Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Sůl v naloženém mase na uzení

Sůl v naloženém mase na uzení


host - xxx.xxx.183.41 (?)
1.3.2019 9:04

Zdravím, také udím venku.Nevím co to je když nevyjde počasí.Udit se dá za jakéhokoliv počasí.Pokud nechci udit ve velkém mrazu tak maso nebudu nastřikovat.Když Vám počasí nevyjde a maso již máte nastříknuté tak ho zalejte lákem.Pokud budete čekat měsíc než opadne mráz tak maso nemusíte nastřikovat ale rovnou ho naložte kombinovaně.

rpstylle@seznam.cz

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2   
                     

Sůl v naloženém mase na uzení


host - xxx.xxx.183.41 (?)
1.3.2019 9:04, počet návštěv: 5815
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, také udím venku.Nevím co to je když nevyjde počasí.Udit se dá za jakéhokoliv počasí.Pokud nechci udit ve velkém mrazu tak maso nebudu nastřikovat.Když Vám počasí nevyjde a maso již máte nastříknuté tak ho zalejte lákem.Pokud budete čekat měsíc než opadne mráz tak maso nemusíte nastřikovat ale rovnou ho naložte kombinovaně.

rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci   
                        

Sůl v naloženém mase na uzení


vyslouzil (569) - xxx.xxx.236.1 (?)
1.3.2019 9:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já tomu počasí rozumím. Taky udím venku a když prší - třeba jako teď - je to uzení dost vopruz. Musí se chodit přikládat v pláštěnce a dřevo mít schované aby nenamoklo. Nicméně uzení nikdy neodkládám, protože pokaždé udím i klobásy a tam by to jaksi nešlo.
Udíte-li venku pod střechou, je to něco jiného, já mám střechu jen na uzáku.

Připojit reakci
                        

Sůl v naloženém mase na uzení


host - xxx.xxx.9.135 (?)
1.3.2019 19:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pan Vysloužil poradil dobře, vaší reakci moc nerozumím. Prostě se mi nechce čochtat k udírně v dešti. Doposavad jsem nakládal kombinovaně, ale pořád se tetelil, aby teplota ve sklepě nestoupla moc vysoko. Maso ovšem bylo v láku a bylo relativně jedno, kdy se vyudí. Proto chci zkusit nástřik. Zdá se to být pohodlnější. Nevím co je na dotazu jak prodloužit naložení nastříknutého masa k nepochopení.

Připojit reakci
                           

Sůl v naloženém mase na uzení


host - xxx.xxx.84.190 (?)
2.3.2019 7:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pořádnou jehlu, otvory z boku, obsah alespoň 30cl.Do každého kila dam 3 a něco.Necham 3-4 dny ve 2-4 stupně. Takový prostor si musím najít. Mimo zimu je to jen ledníce.Lak 24%.mnozstvi do 7-8 kg masa. Udit mužů za každého počasí, ale výběru si když neprší což u nás není problém.Kdyz se zda nastřík pohodlnější, zamerte se, aby samotné uzeni bylo taky pohodové.👍 .
Připojit reakci
                           

Sůl v naloženém mase na uzení


host - xxx.xxx.74.109 (?)
3.3.2019 16:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nechcem nikomu kaziť radosť z domacich produktov, ale odporúčam zistit informacie čo obsahuje dnešná kuchynska sol. Nazval by som ju posypovou solou na cesty.prirodna sol obsahuje 83 prvkou a ta, ktoru používame ma 2. Z toho jeden je "vitamin"tzv.protihrudkovacia latka. Rozmyšlajte že takato sol sa použiva všade od vyroby chleba až po slaninu. O morskej soli ani nehovorím. (more je jeden odpadkovy koš alebo septik) od sudov s rádioaktívnym odpadom až po... z vlastnej skúseností pracoval som ako mechanik na lodiach a videl som čo všetko ide do mora z lodi. Su to plávajúce septiky s výpustnou zátkou. Takže vyrobiť v dnešnej dobe kvalitne jedlo je možné len s riadnou dávkou poznania a informácii.ľutujem naše deti.

Připojit reakci
                           

Sůl v naloženém mase na uzení


host - xxx.xxx.171.127 (?)
3.3.2019 23:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

kuchynska sol obsahuje hlavne aj uhlicitany, vapenaty aj horecnaty, nieco z draselnych soli a davaju umelo do nej jod. Ak vam kuchynska sol uskodi, tak celkom iste vam uskodi NaCl a nic ine, pretoze NaCl je tam najviac. Naopak pritomnost inych soli je skor prospesna (v niektorej soli sa jod vyskytuje prirodzene)

Tie vase septiky z lodi si daju sardinky a cajky a za par minut po nich nie je ani stopy.

Připojit reakci
1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kaiserova elektrická udírna1930.9.20195847
Nakládání a vakuování masa na uzení4424.9.2019113196
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20196691
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191108
Dehtování4625.8.201934210
Udírna dehtuje2625.8.201937907
Uzení masa5011.8.2019160021
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20195075
Tvrdá kůže na bůčku230.7.20192793
Uzení domácích klobás15928.7.2019512481
Kyselost po uzení1126.7.201927646
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201920001
Generátor kouře3918.3.2019105914
Jake drevo2515.3.201926992
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20196399
Prvni moje uzeni2315.3.201924659
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019108035
Uzení Zadní Hovězí74.2.20197743
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194083
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201848675
Udírny Thermowind722.11.20187420
Domácí klobásy6919.10.2018281191
Dmácí uzený sýr4622.8.2018264709
A až Z o uzení2053.8.2018549062
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018345687
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201836944
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201873255
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018172512
Lovecký a Turistický salám329.5.2018117567
Uzeni bucek6028.3.201883276
Špek1228.3.201855216
Plnička klobás143.2.201817194
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201810718
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186185
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017128951
První klobásky5119.12.2017105130
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201748501
Průměr komínu k udírně22.8.20178356
Zateplení udírny816.7.201710511
Udene kuriatko47.6.20176826
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů