Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.


Uzení > Prvni moje uzeni

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Na to taky nemusí pracovat ve špitále. Stačí..., host, 11.3.2017
I kdybyste dělal v lomu, bude to stejný, vyslouzil, 10.3.2017
I kdybyste dělal v lomu, bude to stejný. Na ..., host, 10.3.2017
Maso nafotim a pridam zde. Uvnitr je stavnate... u..., miroslaV83, 9.3.2017
Jaký máte názor na to, rozvlažit maso mí..., vyslouzil, 9.3.2017
Stránky: 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   

Prvni moje uzeni


miroslaV83 (6) - xxx.xxx.107.71 (?)
26.2.2017 20:39, počet návštěv: 12740
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobry den. Prosim o radu. Chystam se udit po prve. Neco o tom vim. Popisu me uzeni... nalozene mam bucek a krcek. Srutky cca 800g. Nalozil na tri dny na sucho. Pomer 1kg masa 25g soli normalni a 40 g cesneku. Celkem mam 12 kg masa.Nalev za tri dny..1 kg masa a opet 25 g soli. Nalozene cca 3 tydny. Udit budu tresni asi 12 hodin... aasi na 70... prosim muze to tak byt? Dekuji moc. Dekuji
Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Prvni moje uzeni


vyslouzil (535) - xxx.xxx.67.66 (?)
26.2.2017 23:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak naložení už máte asi za sebou, tam už není co radit. Podle mě je 12 hodin při 70 stupních polměrně dost, já bych asi snížil o něco teplotu nebo zkrátil uzení.  Před uzením maso prohřejte v horké vodě.

Připojit reakci
   

Prvni moje uzeni


host - xxx.xxx.9.135 (?)
27.2.2017 7:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myslím, že 12 hodin při 60 postačí. Přece jen je tam bůček a při 70 možná dost poteče sádlo, byla by to škoda.

Připojit reakci
      

Prvni moje uzeni


miroslaV83 (6) - xxx.xxx.33.129 (?)
27.2.2017 8:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dekuji..
Připojit reakci
         

Prvni moje uzeni


host - xxx.xxx.111.8 (?)
27.2.2017 9:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Když je maso naložené dám ho rozvlažit do vody teplé cca 70- 80C na 45min.Prohřeje se bílkovina a do masa lépe prostupuje kouř.Maso vyndám, nechám okapat, osuším utěrkou a vkládám do dobře vysušené vyhřáté udírny na 45min při 80C.Maso se ještě dosuší a zatáhne se.Pak teplotu stáhnu na 60-70C a udím 8-10hod.Ke konci uzení pár větviček jalovce na vůni.Udírna musí být opravdu úplně vysušená, žádná vlhkost.Když do ní dáš rozvlažené maso které bude okapané a osušené, stejně bude vlhké.Otevřít komínek at' veškerá vlhkost vyletí pryč.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
         

Prvni moje uzeni


miroslaV83 (6) - xxx.xxx.107.71 (?)
27.2.2017 20:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mam dotaz. Kolik a proc pridavate cukru do masa? Dekuji moc. Kazda rada dobra kdyz uz nemam otce.
Připojit reakci
            

Prvni moje uzeni


host - xxx.xxx.114.253 (?)
27.2.2017 20:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pěkný den, maso jsem udil větší, kilo a půl a stačilo 6 hodin od 60 do 75 st.Maso jsem po 3 hodinách prohodil.Cukr nedávám.Udírnu musíte prohřát, jinak bude maso rosit a bude černější.Když rosí, můžete ho otřít.Před uzením prohřát maso ve vodě, tak 20 minut v 80 st.Pak otřít.Tonda

Připojit reakci
            

Prvni moje uzeni


vyslouzil (535) - xxx.xxx.67.66 (?)
27.2.2017 22:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kolik a proc pridavate cukru do masa?

Cuklr se přidával kvůli lepší barevnosti masa a lepší chuti. Ani jedno ani druhé jsem viditelně lepší nepozoroval, tak už ho nedávám. Přídavek trochy dusitanu probarví maso diametrálně víc.  Do klobás trocha cukru chuť vylepší.

Připojit reakci
               

Prvni moje uzeni


miroslaV83 (6) - xxx.xxx.33.129 (?)
7.3.2017 21:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Chlapi. Bude stacit to prohrati masa... ze dam do velkeho hrnce 80 stupnu vodu a do toho to maso ktere jsem oplachl... jen hp tam vlozim. Jde mi o to ze to maso nebudu varit... ptam se zda to bude stacit jen vlozit... voda se schladi..asi hodne... je to chyba... dam to tak na 45 minut nez roztopim udirnu. Dekuji, asi blby dotaz no.
Připojit reakci
                  

Prvni moje uzeni


vyslouzil (535) - xxx.xxx.92.38 (?)
8.3.2017 9:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud vložíte 5 kg masa do 150 litrů horké vody, nezchladí se skoro vůbec a bude to stačit.  Dáte-li 10 kg vychlazeného masa do 10 litrů horké vody, vyhřejete ho na 40 stupňů, tedy skoro jen tělní teplotu.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Dmácí uzený sýr454.8.2018221299
A až Z o uzení2053.8.2018441138
Jake drevo1430.7.201813696
Udírny Thermowind226.7.2018235
Dehtování227.6.20185230
Nakládání a vakuování masa na uzení4323.5.201880187
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018283814
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201822277
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201854079
Uzení masa389.5.2018117387
Generátor kouře369.5.201858183
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018130049
Lovecký a Turistický salám329.5.201896133
Uzeni bucek6028.3.201850198
Špek1228.3.201840152
Problémy s plechovou udírnou 4616.3.201819055
Plnička klobás153.2.20187992
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20184084
Odkůrování polínek na uzení56.1.20182292
Domácí klobásy6531.12.2017238142
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017105251
První klobásky5119.12.201780226
Udírna dehtuje1818.12.201718088
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201736201
Průměr komínu k udírně22.8.20174661
Zateplení udírny816.7.20174992
Udene kuriatko47.6.20173831
Uzený kapr3129.5.2017116540
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201725202
Prvni moje uzeni2111.3.201712741
Drobící se se uzené maso47.3.20173293
Uzení masa studeným kouřem25.3.20178212
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.20179175
Fuet164.1.201739495
Uzení domácích klobás14631.12.2016412216
Dymbox825.11.201612284
Udírna4818.11.2016113004
Poličky do udírny126.8.20163053
Maso jíž ze začátku černé1524.7.201628364
Jak uchovávat klobásy?3427.6.2016100211
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů