Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Nakládání a vakuování masa na uzení

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Dobrý den. Mohl by jste se s námi podělit o ..., host, 23.5.2018
Já jsem to vyzkoušel na bůčkui přesně podle návodu..., host, 17.8.2017
Delal jsem takto kureci stehna. Do solneho laku da..., host, 4.6.2017
A jaký je rozdíl v sudu a hrnci co se týče z..., host, 1.12.2016
Možné to jistě je, ale nejdřív zjistěte, co ..., vyslouzil, 30.11.2016
Stránky: 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.112.110 (?)
26.3.2015 10:03, počet návštěv: 98798
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Mohu maso na sucho nasolit a z vakuovat v zabaleném sáčku a dát na 6 týdnů do ledničky?

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.157.100 (?)
26.3.2015 12:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Teoreticky asi ano. Já bych měl ale strach, že nepůjde kontrolovat, jestli maso náhodou nezasmrádá. Bál bych se tak nakládat maso neznámého původu (každé koupené v obchodě).

Připojit reakci
   

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.176.102 (?)
26.3.2015 12:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takto naložený maso je podle mě lepčí než to máchat v nějaký kejdě za přístupu vzduchu.

Na youtube je spoustu receptů s vakuovačkou, ale všude používají rychlosoli, pragandy, dusičňany nebo jak se to hnojivo na pole jmenuje.

Připojit reakci
      

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.179.173 (?)
2.4.2015 19:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nakládání s vakuovačkou je revoluční technologie! Mám dózu 5,2 l, koupím bůček, (přiměřené běžné šrůtky) nasolím a načesnekuji nasucho, dám do dózy, vysaji vzduch, cca za hodinu zruším podtlak a nechám v lednici. Druhý den znova vysaji vzduch, zruším podtlak a zaleji lákem na 1 l vody 5-6dkg soli. Pořád v lednici. Občas koukám, protřepu a když mám čas, tak udím (za 2 či 3 dny). Podtlakový proces je možno pro větší účinnost vícekrát zopakovat. Mám malou udírnu na terase v Praze. Podtlakem se jak jistě víte roztáhnou póry v mase a celé nakládání (marinování) se se skrátí s druhou odmocninou běžného času. Odpadá mi ta 6ti nedělní hrůza s překládáním masa a výměny zasmrádlých láků atd... Nepoužívám pragandu, ani cukr a maso je nádherně červené a naprosto skvělé!!!

Zdeněk

Připojit reakci
         

Nakládání a vakuování masa na uzení


kumpamp (1) - xxx.xxx.179.173 (?)
2.4.2015 20:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A abych ještě doplnil, před uzením maso prohřeji ve slané vodě až do mírného varu, cca 1 hodinu, pak udím na bukové štěpce cca 6 - 8 hodin, při teplotě 45 - 80 °C, i více, jak se zrovna zadaří. Výsledek mám vždy opravdu k sežrání. Žádné křeče a výsledek je skvělý.

Zdeněk

Obrázky:

Připojit reakci
            

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.92.152 (?)
4.4.2015 8:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vakuovačka je dobrý nápad, určitě to vyzkouším. Maso mívám normálně volně ložené v ledničce dole v dózách, smrdí vše a už po dvou týdnech mě s tím chce manželka vyhnat...

Připojit reakci
               

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.1.230 (?)
4.4.2015 9:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já jsem se pro to rozhodl hned jak jsem shlédl video od smokerdirk. Také jsem nakládal maso nasucho v dózách. Mám na to sice ve sklapě starou chladničku chladničku určenou jen na nakládání. Očekávám od toho lepší využití prostoru v chladničce a hlavně zlepšení kvality, protože na povrchu česnek trochu "zatuchne" při dosavadním způsobu.

FO

Připojit reakci
                  

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.110.200 (?)
10.1.2016 15:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdar. Už jste to někdo vyzkoušeli? Maso nasolit a zavakuovat do folie a pak vyudit??

Připojit reakci
                     

Nakládání a vakuování masa na uzení


host - xxx.xxx.110.200 (?)
10.1.2016 16:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Samozřejmě jsem myslel v igelitu naložit a na uzení vyndat. 

Připojit reakci
                        

Nakládání a vakuování masa na uzení


vyslouzil (563) - xxx.xxx.67.66 (?)
10.1.2016 22:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Asi by to šlo, ale nezkoušel jsem. Trochu by mi vadilo, že nemůžu maso překládat a jeho stav kontrolovat čichem.
 To byste jako vakuoval každý kus zvlášť?

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Generátor kouře3918.3.201985832
Uzení masa studeným kouřem718.3.201912256
Dehtování4418.3.201921227
Jake drevo2615.3.201920389
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20192020
Prvni moje uzeni2315.3.201918343
Uzení masa496.3.2019143996
Udírna dehtuje221.3.201928379
Šunka bez rychlosolí 3526.2.201998339
Uzení Zadní Hovězí74.2.20193559
Uzení domácích klobás15115.1.2019470333
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20191982
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181282
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201835683
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20182693
Udírny Thermowind722.11.20183984
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201898798
Domácí klobásy6919.10.2018262865
Dmácí uzený sýr4622.8.2018247319
A až Z o uzení2053.8.2018499686
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018321327
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201831146
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201864880
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018157514
Lovecký a Turistický salám329.5.2018109100
Uzeni bucek6028.3.201869179
Špek1228.3.201849150
Plnička klobás143.2.201813323
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20187840
Odkůrování polínek na uzení56.1.20184578
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017118621
První klobásky5119.12.201793754
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201742838
Průměr komínu k udírně22.8.20176756
Zateplení udírny816.7.20178107
Udene kuriatko47.6.20175503
Uzený kapr3129.5.2017127067
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201730704
Drobící se se uzené maso47.3.20174817
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201713208
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů