovecký a Turistický salám329.5.2018108866
Uzeni bucek6028.3.201868655
Špek1228.3.201848953
Plnička klobás143.2.201813210
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20187764
Odkůrování polínek na uzení56.1.20184526
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017118358
První klobásky5119.12.201793407
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201742670
Průměr komínu k udírně22.8.20176702
Zateplení udírny816.7.20178038
Udene kuriatko47.6.20175475
Uzený kapr3129.5.2017126844
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201730614
Drobící se se uzené maso47.3.20174793
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201713134
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů