Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Praglanda do masa nebo ne?

Praglanda do masa nebo ne?


host - xxx.xxx.72.149 (?)
7.9.2016 20:05

Blízko nás prodávají krouhané zelí a zároveň prý k tomu dávají sůl bez jodu, prý to tak má být. My používáme sůl normální s jodem a nepozorovali jsme žádný problém.

FO

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4   
                           

Praglanda do masa nebo ne?


host - xxx.xxx.72.149 (?), 2.9.2016 17:17
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

kupuju ji v řeznických potřebách, ale také si nemyslím že to je podstatné.

FO

Připojit reakci   
                           

Praglanda do masa nebo ne?


host - xxx.xxx.152.226 (?), 2.9.2016 17:38
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na sol bez jodu sa pytam kvoli inemu. Ked robime kyslu kapustu, presli sme na recept s trosku vyssim obsahom soli, kvoli chuti. (stale odporucana davka, nie jejaka vysoka). Kvasenie je akesi spomalene, akoby na dve fazy a napadlo ma, ci to moze byt obsahom jodu v soli. Chcem vyskusat sol bez umeleho pridavku jodu.

Připojit reakci
                           

Praglanda do masa nebo ne?


host - xxx.xxx.98.23 (?), 7.9.2016 14:04
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Prosím vás, co je to Praglanda? Já znám jenom Pragandu - je to to samé?

Připojit reakci
                           

Praglanda do masa nebo ne?


host - xxx.xxx.184.132 (?), 7.9.2016 15:00
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ne, Praglanda má více dusičnanů, lze jí taky použít jako hnojivo na zahrádku pro zvýšení podílu N. cool

Připojit reakci
                           

Praglanda do masa nebo ne?


host - xxx.xxx.72.149 (?), 7.9.2016 20:05
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Blízko nás prodávají krouhané zelí a zároveň prý k tomu dávají sůl bez jodu, prý to tak má být. My používáme sůl normální s jodem a nepozorovali jsme žádný problém.

FO

Připojit reakci
      

Praglanda do masa nebo ne?


host - xxx.xxx.249.22 (?), 14.12.2010 20:08
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nerozumím tomu proč v dnešní době používat v solících směsích dusičnany.Vždyť se vám stejně na dusitany díky mikrobiální redukcí v mase přemění.O tom jaké množství dusičnanů se stihne zredukovat na dusitany a jeké množství vzniklých dusitanů se přemění na oxid dusnatý můžem leda tak spekulovat.Pokud chci v dnešní době používat zdraví škodlivých přísad, tak sáhnu rovnou po solící dusitanové směsi.Zajímyvý článek na toto téma najdete zde

Připojit reakci
1, 2, 3, 4   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů