Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Plnička klobás

Plnička klobás


host - xxx.xxx.84.190 (?)
23.8.2017 7:41

On to pán přehání a myslí si že objevil Ameriku.Jestli mám v receptu šajbu s otvory 6-8mm tak je zvěrstvo používat šajbu s otvory 18mm a naopak..Plnění mlýnkem bez nože zas taková tragedie není. Ona 80let stará 20tka(mlýnek)nebude tak těsná a ostrá, aby mlela bez nože.Důležité je to dobře zamíchat okořenit a vyudit.A za poslední, co je komu dotoho, kam jezdí umývat auto.Tak snad jsou taky myčky, kde nemají špinavou vodu a špatné kartáče.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Myslím, že zde na fóru je hodně lidí, kteří ..., vyslouzil, 24.8.2017
Samozrejme ze je tam zpetny tlak. Ale siliko..., host, 24.8.2017
Dohánět k dokonalosti - pomyslné- se dá všec..., host, 24.8.2017
Tlak vytvari protitlak. Cim vetsi je odpor (..., host, 24.8.2017
On to pán přehání a myslí si že objevil Amer..., host, 23.8.2017
Stránky: 1, 2   

Plnička klobás


host - xxx.xxx.219.139 (?)
19.8.2017 14:36, počet návštěv: 18443
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

zvažuji koupi plničky střívek. Vím že jich je celá řada a nějaké jsem i používal, ale vždy si půjčuji.

Nyní přemýšlím o vlastní a narazil jsem na toto.

Nemáte s ní někdo zkušenosti?

Díky

Honza

Připojit reakci   
   

Plnička klobás


vyslouzil (575) - xxx.xxx.236.1 (?)
20.8.2017 8:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pořídil jsem si novou plničku, je jich na trhu spousta. Není to přesně tato, ale v principu jsou si všechny podobné. Všechny mají jednu výhodu a jednu nevýhodu. Plnění je podstatně rychlejší než nástavcem na mlýnek a zvládne to jedna osoba (u mlýnku musejí být dvě). Nevýhodou je, že se jedná o jednoúčelový nástroj, který zbytek roku někde překáží. 

Připojit reakci
      

Plnička klobás


host - xxx.xxx.111.8 (?)
20.8.2017 9:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám plničku klobás (Rossler-model EB-3192) cca 1.5 roku a jsem s ní velice spokojen.Práce je mnohem rychlejší než s mlýnkem na maso.U mé plničky se točí klikou a Vy budete muset tlačit na páku, s tím zkušenost nemám.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
         

Plnička klobás


host - xxx.xxx.250.122 (?)
20.8.2017 11:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Presne. S klikou je krasna, cista a pohodlna prace. Presne tak jsem se tu nedavno ptal, a koupil klikovy. Jenze lonskemu jeziskovi uniklo ze uz jednu mam a tak mam uz dve. Jednu pouzivam a druhou fungl novou v krabici. Jestli jste z okoli vychodniho okraje Prahy, tak se urco dohodneme, a penezich nejak nevisim, kazdou slusnou nabidku akceptuju.

S panem rp style se plne ztotoznuju. Maso melte na co nejvetsi kusy, muj rucni mlynek ma sajbu se 4 otvory prumer 18 mm a na fas se vybodnete, stejne se pri mleti masa udela. Klobasky jsou famozni. Plneni mlynkem je zverstvo, protoze se maso zase rozemila na kousky.

Připojit reakci
            

Plnička klobás


vyslouzil (575) - xxx.xxx.236.1 (?)
20.8.2017 12:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Plneni mlynkem je zverstvo, protoze se maso zase rozemila na kousky.

Taková hrůza to zas není, o zvěrstvu se mluvit nedá. Než jsem si koupil plničku na kliku, plnil jsem ručním masomlýnkem s průměrem 11 cm. Samozřejmě bez šajby. Struktura klobás byla prakticky stejná

Připojit reakci
               

Plnička klobás


host - xxx.xxx.250.122 (?)
20.8.2017 15:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ve sneku se maso smeka a rozemila. Staci to jednou, nemusi se to delat dvakrat. At si kazdy dela co chce, ja uz bych to mlynkem neplnil.

PS pro mne je treba zverstvo jezdit s autem na kartacovou myci linku a pritom tam vidim stat fronty... Proste kazdy ma svuj standard nastaveny jinak.

Připojit reakci
                  

Plnička klobás


vyslouzil (575) - xxx.xxx.236.1 (?)
20.8.2017 18:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To máte pravdu. Každý má svůj standard nastavený jinak. Pro mě jsou klobása i auto předměty denní potřeby - potrava a dopravní prostředek. Za zvěrstvo považuju opustit těhotnou ženu nebo odložit rodiče do LDNky.

Připojit reakci
                     

Plnička klobás


host - xxx.xxx.250.122 (?)
20.8.2017 18:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Az nebudu zvladat, tak pokud to zvladnu,  tak se sam odlozim do LDN. Klobaska i auto je radost, a tak ani jedno neodflaknu. Babicka ma letos 8 let a furt vypada lepsi nez nejake mladice s botoxem (voskem). Jedna, druha i treti...

Připojit reakci
               

Plnička klobás


host - xxx.xxx.9.135 (?)
20.8.2017 18:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

On pán bude asi hifista přes klobásy. Pro mladší ročníky: O hifi nadšencích se říkávalo, že je nezajímá ta muzika na desce, ale že poslouchají to praskání.

Připojit reakci
                  

Plnička klobás


host - xxx.xxx.84.190 (?)
23.8.2017 7:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

On to pán přehání a myslí si že objevil Ameriku.Jestli mám v receptu šajbu s otvory 6-8mm tak je zvěrstvo používat šajbu s otvory 18mm a naopak..Plnění mlýnkem bez nože zas taková tragedie není. Ona 80let stará 20tka(mlýnek)nebude tak těsná a ostrá, aby mlela bez nože.Důležité je to dobře zamíchat okořenit a vyudit.A za poslední, co je komu dotoho, kam jezdí umývat auto.Tak snad jsou taky myčky, kde nemají špinavou vodu a špatné kartáče.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield215.12.20198787
Uzeni bucek633.12.201988818
Kaiserova elektrická udírna2628.11.20199395
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019121164
Uzení masa5724.11.2019167305
Uzení domácích klobás16023.11.2019526748
Jak obalit uzené maso?316.11.2019879
Udírna415.11.20191149
Lovecký a Turistický salám339.11.2019121224
Domácí klobásy734.11.2019288084
Prvni moje uzeni2531.10.201927002
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194203
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019133369
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20198061
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191805
Dehtování4625.8.201938371
Udírna dehtuje2625.8.201941527
Kyselost po uzení1126.7.201929244
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201921486
Generátor kouře3918.3.2019112078
Jake drevo2515.3.201928727
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197660
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019110654
Uzení Zadní Hovězí74.2.20199462
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194811
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201852299
Udírny Thermowind722.11.20188159
Dmácí uzený sýr4622.8.2018270003
A až Z o uzení2053.8.2018565544
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018352399
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201839347
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201875675
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018180151
Špek1228.3.201857403
Plnička klobás143.2.201818444
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201811754
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186722
První klobásky5119.12.2017108660
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201750483
Průměr komínu k udírně22.8.20178943
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů