Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?

Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?


host - xxx.xxx.139.9 (?)
4.9.2019 21:18, počet návštěv: 2308
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, 

nakládám maso poprvé a dal jsem ho jen na týden na sucho obalené solí a poté do převařeného 8% láku, ale už se mi něco nezdálo. Barva v pohodě, ale maso (krkovice) jde cítit výrazně po sádle. žádný jiný zápach jsem nezaznamenal. a lák je růžový, nicméně mám strach, protože na internetu je psáno, že nesmí být cítit nic, ale zkažené maso jde cítit jinak. nevím si rady, mám sto chutí to vyhodit. česnek jsem nedával a maso překládal, ale sádlo jde cítit víc a víc. děkuji za odpověď

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?


Optus (17) - xxx.xxx.63.130 (?)
4.9.2019 22:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To 139.9: sádlo (aspoň mě) vždy voní. Normálně vyudit, vyhodit se dá vždy. Ale velmi pochybuji, že by bylo maso zkažené. Krkovice je vždy prorostlá tukem, proto ji taky kupujeme, protože tuk dává masu chuť! Vyuď to, anebo upeč v troubě, a uvidíš, na čem jsi. Přeji, ať se ti zadaří.

Připojit reakci
      

Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?


vyslouzil (584) - xxx.xxx.11.189 (?)
5.9.2019 13:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

na internetu je psáno, že nesmí být cítit nic

To je snad blbost. Kde to píšou? Každé maso - čerstvé, naložené, uvařené je něčím cítit. Když ne, není to maso, nýbrž plast.

Připojit reakci
      

Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?


Radek.P (18) - xxx.xxx.183.41 (?)
5.9.2019 13:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, maso bude vždy cítit masem.Nevím kde jste vyčetl že nemá být cítit ničím.Píšete že lák má růžovou barvu, což je v pořádku.Na hladině může plavat slabý povlak z uvolněného tuku.V žádném případě nemůže být lák s hustým celistvým povlakem, plísní,šedou barvou, pěnou a zápachem.Pokud si nejste jistý, lák vyměn'te.At' se daří, rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
   

Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?


host - xxx.xxx.139.9 (?)
8.9.2019 10:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díky moc za rady :-) Jsem rád, že jsem maso nevyhodil a radši vyudil a musím říct, že na poprvé dobré :-) jen musím dát příště méně soli a česnek.

Připojit reakci
      

Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?


Optus (17) - xxx.xxx.63.130 (?)
8.9.2019 23:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To 139.9: tak to vidíš, a tolik nervů. Sůl a cukr je "jed", raději míň, než víc. Kam mám přijet na ochutnání?

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kaiserova elektrická udírna3517.1.202014070
Lovecký a Turistický salám3415.1.2020124431
Uzení špeku915.1.2020689
Elektrická udírna z Mountfield2812.1.202013747
Uzení masa808.1.2020178280
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny255.1.202054059
Kolik soli na lák na uzené?5230.12.2019187112
Rychlosoli v mase - pro a proti624.12.201939260
Jak obalit uzené maso?422.12.20191572
Uzeni bucek633.12.201996004
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019127325
Uzení domácích klobás16023.11.2019541142
Udírna415.11.20191761
Domácí klobásy734.11.2019293996
Prvni moje uzeni2531.10.201928710
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194763
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019136982
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20199252
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20192309
Dehtování4625.8.201942405
Udírna dehtuje2625.8.201944725
Kyselost po uzení1126.7.201930930
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201922982
Generátor kouře3918.3.2019118096
Jake drevo2515.3.201930404
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20198772
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019113307
Uzení Zadní Hovězí74.2.201910937
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20195410
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201855828
Udírny Thermowind722.11.20188869
Dmácí uzený sýr4622.8.2018276221
A až Z o uzení2053.8.2018578365
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018359657
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201841954
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201878707
Špek1228.3.201859406
Plnička klobás143.2.201819565
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201812766
Odkůrování polínek na uzení56.1.20187350
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů