Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?

Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?


host - xxx.xxx.139.9 (?)
4.9.2019 21:18, počet návštěv: 794
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, 

nakládám maso poprvé a dal jsem ho jen na týden na sucho obalené solí a poté do převařeného 8% láku, ale už se mi něco nezdálo. Barva v pohodě, ale maso (krkovice) jde cítit výrazně po sádle. žádný jiný zápach jsem nezaznamenal. a lák je růžový, nicméně mám strach, protože na internetu je psáno, že nesmí být cítit nic, ale zkažené maso jde cítit jinak. nevím si rady, mám sto chutí to vyhodit. česnek jsem nedával a maso překládal, ale sádlo jde cítit víc a víc. děkuji za odpověď

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?


Optus (9) - xxx.xxx.63.130 (?)
4.9.2019 22:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To 139.9: sádlo (aspoň mě) vždy voní. Normálně vyudit, vyhodit se dá vždy. Ale velmi pochybuji, že by bylo maso zkažené. Krkovice je vždy prorostlá tukem, proto ji taky kupujeme, protože tuk dává masu chuť! Vyuď to, anebo upeč v troubě, a uvidíš, na čem jsi. Přeji, ať se ti zadaří.

Připojit reakci
      

Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?


vyslouzil (569) - xxx.xxx.11.189 (?)
5.9.2019 13:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

na internetu je psáno, že nesmí být cítit nic

To je snad blbost. Kde to píšou? Každé maso - čerstvé, naložené, uvařené je něčím cítit. Když ne, není to maso, nýbrž plast.

Připojit reakci
      

Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?


Radek.P (2) - xxx.xxx.183.41 (?)
5.9.2019 13:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, maso bude vždy cítit masem.Nevím kde jste vyčetl že nemá být cítit ničím.Píšete že lák má růžovou barvu, což je v pořádku.Na hladině může plavat slabý povlak z uvolněného tuku.V žádném případě nemůže být lák s hustým celistvým povlakem, plísní,šedou barvou, pěnou a zápachem.Pokud si nejste jistý, lák vyměn'te.At' se daří, rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
   

Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?


host - xxx.xxx.139.9 (?)
8.9.2019 10:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díky moc za rady :-) Jsem rád, že jsem maso nevyhodil a radši vyudil a musím říct, že na poprvé dobré :-) jen musím dát příště méně soli a česnek.

Připojit reakci
      

Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?


Optus (9) - xxx.xxx.63.130 (?)
8.9.2019 23:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To 139.9: tak to vidíš, a tolik nervů. Sůl a cukr je "jed", raději míň, než víc. Kam mám přijet na ochutnání?

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20195756
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.2019795
Kaiserova elektrická udírna1729.8.20193952
Dehtování4625.8.201932186
Udírna dehtuje2625.8.201936400
Uzení masa5011.8.2019157043
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20194522
Tvrdá kůže na bůčku230.7.20192605
Uzení domácích klobás15928.7.2019505670
Kyselost po uzení1126.7.201926966
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201919386
Generátor kouře3918.3.2019103487
Jake drevo2515.3.201926106
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20195850
Prvni moje uzeni2315.3.201923793
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019106676
Uzení Zadní Hovězí74.2.20197185
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20193802
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201846693
Udírny Thermowind722.11.20187101
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018110050
Domácí klobásy6919.10.2018277881
Dmácí uzený sýr4622.8.2018262086
A až Z o uzení2053.8.2018541654
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018341798
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201836098
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201871885
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018170172
Lovecký a Turistický salám329.5.2018116315
Uzeni bucek6028.3.201880675
Špek1228.3.201854373
Plnička klobás143.2.201816559
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201810276
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185965
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017127146
První klobásky5119.12.2017103157
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201747665
Průměr komínu k udírně22.8.20178135
Zateplení udírny816.7.201710074
Udene kuriatko47.6.20176665
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů