Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Nakládání a vakuování masa na uzení

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Dobrý den. Mohl by jste se s námi podělit o ..., host, 23.5.2018
Já jsem to vyzkoušel na bůčkui přesně podle návodu..., host, 17.8.2017
Delal jsem takto kureci stehna. Do solneho laku da..., host, 4.6.2017
A jaký je rozdíl v sudu a hrnci co se týče z..., host, 1.12.2016
Možné to jistě je, ale nejdřív zjistěte, co ..., vyslouzil, 30.11.2016
Stránky: 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.112.110 (?)
26.3.2015 10:03, počet návštěv: 90425
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Mohu maso na sucho nasolit a z vakuovat v zabaleném sáčku a dát na 6 týdnů do ledničky?

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.157.100 (?)
26.3.2015 12:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Teoreticky asi ano. Já bych měl ale strach, že nepůjde kontrolovat, jestli maso náhodou nezasmrádá. Bál bych se tak nakládat maso neznámého původu (každé koupené v obchodě).

Připojit reakci
   

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.176.102 (?)
26.3.2015 12:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takto naložený maso je podle mě lepčí než to máchat v nějaký kejdě za přístupu vzduchu.

Na youtube je spoustu receptů s vakuovačkou, ale všude používají rychlosoli, pragandy, dusičňany nebo jak se to hnojivo na pole jmenuje.

Připojit reakci
      

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.179.173 (?)
2.4.2015 19:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nakládání s vakuovačkou je revoluční technologie! Mám dózu 5,2 l, koupím bůček, (přiměřené běžné šrůtky) nasolím a načesnekuji nasucho, dám do dózy, vysaji vzduch, cca za hodinu zruším podtlak a nechám v lednici. Druhý den znova vysaji vzduch, zruším podtlak a zaleji lákem na 1 l vody 5-6dkg soli. Pořád v lednici. Občas koukám, protřepu a když mám čas, tak udím (za 2 či 3 dny). Podtlakový proces je možno pro větší účinnost vícekrát zopakovat. Mám malou udírnu na terase v Praze. Podtlakem se jak jistě víte roztáhnou póry v mase a celé nakládání (marinování) se se skrátí s druhou odmocninou běžného času. Odpadá mi ta 6ti nedělní hrůza s překládáním masa a výměny zasmrádlých láků atd... Nepoužívám pragandu, ani cukr a maso je nádherně červené a naprosto skvělé!!!

Zdeněk

Připojit reakci
         

Nakládání a vakuování masa na uzení


kumpamp (1) - xxx.xxx.179.173 (?)
2.4.2015 20:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A abych ještě doplnil, před uzením maso prohřeji ve slané vodě až do mírného varu, cca 1 hodinu, pak udím na bukové štěpce cca 6 - 8 hodin, při teplotě 45 - 80 °C, i více, jak se zrovna zadaří. Výsledek mám vždy opravdu k sežrání. Žádné křeče a výsledek je skvělý.

Zdeněk

Obrázky:

Připojit reakci
            

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.92.152 (?)
4.4.2015 8:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vakuovačka je dobrý nápad, určitě to vyzkouším. Maso mívám normálně volně ložené v ledničce dole v dózách, smrdí vše a už po dvou týdnech mě s tím chce manželka vyhnat...

Připojit reakci
               

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.1.230 (?)
4.4.2015 9:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já jsem se pro to rozhodl hned jak jsem shlédl video od smokerdirk. Také jsem nakládal maso nasucho v dózách. Mám na to sice ve sklapě starou chladničku chladničku určenou jen na nakládání. Očekávám od toho lepší využití prostoru v chladničce a hlavně zlepšení kvality, protože na povrchu česnek trochu "zatuchne" při dosavadním způsobu.

FO

Připojit reakci
                  

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.110.200 (?)
10.1.2016 15:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdar. Už jste to někdo vyzkoušeli? Maso nasolit a zavakuovat do folie a pak vyudit??

Připojit reakci
                     

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.110.200 (?)
10.1.2016 16:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Samozřejmě jsem myslel v igelitu naložit a na uzení vyndat. 

Připojit reakci
                        

Nakládání a vakuování masa na uzení


vyslouzil (549) - xxx.xxx.67.66 (?)
10.1.2016 22:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Asi by to šlo, ale nezkoušel jsem. Trochu by mi vadilo, že nemůžu maso překládat a jeho stav kontrolovat čichem.
 To byste jako vakuoval každý kus zvlášť?

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení masa4211.12.2018129124
Dehtování428.12.201813577
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20181227
Udírny Thermowind722.11.20182072
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201890426
Uzení Zadní Hovězí420.11.20181510
Problémy s plechovou udírnou 475.11.201827303
Domácí klobásy6919.10.2018251849
Uzení domácích klobás15031.8.2018443801
Dmácí uzený sýr4622.8.2018235383
A až Z o uzení2053.8.2018472626
Jake drevo1430.7.201816363
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018302330
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201827067
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201859567
Generátor kouře349.5.201872282
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018146085
Lovecký a Turistický salám329.5.2018103249
Uzeni bucek6028.3.201860586
Špek1228.3.201845296
Plnička klobás153.2.201810738
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20185988
Odkůrování polínek na uzení56.1.20183552
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017112340
První klobásky5119.12.201787434
Udírna dehtuje1818.12.201722374
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201739748
Průměr komínu k udírně22.8.20175809
Zateplení udírny816.7.20176595
Udene kuriatko47.6.20174741
Uzený kapr3129.5.2017122366
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201728087
Prvni moje uzeni2111.3.201715471
Drobící se se uzené maso47.3.20174118
Uzení masa studeným kouřem25.3.20179999
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201711328
Fuet164.1.201742932
Dymbox825.11.201614841
Udírna4818.11.2016120286
Poličky do udírny126.8.20163541
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů