Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Připravte si ty největší dobroty na kvalitních grilech Weber.


Uzení > Plnička klobás

Plnička klobás


host - xxx.xxx.250.122 (?)
3.2.2018 15:21

Jednu jsem dostal darkem, mam svoji funkcni, uz se mi tu vali druhym rokem tak jsem ji dal na aukro. Treba to nekomu pomuze :-)

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Jednu jsem dostal darkem, mam svoji funkcni,..., host, 3.2.2018
Myslím, že zde na fóru je hodně lidí, kteří ..., Miloš Vysloužil, 24.8.2017
Samozrejme ze je tam zpetny tlak. Ale siliko..., host, 24.8.2017
Dohánět k dokonalosti - pomyslné- se dá všec..., host, 24.8.2017
Tlak vytvari protitlak. Cim vetsi je odpor (..., host, 24.8.2017

Plnička klobás


host - xxx.xxx.219.139 (?)
19.8.2017 14:36, počet návštěv: 4974
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

zvažuji koupi plničky střívek. Vím že jich je celá řada a nějaké jsem i používal, ale vždy si půjčuji.

Nyní přemýšlím o vlastní a narazil jsem na toto.

Nemáte s ní někdo zkušenosti?

Díky

Honza

Připojit reakci   
   

Plnička klobás


Miloš Vysloužil (507) - xxx.xxx.236.1 (?)
20.8.2017 8:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pořídil jsem si novou plničku, je jich na trhu spousta. Není to přesně tato, ale v principu jsou si všechny podobné. Všechny mají jednu výhodu a jednu nevýhodu. Plnění je podstatně rychlejší než nástavcem na mlýnek a zvládne to jedna osoba (u mlýnku musejí být dvě). Nevýhodou je, že se jedná o jednoúčelový nástroj, který zbytek roku někde překáží. 

Připojit reakci
      

Plnička klobás


host - xxx.xxx.111.8 (?)
20.8.2017 9:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám plničku klobás (Rossler-model EB-3192) cca 1.5 roku a jsem s ní velice spokojen.Práce je mnohem rychlejší než s mlýnkem na maso.U mé plničky se točí klikou a Vy budete muset tlačit na páku, s tím zkušenost nemám.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
         

Plnička klobás


host - xxx.xxx.250.122 (?)
20.8.2017 11:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Presne. S klikou je krasna, cista a pohodlna prace. Presne tak jsem se tu nedavno ptal, a koupil klikovy. Jenze lonskemu jeziskovi uniklo ze uz jednu mam a tak mam uz dve. Jednu pouzivam a druhou fungl novou v krabici. Jestli jste z okoli vychodniho okraje Prahy, tak se urco dohodneme, a penezich nejak nevisim, kazdou slusnou nabidku akceptuju.

S panem rp style se plne ztotoznuju. Maso melte na co nejvetsi kusy, muj rucni mlynek ma sajbu se 4 otvory prumer 18 mm a na fas se vybodnete, stejne se pri mleti masa udela. Klobasky jsou famozni. Plneni mlynkem je zverstvo, protoze se maso zase rozemila na kousky.

Připojit reakci
            

Plnička klobás


Miloš Vysloužil (507) - xxx.xxx.236.1 (?)
20.8.2017 12:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Plneni mlynkem je zverstvo, protoze se maso zase rozemila na kousky.

Taková hrůza to zas není, o zvěrstvu se mluvit nedá. Než jsem si koupil plničku na kliku, plnil jsem ručním masomlýnkem s průměrem 11 cm. Samozřejmě bez šajby. Struktura klobás byla prakticky stejná

Připojit reakci
               

Plnička klobás


host - xxx.xxx.250.122 (?)
20.8.2017 15:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ve sneku se maso smeka a rozemila. Staci to jednou, nemusi se to delat dvakrat. At si kazdy dela co chce, ja uz bych to mlynkem neplnil.

PS pro mne je treba zverstvo jezdit s autem na kartacovou myci linku a pritom tam vidim stat fronty... Proste kazdy ma svuj standard nastaveny jinak.

Připojit reakci
                  

Plnička klobás


Miloš Vysloužil (507) - xxx.xxx.236.1 (?)
20.8.2017 18:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To máte pravdu. Každý má svůj standard nastavený jinak. Pro mě jsou klobása i auto předměty denní potřeby - potrava a dopravní prostředek. Za zvěrstvo považuju opustit těhotnou ženu nebo odložit rodiče do LDNky.

Připojit reakci
                     

Plnička klobás


host - xxx.xxx.250.122 (?)
20.8.2017 18:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Az nebudu zvladat, tak pokud to zvladnu,  tak se sam odlozim do LDN. Klobaska i auto je radost, a tak ani jedno neodflaknu. Babicka ma letos 8 let a furt vypada lepsi nez nejake mladice s botoxem (voskem). Jedna, druha i treti...

Připojit reakci
               

Plnička klobás


host - xxx.xxx.9.135 (?)
20.8.2017 18:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

On pán bude asi hifista přes klobásy. Pro mladší ročníky: O hifi nadšencích se říkávalo, že je nezajímá ta muzika na desce, ale že poslouchají to praskání.

Připojit reakci
                  

Plnička klobás


host - xxx.xxx.84.190 (?)
23.8.2017 7:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

On to pán přehání a myslí si že objevil Ameriku.Jestli mám v receptu šajbu s otvory 6-8mm tak je zvěrstvo používat šajbu s otvory 18mm a naopak..Plnění mlýnkem bez nože zas taková tragedie není. Ona 80let stará 20tka(mlýnek)nebude tak těsná a ostrá, aby mlela bez nože.Důležité je to dobře zamíchat okořenit a vyudit.A za poslední, co je komu dotoho, kam jezdí umývat auto.Tak snad jsou taky myčky, kde nemají špinavou vodu a špatné kartáče.

Připojit reakci
                     

Plnička klobás


host - xxx.xxx.250.122 (?)
24.8.2017 7:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tlak vytvari protitlak. Cim vetsi je odpor (tuhost masa, prumer trychtyrku), tim vetsi je zpetny tlak na snek. Maso se pak doslova drti mezi snekem a stenami mlynku. Mam za sebou plneni mlynkem z lidlu, pak robotem eta, prave proto ze jsem na internetu vycetl spoustu blbosti. Blbosti od lidi co meli univerzalni patent na rozum. Stalo spoustu penez, nez jsem dosel k tomu, ze bez plnicky to v pozadovane kvalite nejde. Poctiva klobasa ma v sobe dobre nakorenene velke kusy masa a to mi nikdo nevymluvi. Separat je dobry tak pro prasata. Stejne velke kusy masa udelaji i z obycejneho karbanatku uplne jinou ligu. Az to objevi Polreich, tak to budete tvrdit taky :-) PS auto se da umyt bezkontaktne. Bezkontaktnich mycek je po republice spousta

Připojit reakci
                        

Plnička klobás


host - xxx.xxx.9.135 (?)
24.8.2017 8:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dohánět k dokonalosti - pomyslné- se dá všechno. Otázka je, jestli to má smysl, finanční oprávnění a je to poznat. Dvě poznámky (klobásy nedělám). V plničce ten zpětný tlak není? Divné. Kdyby nebyl, maso naskáče do střívek samo. Co má mít a jak má vypadat pro vás poctivá klobása je právě ten váš patent na rozum.

Připojit reakci
                           

Plnička klobás


host - xxx.xxx.250.122 (?)
24.8.2017 8:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Samozrejme ze je tam zpetny tlak. Ale silikonove tesneni pistku nedovoli drceni masa jako u mlynku mezi snekem a stenou mlynku. Je to opravdu tak tezke pochopit? Asi ano, kdyz klobasy nedelate. Tohle forum je o vymenovani zkusenosti, muzete s necim prispet nebo jen kritizovat?

Připojit reakci
                           

Plnička klobás


Miloš Vysloužil (507) - xxx.xxx.236.1 (?)
24.8.2017 9:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myslím, že zde na fóru je hodně lidí, kteří již mnohokrát vyráběli klobásy. Většinou byli - tak jako já -  odkázáni na plnění mlýnkem přes trychtýř. V posledních letech je na trhu spousta pístových narážek, a tak jsme si je povětšinou pořídili. Zkušenost je víceméně podobná:
   Pístová narážečka práci s dílem usnadní a hlavně urychlí. Rozdíly v konzistenci a chuti klobás ale rozeznatelné nejsou. Kvalita klobás záleží především na surovinách, ochucení, zpracování a vyuzení. 
    Kdysi jsem dělal klobásy tak, že se maso krájelo na 1 cm kostičky. Hrozná práce, smysl to mělo jen jako společenská událost s houfem pomocníků. Dnes používám 14mm šajbu. Pravda, mozaika z kostiček byla na řezu trochu hezčí, ale chuť a celkový dojem byl stejný a za tu námahu to rozhodně nestálo. Komu plnička doma nepřekáží, ten ji při práci ocení. Kdo zůstane u mlýnku, může být klidný, žádné zvěrstvo nepáchá.

Připojit reakci
   

Plnička klobás


host - xxx.xxx.250.122 (?)
3.2.2018 15:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jednu jsem dostal darkem, mam svoji funkcni, uz se mi tu vali druhym rokem tak jsem ji dal na aukro. Treba to nekomu pomuze :-)

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Špek119.2.201835174
Plnička klobás153.2.20184975
Problémy s plechovou udírnou 2629.1.20187942
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20181637
Závady při výrobě domácích uzenin?828.1.2018264212
Odkůrování polínek na uzení56.1.2018842
Domácí klobásy6531.12.2017226292
Generátor kouře3329.12.201741605
A až Z o uzení19429.12.2017412941
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.201798481
První klobásky5119.12.201773397
Udírna dehtuje1818.12.201713698
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201732240
Dmácí uzený sýr431.12.2017206523
Lovecký a Turistický salám3020.10.201789107
Nakládání a vakuování masa na uzení4217.8.201770525
Průměr komínu k udírně22.8.20173019
Zateplení udírny816.7.20173227
Udene kuriatko47.6.20172744
Uzený kapr3129.5.2017109383
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201722101
Uzení masa3417.4.2017105223
Prvni moje uzeni2111.3.20179947
Drobící se se uzené maso47.3.20172488
Uzení masa studeným kouřem25.3.20176098
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.20177055
Uzeni bucek6012.1.201740247
Fuet164.1.201735855
Uzení domácích klobás14631.12.2016387865
Kolik soli na lák na uzené?4622.12.2016117967
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?2621.12.201648331
Dymbox825.11.20169829
Udírna4818.11.2016105084
Jake drevo96.10.201610449
Poličky do udírny126.8.20162519
Maso jíž ze začátku černé1524.7.201625248
Jak uchovávat klobásy?3427.6.201692301
Gril na cele pulky228.4.20164243
Klobásy opět nakyslé 1125.1.201617476
Uzení kolen410.1.201611022
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů