Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Sůl v naloženém mase na uzení

Sůl v naloženém mase na uzení


host - xxx.xxx.171.127 (?)
3.3.2019 23:39

kuchynska sol obsahuje hlavne aj uhlicitany, vapenaty aj horecnaty, nieco z draselnych soli a davaju umelo do nej jod. Ak vam kuchynska sol uskodi, tak celkom iste vam uskodi NaCl a nic ine, pretoze NaCl je tam najviac. Naopak pritomnost inych soli je skor prospesna (v niektorej soli sa jod vyskytuje prirodzene)

Tie vase septiky z lodi si daju sardinky a cajky a za par minut po nich nie je ani stopy.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2   
                     

Sůl v naloženém mase na uzení


host - xxx.xxx.183.41 (?)
1.3.2019 9:04, počet návštěv: 6485
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, také udím venku.Nevím co to je když nevyjde počasí.Udit se dá za jakéhokoliv počasí.Pokud nechci udit ve velkém mrazu tak maso nebudu nastřikovat.Když Vám počasí nevyjde a maso již máte nastříknuté tak ho zalejte lákem.Pokud budete čekat měsíc než opadne mráz tak maso nemusíte nastřikovat ale rovnou ho naložte kombinovaně.

rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci   
                        

Sůl v naloženém mase na uzení


vyslouzil (572) - xxx.xxx.236.1 (?)
1.3.2019 9:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já tomu počasí rozumím. Taky udím venku a když prší - třeba jako teď - je to uzení dost vopruz. Musí se chodit přikládat v pláštěnce a dřevo mít schované aby nenamoklo. Nicméně uzení nikdy neodkládám, protože pokaždé udím i klobásy a tam by to jaksi nešlo.
Udíte-li venku pod střechou, je to něco jiného, já mám střechu jen na uzáku.

Připojit reakci
                        

Sůl v naloženém mase na uzení


host - xxx.xxx.9.135 (?)
1.3.2019 19:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pan Vysloužil poradil dobře, vaší reakci moc nerozumím. Prostě se mi nechce čochtat k udírně v dešti. Doposavad jsem nakládal kombinovaně, ale pořád se tetelil, aby teplota ve sklepě nestoupla moc vysoko. Maso ovšem bylo v láku a bylo relativně jedno, kdy se vyudí. Proto chci zkusit nástřik. Zdá se to být pohodlnější. Nevím co je na dotazu jak prodloužit naložení nastříknutého masa k nepochopení.

Připojit reakci
                           

Sůl v naloženém mase na uzení


host - xxx.xxx.84.190 (?)
2.3.2019 7:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pořádnou jehlu, otvory z boku, obsah alespoň 30cl.Do každého kila dam 3 a něco.Necham 3-4 dny ve 2-4 stupně. Takový prostor si musím najít. Mimo zimu je to jen ledníce.Lak 24%.mnozstvi do 7-8 kg masa. Udit mužů za každého počasí, ale výběru si když neprší což u nás není problém.Kdyz se zda nastřík pohodlnější, zamerte se, aby samotné uzeni bylo taky pohodové.👍 .
Připojit reakci
                           

Sůl v naloženém mase na uzení


host - xxx.xxx.74.109 (?)
3.3.2019 16:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nechcem nikomu kaziť radosť z domacich produktov, ale odporúčam zistit informacie čo obsahuje dnešná kuchynska sol. Nazval by som ju posypovou solou na cesty.prirodna sol obsahuje 83 prvkou a ta, ktoru používame ma 2. Z toho jeden je "vitamin"tzv.protihrudkovacia latka. Rozmyšlajte že takato sol sa použiva všade od vyroby chleba až po slaninu. O morskej soli ani nehovorím. (more je jeden odpadkovy koš alebo septik) od sudov s rádioaktívnym odpadom až po... z vlastnej skúseností pracoval som ako mechanik na lodiach a videl som čo všetko ide do mora z lodi. Su to plávajúce septiky s výpustnou zátkou. Takže vyrobiť v dnešnej dobe kvalitne jedlo je možné len s riadnou dávkou poznania a informácii.ľutujem naše deti.

Připojit reakci
                           

Sůl v naloženém mase na uzení


host - xxx.xxx.171.127 (?)
3.3.2019 23:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

kuchynska sol obsahuje hlavne aj uhlicitany, vapenaty aj horecnaty, nieco z draselnych soli a davaju umelo do nej jod. Ak vam kuchynska sol uskodi, tak celkom iste vam uskodi NaCl a nic ine, pretoze NaCl je tam najviac. Naopak pritomnost inych soli je skor prospesna (v niektorej soli sa jod vyskytuje prirodzene)

Tie vase septiky z lodi si daju sardinky a cajky a za par minut po nich nie je ani stopy.

Připojit reakci
1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Udírna39.11.2019401
Lovecký a Turistický salám339.11.2019119341
Jak obalit uzené maso?27.11.2019301
Domácí klobásy734.11.2019284854
Prvni moje uzeni2531.10.201926079
Elektrická udírna z Mountfield1529.10.20197035
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20193789
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019131266
Kaiserova elektrická udírna1930.9.20197166
Nakládání a vakuování masa na uzení4424.9.2019116834
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20197467
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191523
Dehtování4625.8.201936475
Udírna dehtuje2625.8.201939846
Uzení masa5011.8.2019163071
Uzení domácích klobás15928.7.2019519308
Kyselost po uzení1126.7.201928455
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201920772
Generátor kouře3918.3.2019109186
Jake drevo2515.3.201927961
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197069
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019109530
Uzení Zadní Hovězí74.2.20198618
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194442
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201850690
Udírny Thermowind722.11.20187787
Dmácí uzený sýr4622.8.2018267415
A až Z o uzení2053.8.2018559366
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018349354
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201838118
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201874508
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018175811
Uzeni bucek6028.3.201885872
Špek1228.3.201856309
Plnička klobás143.2.201817847
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201811277
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186458
První klobásky5119.12.2017107034
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201749473
Průměr komínu k udírně22.8.20178646
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů