Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Šunka bez rychlosolí

Šunka bez rychlosolí


host - xxx.xxx.205.234 (?)
6.2.2020 12:24
Nevím jak před 35 lety ale já používal pragandu v roce 1970.Rozmoceny papír mi nevadí.Sunka bez pragandy je šedivá.Z kurete šunku nedělám.Jsou to sračky už syrové a domácí (bio😀) snim pečené. No další názor.Divim se ze maso nenakladate alespoň na 6 týdnu když chcete být tradiční. Chemicky Ali když to sem psal v roce 2014(strana 1) tak se proti němu nikdo neohradil. Já dam jen odkaz na nej a už je bouře. Tak klid a přeju jen úspěch.
Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5   
                           

Šunka bez rychlosolí


host - xxx.xxx.205.234 (?), 6.2.2020 12:24
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nevím jak před 35 lety ale já používal pragandu v roce 1970.Rozmoceny papír mi nevadí.Sunka bez pragandy je šedivá.Z kurete šunku nedělám.Jsou to sračky už syrové a domácí (bio😀) snim pečené. No další názor.Divim se ze maso nenakladate alespoň na 6 týdnu když chcete být tradiční. Chemicky Ali když to sem psal v roce 2014(strana 1) tak se proti němu nikdo neohradil. Já dam jen odkaz na nej a už je bouře. Tak klid a přeju jen úspěch.
Připojit reakci   
                           

Šunka bez rychlosolí


vyslouzil (590) - xxx.xxx.11.126 (?), 6.2.2020 14:13
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Šunku jsem začal dělat v době, kdy rychlosůl nebyla a se sanytrem by muselo být maso naložené týdny. Fungovalo to bez problémů. Pro lepší pevnost jsem ke kostkám masa přidával jemně umleté vařené kůže. Mělo to jen jeden háček - tu šunku bez rychlosoi je třeba rychle spotřebovat, neboť maso na řezu rychle šedne a nevypadá tak dobře. Přídavkem Pragandy se zvýraznila růžová barva a její stálost. Chuťově velký rozdíl není.
    Dnes už šunku nevařím. Nabídka kvalitních uzenin je mnohem větší a rozdíl v ceně oproti syrovému masu je naopak menší než za totáče.

Připojit reakci
                           

Šunka bez rychlosolí


Radek.P (29) - xxx.xxx.183.41 (?), 6.2.2020 17:32
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, žádné vařené kůže, žádný prát.Jen dílo pořádně promíchat, po částech přidávat ledovou vodu.Až se voda do masa zapracuje, přidat opět trochu.Na kilo masa 1dcl vody.Růžovou barvu šunky jde docílit lžičkou cukru.Šunku dělám z plece, kýty,kuřecí, krůtí,králičí.Králičí a krůtí maso nekupuji, mám své.

Šunku si dělám a budu dělat dál.Nesouhlasím s tím že si koupím kvalitní výrobek (šunku) levněji jak syrové maso.Rozdíl vidím v ceně i chuti.Za kilo plece bez kosti jsem dal 86kč v řeznictví Zeman.

rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
                           

Šunka bez rychlosolí


vyslouzil (590) - xxx.xxx.236.1 (?), 7.2.2020 10:25
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Neříkám, že šunku lze koupit levněji než syrové maso, ale rozdíl není tak velký jako před 30 lety a nabídka je široká. Navíc výroba chce čas, práci a energii. Vařit 20 deka šunky nemá smysl a pak se to jí, jen aby se snědla.
   Vím, že kůže nejsou nutné, že stačí dlouho míchat a chladit. Ale aspoň se účelně využijí, chuťově nevadí a klouby poděkují.

Připojit reakci
1, 2, 3, 4, 5   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů