Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Stavba udírny - komín ano/ne?

Stavba udírny - komín ano/ne?


Matt (2) - xxx.xxx.166.10 (?)
1.1.2019 11:36, počet návštěv: 3868
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím. V rychlosti jsem si stloukl udírnu ze smrkových plotovek. Topeniště mám z malých kamen, kouř veden dvoumetrovou trubkou. Řeším zda dělat na udírnu komín nebo spoléhat na to že kouř bude utíkat spárama mezi prkny. Radši přiložím foto. Díky za názory.?

Obrázky:

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Stavba udírny - komín ano/ne?


host - xxx.xxx.111.8 (?)
2.1.2019 9:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, topeniště z kamen moc dobré není.K udírně je lepší topeniště bez roštu s vrátky s růžicí.Udírna nemá mít dokonalý tah jako kamna nebo kotel.

Spoléhat na to že kouř bude dostatečně odcházet mezi prkny také moc dobré není.Kouř by se v uzáku neměl válet ale jak do uzáku přichází tak by měl také plynule odcházet.Třeba máte mezery mezi prkny dostačující.Nevím, je to potřeba vyzkoušet.

Teploměr podle mého názoru máte vysoko.Měl by být v polovině uzených výrobků.

At' se daří, rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
      

Stavba udírny - komín ano/ne?


Matt (2) - xxx.xxx.166.10 (?)
2.1.2019 11:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji za odpověď. Kamna jsou stará, 40 ležela na půdě. Mají jedny vrátka ve spodu na popel a druhá nad na přikládání. Mezi patry je růžice. Zkusím to s nimi a uvidím. 

Mezera mezi prkny je někde větší, někde menší, nic není přesně, všude jsou vůle. Kdyžtak se to snad dá řešit za pochodu vyříznutím průduchy z boku.?

Teploměr dám tedy níž, díky za radu. Trochu jsem si to myslel že to není ideální, ale nechtěl jsem ho mít na dvířkách. :) 

O víkendu to spustím a kdyžtak přijdu zpět pro radu. Díky. M

Připojit reakci
         

Stavba udírny - komín ano/ne?


host - xxx.xxx.9.135 (?)
3.1.2019 8:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Neměl jste dělat pevnou střechu, ale jen rám, do kterého volně položíte prkna. Podle potřeby si pak ubráním, přidáním a přesunutím prken upravíte tah a směr kouře.

Připojit reakci
            

Stavba udírny - komín ano/ne?


host - xxx.xxx.84.190 (?)
3.1.2019 12:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Každý to dělá jinak.Protože to taky každý jinak vidí.Představu, že musím mít u udírny komín, tak tu jsem nikdy neměl.Za to na odklápěcím horním víku jsem vždy trval.Tudy maso vkládám, tudy kouř reguluji, provádím kontrolu atd.Nepotřebuji mít boky udírny se škvírama.Jestli se mi zdá, že víko (horní) moc těsní vložím klínek a o cm přizvednu.Můžu vzadu, vlevo nebo vpravo, když se domnívám že to je třeba.Většinou to není potřeba protože kouř jde všude.Moje bedna nemá dno, protože sedí na sucho položených starých cihlách ve třech řadách.Náhon je taky z cihel 80cm dlouhý.Moje polínko po vyhřátí kanálu už jen udržuje provoz v udírně, kdežto vy budete potřebovat polínka dvě.To první na ohřívání toho železného monstra a až to druhé bude možná na to maso.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kaiserova elektrická udírna1822.9.20194258
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20196054
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.2019869
Dehtování4625.8.201932590
Udírna dehtuje2625.8.201936725
Uzení masa5011.8.2019157553
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20194619
Tvrdá kůže na bůčku230.7.20192630
Uzení domácích klobás15928.7.2019507179
Kyselost po uzení1126.7.201927121
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201919536
Generátor kouře3918.3.2019104019
Jake drevo2515.3.201926321
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20195971
Prvni moje uzeni2315.3.201923990
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019107097
Uzení Zadní Hovězí74.2.20197291
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20193869
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201847086
Udírny Thermowind722.11.20187163
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018110526
Domácí klobásy6919.10.2018278526
Dmácí uzený sýr4622.8.2018262623
A až Z o uzení2053.8.2018543254
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018342761
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201836265
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201872184
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018170624
Lovecký a Turistický salám329.5.2018116616
Uzeni bucek6028.3.201881266
Špek1228.3.201854580
Plnička klobás143.2.201816723
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201810350
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186007
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017127671
První klobásky5119.12.2017103649
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201747866
Průměr komínu k udírně22.8.20178169
Zateplení udírny816.7.201710160
Udene kuriatko47.6.20176703
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů