Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Stavba udírny - komín ano/ne?

Stavba udírny - komín ano/ne?


Matt (2) - xxx.xxx.166.10 (?)
1.1.2019 11:36, počet návštěv: 3461
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím. V rychlosti jsem si stloukl udírnu ze smrkových plotovek. Topeniště mám z malých kamen, kouř veden dvoumetrovou trubkou. Řeším zda dělat na udírnu komín nebo spoléhat na to že kouř bude utíkat spárama mezi prkny. Radši přiložím foto. Díky za názory.?

Obrázky:

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Stavba udírny - komín ano/ne?


host - xxx.xxx.111.8 (?)
2.1.2019 9:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, topeniště z kamen moc dobré není.K udírně je lepší topeniště bez roštu s vrátky s růžicí.Udírna nemá mít dokonalý tah jako kamna nebo kotel.

Spoléhat na to že kouř bude dostatečně odcházet mezi prkny také moc dobré není.Kouř by se v uzáku neměl válet ale jak do uzáku přichází tak by měl také plynule odcházet.Třeba máte mezery mezi prkny dostačující.Nevím, je to potřeba vyzkoušet.

Teploměr podle mého názoru máte vysoko.Měl by být v polovině uzených výrobků.

At' se daří, rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
      

Stavba udírny - komín ano/ne?


Matt (2) - xxx.xxx.166.10 (?)
2.1.2019 11:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji za odpověď. Kamna jsou stará, 40 ležela na půdě. Mají jedny vrátka ve spodu na popel a druhá nad na přikládání. Mezi patry je růžice. Zkusím to s nimi a uvidím. 

Mezera mezi prkny je někde větší, někde menší, nic není přesně, všude jsou vůle. Kdyžtak se to snad dá řešit za pochodu vyříznutím průduchy z boku.?

Teploměr dám tedy níž, díky za radu. Trochu jsem si to myslel že to není ideální, ale nechtěl jsem ho mít na dvířkách. :) 

O víkendu to spustím a kdyžtak přijdu zpět pro radu. Díky. M

Připojit reakci
         

Stavba udírny - komín ano/ne?


host - xxx.xxx.9.135 (?)
3.1.2019 8:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Neměl jste dělat pevnou střechu, ale jen rám, do kterého volně položíte prkna. Podle potřeby si pak ubráním, přidáním a přesunutím prken upravíte tah a směr kouře.

Připojit reakci
            

Stavba udírny - komín ano/ne?


host - xxx.xxx.84.190 (?)
3.1.2019 12:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Každý to dělá jinak.Protože to taky každý jinak vidí.Představu, že musím mít u udírny komín, tak tu jsem nikdy neměl.Za to na odklápěcím horním víku jsem vždy trval.Tudy maso vkládám, tudy kouř reguluji, provádím kontrolu atd.Nepotřebuji mít boky udírny se škvírama.Jestli se mi zdá, že víko (horní) moc těsní vložím klínek a o cm přizvednu.Můžu vzadu, vlevo nebo vpravo, když se domnívám že to je třeba.Většinou to není potřeba protože kouř jde všude.Moje bedna nemá dno, protože sedí na sucho položených starých cihlách ve třech řadách.Náhon je taky z cihel 80cm dlouhý.Moje polínko po vyhřátí kanálu už jen udržuje provoz v udírně, kdežto vy budete potřebovat polínka dvě.To první na ohřívání toho železného monstra a až to druhé bude možná na to maso.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kaiserova elektrická udírna1113.8.20191643
Uzení masa5011.8.2019154619
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20193808
Tvrdá kůže na bůčku230.7.20192342
Uzení domácích klobás15928.7.2019499297
Kyselost po uzení1126.7.201926211
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201918766
Generátor kouře3918.3.2019100944
Dehtování4418.3.201929952
Jake drevo2615.3.201925175
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20195268
Prvni moje uzeni2315.3.201922555
Udírna dehtuje221.3.201934595
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019105331
Uzení Zadní Hovězí74.2.20196536
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20193462
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201844609
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20184522
Udírny Thermowind722.11.20186769
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018107850
Domácí klobásy6919.10.2018275136
Dmácí uzený sýr4622.8.2018259636
A až Z o uzení2053.8.2018534537
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018337950
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201835214
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201870526
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018167942
Lovecký a Turistický salám329.5.2018115067
Uzeni bucek6028.3.201878414
Špek1228.3.201853463
Plnička klobás143.2.201815962
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20189839
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185717
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017125322
První klobásky5119.12.2017101321
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201746781
Průměr komínu k udírně22.8.20177892
Zateplení udírny816.7.20179730
Udene kuriatko47.6.20176442
Uzený kapr3129.5.2017133617
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů