Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Připravte si ty největší dobroty na kvalitních grilech Weber.


Uzení > Problémy s plechovou udírnou

Problémy s plechovou udírnou


host - xxx.xxx.250.122 (?)
29.1.2018 13:48

Taky mi nekape nic na maso. Strop je dvojity, uz jsem to psal minule (kourova brzda) k omezeni tahu a rozprostreni proudeni. Kondenzat co kape z komina na nem konci z vrchni strany. Po zahrati uzaku se odpari.

Tohle uzeni v bedne bez komina ma soused. Kdyz udi, tak se kour vali po zemi a maso ma taky cerny. Minule mu to rekla i tchyne a od ty doby spolu nemluvi.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Stačí se naučit topit a vyudit se dá i v té ... , host, 29.1.2018
Taky mi nekape nic na maso. Strop je dvojity..., host, 29.1.2018
Proč by se mělo maso z lednice vyrovnávat s ... , host, 29.1.2018
O to snad tady jde aby maso nebylo cerne. Hu..., host, 29.1.2018
Vstoupím-li se studenými brýlemi do teplé mí..., Miloš Vysloužil, 29.1.2018

Problémy s plechovou udírnou


dobeš (1) - xxx.xxx.74.151 (?)
5.2.2017 20:15, počet návštěv: 7941
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu, nejlépe majitele plechových udíren.

Dlouhá léta jsme udili ve zděné udírně u sousedů, ale chtěli jsme svou a zvítězila varianta koupené plechové udírny jednoplášťové.
Ve zděné udírně jsme měli pokaždé výborný výsledek, maso krásně vyuzené, krásná, zlatavá barva, skvělá chuť a vůně.
V plechové se ale nemůžeme chytnout, pětadvacetileté zkušenosti se zděnou udírnou jsou zde k ničemu.

Včera jsme od podzimu dělali již třetí pokus, dopadl určitě nejlépe, ale ani zdaleka se to nepřibližuje výsledkům ze zděné udírny, Maso (bůček) je velmi tmavé, po povrchu okoralé a má hodně kouřovou chuť, až moc, jestli mně rozumíte.
Postup jsme dodrželi (předehřátí udírny, rozvlažení a osušení masa), samozřejmě suché bukové a dubové dřevo bez kůry. Topeniště jsme neškrtili. Teplotu jsme drželi v rozmezí cca 60-75 stupňů, jako vždy. Doba uzení byla cca 10 hodin, také stejně, jako dřív ve zděné.
Uvnitř je maso výborné, jeho přípravu máme za ty roky vychytanou, ale ten povrch…
Dá se vůbec v plechové udírně nějak slušně vyudit šrůtky bůčku (kýty) o váze cca 1- 1.5kg, nebo je to opravdu jen na takové letní „přiuzování“ kabanosu a podobně?

Díky za konstruktivní odpovědi a rady.

Obrázky:
Udírna
Udírna
Po zateplení
Po zateplení
Ze zděné
Ze zděné
Z plechové
Z plechové
Připojit reakci   
   

Problémy s plechovou udírnou


Miloš Vysloužil (507) - xxx.xxx.67.66 (?)
7.2.2017 17:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Řekl bych, že Vám udírna trochu dehtuje. Soudím podle Vašeho popisu, že maso má příliš kouřovou chuť napovrchu, kdežto uvnitř je dobré. Čím to je a jak to odstranit, přesně nevím, možná hraje roli ochlazování plechového uzáku. Stává se to totiž obvykle jen když je venku zima.

Připojit reakci
   

Problémy s plechovou udírnou


host - xxx.xxx.168.31 (?)
9.2.2017 13:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Udim v starej plechovej udiarni najlepsie vysledky dosahujem ked je okolna teplota tak 10 stupnov nad nulou povedal by som ze velmi dobre sa udi skusal som uz aj pri minusovych teplotach ale nejde to veru dym sa ochladzuje aj maso dechtuje to, nedobre.sused udil v takej istej udiarni pri -15st.maso kysle a cerne ale podla neho dobre a ze ked si chlapi v lese vypiju zjedia vsetko a este to maso bolo aj tvrde zeby vas na druhy den boleli zuby taky clovek vas presvedci ze to ide aj v zime v plechači ale vysledok žalostny... v zime treba do murovanej udiarne inak niesu vysledky dobre neda sa udrzat v plechaci teplota, viktor

Připojit reakci
      

Problémy s plechovou udírnou


host - xxx.xxx.111.8 (?)
10.2.2017 11:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Udírnu vydřevte i zevnitř a tepelně zaizolujte kouřovod aby se neochlazoval.Mělo by být po problému.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
   

Problémy s plechovou udírnou


host - xxx.xxx.84.71 (?)
16.1.2018 7:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, chtěl bych koupit stejnou udírnu jako máte vy.

Jaké sní máte zkušenosti?

Připojit reakci
      

Problémy s plechovou udírnou


host - xxx.xxx.250.122 (?)
16.1.2018 10:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vsimnete si ze problemy s udirnou jsou vzdycky tam kde neni komin. Neni komin, neni tah. jestli udirnu, tak udirnu s poradnym kominem.

Připojit reakci
   

Problémy s plechovou udírnou


Jaroslav David (15) - xxx.xxx.68.37 (?)
18.1.2018 5:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to stoprocentně tepelným režimem udírny. Zděná udírna má velkou akumulaci tepla. Musíte ji nejdříve "roztopit"... tedy zahřát. Ono zahřát zděnou udírnu v zimě kdy jsou vyzdívky studené i pod nulou dá trochu práce a vezme to čas. Ale výhodou je, že když už vyzdívka energii "nasaje" zase ji hned tak neztratí. A když je teplota stěn těch 60 - 70 stupňů, je to určitě nad rosným bodem kdy se vlhkost v kouři sráží. A když se vlhkost sráží, "bere s sebou" i dehet. Když se nesráží - vyletí komínem ven i s dehtem. Kdežto plechová udírna (zejména v zimě) má vždy stěny chladnější než je její obsah, takže riziko kondenzace je stále přítomno a záleží už jenom na detailech které neuhlídáte a kondenzace nastane. To že vám teploběr ukazuje 70 st.C nic moc neznamená. Jde o jenom jeden bod v prostoru a v nějaké vzdálenosti od chladné stěny. Rozvlažení masa taky nemusí být dostatečně účinné protože maso má tu teplotu dostatečnou jenom na začátku, později se teplota vyrovná s okolím a začne to na něm kondenzovat taky. Všimněte si, že maso "zčerná" až později, zpočátku je pěkné. Nicméně v plechové udírně se kvalitně udit dá. Ne ovšem v zimě a v jednoplášťové. Ta jednoplášťová je riskantní vždy a s jistotou se opravdu hodí jenom na párky v létě na pouti. Lze ovšem relativně snadno upravit jejím zaizolováním. Isolovat zevnitř nemá smysl. Nechte tam plechový povrch, navíc dřevo vevnitř je jednak hořlavé a časem může (!) být i nehygienické. Navíc vám ubírá i užitečný prostor. Obložte to dřevem zvenku, když pod dřevo dáte asi tam 2 cm minerální vaty (i více - neškodí), budete spokojen. Navíc to má výhodu, že na rozdíl od zděné udírny nemusíte nějak dlouho "předehřívat" protože akumulace je zde minimální. Kouřovod zaisolujte taky a komín s dobrým odtahem je nutností.

Připojit reakci
      

Problémy s plechovou udírnou


Miloš Vysloužil (507) - xxx.xxx.11.5 (?)
18.1.2018 13:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to tak. Na druhé straně, když zaizolujete zvenku udírnu dřevem, pak mi není jasné, k čemu tam bude dobrý ten plech uvnitř.
   Jinými slovy - chcete-li udit v zimě, buď umístěte plechovou udírnu dotepla do interiéru s odvodem do komína nebo si venku postavte zaizolovanou dřevěnou (zděnou).

Připojit reakci
         

Problémy s plechovou udírnou


host - xxx.xxx.161.55 (?)
25.1.2018 20:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, máme také plechovou dvouplášťovou udírnu jen krátce, ale máme podobné problémy s uzením. Ještě se nám nepodařilo maso nebo klobásy vyudit do zlatova. teplotu hlídáme i vysušení udírny před uzením, ale maso které udíme podle rad na stránkách skoro vždy zčerná a je vysušené. No nic bojujeme. Teď mám naložené bůčky v soli a česneku.Asi kilové kusy, ale dlouhé. Nevím co to udělá v udírně. Nebude lepší je rozpůlit na 2 kusy? No ale jak dlouho pak udit půlkilové kusy aby se nevysušily?Díky jsme začátečníci a učíme se.Pavel

Připojit reakci
            

Problémy s plechovou udírnou


Miloš Vysloužil (507) - xxx.xxx.236.1 (?)
25.1.2018 21:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dlouhé kusy bůčku se udí stejně dlouho jako krátké. Záleží na jejich výšce (tloušťce). Zčernání masa může být způsobeno připečením vysokou teplotou, kondenzací sazí či dehtu - např. vloženým studeným masem, špatným tahem, nesprávným hořením, atd. Nelze říci jednoznačně délku uzení, když ani neznáme teplotu.

Připojit reakci
               

Problémy s plechovou udírnou


host - xxx.xxx.161.55 (?)
26.1.2018 11:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díky za reakci. No teplotu jsem držel mezi 60-70 stupni.Nějakých 5 hodin. Máme topeniště přímo v udírně dole. Nad ním je ochranný plech, aby oheň nesálal přímo na maso. tah je dobrý-spodní sání i vrchní komínek zcela otevřený. Proto ten dodat ohledně dlouhých šrůtků bučku. Aby nevisely hodně hluboko k topeništi. Už zvažuju je rozpůlit, ale zase mám strach z vysušení. Bylo by řešení zkrátit dobu uzení? No co se týká teploty masa, tak je fakt, že před vložením do udírny ho nijak nenamáčím, ikdyž jsou i názory máčet v horké vodě. Věším přímo z lednice, což je asi taky špatně.Díky za postřehy Pavel

Připojit reakci
                  

Problémy s plechovou udírnou


host - xxx.xxx.250.122 (?)
26.1.2018 11:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vrchni kominek? Muj vrchni kominek ma 3 metry, jak je na tom ten vas? Asi to bude tim, ze mi kominek navrhl kominik. Jestli mate nejaky pidi kominek, tak se nedivte ze je maso zadehtovane.

Obrázky:

Připojit reakci
                     

Problémy s plechovou udírnou


host - xxx.xxx.161.55 (?)
26.1.2018 12:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Není to klasický komín. Koupili jsme plechovou udírnu jako celek. A nahoře je pouze otvor odkud vychází kouř. Dá se regulovat klapkou. Nic víc jako příslušenství k tomu výrobce nenabízel. Tudíž by to mělo fungovat. Ale jak jsem psal tah je dobrý. Posílám fotku naší udírny.

Obrázky:

Připojit reakci
                        

Problémy s plechovou udírnou


host - xxx.xxx.250.122 (?)
26.1.2018 12:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak myslite podle mne dela tah komin. Neni komin, neni tah.Neni tah, je zacouzene maso.  Ze to vyrabi nejaka firma neznamena, ze to funguje. Me delala profi firma solarni kolektory, dokonce na projekt vyridila dotaci a pak sem to po nich musel predelat, aby to fungovalo. Jinak bych celou zimu ohrival bojler, ohrival bojler, ohrival bojler, do podlahy by neslo nic.

Připojit reakci
                           

Problémy s plechovou udírnou


host - xxx.xxx.37.146 (?)
26.1.2018 12:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Prodávají se udírny úplně bez komínu a maso je z nich dobré.  Někdo po zahřátí nasa položí na komín cihlu aby kouř odcházel škvírami dvířek a taky dobré,
   Chyba je vkládat maso do udírny rovnou z lednice. Sráží se na mase pára i s dehtem. 

Připojit reakci
                           

Problémy s plechovou udírnou


host - xxx.xxx.161.55 (?)
26.1.2018 16:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to udírna Impulz a měla by opravdu fungovat i bez komínu.Asi máte pravdu s teplotou toho masa. Příští várku zkusím rozvlažit. Dokonce mi někdo radil ať na rozdělaný oheň v topeništi nasypu zvlhčené piliny. Že to maso nebude tak osychat. No řeknu vám pánové, že to bude ještě běh na dlouhou trať. teď mám naložené bůčky o hmotnosti 1kg, ale jsou to takové nudle cca.30cm. Nevím jestli je tam zavěsit celé, aby mi od spoda neseschly a navrchu ještě nebudou. Tak jsem na vážkách jestli je nepřepůlit a nezkrátit dobu uzení. Možná i na nižší teplotě, tak do 60stupňů? Co vy na to? proudí se to, když to dám tak na 3-4 hoďky maximálně?Díky za trpělivost Pavel

Připojit reakci
                           

Problémy s plechovou udírnou


host - xxx.xxx.84.190 (?)
26.1.2018 21:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Koukám, že už přihořívá.Já jsem komín a klapky u udírny nikdy neměl.Vždy kouř proudil ven netěsným víkem nahoře.Je to jak asi začínáte tušit, teplotou toho materiálu.Klobásy musí být ohřáté, aby se na nich nesrážel dehet a ocet, prostě musí oschnout.Maso přepulte tedy na polovic, ale vyudilo by se i v celku.Proč trváte na 3-4 hoďkách, to nemáte čas?Na 60 to tam může být 8 hodin.Včechno máte ve vláknu kulináři -uzeni bucek.Postup, čas atd.          

Připojit reakci
                           

Problémy s plechovou udírnou


host - xxx.xxx.9.135 (?)
27.1.2018 8:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Už to tu je stokrát tisíckrát posané. Vyhřátá udírna, rozvlažené maso. Komín s tahem, jak vyžaduje kolega, je potřeba pro kotel, ne pro udírnu. Topit jasným plamenem, kouře tam bude dost. Namočit pár polínek do vody a občas některé dát do ohně. Uzení nezkracujte, 6 hodin je naprosté minimum. Nepřekračovat moc 60 st.

Připojit reakci
                           

Problémy s plechovou udírnou


host - xxx.xxx.161.55 (?)
27.1.2018 12:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak všem díky. Z každého příspěvku si něco vezmu k srdci. Bůčky nebudu půlit a zkusím i ty mokré polena.Bohužel s tím komínem už asi nic neudělám... Samozřejmě maso zkusím rozvlažit. Uečitě dám vědět jak jsme dopadli.

Připojit reakci
                           

Problémy s plechovou udírnou


host - xxx.xxx.111.8 (?)
28.1.2018 9:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, s komínken nic nedělejte.Já také žádný nemám.Pro odvod kouře mám otvor ve štítu s šupákem.Udírna nemá mít tah jako kamna.Bůčky cca 1kg rozvlažit v teplé vodě 70-80C na 45min.V mase se prohřeje bílkovina a do masa lépe prostupuje kouř.Maso je prohřáté a má teplotu obdobnou jako teplotu uvnitř uzáku.Maso vytažené z lednice je studené a při vložení do teplého uzáku na něm můžou kondenzovat dehet a saze.Nechat okapat, osušit a vkládat do dobře vysušené a vyhřáté udírny 80C na 45min.maso se zatáhne a dosuší.Udim na 60-70C suchým bukem slabým plamínkem,10-12hod. At' se daří, rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
                           

Problémy s plechovou udírnou


host - xxx.xxx.250.122 (?)
28.1.2018 10:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ono to neni tak jednoduche. Nad dnem uzaku mam udelany kourovy rozptylovac ze dvou na sobe lezicich jemne derovanych plechu a nahore kourovou brzdu, ktera zabrani zvyseni tahu. Na kominu je priskrceny uzaver. Proste nesmi dojit ani k jednomu extremu, tedy vysokemu taku, nebo tomu, ze se kour povaluje v udirne a dehet se lepi na maso. Nic nerozvlazuju, klobasy i maso flaknu primo z lednice. Jsou cisty zrovna tak jako ty tyce na kterych visi.

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Problémy s plechovou udírnou


Miloš Vysloužil (507) - xxx.xxx.11.238 (?)
29.1.2018 8:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vstoupím-li se studenými brýlemi do teplé místnosti, brýle se orosí. Neumím si představit, jak lze zabránit, aby se na studeném mase z lednice nesrážely kapky. I když je maso čisté, stěny uzáku i hůlky na zavěšení mám po několika uzeních začernalé

Připojit reakci
                           

Problémy s plechovou udírnou


host - xxx.xxx.250.122 (?)
29.1.2018 10:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

O to snad tady jde aby maso nebylo cerne. Hulka neni tak stara jako udirna, ale jestli ma nekdo cerny maso bude mit cerny uplne vsechno. Az se maso teplotne vyrovna s teplotou vnitrku udirny, tak kapky zmizi. Uschnou a dalsi se nevytvori. Aspon ja zadny na obrazku nevidim.

Udim tresni i s kurou. Suchou nebo mokrou je to jedno. Ja se s vami dal dohadovat nebudu, udirnu mi projektoval zkuseny kominik, maso je ciste, nezadehtovane a jeste to nikdy nebylo jinak. Udirna je zdena z KB bloku, uvnitr vypalubkovana.Podle meho projektu s mym svoleni, si firma KB Blok udelala stavebnici a ta mela uspech i na zemi zivitelce. Klidne si udte v zadehtovanych plechovkach bez komina.

PS - googli: Udírna kombinovaná s grilem KB-BLOK at nedavam odkaz

Připojit reakci
                           

Problémy s plechovou udírnou


host - xxx.xxx.111.8 (?)
29.1.2018 13:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Proč by se mělo maso z lednice vyrovnávat s teplotou až v uzáku, když při vysušování a zahřívání udírny ho mohu rozvlažit.Prohřeje se bílkovina a lépe do masa prostupuje kouř.Takhle čisté hůlky mohou být jedině nové.Beru to oproti pozadí (vnitřní plášt') udírny.Já mám udírnu zevnitř i hůlky černé, ale nešpiní.Maso je hnědo zlatavé.Udím suchým bukem, mokrý jsem ještě nezkoušel a zkoušet nebudu.Na chuti to asi moc nepřidá, ale každý ji máme jinou.Dříve se udilo v dřevěných bednách bez komína.Kouř odcházel spárou mezi prkny.Komín být nemusí, stačí otvor s šupákem.Udírna není kotel.Že Váš projekt měl úspěch na zemi živitelce neznamená že každý druhý udí v zadehtovaných plechovkách, BEZ KOMÍNA.Na zemi živitelce měla úspěch jen stavba, nebo i vyuzené výrobky.Každá udírna se chová jinak, Vy máte komín 3m já jen otvor ve štítu s šupákem.Nekape mi z komínu na maso žádný kondenzát.rpstylle@seznam.cz

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Problémy s plechovou udírnou


host - xxx.xxx.250.122 (?)
29.1.2018 13:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Taky mi nekape nic na maso. Strop je dvojity, uz jsem to psal minule (kourova brzda) k omezeni tahu a rozprostreni proudeni. Kondenzat co kape z komina na nem konci z vrchni strany. Po zahrati uzaku se odpari.

Tohle uzeni v bedne bez komina ma soused. Kdyz udi, tak se kour vali po zemi a maso ma taky cerny. Minule mu to rekla i tchyne a od ty doby spolu nemluvi.

Připojit reakci
                           

Problémy s plechovou udírnou


host - xxx.xxx.111.8 (?)
29.1.2018 16:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Stačí se naučit topit a vyudit se dá i v té bedně jak jsem psal.Z udírny se nemá hulit jak z parní lokomotivy.Nemá na to ale vliv komín.Stačí otvor s šupákem, klapkou,škvíry mezi prkny nebo přes vrch hozený pytel (Slavnosti sněženek).Komín potřebují kamna, kotel aby měla tah.Udírna tah jako kamna, kotel nepotřebuje.Vy máte vyzkoušeno uzení s 3m vysokým komínem.Kdyby jste ho tak vysoký neměl, nebo ho neměl vůbec, tak by jste asi nepoznal žádný rozdíl.Nikdy jste v ničem jiném jak ve Vaší udírně neudil.Každá se chová jinak.Není na to jeden návod k použití.Posílám fotku mého odvodu kouře.Více fotek na e-mail: rpstylle@seznam.cz

Obrázky:

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Špek119.2.201835173
Plnička klobás153.2.20184974
Problémy s plechovou udírnou 2629.1.20187942
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20181637
Závady při výrobě domácích uzenin?828.1.2018264212
Odkůrování polínek na uzení56.1.2018842
Domácí klobásy6531.12.2017226292
Generátor kouře3329.12.201741605
A až Z o uzení19429.12.2017412941
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.201798481
První klobásky5119.12.201773397
Udírna dehtuje1818.12.201713698
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201732240
Dmácí uzený sýr431.12.2017206523
Lovecký a Turistický salám3020.10.201789107
Nakládání a vakuování masa na uzení4217.8.201770525
Průměr komínu k udírně22.8.20173019
Zateplení udírny816.7.20173227
Udene kuriatko47.6.20172744
Uzený kapr3129.5.2017109383
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201722101
Uzení masa3417.4.2017105223
Prvni moje uzeni2111.3.20179947
Drobící se se uzené maso47.3.20172488
Uzení masa studeným kouřem25.3.20176098
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.20177055
Uzeni bucek6012.1.201740247
Fuet164.1.201735855
Uzení domácích klobás14631.12.2016387865
Kolik soli na lák na uzené?4622.12.2016117967
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?2621.12.201648331
Dymbox825.11.20169829
Udírna4818.11.2016105084
Jake drevo96.10.201610449
Poličky do udírny126.8.20162519
Maso jíž ze začátku černé1524.7.201625248
Jak uchovávat klobásy?3427.6.201692301
Gril na cele pulky228.4.20164243
Klobásy opět nakyslé 1125.1.201617476
Uzení kolen410.1.201611022
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů