Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Stavba udírny - komín ano/ne?

Stavba udírny - komín ano/ne?


Matt (2) - xxx.xxx.166.10 (?)
1.1.2019 11:36, počet návštěv: 4929
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím. V rychlosti jsem si stloukl udírnu ze smrkových plotovek. Topeniště mám z malých kamen, kouř veden dvoumetrovou trubkou. Řeším zda dělat na udírnu komín nebo spoléhat na to že kouř bude utíkat spárama mezi prkny. Radši přiložím foto. Díky za názory.?

Obrázky:

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Stavba udírny - komín ano/ne?


host - xxx.xxx.111.8 (?)
2.1.2019 9:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, topeniště z kamen moc dobré není.K udírně je lepší topeniště bez roštu s vrátky s růžicí.Udírna nemá mít dokonalý tah jako kamna nebo kotel.

Spoléhat na to že kouř bude dostatečně odcházet mezi prkny také moc dobré není.Kouř by se v uzáku neměl válet ale jak do uzáku přichází tak by měl také plynule odcházet.Třeba máte mezery mezi prkny dostačující.Nevím, je to potřeba vyzkoušet.

Teploměr podle mého názoru máte vysoko.Měl by být v polovině uzených výrobků.

At' se daří, rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
      

Stavba udírny - komín ano/ne?


Matt (2) - xxx.xxx.166.10 (?)
2.1.2019 11:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji za odpověď. Kamna jsou stará, 40 ležela na půdě. Mají jedny vrátka ve spodu na popel a druhá nad na přikládání. Mezi patry je růžice. Zkusím to s nimi a uvidím. 

Mezera mezi prkny je někde větší, někde menší, nic není přesně, všude jsou vůle. Kdyžtak se to snad dá řešit za pochodu vyříznutím průduchy z boku.?

Teploměr dám tedy níž, díky za radu. Trochu jsem si to myslel že to není ideální, ale nechtěl jsem ho mít na dvířkách. :) 

O víkendu to spustím a kdyžtak přijdu zpět pro radu. Díky. M

Připojit reakci
         

Stavba udírny - komín ano/ne?


host - xxx.xxx.9.135 (?)
3.1.2019 8:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Neměl jste dělat pevnou střechu, ale jen rám, do kterého volně položíte prkna. Podle potřeby si pak ubráním, přidáním a přesunutím prken upravíte tah a směr kouře.

Připojit reakci
            

Stavba udírny - komín ano/ne?


host - xxx.xxx.84.190 (?)
3.1.2019 12:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Každý to dělá jinak.Protože to taky každý jinak vidí.Představu, že musím mít u udírny komín, tak tu jsem nikdy neměl.Za to na odklápěcím horním víku jsem vždy trval.Tudy maso vkládám, tudy kouř reguluji, provádím kontrolu atd.Nepotřebuji mít boky udírny se škvírama.Jestli se mi zdá, že víko (horní) moc těsní vložím klínek a o cm přizvednu.Můžu vzadu, vlevo nebo vpravo, když se domnívám že to je třeba.Většinou to není potřeba protože kouř jde všude.Moje bedna nemá dno, protože sedí na sucho položených starých cihlách ve třech řadách.Náhon je taky z cihel 80cm dlouhý.Moje polínko po vyhřátí kanálu už jen udržuje provoz v udírně, kdežto vy budete potřebovat polínka dvě.To první na ohřívání toho železného monstra a až to druhé bude možná na to maso.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield215.12.20199931
Uzeni bucek633.12.201990796
Kaiserova elektrická udírna2628.11.201910061
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019122485
Uzení masa5724.11.2019168772
Uzení domácích klobás16023.11.2019529569
Jak obalit uzené maso?316.11.2019980
Udírna415.11.20191265
Lovecký a Turistický salám339.11.2019121930
Domácí klobásy734.11.2019289479
Prvni moje uzeni2531.10.201927361
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194306
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019134178
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20198277
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191920
Dehtování4625.8.201939062
Udírna dehtuje2625.8.201942123
Kyselost po uzení1126.7.201929548
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201921732
Generátor kouře3918.3.2019113019
Jake drevo2515.3.201929079
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197918
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019111192
Uzení Zadní Hovězí74.2.20199725
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194930
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201853044
Udírny Thermowind722.11.20188286
Dmácí uzený sýr4622.8.2018271249
A až Z o uzení2053.8.2018568494
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018353952
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201839866
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201876284
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018181825
Špek1228.3.201857865
Plnička klobás143.2.201818652
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201812010
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186819
První klobásky5119.12.2017109329
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201750896
Průměr komínu k udírně22.8.20179012
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů