Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Prvni moje uzeni

Prvni moje uzeni


vyslouzil (590) - xxx.xxx.236.1 (?)
15.3.2019 9:17

1 - Na to jste se už ptal v jiném příspěvku

2. Nevím, co jsou zaklády. Myslíte-li základem tu pec, v níž bude hořet oheň, ta by měla být ze šamotových cihel nebo jiného žáruvzdorného materiálu

3. Udírnu z fošen? Palety jsou obvykle vyrobeny z desek, často horší kvality.  Použít se jistě dá, otázkou je, bude-li se Vám takové dílo líbit.

4. Jabloň je vhodná, jako každé tvrdé listnaté dřevo.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3   
                           

Prvni moje uzeni


host - xxx.xxx.9.135 (?), 11.3.2017 8:55
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na to taky nemusí pracovat ve špitále. Stačí zajít do kuchyňských potřeb.

Připojit reakci   
   

Prvni moje uzeni


Lukas84 (3) - xxx.xxx.126.132 (?), 15.3.2019 3:25
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den.

Stavím udírnu - dřevěnou z cihlovím základem... udit budu poprvé a mám pár nejasností

1- chápu, že se má používat suché tvrdé dřevo, otázka jak je to s namáčením dřeva??

2-můžu ke stavbě zakládů použit i pískovec?

3-můžu na udírnu použít fošny ze smrku - z palet??

4-je jabloň v hodná k uzení?? někde jsem četl, že je nevhodná

děkuji za rady

Připojit reakci
      

Prvni moje uzeni


vyslouzil (590) - xxx.xxx.236.1 (?), 15.3.2019 9:17
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

1 - Na to jste se už ptal v jiném příspěvku

2. Nevím, co jsou zaklády. Myslíte-li základem tu pec, v níž bude hořet oheň, ta by měla být ze šamotových cihel nebo jiného žáruvzdorného materiálu

3. Udírnu z fošen? Palety jsou obvykle vyrobeny z desek, často horší kvality.  Použít se jistě dá, otázkou je, bude-li se Vám takové dílo líbit.

4. Jabloň je vhodná, jako každé tvrdé listnaté dřevo.

Připojit reakci
         

Prvni moje uzeni


Henry111 (2) - xxx.xxx.229.202 (?), 28.10.2019 15:27
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý deň,prosím o radu, lebo za posledné dni, čo čítam o údení klobás som už úplne mimo a s obavami z nezdaru.Jeden píše studeným, iný teplým, ďalší horúcim dymom.Zatiaľ som naklonený studenému údeniu do tých 20-30°C radšej 3-4 dni ako rýchlo za pár hodín.Keďže som totálny neznalec, chcem použiť dierovaný zásobník na suché bukové piliny.Udiareň mám na 10kg klobás 70x50x50.Už som to skúsil zadymiť bez klobás a vytvára sa hustý dym v zásobníku, bude to naozaj stačiť na preúdenie klobás?Už mám normálne obavy začať údiť po prečítaní niektorých postupov a pozrení mnoho dostupných videí.Klobásy budem robiť v stredu, zmes som urobil dnes na odležanie.Alebo mi prosím poraďte, mám možnosť aj teplého údenia, ohnisko od udiarne 1m.Ďakujem, všetky diskuzné témy ohľadom údenia tejto stránky som prečítal.

Připojit reakci
            

Prvni moje uzeni


host - xxx.xxx.9.14 (?), 31.10.2019 18:46
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děláte to prvně, máte obavy a zvolil jste ten nejnáročnjěší postup - studeným kouřem. Napoprvé bych udil teplým kouřem, popisů jak na to jsou všude mraky.

Připojit reakci
1, 2, 3   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020