Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Plnění klobás mlýnkem

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.113.230 (?)
8.1.2018 10:47, počet návštěv: 11758
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, tak jsem tady znovu s dalším dotazem.Začínám tak se ptám vás zkušenějších.Chystám se na výrobu domácích klobás a chtěl bych radu ohledně plnění mlýnkem (mám č.8).Musí při plnění použít i šajbu nebo můžu bez?Myslím si že přez šajbu i bez použití nože maso zase ještě víc rozmělním, naopak bez ní bude šnek na volno.Mám koupený nástavec z umělé hmoty.Díky za rady.

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Plnění klobás mlýnkem


vyslouzil (575) - xxx.xxx.67.66 (?)
8.1.2018 13:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Klobásy se mlýnkem plní zásadně bez šajby a bez nože.K mlýnkům, co mají volně vloženého šneka, se dodává člen upevňující hřídel šneku vpředu pod matici. Je to vlastně šajba se dvěma maximálně velkými otvory. Jestliže je zadní hřídel šneku pevně ukotvena v těle mlýnku (ke klice či motoru), pak je možné plnit klobásy i bez ukotvení šneku vpředu.

Připojit reakci
      

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.113.230 (?)
8.1.2018 19:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díky za radu, mám další poznatek.:-)

Připojit reakci
   

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.250.122 (?)
9.1.2018 16:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To si myslite uplne spravne. Minule klobasky jsme zkusili namisto mleti masa rozsekat tyckacem. Musi se opravdu s citem aby z toho nebyla fas a pak klasickou pistovou plnicku. Uz se asi k mlynku vracet nebudeme. On k tomu musi dojit kazdy sam, co mu vyhovuje.

Připojit reakci
      

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.84.190 (?)
10.1.2018 8:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to je zajímavá informace, Pokud je tyckac tyčový mixer.

K tomu mlýnku.Pokud nemáte dvacítku a větší, tak si raději pořiďte narážku.Ano já nemám vůbec nikde ukotvený šnek, pohybuje se volně v mase.Nic neklade odpor a leze to náhubkem do střeva.Zatím co u malého mlýnku a nebo robota, který jinak mele perfektně, vás plnění klobás přivádí k šílenství.Tam je právě ta silonová šajba s velkými otvory držící šnek, nebo se prodává kříž.

Připojit reakci
         

Plnění klobás mlýnkem


vyslouzil (575) - xxx.xxx.92.38 (?)
10.1.2018 9:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nermám s tyčovým mixérem dobré zkušenosti. Ne že by to absolutně nešlo. Ale je riziko, že se maso při mixování víc zahřeje a ztratí lepivost. Vzhledem k tomu, že beztak mlýnek používám i s hrubší šajbou, špiní se jedno nádobí.

Připojit reakci
            

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.250.122 (?)
10.1.2018 12:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso se nemuze zahrat, trochu se drcne a hotovo. Maximum 5x stisknout kratce tlacitko. Mele se po malych castech v sekacku. Vyhodu vidim v tom, ze maso je "ostre" neni kulate jako po mlynku. Krasne do sebe zapada, klobasy jsou celistve. Pouzivame na to tuhle nadobu.

Obrázky:

Připojit reakci
               

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.250.122 (?)
10.1.2018 17:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jeste obrazek nemletych ale sekanych klobasek. 2/3 bucek a 1/3 kruti noha. Uz nemeleme maso ani na karbose

Obrázky:

Připojit reakci
                  

Plnění klobás mlýnkem


vyslouzil (575) - xxx.xxx.67.66 (?)
11.1.2018 10:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to zajímavý postup i informace, ještě bych rád věděl drobnost. Když dělám klobásy, pomelu asi 1/5 libového masa 2x najemno na prát a ten dlouho míchám robotem za současného přidávání ledové vody (PETka v mrazáku). Zbytek masa namletý nahrubo (když jsou klobásy jako společenská událost, tak nakrájený přítomnými hosty na kostičky) se s prátem jen smíchají.
   Při použití mixéru žádný jemný prát nepoužíváte?

Připojit reakci
                     

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.250.122 (?)
11.1.2018 11:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ne zadny prat, michame rucne. Robot jsem mel, ale v tom to michani trvalo nesmirne dlouho. Ted maso michala manza a myslim ze to chtelo o trochu lepsi peci, ale vysledek je ok. Klobasky po vyuzeni nenechavam schnout, ale mrazim a postupne vyndavam. Vodu ani led nepridavam. Na te konzistenci a spojeni ma svuj dil i plnicka. Vyvine vetsi tlak nez snek mlynku. Ty klobasy (mlete) mi vzdycky pripadaly sussi, tak pridavam vic a vic bucku, tak ani nevim, jestli je tahle vlacna diky jinemu postupu nebo tech 2/3 bucku. Ale taky, kdyz se udi sejde se nas vzdycky vic.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield215.12.20198787
Uzeni bucek633.12.201988819
Kaiserova elektrická udírna2628.11.20199396
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019121165
Uzení masa5724.11.2019167310
Uzení domácích klobás16023.11.2019526750
Jak obalit uzené maso?316.11.2019880
Udírna415.11.20191149
Lovecký a Turistický salám339.11.2019121224
Domácí klobásy734.11.2019288086
Prvni moje uzeni2531.10.201927002
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194203
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019133369
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20198061
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191805
Dehtování4625.8.201938371
Udírna dehtuje2625.8.201941527
Kyselost po uzení1126.7.201929244
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201921487
Generátor kouře3918.3.2019112080
Jake drevo2515.3.201928728
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197661
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019110655
Uzení Zadní Hovězí74.2.20199462
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194811
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201852301
Udírny Thermowind722.11.20188159
Dmácí uzený sýr4622.8.2018270005
A až Z o uzení2053.8.2018565546
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018352400
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201839349
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201875677
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018180153
Špek1228.3.201857405
Plnička klobás143.2.201818444
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201811759
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186722
První klobásky5119.12.2017108660
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201750484
Průměr komínu k udírně22.8.20178943
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů