Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Nakládání a vakuování masa na uzení

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Zdravím, chci se zeptat jestli někdo nevíte, jak v..., host, 25.11.2019
Dobrý den, dle příspěvku udíte v udírně zn. ..., host, 24.9.2019
Dobrý den. Mohl by jste se s námi podělit o ..., host, 23.5.2018
Já jsem to vyzkoušel na bůčkui přesně podle návodu..., host, 17.8.2017
Delal jsem takto kureci stehna. Do solneho laku da..., host, 4.6.2017
Stránky: 1, 2, 3, 4, 5   

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.112.110 (?)
26.3.2015 10:03, počet návštěv: 122486
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Mohu maso na sucho nasolit a z vakuovat v zabaleném sáčku a dát na 6 týdnů do ledničky?

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.157.100 (?)
26.3.2015 12:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Teoreticky asi ano. Já bych měl ale strach, že nepůjde kontrolovat, jestli maso náhodou nezasmrádá. Bál bych se tak nakládat maso neznámého původu (každé koupené v obchodě).

Připojit reakci
   

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.176.102 (?)
26.3.2015 12:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takto naložený maso je podle mě lepčí než to máchat v nějaký kejdě za přístupu vzduchu.

Na youtube je spoustu receptů s vakuovačkou, ale všude používají rychlosoli, pragandy, dusičňany nebo jak se to hnojivo na pole jmenuje.

Připojit reakci
      

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.179.173 (?)
2.4.2015 19:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nakládání s vakuovačkou je revoluční technologie! Mám dózu 5,2 l, koupím bůček, (přiměřené běžné šrůtky) nasolím a načesnekuji nasucho, dám do dózy, vysaji vzduch, cca za hodinu zruším podtlak a nechám v lednici. Druhý den znova vysaji vzduch, zruším podtlak a zaleji lákem na 1 l vody 5-6dkg soli. Pořád v lednici. Občas koukám, protřepu a když mám čas, tak udím (za 2 či 3 dny). Podtlakový proces je možno pro větší účinnost vícekrát zopakovat. Mám malou udírnu na terase v Praze. Podtlakem se jak jistě víte roztáhnou póry v mase a celé nakládání (marinování) se se skrátí s druhou odmocninou běžného času. Odpadá mi ta 6ti nedělní hrůza s překládáním masa a výměny zasmrádlých láků atd... Nepoužívám pragandu, ani cukr a maso je nádherně červené a naprosto skvělé!!!

Zdeněk

Připojit reakci
         

Nakládání a vakuování masa na uzení


kumpamp (1) - xxx.xxx.179.173 (?)
2.4.2015 20:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A abych ještě doplnil, před uzením maso prohřeji ve slané vodě až do mírného varu, cca 1 hodinu, pak udím na bukové štěpce cca 6 - 8 hodin, při teplotě 45 - 80 °C, i více, jak se zrovna zadaří. Výsledek mám vždy opravdu k sežrání. Žádné křeče a výsledek je skvělý.

Zdeněk

Obrázky:

Připojit reakci
            

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.92.152 (?)
4.4.2015 8:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vakuovačka je dobrý nápad, určitě to vyzkouším. Maso mívám normálně volně ložené v ledničce dole v dózách, smrdí vše a už po dvou týdnech mě s tím chce manželka vyhnat...

Připojit reakci
               

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.1.230 (?)
4.4.2015 9:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já jsem se pro to rozhodl hned jak jsem shlédl video od smokerdirk. Také jsem nakládal maso nasucho v dózách. Mám na to sice ve sklapě starou chladničku chladničku určenou jen na nakládání. Očekávám od toho lepší využití prostoru v chladničce a hlavně zlepšení kvality, protože na povrchu česnek trochu "zatuchne" při dosavadním způsobu.

FO

Připojit reakci
                  

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.110.200 (?)
10.1.2016 15:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdar. Už jste to někdo vyzkoušeli? Maso nasolit a zavakuovat do folie a pak vyudit??

Připojit reakci
                     

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.110.200 (?)
10.1.2016 16:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Samozřejmě jsem myslel v igelitu naložit a na uzení vyndat. 

Připojit reakci
                        

Nakládání a vakuování masa na uzení


vyslouzil (575) - xxx.xxx.67.66 (?)
10.1.2016 22:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Asi by to šlo, ale nezkoušel jsem. Trochu by mi vadilo, že nemůžu maso překládat a jeho stav kontrolovat čichem.
 To byste jako vakuoval každý kus zvlášť?

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield215.12.20199931
Uzeni bucek633.12.201990796
Kaiserova elektrická udírna2628.11.201910061
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019122487
Uzení masa5724.11.2019168773
Uzení domácích klobás16023.11.2019529574
Jak obalit uzené maso?316.11.2019980
Udírna415.11.20191265
Lovecký a Turistický salám339.11.2019121930
Domácí klobásy734.11.2019289480
Prvni moje uzeni2531.10.201927361
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194306
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019134179
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20198277
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191920
Dehtování4625.8.201939066
Udírna dehtuje2625.8.201942123
Kyselost po uzení1126.7.201929548
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201921732
Generátor kouře3918.3.2019113022
Jake drevo2515.3.201929079
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197918
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019111192
Uzení Zadní Hovězí74.2.20199725
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194930
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201853045
Udírny Thermowind722.11.20188286
Dmácí uzený sýr4622.8.2018271249
A až Z o uzení2053.8.2018568496
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018353952
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201839866
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201876285
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018181827
Špek1228.3.201857866
Plnička klobás143.2.201818652
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201812010
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186819
První klobásky5119.12.2017109329
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201750896
Průměr komínu k udírně22.8.20179012
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů