Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.


Uzení > Plnění klobás mlýnkem

Plnění klobás mlýnkem


vyslouzil (542) - xxx.xxx.92.38 (?)
10.1.2018 9:11

Nermám s tyčovým mixérem dobré zkušenosti. Ne že by to absolutně nešlo. Ale je riziko, že se maso při mixování víc zahřeje a ztratí lepivost. Vzhledem k tomu, že beztak mlýnek používám i s hrubší šajbou, špiní se jedno nádobí.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.113.230 (?)
8.1.2018 10:47, počet návštěv: 4673
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, tak jsem tady znovu s dalším dotazem.Začínám tak se ptám vás zkušenějších.Chystám se na výrobu domácích klobás a chtěl bych radu ohledně plnění mlýnkem (mám č.8).Musí při plnění použít i šajbu nebo můžu bez?Myslím si že přez šajbu i bez použití nože maso zase ještě víc rozmělním, naopak bez ní bude šnek na volno.Mám koupený nástavec z umělé hmoty.Díky za rady.

Připojit reakci   
   

Plnění klobás mlýnkem


vyslouzil (542) - xxx.xxx.67.66 (?)
8.1.2018 13:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Klobásy se mlýnkem plní zásadně bez šajby a bez nože.K mlýnkům, co mají volně vloženého šneka, se dodává člen upevňující hřídel šneku vpředu pod matici. Je to vlastně šajba se dvěma maximálně velkými otvory. Jestliže je zadní hřídel šneku pevně ukotvena v těle mlýnku (ke klice či motoru), pak je možné plnit klobásy i bez ukotvení šneku vpředu.

Připojit reakci
      

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.113.230 (?)
8.1.2018 19:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díky za radu, mám další poznatek.:-)

Připojit reakci
   

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.250.122 (?)
9.1.2018 16:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To si myslite uplne spravne. Minule klobasky jsme zkusili namisto mleti masa rozsekat tyckacem. Musi se opravdu s citem aby z toho nebyla fas a pak klasickou pistovou plnicku. Uz se asi k mlynku vracet nebudeme. On k tomu musi dojit kazdy sam, co mu vyhovuje.

Připojit reakci
      

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.84.190 (?)
10.1.2018 8:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to je zajímavá informace, Pokud je tyckac tyčový mixer.

K tomu mlýnku.Pokud nemáte dvacítku a větší, tak si raději pořiďte narážku.Ano já nemám vůbec nikde ukotvený šnek, pohybuje se volně v mase.Nic neklade odpor a leze to náhubkem do střeva.Zatím co u malého mlýnku a nebo robota, který jinak mele perfektně, vás plnění klobás přivádí k šílenství.Tam je právě ta silonová šajba s velkými otvory držící šnek, nebo se prodává kříž.

Připojit reakci
         

Plnění klobás mlýnkem


vyslouzil (542) - xxx.xxx.92.38 (?)
10.1.2018 9:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nermám s tyčovým mixérem dobré zkušenosti. Ne že by to absolutně nešlo. Ale je riziko, že se maso při mixování víc zahřeje a ztratí lepivost. Vzhledem k tomu, že beztak mlýnek používám i s hrubší šajbou, špiní se jedno nádobí.

Připojit reakci
            

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.250.122 (?)
10.1.2018 12:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso se nemuze zahrat, trochu se drcne a hotovo. Maximum 5x stisknout kratce tlacitko. Mele se po malych castech v sekacku. Vyhodu vidim v tom, ze maso je "ostre" neni kulate jako po mlynku. Krasne do sebe zapada, klobasy jsou celistve. Pouzivame na to tuhle nadobu.

Obrázky:

Připojit reakci
               

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.250.122 (?)
10.1.2018 17:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jeste obrazek nemletych ale sekanych klobasek. 2/3 bucek a 1/3 kruti noha. Uz nemeleme maso ani na karbose

Obrázky:

Připojit reakci
                  

Plnění klobás mlýnkem


vyslouzil (542) - xxx.xxx.67.66 (?)
11.1.2018 10:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to zajímavý postup i informace, ještě bych rád věděl drobnost. Když dělám klobásy, pomelu asi 1/5 libového masa 2x najemno na prát a ten dlouho míchám robotem za současného přidávání ledové vody (PETka v mrazáku). Zbytek masa namletý nahrubo (když jsou klobásy jako společenská událost, tak nakrájený přítomnými hosty na kostičky) se s prátem jen smíchají.
   Při použití mixéru žádný jemný prát nepoužíváte?

Připojit reakci
                     

Plnění klobás mlýnkem


host - xxx.xxx.250.122 (?)
11.1.2018 11:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ne zadny prat, michame rucne. Robot jsem mel, ale v tom to michani trvalo nesmirne dlouho. Ted maso michala manza a myslim ze to chtelo o trochu lepsi peci, ale vysledek je ok. Klobasky po vyuzeni nenechavam schnout, ale mrazim a postupne vyndavam. Vodu ani led nepridavam. Na te konzistenci a spojeni ma svuj dil i plnicka. Vyvine vetsi tlak nez snek mlynku. Ty klobasy (mlete) mi vzdycky pripadaly sussi, tak pridavam vic a vic bucku, tak ani nevim, jestli je tahle vlacna diky jinemu postupu nebo tech 2/3 bucku. Ale taky, kdyz se udi sejde se nas vzdycky vic.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Dehtování3014.10.20187501
Udírny Thermowind414.9.2018706
Uzení domácích klobás15031.8.2018423141
Dmácí uzený sýr4622.8.2018226120
A až Z o uzení2053.8.2018452210
Jake drevo1430.7.201814579
Nakládání a vakuování masa na uzení4323.5.201883335
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018289366
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201823666
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201855860
Uzení masa389.5.2018120562
Generátor kouře349.5.201862646
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018133784
Lovecký a Turistický salám329.5.201898547
Uzeni bucek6028.3.201853587
Špek1228.3.201841818
Problémy s plechovou udírnou 4616.3.201821348
Plnička klobás153.2.20188932
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20184674
Odkůrování polínek na uzení56.1.20182664
Domácí klobásy6531.12.2017241838
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017107620
První klobásky5119.12.201782528
Udírna dehtuje1818.12.201719518
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201737347
Průměr komínu k udírně22.8.20175052
Zateplení udírny816.7.20175499
Udene kuriatko47.6.20174107
Uzený kapr3129.5.2017118778
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201726115
Prvni moje uzeni2111.3.201713548
Drobící se se uzené maso47.3.20173524
Uzení masa studeným kouřem25.3.20178700
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.20179847
Fuet164.1.201740863
Dymbox825.11.201613004
Udírna4818.11.2016115454
Poličky do udírny126.8.20163201
Maso jíž ze začátku černé1524.7.201629381
Jak uchovávat klobásy?3427.6.2016103018
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů