Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Maso jíž ze začátku černé

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
a v neposlední řadě materiál udírny ;-)..., DominikS, 24.7.2016
Čím víc vody a špatný tah, tím je to černější. Klo..., host, 7.4.2016
Aspektů je více, teplota udáku před uzením, hlavně..., tatnda, 2.4.2016
To záleží na tom, jakou máte udírnu. Jste-li..., vyslouzil, 18.3.2016
Jestliže je studené, tak okamžitě dehtuj..., Ferda Mravenec, 18.3.2016
Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Maso jíž ze začátku černé


nystik (2) - xxx.xxx.109.2 (?)
1.12.2014 17:44, počet návštěv: 33095
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

dobrý den chtěl bych se zeptap jsem začátečník a udelal jsem si dřevenou udírnu o víkendu jsem zkoušel poprve udit a tak jsem začal jenomže po chvilce maso zčernalo nebylo žadne dozlatova atak ale černé neví prosím někdo čím by to mohlo být muze to být tím že jsem udirnu nemel dostatečne vytopenou? niic nevzdávam a veřím že příšte bude vše jak má díky mooc za rady dekuji... ;)

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Maso jíž ze začátku černé


host - xxx.xxx.92.152 (?)
1.12.2014 18:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Důvodů mohlo být více, nevysušená udírna, mokré dřevo, maso vložené do studené udírny...

Připojit reakci
      

Maso jíž ze začátku černé


nystik (2) - xxx.xxx.109.2 (?)
1.12.2014 18:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

díky moc za radu :)

Připojit reakci
   

Maso jíž ze začátku černé


host - xxx.xxx.204.40 (?)
17.3.2016 8:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Také je velmi důležité aby maso nebo uzeniny před zavěšením do udírny měli pokojovou teplotu (20-30 °C). Jestliže je studené, tak okamžitě dehtuje.  Tak uzení zdar.

Připojit reakci
      

Maso jíž ze začátku černé


host - xxx.xxx.111.8 (?)
17.3.2016 9:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Podle mého názoru maso pokojovou teplotu mít nemusí, protože se před vkládáním do uzáku rozvlažuje v teplé vodě cca 75-80C.Klobásy nechávám přes noc v chladnější místnosti a ráno vkládám do dobře vyhřáté a vysušené udírny.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
         

Maso jíž ze začátku černé


vyslouzil (554) - xxx.xxx.15.90 (?)
17.3.2016 14:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to 204 40 myslel. Aby maso nebylo studené, buďto rozehřáté ve vodě, nebo aspoň v pokojové teplotě.
   Mně by zajímalo, má-li někdo zkušenost a rozehřívá v teplé vodě i klobásy před vložením do udírny. Myslím, že by to mohlo urychlit uzení, snížit kapání šťávy a menší riziko kondenzace dehtu na střívkách.

Připojit reakci
            

Maso jíž ze začátku černé


host - xxx.xxx.111.8 (?)
17.3.2016 16:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Rozehřívám jen maso.Podle jednoho starého řezníka se klobásy nerozvlažují.Údajně by se na povrchu povařily a srazila by se v nich bílkovina a pak by nešly proudit.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
               

Maso jíž ze začátku černé


vyslouzil (554) - xxx.xxx.15.90 (?)
17.3.2016 16:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To zní sice logicky, ale pak by nemělo smysl rozvařovat ani maso. Určitě je větší problém s prouzením kilového kusu než malé klobásky.
Nemyslím klobásy vařit, ale prohřát - podobně jako maso. V případě, že do udírny vložíme klobásy 70 st. teplé, je jakákoli obava o srážení páry, kouřem či dehtu na jejich povrchu bezpředmětná. A to i v případě, když hoření, či suchost dřeva nebude ideální.

Připojit reakci
                  

Maso jíž ze začátku černé


host - xxx.xxx.111.8 (?)
17.3.2016 19:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso se rozvlažuje právě proto že je to větší kus masa.V celém kusu masa se prohřeje bílkovina která se vysráží do vody a následně do masa lépe prostupuje kouř.Pokud tohle uděláte s klobáskou tak ji zničíte.Vyzkoušejte, uvidíte.Zatím jsem o rozvlažování klobás před uzením nic neslyšel.rpstylle@seznam.cz 

Připojit reakci
                     

Maso jíž ze začátku černé


vyslouzil (554) - xxx.xxx.67.66 (?)
17.3.2016 21:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím, nezkoušel jsem to, ale v menším množství asi vyzkouším. Vím, že mnozí v průběhu uzení klobásy namáčejí do horké vody a vracejí zpět do udírny, klobásy se tím nezničí. Taky vím, že na začátku uzení se dávají klobásy oschnout a prohřát do dostatečně vyhřáté udírny. V horkém vzduchu - stejně jako ve vodě - musejí bílkoviny reagovat prakticky stejně. Ale jak říkám, jen teoretizuji, chce to vyzkoušet.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Jake drevo1516.2.201917898
Šunka bez rychlosolí 3315.2.201995926
Generátor kouře3610.2.201979981
Uzení Zadní Hovězí74.2.20192561
Udírna dehtuje2131.1.201926157
Uzení masa4620.1.2019139391
Uzení domácích klobás15115.1.2019461682
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20191469
Tvrdá kůže na bůčku327.12.2018975
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201833167
Dehtování428.12.201818873
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20182316
Udírny Thermowind722.11.20183494
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201896066
Domácí klobásy6919.10.2018259030
Dmácí uzený sýr4622.8.2018243611
A až Z o uzení2053.8.2018490959
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018314493
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201829880
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201863361
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018153797
Lovecký a Turistický salám329.5.2018107325
Uzeni bucek6028.3.201866384
Špek1228.3.201847859
Plnička klobás143.2.201812532
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20187297
Odkůrování polínek na uzení56.1.20184270
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017116582
První klobásky5119.12.201791665
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201741896
Průměr komínu k udírně22.8.20176439
Zateplení udírny816.7.20177653
Udene kuriatko47.6.20175255
Uzený kapr3129.5.2017125610
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201729863
Prvni moje uzeni2111.3.201717251
Drobící se se uzené maso47.3.20174623
Uzení masa studeným kouřem25.3.201711111
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201712597
Fuet164.1.201744925
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů