Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.


Uzení > Maso jíž ze začátku černé

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
a v neposlední řadě materiál udírny ;-)..., DominikS, 24.7.2016
Čím víc vody a špatný tah, tím je to černější. Klo..., host, 7.4.2016
Aspektů je více, teplota udáku před uzením, hlavně..., tatnda, 2.4.2016
To záleží na tom, jakou máte udírnu. Jste-li..., vyslouzil, 18.3.2016
Jestliže je studené, tak okamžitě dehtuj..., Ferda Mravenec, 18.3.2016
Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Maso jíž ze začátku černé


nystik (2) - xxx.xxx.109.2 (?)
1.12.2014 17:44, počet návštěv: 28363
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

dobrý den chtěl bych se zeptap jsem začátečník a udelal jsem si dřevenou udírnu o víkendu jsem zkoušel poprve udit a tak jsem začal jenomže po chvilce maso zčernalo nebylo žadne dozlatova atak ale černé neví prosím někdo čím by to mohlo být muze to být tím že jsem udirnu nemel dostatečne vytopenou? niic nevzdávam a veřím že příšte bude vše jak má díky mooc za rady dekuji... ;)

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Maso jíž ze začátku černé


host - xxx.xxx.92.152 (?)
1.12.2014 18:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Důvodů mohlo být více, nevysušená udírna, mokré dřevo, maso vložené do studené udírny...

Připojit reakci
      

Maso jíž ze začátku černé


nystik (2) - xxx.xxx.109.2 (?)
1.12.2014 18:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

díky moc za radu :)

Připojit reakci
   

Maso jíž ze začátku černé


host - xxx.xxx.204.40 (?)
17.3.2016 8:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Také je velmi důležité aby maso nebo uzeniny před zavěšením do udírny měli pokojovou teplotu (20-30 °C). Jestliže je studené, tak okamžitě dehtuje.  Tak uzení zdar.

Připojit reakci
      

Maso jíž ze začátku černé


host - xxx.xxx.111.8 (?)
17.3.2016 9:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Podle mého názoru maso pokojovou teplotu mít nemusí, protože se před vkládáním do uzáku rozvlažuje v teplé vodě cca 75-80C.Klobásy nechávám přes noc v chladnější místnosti a ráno vkládám do dobře vyhřáté a vysušené udírny.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
         

Maso jíž ze začátku černé


vyslouzil (535) - xxx.xxx.15.90 (?)
17.3.2016 14:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to 204 40 myslel. Aby maso nebylo studené, buďto rozehřáté ve vodě, nebo aspoň v pokojové teplotě.
   Mně by zajímalo, má-li někdo zkušenost a rozehřívá v teplé vodě i klobásy před vložením do udírny. Myslím, že by to mohlo urychlit uzení, snížit kapání šťávy a menší riziko kondenzace dehtu na střívkách.

Připojit reakci
            

Maso jíž ze začátku černé


host - xxx.xxx.111.8 (?)
17.3.2016 16:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Rozehřívám jen maso.Podle jednoho starého řezníka se klobásy nerozvlažují.Údajně by se na povrchu povařily a srazila by se v nich bílkovina a pak by nešly proudit.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
               

Maso jíž ze začátku černé


vyslouzil (535) - xxx.xxx.15.90 (?)
17.3.2016 16:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To zní sice logicky, ale pak by nemělo smysl rozvařovat ani maso. Určitě je větší problém s prouzením kilového kusu než malé klobásky.
Nemyslím klobásy vařit, ale prohřát - podobně jako maso. V případě, že do udírny vložíme klobásy 70 st. teplé, je jakákoli obava o srážení páry, kouřem či dehtu na jejich povrchu bezpředmětná. A to i v případě, když hoření, či suchost dřeva nebude ideální.

Připojit reakci
                  

Maso jíž ze začátku černé


host - xxx.xxx.111.8 (?)
17.3.2016 19:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso se rozvlažuje právě proto že je to větší kus masa.V celém kusu masa se prohřeje bílkovina která se vysráží do vody a následně do masa lépe prostupuje kouř.Pokud tohle uděláte s klobáskou tak ji zničíte.Vyzkoušejte, uvidíte.Zatím jsem o rozvlažování klobás před uzením nic neslyšel.rpstylle@seznam.cz 

Připojit reakci
                     

Maso jíž ze začátku černé


vyslouzil (535) - xxx.xxx.67.66 (?)
17.3.2016 21:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím, nezkoušel jsem to, ale v menším množství asi vyzkouším. Vím, že mnozí v průběhu uzení klobásy namáčejí do horké vody a vracejí zpět do udírny, klobásy se tím nezničí. Taky vím, že na začátku uzení se dávají klobásy oschnout a prohřát do dostatečně vyhřáté udírny. V horkém vzduchu - stejně jako ve vodě - musejí bílkoviny reagovat prakticky stejně. Ale jak říkám, jen teoretizuji, chce to vyzkoušet.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Dmácí uzený sýr454.8.2018221299
A až Z o uzení2053.8.2018441138
Jake drevo1430.7.201813696
Udírny Thermowind226.7.2018235
Dehtování227.6.20185230
Nakládání a vakuování masa na uzení4323.5.201880187
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018283814
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201822277
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201854079
Uzení masa389.5.2018117387
Generátor kouře369.5.201858183
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018130049
Lovecký a Turistický salám329.5.201896132
Uzeni bucek6028.3.201850198
Špek1228.3.201840152
Problémy s plechovou udírnou 4616.3.201819055
Plnička klobás153.2.20187992
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20184084
Odkůrování polínek na uzení56.1.20182292
Domácí klobásy6531.12.2017238142
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017105251
První klobásky5119.12.201780226
Udírna dehtuje1818.12.201718088
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201736201
Průměr komínu k udírně22.8.20174661
Zateplení udírny816.7.20174992
Udene kuriatko47.6.20173831
Uzený kapr3129.5.2017116540
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201725202
Prvni moje uzeni2111.3.201712740
Drobící se se uzené maso47.3.20173293
Uzení masa studeným kouřem25.3.20178212
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.20179175
Fuet164.1.201739495
Uzení domácích klobás14631.12.2016412216
Dymbox825.11.201612284
Udírna4818.11.2016113004
Poličky do udírny126.8.20163053
Maso jíž ze začátku černé1524.7.201628364
Jak uchovávat klobásy?3427.6.2016100211
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů