Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Praglanda do masa nebo ne?

Praglanda do masa nebo ne?


host - xxx.xxx.72.149 (?)
7.9.2016 20:05

Blízko nás prodávají krouhané zelí a zároveň prý k tomu dávají sůl bez jodu, prý to tak má být. My používáme sůl normální s jodem a nepozorovali jsme žádný problém.

FO

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4   
                           

Praglanda do masa nebo ne?


host - xxx.xxx.72.149 (?)
2.9.2016 17:17, počet návštěv: 70327
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

kupuju ji v řeznických potřebách, ale také si nemyslím že to je podstatné.

FO

Připojit reakci   
                           

Praglanda do masa nebo ne?


host - xxx.xxx.152.226 (?)
2.9.2016 17:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na sol bez jodu sa pytam kvoli inemu. Ked robime kyslu kapustu, presli sme na recept s trosku vyssim obsahom soli, kvoli chuti. (stale odporucana davka, nie jejaka vysoka). Kvasenie je akesi spomalene, akoby na dve fazy a napadlo ma, ci to moze byt obsahom jodu v soli. Chcem vyskusat sol bez umeleho pridavku jodu.

Připojit reakci
                           

Praglanda do masa nebo ne?


host - xxx.xxx.98.23 (?)
7.9.2016 14:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Prosím vás, co je to Praglanda? Já znám jenom Pragandu - je to to samé?

Připojit reakci
                           

Praglanda do masa nebo ne?


host - xxx.xxx.184.132 (?)
7.9.2016 15:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ne, Praglanda má více dusičnanů, lze jí taky použít jako hnojivo na zahrádku pro zvýšení podílu N. cool

Připojit reakci
                           

Praglanda do masa nebo ne?


host - xxx.xxx.72.149 (?)
7.9.2016 20:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Blízko nás prodávají krouhané zelí a zároveň prý k tomu dávají sůl bez jodu, prý to tak má být. My používáme sůl normální s jodem a nepozorovali jsme žádný problém.

FO

Připojit reakci
      

Praglanda do masa nebo ne?


host - xxx.xxx.249.22 (?)
14.12.2010 20:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nerozumím tomu proč v dnešní době používat v solících směsích dusičnany.Vždyť se vám stejně na dusitany díky mikrobiální redukcí v mase přemění.O tom jaké množství dusičnanů se stihne zredukovat na dusitany a jeké množství vzniklých dusitanů se přemění na oxid dusnatý můžem leda tak spekulovat.Pokud chci v dnešní době používat zdraví škodlivých přísad, tak sáhnu rovnou po solící dusitanové směsi.Zajímyvý článek na toto téma najdete zde

Připojit reakci
1, 2, 3, 4   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Generátor kouře4222.1.2020118846
Kaiserova elektrická udírna3517.1.202014479
Lovecký a Turistický salám3415.1.2020124730
Uzení špeku915.1.2020862
Elektrická udírna z Mountfield2812.1.202013980
Uzení masa808.1.2020178752
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny255.1.202054258
Kolik soli na lák na uzené?5230.12.2019187514
Rychlosoli v mase - pro a proti624.12.201939358
Jak obalit uzené maso?422.12.20191612
Uzeni bucek633.12.201996242
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019127694
Uzení domácích klobás16023.11.2019541780
Udírna415.11.20191795
Domácí klobásy734.11.2019294285
Prvni moje uzeni2531.10.201928823
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194787
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019137196
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20199321
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20192332
Dehtování4625.8.201942588
Udírna dehtuje2625.8.201944871
Kyselost po uzení1126.7.201931016
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201923085
Jake drevo2515.3.201930494
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20198843
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019113469
Uzení Zadní Hovězí74.2.201911007
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20195438
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201856033
Udírny Thermowind722.11.20188959
Dmácí uzený sýr4622.8.2018276410
A až Z o uzení2053.8.2018578885
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018359970
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201842122
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201878859
Špek1228.3.201859523
Plnička klobás143.2.201819653
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201812832
Odkůrování polínek na uzení56.1.20187379
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů