Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.


Uzení > Maso jíž ze začátku černé

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
a v neposlední řadě materiál udírny ;-)..., DominikS, 24.7.2016
Čím víc vody a špatný tah, tím je to černější. Klo..., host, 7.4.2016
Aspektů je více, teplota udáku před uzením, hlavně..., tatnda, 2.4.2016
To záleží na tom, jakou máte udírnu. Jste-li..., vyslouzil, 18.3.2016
Jestliže je studené, tak okamžitě dehtuj..., Ferda Mravenec, 18.3.2016
Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Maso jíž ze začátku černé


nystik (2) - xxx.xxx.109.2 (?)
1.12.2014 17:44, počet návštěv: 27312
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

dobrý den chtěl bych se zeptap jsem začátečník a udelal jsem si dřevenou udírnu o víkendu jsem zkoušel poprve udit a tak jsem začal jenomže po chvilce maso zčernalo nebylo žadne dozlatova atak ale černé neví prosím někdo čím by to mohlo být muze to být tím že jsem udirnu nemel dostatečne vytopenou? niic nevzdávam a veřím že příšte bude vše jak má díky mooc za rady dekuji... ;)

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Maso jíž ze začátku černé


host - xxx.xxx.92.152 (?)
1.12.2014 18:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Důvodů mohlo být více, nevysušená udírna, mokré dřevo, maso vložené do studené udírny...

Připojit reakci
      

Maso jíž ze začátku černé


nystik (2) - xxx.xxx.109.2 (?)
1.12.2014 18:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

díky moc za radu :)

Připojit reakci
   

Maso jíž ze začátku černé


host - xxx.xxx.204.40 (?)
17.3.2016 8:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Také je velmi důležité aby maso nebo uzeniny před zavěšením do udírny měli pokojovou teplotu (20-30 °C). Jestliže je studené, tak okamžitě dehtuje.  Tak uzení zdar.

Připojit reakci
      

Maso jíž ze začátku černé


host - xxx.xxx.111.8 (?)
17.3.2016 9:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Podle mého názoru maso pokojovou teplotu mít nemusí, protože se před vkládáním do uzáku rozvlažuje v teplé vodě cca 75-80C.Klobásy nechávám přes noc v chladnější místnosti a ráno vkládám do dobře vyhřáté a vysušené udírny.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
         

Maso jíž ze začátku černé


vyslouzil (524) - xxx.xxx.15.90 (?)
17.3.2016 14:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to 204 40 myslel. Aby maso nebylo studené, buďto rozehřáté ve vodě, nebo aspoň v pokojové teplotě.
   Mně by zajímalo, má-li někdo zkušenost a rozehřívá v teplé vodě i klobásy před vložením do udírny. Myslím, že by to mohlo urychlit uzení, snížit kapání šťávy a menší riziko kondenzace dehtu na střívkách.

Připojit reakci
            

Maso jíž ze začátku černé


host - xxx.xxx.111.8 (?)
17.3.2016 16:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Rozehřívám jen maso.Podle jednoho starého řezníka se klobásy nerozvlažují.Údajně by se na povrchu povařily a srazila by se v nich bílkovina a pak by nešly proudit.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
               

Maso jíž ze začátku černé


vyslouzil (524) - xxx.xxx.15.90 (?)
17.3.2016 16:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To zní sice logicky, ale pak by nemělo smysl rozvařovat ani maso. Určitě je větší problém s prouzením kilového kusu než malé klobásky.
Nemyslím klobásy vařit, ale prohřát - podobně jako maso. V případě, že do udírny vložíme klobásy 70 st. teplé, je jakákoli obava o srážení páry, kouřem či dehtu na jejich povrchu bezpředmětná. A to i v případě, když hoření, či suchost dřeva nebude ideální.

Připojit reakci
                  

Maso jíž ze začátku černé


host - xxx.xxx.111.8 (?)
17.3.2016 19:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso se rozvlažuje právě proto že je to větší kus masa.V celém kusu masa se prohřeje bílkovina která se vysráží do vody a následně do masa lépe prostupuje kouř.Pokud tohle uděláte s klobáskou tak ji zničíte.Vyzkoušejte, uvidíte.Zatím jsem o rozvlažování klobás před uzením nic neslyšel.rpstylle@seznam.cz 

Připojit reakci
                     

Maso jíž ze začátku černé


vyslouzil (524) - xxx.xxx.67.66 (?)
17.3.2016 21:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím, nezkoušel jsem to, ale v menším množství asi vyzkouším. Vím, že mnozí v průběhu uzení klobásy namáčejí do horké vody a vracejí zpět do udírny, klobásy se tím nezničí. Taky vím, že na začátku uzení se dávají klobásy oschnout a prohřát do dostatečně vyhřáté udírny. V horkém vzduchu - stejně jako ve vodě - musejí bílkoviny reagovat prakticky stejně. Ale jak říkám, jen teoretizuji, chce to vyzkoušet.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Dehtování227.6.20182124
Nakládání a vakuování masa na uzení4323.5.201876678
Dmácí uzený sýr4417.5.2018216301
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018277845
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201820742
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201851855
Uzení masa389.5.2018114073
Generátor kouře369.5.201853759
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018126119
Lovecký a Turistický salám329.5.201893755
Uzeni bucek6028.3.201846952
Špek1228.3.201838667
Problémy s plechovou udírnou 4616.3.201816462
Jake drevo1123.2.201812647
Plnička klobás153.2.20187088
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20183443
Odkůrování polínek na uzení56.1.20181884
Domácí klobásy6531.12.2017234027
A až Z o uzení19429.12.2017430447
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017103017
První klobásky5119.12.201777764
Udírna dehtuje1818.12.201716632
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201734970
Průměr komínu k udírně22.8.20174161
Zateplení udírny816.7.20174395
Udene kuriatko47.6.20173445
Uzený kapr3129.5.2017113796
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201724090
Prvni moje uzeni2111.3.201711707
Drobící se se uzené maso47.3.20173017
Uzení masa studeným kouřem25.3.20177649
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.20178382
Fuet164.1.201738179
Uzení domácích klobás14631.12.2016404555
Dymbox825.11.201611542
Udírna4818.11.2016110172
Poličky do udírny126.8.20162891
Maso jíž ze začátku černé1524.7.201627313
Jak uchovávat klobásy?3427.6.201697656
Gril na cele pulky228.4.20164626
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů