Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?

Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?


Radek.P (5) - xxx.xxx.183.41 (?)
5.9.2019 13:38

Zdravím, maso bude vždy cítit masem.Nevím kde jste vyčetl že nemá být cítit ničím.Píšete že lák má růžovou barvu, což je v pořádku.Na hladině může plavat slabý povlak z uvolněného tuku.V žádném případě nemůže být lák s hustým celistvým povlakem, plísní,šedou barvou, pěnou a zápachem.Pokud si nejste jistý, lák vyměn'te.At' se daří, rpstylle@seznam.cz

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily

Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?


host - xxx.xxx.139.9 (?)
4.9.2019 21:18, počet návštěv: 1588
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, 

nakládám maso poprvé a dal jsem ho jen na týden na sucho obalené solí a poté do převařeného 8% láku, ale už se mi něco nezdálo. Barva v pohodě, ale maso (krkovice) jde cítit výrazně po sádle. žádný jiný zápach jsem nezaznamenal. a lák je růžový, nicméně mám strach, protože na internetu je psáno, že nesmí být cítit nic, ale zkažené maso jde cítit jinak. nevím si rady, mám sto chutí to vyhodit. česnek jsem nedával a maso překládal, ale sádlo jde cítit víc a víc. děkuji za odpověď

Připojit reakci   
   

Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?


Optus (10) - xxx.xxx.63.130 (?)
4.9.2019 22:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To 139.9: sádlo (aspoň mě) vždy voní. Normálně vyudit, vyhodit se dá vždy. Ale velmi pochybuji, že by bylo maso zkažené. Krkovice je vždy prorostlá tukem, proto ji taky kupujeme, protože tuk dává masu chuť! Vyuď to, anebo upeč v troubě, a uvidíš, na čem jsi. Přeji, ať se ti zadaří.

Připojit reakci
      

Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?


vyslouzil (572) - xxx.xxx.11.189 (?)
5.9.2019 13:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

na internetu je psáno, že nesmí být cítit nic

To je snad blbost. Kde to píšou? Každé maso - čerstvé, naložené, uvařené je něčím cítit. Když ne, není to maso, nýbrž plast.

Připojit reakci
      

Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?


Radek.P (5) - xxx.xxx.183.41 (?)
5.9.2019 13:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, maso bude vždy cítit masem.Nevím kde jste vyčetl že nemá být cítit ničím.Píšete že lák má růžovou barvu, což je v pořádku.Na hladině může plavat slabý povlak z uvolněného tuku.V žádném případě nemůže být lák s hustým celistvým povlakem, plísní,šedou barvou, pěnou a zápachem.Pokud si nejste jistý, lák vyměn'te.At' se daří, rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
   

Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?


host - xxx.xxx.139.9 (?)
8.9.2019 10:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díky moc za rady :-) Jsem rád, že jsem maso nevyhodil a radši vyudil a musím říct, že na poprvé dobré :-) jen musím dát příště méně soli a česnek.

Připojit reakci
      

Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?


Optus (10) - xxx.xxx.63.130 (?)
8.9.2019 23:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To 139.9: tak to vidíš, a tolik nervů. Sůl a cukr je "jed", raději míň, než víc. Kam mám přijet na ochutnání?

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení masa5219.11.2019164117
Jak obalit uzené maso?316.11.2019494
Udírna415.11.2019805
Lovecký a Turistický salám339.11.2019119891
Domácí klobásy734.11.2019285720
Prvni moje uzeni2531.10.201926307
Elektrická udírna z Mountfield1529.10.20197295
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20193899
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019131786
Kaiserova elektrická udírna1930.9.20197414
Nakládání a vakuování masa na uzení4424.9.2019117849
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20197614
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191589
Dehtování4625.8.201936925
Udírna dehtuje2625.8.201940292
Uzení domácích klobás15928.7.2019520966
Kyselost po uzení1126.7.201928658
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201920943
Generátor kouře3918.3.2019109863
Jake drevo2515.3.201928174
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197188
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019109765
Uzení Zadní Hovězí74.2.20198824
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194535
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201851049
Udírny Thermowind722.11.20187889
Dmácí uzený sýr4622.8.2018268007
A až Z o uzení2053.8.2018560904
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018350091
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201838407
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201874813
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018176709
Uzeni bucek6028.3.201886490
Špek1228.3.201856562
Plnička klobás143.2.201817996
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201811386
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186519
První klobásky5119.12.2017107404
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201749756
Průměr komínu k udírně22.8.20178725
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů