Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Prvni moje uzeni

Prvni moje uzeni


host - xxx.xxx.111.8 (?)
8.3.2017 10:48

Je jasné že při vložení masa do teplé vody, voda zchládne.Mám 50L hrnec do kterého dám teplou vodu i maso.Na vařiči ji zahřívám na 70-80C a maso v ní nechám cca 45min.Prohřeje se bílkovina.Pak maso nechám okapat, osuším do utěrky a vkládám do dobře vysušeného a vyhřátého uzáku.rpstylle@seznam.cz

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3   
                     

Prvni moje uzeni


host - xxx.xxx.111.8 (?)
8.3.2017 10:48, počet návštěv: 25237
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je jasné že při vložení masa do teplé vody, voda zchládne.Mám 50L hrnec do kterého dám teplou vodu i maso.Na vařiči ji zahřívám na 70-80C a maso v ní nechám cca 45min.Prohřeje se bílkovina.Pak maso nechám okapat, osuším do utěrky a vkládám do dobře vysušeného a vyhřátého uzáku.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci   
                        

Prvni moje uzeni


miroslaV83 (6) - xxx.xxx.107.71 (?)
8.3.2017 19:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Vyuzeno. Udil jsem ty srutky krcku a bucku 10 hodin teplota 75. Bohuzel mam maso na povrchu dost tuhe. Udil jsem tresni. Prijde mi to i malo slane. Daval jsem 25 g obyc. Soli na 1 kg masa... i nalev... na 1 litr vody 25 g soli. Prosim poradte mi. Umrel mi otec a sam se v tom babram. Dekuji.
Připojit reakci
                           

Prvni moje uzeni


host - xxx.xxx.9.135 (?)
8.3.2017 20:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vysokou teplotou jste to připek a vysušil. Opravdu stačí do 60. st. Solení je kouzlo, záleží na mase, na teplotě, fázi měsíce a vůbec. Jestli je to jedlé, uvařte a snězte to. Nepodléhejte trudnomyslnosti, ono se to povede, máte první zkušenost. Pokud jde o sůl, možná to mělo být v soli déle, nebo nástřik. Je to tu popsané.

Připojit reakci
                           

Prvni moje uzeni


vyslouzil (572) - xxx.xxx.67.66 (?)
8.3.2017 22:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dávám jen 20g soli na kilo masa, totéž na litr láku. Slanost mi přijde tak akorát. Když jsem udil na 70 st - někdy i víc, za 6 hodin bylo vyuzeno (dnes udím déle nižší teplotou). Tužší maso podle mě nevadí, dá se povařit. Naopak rozpadavé už nespravíte.

Připojit reakci
                           

Prvni moje uzeni


host - xxx.xxx.84.190 (?)
9.3.2017 7:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak maso může být málo slané ve finale, když dáte pouze 2 deka na kg.Záleží, co všechno stím potom děláte.Jestli sůl smejete při tom prohřívání a kolik, to nikdo neví.Zrovna tak jestli stříkám dovnitř, nebo klasicky solím.Dávno, kdy jsem dal mému řezníkovi mísu, on do ní nasypal dva pytlíky soli, dvě hrsti pragandy, vše rozmíchal a každý kus v tom max.obalil ze všech stran i dovnitř ke kosti, pokud bylo potřeba.Oklepnul a dal do kadečky.Nic nevážil.Za 15 dní můžeš udit pravil.

Jaký máte názor na to, rozvlažit maso místo ve vodě, v udírně.Myslím udírnu, která má topnou spirálu.Zapnu na 60st a 45min prohřívám.Pak pustím dým.Nic nesuším, neotírám.Jde to, nebo nejde to?

Připojit reakci
                           

Prvni moje uzeni


vyslouzil (572) - xxx.xxx.67.66 (?)
9.3.2017 10:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jaký máte názor na to, rozvlažit maso místo ve vodě, v udírně.Myslím udírnu, která má topnou spirálu.Zapnu na 60st a 45min prohřívám.Pak pustím dým.Nic nesuším, neotírám.Jde to, nebo nejde to?

Samozřejmě to jde, koneckonců někteří maso vůbec nerozvlažují. Myslím si ale, že voda předává masu teplo rychleji než vzduch. Vzduch taky maso vysuší, což na výsledném výrobku nemusí být k lepšímu. 

Připojit reakci
                           

Prvni moje uzeni


host - xxx.xxx.9.135 (?)
9.3.2017 7:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jen poznámka, tazatel píše 75 st. jenže to si myslí on, klidně to mohlo být o 5 a snad i 10 st. víc. Záleží, kde je teploměr, jakou má přesnost a tak různě. Ale maso jsme neviděli, nechutnali, jsou to všechno jen dohady. Příště to bude lepší.

Připojit reakci
                           

Prvni moje uzeni


miroslaV83 (6) - xxx.xxx.107.71 (?)
9.3.2017 21:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Maso nafotim a pridam zde. Uvnitr je stavnate... uprostred sede kolo... malo soli. Praganduu nedavam. Na vrchu tuhe a pripalene no. Jist se to rozhodne da chlapi. Teplotu fakt nepresahla 80... priste to zkusim na tech 60...zatim dekuji. 20 g soli na kilo masa. Muzu proste zkusit napichat. Pracuji ve spitale. Mel jsem to 3 tydny v laku.
Připojit reakci
                           

Prvni moje uzeni


host - xxx.xxx.9.135 (?)
10.3.2017 8:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

I kdybyste dělal v lomu, bude to stejný. Na funkci to nemá vliv. Šedé kolo - málo proležené, málo soli. Na povrchu tuhé - určil jste správně. Chyby znáte, poučíte se.

Připojit reakci
                           

Prvni moje uzeni


vyslouzil (572) - xxx.xxx.11.134 (?)
10.3.2017 10:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

I kdybyste dělal v lomu, bude to stejný

Mirek chtěl říci, že v lomu by nástroje k nástřiku masa nedostal.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Udírna39.11.2019397
Lovecký a Turistický salám339.11.2019119337
Jak obalit uzené maso?27.11.2019297
Domácí klobásy734.11.2019284850
Prvni moje uzeni2531.10.201926077
Elektrická udírna z Mountfield1529.10.20197034
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20193787
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019131262
Kaiserova elektrická udírna1930.9.20197164
Nakládání a vakuování masa na uzení4424.9.2019116824
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20197464
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191523
Dehtování4625.8.201936473
Udírna dehtuje2625.8.201939843
Uzení masa5011.8.2019163063
Uzení domácích klobás15928.7.2019519293
Kyselost po uzení1126.7.201928453
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201920771
Generátor kouře3918.3.2019109180
Jake drevo2515.3.201927961
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197067
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019109526
Uzení Zadní Hovězí74.2.20198616
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194442
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201850687
Udírny Thermowind722.11.20187787
Dmácí uzený sýr4622.8.2018267413
A až Z o uzení2053.8.2018559363
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018349349
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201838115
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201874506
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018175804
Uzeni bucek6028.3.201885845
Špek1228.3.201856306
Plnička klobás143.2.201817843
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201811277
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186458
První klobásky5119.12.2017107030
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201749472
Průměr komínu k udírně22.8.20178646
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů