Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Plnění klobás mlýnkem

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.113.230 (?)
8.1.2018 10:47, počet návštěv: 9839
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, tak jsem tady znovu s dalším dotazem.Začínám tak se ptám vás zkušenějších.Chystám se na výrobu domácích klobás a chtěl bych radu ohledně plnění mlýnkem (mám č.8).Musí při plnění použít i šajbu nebo můžu bez?Myslím si že přez šajbu i bez použití nože maso zase ještě víc rozmělním, naopak bez ní bude šnek na volno.Mám koupený nástavec z umělé hmoty.Díky za rady.

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Plnění klobás mlýnkem


vyslouzil (564) - xxx.xxx.67.66 (?)
8.1.2018 13:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Klobásy se mlýnkem plní zásadně bez šajby a bez nože.K mlýnkům, co mají volně vloženého šneka, se dodává člen upevňující hřídel šneku vpředu pod matici. Je to vlastně šajba se dvěma maximálně velkými otvory. Jestliže je zadní hřídel šneku pevně ukotvena v těle mlýnku (ke klice či motoru), pak je možné plnit klobásy i bez ukotvení šneku vpředu.

Připojit reakci
      

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.113.230 (?)
8.1.2018 19:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díky za radu, mám další poznatek.:-)

Připojit reakci
   

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.250.122 (?)
9.1.2018 16:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To si myslite uplne spravne. Minule klobasky jsme zkusili namisto mleti masa rozsekat tyckacem. Musi se opravdu s citem aby z toho nebyla fas a pak klasickou pistovou plnicku. Uz se asi k mlynku vracet nebudeme. On k tomu musi dojit kazdy sam, co mu vyhovuje.

Připojit reakci
      

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.84.190 (?)
10.1.2018 8:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to je zajímavá informace, Pokud je tyckac tyčový mixer.

K tomu mlýnku.Pokud nemáte dvacítku a větší, tak si raději pořiďte narážku.Ano já nemám vůbec nikde ukotvený šnek, pohybuje se volně v mase.Nic neklade odpor a leze to náhubkem do střeva.Zatím co u malého mlýnku a nebo robota, který jinak mele perfektně, vás plnění klobás přivádí k šílenství.Tam je právě ta silonová šajba s velkými otvory držící šnek, nebo se prodává kříž.

Připojit reakci
         

Plnění klobás mlýnkem


vyslouzil (564) - xxx.xxx.92.38 (?)
10.1.2018 9:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nermám s tyčovým mixérem dobré zkušenosti. Ne že by to absolutně nešlo. Ale je riziko, že se maso při mixování víc zahřeje a ztratí lepivost. Vzhledem k tomu, že beztak mlýnek používám i s hrubší šajbou, špiní se jedno nádobí.

Připojit reakci
            

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.250.122 (?)
10.1.2018 12:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso se nemuze zahrat, trochu se drcne a hotovo. Maximum 5x stisknout kratce tlacitko. Mele se po malych castech v sekacku. Vyhodu vidim v tom, ze maso je "ostre" neni kulate jako po mlynku. Krasne do sebe zapada, klobasy jsou celistve. Pouzivame na to tuhle nadobu.

Obrázky:

Připojit reakci
               

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.250.122 (?)
10.1.2018 17:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jeste obrazek nemletych ale sekanych klobasek. 2/3 bucek a 1/3 kruti noha. Uz nemeleme maso ani na karbose

Obrázky:

Připojit reakci
                  

Plnění klobás mlýnkem


vyslouzil (564) - xxx.xxx.67.66 (?)
11.1.2018 10:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to zajímavý postup i informace, ještě bych rád věděl drobnost. Když dělám klobásy, pomelu asi 1/5 libového masa 2x najemno na prát a ten dlouho míchám robotem za současného přidávání ledové vody (PETka v mrazáku). Zbytek masa namletý nahrubo (když jsou klobásy jako společenská událost, tak nakrájený přítomnými hosty na kostičky) se s prátem jen smíchají.
   Při použití mixéru žádný jemný prát nepoužíváte?

Připojit reakci
                     

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.250.122 (?)
11.1.2018 11:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ne zadny prat, michame rucne. Robot jsem mel, ale v tom to michani trvalo nesmirne dlouho. Ted maso michala manza a myslim ze to chtelo o trochu lepsi peci, ale vysledek je ok. Klobasky po vyuzeni nenechavam schnout, ale mrazim a postupne vyndavam. Vodu ani led nepridavam. Na te konzistenci a spojeni ma svuj dil i plnicka. Vyvine vetsi tlak nez snek mlynku. Ty klobasy (mlete) mi vzdycky pripadaly sussi, tak pridavam vic a vic bucku, tak ani nevim, jestli je tahle vlacna diky jinemu postupu nebo tech 2/3 bucku. Ale taky, kdyz se udi sejde se nas vzdycky vic.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kaiserova elektrická udírna1113.8.20191646
Uzení masa5011.8.2019154621
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20193811
Tvrdá kůže na bůčku230.7.20192343
Uzení domácích klobás15928.7.2019499303
Kyselost po uzení1126.7.201926211
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201918766
Generátor kouře3918.3.2019100944
Dehtování4418.3.201929954
Jake drevo2615.3.201925185
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20195270
Prvni moje uzeni2315.3.201922555
Udírna dehtuje221.3.201934596
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019105332
Uzení Zadní Hovězí74.2.20196537
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20193462
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201844613
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20184522
Udírny Thermowind722.11.20186770
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018107856
Domácí klobásy6919.10.2018275137
Dmácí uzený sýr4622.8.2018259637
A až Z o uzení2053.8.2018534542
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018337952
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201835220
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201870527
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018167955
Lovecký a Turistický salám329.5.2018115067
Uzeni bucek6028.3.201878416
Špek1228.3.201853464
Plnička klobás143.2.201815964
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20189840
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185717
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017125323
První klobásky5119.12.2017101323
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201746781
Průměr komínu k udírně22.8.20177892
Zateplení udírny816.7.20179730
Udene kuriatko47.6.20176442
Uzený kapr3129.5.2017133619
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů