Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Sůl v naloženém mase na uzení

Sůl v naloženém mase na uzení


host - xxx.xxx.84.190 (?)
2.3.2019 7:41
Pořádnou jehlu, otvory z boku, obsah alespoň 30cl.Do každého kila dam 3 a něco.Necham 3-4 dny ve 2-4 stupně. Takový prostor si musím najít. Mimo zimu je to jen ledníce.Lak 24%.mnozstvi do 7-8 kg masa. Udit mužů za každého počasí, ale výběru si když neprší což u nás není problém.Kdyz se zda nastřík pohodlnější, zamerte se, aby samotné uzeni bylo taky pohodové.👍 .
Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3   
                     

Sůl v naloženém mase na uzení


host - xxx.xxx.183.41 (?), 1.3.2019 9:04
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, také udím venku.Nevím co to je když nevyjde počasí.Udit se dá za jakéhokoliv počasí.Pokud nechci udit ve velkém mrazu tak maso nebudu nastřikovat.Když Vám počasí nevyjde a maso již máte nastříknuté tak ho zalejte lákem.Pokud budete čekat měsíc než opadne mráz tak maso nemusíte nastřikovat ale rovnou ho naložte kombinovaně.

rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci   
                        

Sůl v naloženém mase na uzení


vyslouzil (588) - xxx.xxx.236.1 (?), 1.3.2019 9:47
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já tomu počasí rozumím. Taky udím venku a když prší - třeba jako teď - je to uzení dost vopruz. Musí se chodit přikládat v pláštěnce a dřevo mít schované aby nenamoklo. Nicméně uzení nikdy neodkládám, protože pokaždé udím i klobásy a tam by to jaksi nešlo.
Udíte-li venku pod střechou, je to něco jiného, já mám střechu jen na uzáku.

Připojit reakci
                        

Sůl v naloženém mase na uzení


host - xxx.xxx.9.135 (?), 1.3.2019 19:38
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pan Vysloužil poradil dobře, vaší reakci moc nerozumím. Prostě se mi nechce čochtat k udírně v dešti. Doposavad jsem nakládal kombinovaně, ale pořád se tetelil, aby teplota ve sklepě nestoupla moc vysoko. Maso ovšem bylo v láku a bylo relativně jedno, kdy se vyudí. Proto chci zkusit nástřik. Zdá se to být pohodlnější. Nevím co je na dotazu jak prodloužit naložení nastříknutého masa k nepochopení.

Připojit reakci
                           

Sůl v naloženém mase na uzení


host - xxx.xxx.84.190 (?), 2.3.2019 7:41
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pořádnou jehlu, otvory z boku, obsah alespoň 30cl.Do každého kila dam 3 a něco.Necham 3-4 dny ve 2-4 stupně. Takový prostor si musím najít. Mimo zimu je to jen ledníce.Lak 24%.mnozstvi do 7-8 kg masa. Udit mužů za každého počasí, ale výběru si když neprší což u nás není problém.Kdyz se zda nastřík pohodlnější, zamerte se, aby samotné uzeni bylo taky pohodové.👍 .
Připojit reakci
                           

Sůl v naloženém mase na uzení


host - xxx.xxx.74.109 (?), 3.3.2019 16:12
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nechcem nikomu kaziť radosť z domacich produktov, ale odporúčam zistit informacie čo obsahuje dnešná kuchynska sol. Nazval by som ju posypovou solou na cesty.prirodna sol obsahuje 83 prvkou a ta, ktoru používame ma 2. Z toho jeden je "vitamin"tzv.protihrudkovacia latka. Rozmyšlajte že takato sol sa použiva všade od vyroby chleba až po slaninu. O morskej soli ani nehovorím. (more je jeden odpadkovy koš alebo septik) od sudov s rádioaktívnym odpadom až po... z vlastnej skúseností pracoval som ako mechanik na lodiach a videl som čo všetko ide do mora z lodi. Su to plávajúce septiky s výpustnou zátkou. Takže vyrobiť v dnešnej dobe kvalitne jedlo je možné len s riadnou dávkou poznania a informácii.ľutujem naše deti.

Připojit reakci
                           

Sůl v naloženém mase na uzení


host - xxx.xxx.171.127 (?), 3.3.2019 23:39
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

kuchynska sol obsahuje hlavne aj uhlicitany, vapenaty aj horecnaty, nieco z draselnych soli a davaju umelo do nej jod. Ak vam kuchynska sol uskodi, tak celkom iste vam uskodi NaCl a nic ine, pretoze NaCl je tam najviac. Naopak pritomnost inych soli je skor prospesna (v niektorej soli sa jod vyskytuje prirodzene)

Tie vase septiky z lodi si daju sardinky a cajky a za par minut po nich nie je ani stopy.

Připojit reakci
            

Sůl v naloženém mase na uzení


AldaTreb (8) - xxx.xxx.63.130 (?), 24.1.2020 19:22
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravim udiče 😉 Chtel jsem.se.v tomhle smeru zeptat, kdyz budu chtet natstriknout solnym.roztokem,.muze to byt i nadyl? Treba na tyden? Mel jsem takovou vizi, ze bych nastrikl napr. 22g/litr a z toho jak radite 1dcl na kilo.. + obalit v soli, jako kdybych nakladal nasucho, co si maso k sobe nalepi... a pak zavakuovat.. napr na tyden, nez budu moct udit... Je to velka blbost? 😆 Dekuju moc za radu
Připojit reakci
               

Sůl v naloženém mase na uzení


host - xxx.xxx.205.234 (?), 25.1.2020 7:18
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
22g/litr není, je 240g / litr a pak z toho 1 deci na kilo masa. Napichate a vakuovacka vám to vysaje.Napichal bych to a nechal v lednici týden 10 dni je to slané akorát. Když to ještě obalite v soli je to nepozivatelne, velmi slané. Pro to komplikovat, když je dáno (kilo masa/ deciroztoku 24%)
Připojit reakci
                  

Sůl v naloženém mase na uzení


AldaTreb (8) - xxx.xxx.63.130 (?), 25.1.2020 9:12
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Resim to spis proto, ze vakuove pytliky se mi.lip vejdou do lednice, nez masiko, ktere napicham a pak je stejneusim dat do hrnce, aby byly ponorene.. ten mi zabere moc.mista a zenska me uskrti. Proto jsem chtel hodit do vakuovyh pytliku anbyl by klid. Dekuju za reakcke
Připojit reakci
                     

Sůl v naloženém mase na uzení


host - xxx.xxx.205.234 (?), 25.1.2020 11:06
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nereste co se vam vejde nevejde. To není zásadní. Vakuovacka všechnu slanou vodu kterou tam jehlou nastrikate znovu vysaje. Za další, dat 2deka soli nebo 20 deka je taky rozdíl. Ani vás postup, tedy 2 gramy na deci a pak obalit v soli za týden nic moc neudělá. To jen pokud by váš původní záměr byl označen ze je bez chyby. To je můj názor.24 deka soli na litr vody/ 10 kg masa to je vyzkoušené
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů