Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Prvni moje uzeni

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
1 - Na to jste se už ptal v jiném příspěvku, vyslouzil, 15.3.2019
Dobrý den. Stavím udírnu - dřevěn..., Lukas84, 15.3.2019
Na to taky nemusí pracovat ve špitále. Stačí..., host, 11.3.2017
I kdybyste dělal v lomu, bude to stejný, vyslouzil, 10.3.2017
I kdybyste dělal v lomu, bude to stejný. Na ..., host, 10.3.2017
Stránky: 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   

Prvni moje uzeni


miroslaV83 (6) - xxx.xxx.107.71 (?)
26.2.2017 20:39, počet návštěv: 20817
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobry den. Prosim o radu. Chystam se udit po prve. Neco o tom vim. Popisu me uzeni... nalozene mam bucek a krcek. Srutky cca 800g. Nalozil na tri dny na sucho. Pomer 1kg masa 25g soli normalni a 40 g cesneku. Celkem mam 12 kg masa.Nalev za tri dny..1 kg masa a opet 25 g soli. Nalozene cca 3 tydny. Udit budu tresni asi 12 hodin... aasi na 70... prosim muze to tak byt? Dekuji moc. Dekuji
Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Prvni moje uzeni


vyslouzil (563) - xxx.xxx.67.66 (?)
26.2.2017 23:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak naložení už máte asi za sebou, tam už není co radit. Podle mě je 12 hodin při 70 stupních polměrně dost, já bych asi snížil o něco teplotu nebo zkrátil uzení.  Před uzením maso prohřejte v horké vodě.

Připojit reakci
   

Prvni moje uzeni


host - xxx.xxx.9.135 (?)
27.2.2017 7:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myslím, že 12 hodin při 60 postačí. Přece jen je tam bůček a při 70 možná dost poteče sádlo, byla by to škoda.

Připojit reakci
      

Prvni moje uzeni


miroslaV83 (6) - xxx.xxx.33.129 (?)
27.2.2017 8:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dekuji..
Připojit reakci
         

Prvni moje uzeni


host - xxx.xxx.111.8 (?)
27.2.2017 9:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Když je maso naložené dám ho rozvlažit do vody teplé cca 70- 80C na 45min.Prohřeje se bílkovina a do masa lépe prostupuje kouř.Maso vyndám, nechám okapat, osuším utěrkou a vkládám do dobře vysušené vyhřáté udírny na 45min při 80C.Maso se ještě dosuší a zatáhne se.Pak teplotu stáhnu na 60-70C a udím 8-10hod.Ke konci uzení pár větviček jalovce na vůni.Udírna musí být opravdu úplně vysušená, žádná vlhkost.Když do ní dáš rozvlažené maso které bude okapané a osušené, stejně bude vlhké.Otevřít komínek at' veškerá vlhkost vyletí pryč.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
         

Prvni moje uzeni


miroslaV83 (6) - xxx.xxx.107.71 (?)
27.2.2017 20:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mam dotaz. Kolik a proc pridavate cukru do masa? Dekuji moc. Kazda rada dobra kdyz uz nemam otce.
Připojit reakci
            

Prvni moje uzeni


host - xxx.xxx.114.253 (?)
27.2.2017 20:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pěkný den, maso jsem udil větší, kilo a půl a stačilo 6 hodin od 60 do 75 st.Maso jsem po 3 hodinách prohodil.Cukr nedávám.Udírnu musíte prohřát, jinak bude maso rosit a bude černější.Když rosí, můžete ho otřít.Před uzením prohřát maso ve vodě, tak 20 minut v 80 st.Pak otřít.Tonda

Připojit reakci
            

Prvni moje uzeni


vyslouzil (563) - xxx.xxx.67.66 (?)
27.2.2017 22:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kolik a proc pridavate cukru do masa?

Cuklr se přidával kvůli lepší barevnosti masa a lepší chuti. Ani jedno ani druhé jsem viditelně lepší nepozoroval, tak už ho nedávám. Přídavek trochy dusitanu probarví maso diametrálně víc.  Do klobás trocha cukru chuť vylepší.

Připojit reakci
               

Prvni moje uzeni


miroslaV83 (6) - xxx.xxx.33.129 (?)
7.3.2017 21:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Chlapi. Bude stacit to prohrati masa... ze dam do velkeho hrnce 80 stupnu vodu a do toho to maso ktere jsem oplachl... jen hp tam vlozim. Jde mi o to ze to maso nebudu varit... ptam se zda to bude stacit jen vlozit... voda se schladi..asi hodne... je to chyba... dam to tak na 45 minut nez roztopim udirnu. Dekuji, asi blby dotaz no.
Připojit reakci
                  

Prvni moje uzeni


vyslouzil (563) - xxx.xxx.92.38 (?)
8.3.2017 9:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud vložíte 5 kg masa do 150 litrů horké vody, nezchladí se skoro vůbec a bude to stačit.  Dáte-li 10 kg vychlazeného masa do 10 litrů horké vody, vyhřejete ho na 40 stupňů, tedy skoro jen tělní teplotu.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield214.6.2019409
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201917379
Generátor kouře3918.3.201995582
Dehtování4418.3.201926168
Jake drevo2615.3.201923064
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20193980
Prvni moje uzeni2315.3.201920818
Uzení masa496.3.2019149945
Udírna dehtuje221.3.201931868
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019102319
Uzení Zadní Hovězí74.2.20195316
Uzení domácích klobás15115.1.2019485036
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20192769
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181823
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201840576
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20183628
Udírny Thermowind722.11.20185778
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018103570
Domácí klobásy6919.10.2018269434
Dmácí uzený sýr4622.8.2018254415
A až Z o uzení2053.8.2018519075
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018330846
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201833413
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201867894
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018163040
Lovecký a Turistický salám329.5.2018112429
Uzeni bucek6028.3.201873985
Špek1228.3.201851570
Plnička klobás143.2.201814725
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20188956
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185237
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017122205
První klobásky5119.12.201797842
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201745027
Průměr komínu k udírně22.8.20177364
Zateplení udírny816.7.20178981
Udene kuriatko47.6.20176025
Uzený kapr3129.5.2017130323
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201732443
Drobící se se uzené maso47.3.20175195
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů