Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Plnění klobás mlýnkem

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.113.230 (?)
8.1.2018 10:47, počet návštěv: 9389
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, tak jsem tady znovu s dalším dotazem.Začínám tak se ptám vás zkušenějších.Chystám se na výrobu domácích klobás a chtěl bych radu ohledně plnění mlýnkem (mám č.8).Musí při plnění použít i šajbu nebo můžu bez?Myslím si že přez šajbu i bez použití nože maso zase ještě víc rozmělním, naopak bez ní bude šnek na volno.Mám koupený nástavec z umělé hmoty.Díky za rady.

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Plnění klobás mlýnkem


vyslouzil (563) - xxx.xxx.67.66 (?)
8.1.2018 13:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Klobásy se mlýnkem plní zásadně bez šajby a bez nože.K mlýnkům, co mají volně vloženého šneka, se dodává člen upevňující hřídel šneku vpředu pod matici. Je to vlastně šajba se dvěma maximálně velkými otvory. Jestliže je zadní hřídel šneku pevně ukotvena v těle mlýnku (ke klice či motoru), pak je možné plnit klobásy i bez ukotvení šneku vpředu.

Připojit reakci
      

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.113.230 (?)
8.1.2018 19:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díky za radu, mám další poznatek.:-)

Připojit reakci
   

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.250.122 (?)
9.1.2018 16:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To si myslite uplne spravne. Minule klobasky jsme zkusili namisto mleti masa rozsekat tyckacem. Musi se opravdu s citem aby z toho nebyla fas a pak klasickou pistovou plnicku. Uz se asi k mlynku vracet nebudeme. On k tomu musi dojit kazdy sam, co mu vyhovuje.

Připojit reakci
      

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.84.190 (?)
10.1.2018 8:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to je zajímavá informace, Pokud je tyckac tyčový mixer.

K tomu mlýnku.Pokud nemáte dvacítku a větší, tak si raději pořiďte narážku.Ano já nemám vůbec nikde ukotvený šnek, pohybuje se volně v mase.Nic neklade odpor a leze to náhubkem do střeva.Zatím co u malého mlýnku a nebo robota, který jinak mele perfektně, vás plnění klobás přivádí k šílenství.Tam je právě ta silonová šajba s velkými otvory držící šnek, nebo se prodává kříž.

Připojit reakci
         

Plnění klobás mlýnkem


vyslouzil (563) - xxx.xxx.92.38 (?)
10.1.2018 9:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nermám s tyčovým mixérem dobré zkušenosti. Ne že by to absolutně nešlo. Ale je riziko, že se maso při mixování víc zahřeje a ztratí lepivost. Vzhledem k tomu, že beztak mlýnek používám i s hrubší šajbou, špiní se jedno nádobí.

Připojit reakci
            

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.250.122 (?)
10.1.2018 12:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso se nemuze zahrat, trochu se drcne a hotovo. Maximum 5x stisknout kratce tlacitko. Mele se po malych castech v sekacku. Vyhodu vidim v tom, ze maso je "ostre" neni kulate jako po mlynku. Krasne do sebe zapada, klobasy jsou celistve. Pouzivame na to tuhle nadobu.

Obrázky:

Připojit reakci
               

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.250.122 (?)
10.1.2018 17:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jeste obrazek nemletych ale sekanych klobasek. 2/3 bucek a 1/3 kruti noha. Uz nemeleme maso ani na karbose

Obrázky:

Připojit reakci
                  

Plnění klobás mlýnkem


vyslouzil (563) - xxx.xxx.67.66 (?)
11.1.2018 10:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to zajímavý postup i informace, ještě bych rád věděl drobnost. Když dělám klobásy, pomelu asi 1/5 libového masa 2x najemno na prát a ten dlouho míchám robotem za současného přidávání ledové vody (PETka v mrazáku). Zbytek masa namletý nahrubo (když jsou klobásy jako společenská událost, tak nakrájený přítomnými hosty na kostičky) se s prátem jen smíchají.
   Při použití mixéru žádný jemný prát nepoužíváte?

Připojit reakci
                     

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.250.122 (?)
11.1.2018 11:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ne zadny prat, michame rucne. Robot jsem mel, ale v tom to michani trvalo nesmirne dlouho. Ted maso michala manza a myslim ze to chtelo o trochu lepsi peci, ale vysledek je ok. Klobasky po vyuzeni nenechavam schnout, ale mrazim a postupne vyndavam. Vodu ani led nepridavam. Na te konzistenci a spojeni ma svuj dil i plnicka. Vyvine vetsi tlak nez snek mlynku. Ty klobasy (mlete) mi vzdycky pripadaly sussi, tak pridavam vic a vic bucku, tak ani nevim, jestli je tahle vlacna diky jinemu postupu nebo tech 2/3 bucku. Ale taky, kdyz se udi sejde se nas vzdycky vic.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení domácích klobás15317.7.2019491148
Elektrická udírna z Mountfield316.6.20192308
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201918039
Generátor kouře3918.3.201998217
Dehtování4418.3.201928119
Jake drevo2615.3.201924167
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20194620
Prvni moje uzeni2315.3.201921638
Uzení masa496.3.2019152169
Udírna dehtuje221.3.201933218
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019103877
Uzení Zadní Hovězí74.2.20195940
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20193078
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20182021
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201842616
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20184052
Udírny Thermowind722.11.20186168
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018105711
Domácí klobásy6919.10.2018272442
Dmácí uzený sýr4622.8.2018256979
A až Z o uzení2053.8.2018526993
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018334607
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201834273
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201869200
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018165552
Lovecký a Turistický salám329.5.2018113705
Uzeni bucek6028.3.201876251
Špek1228.3.201852499
Plnička klobás143.2.201815361
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20189390
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185460
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017123838
První klobásky5119.12.201799492
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201745858
Průměr komínu k udírně22.8.20177591
Zateplení udírny816.7.20179345
Udene kuriatko47.6.20176216
Uzený kapr3129.5.2017132034
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201733167
Drobící se se uzené maso47.3.20175365
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů