Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Maso jíž ze začátku černé

Maso jíž ze začátku černé


host - xxx.xxx.11.156 (?)
16.7.2020 12:11

Vše blbost! Dehtuje vám udírna. Před lety jsem to taky řešil a nejdůležitější je zateplit kouřovod od ohništěk udírně. Uvidíte, je to stoprocentní. Radilové poraďte se s kominíkem a uvidíte!! 

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2   
                        

Maso jíž ze začátku černé


host - xxx.xxx.11.156 (?), 16.7.2020 12:11
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vše blbost! Dehtuje vám udírna. Před lety jsem to taky řešil a nejdůležitější je zateplit kouřovod od ohništěk udírně. Uvidíte, je to stoprocentní. Radilové poraďte se s kominíkem a uvidíte!! 

Připojit reakci   
      

Maso jíž ze začátku černé


Ferda Mravenec (24) - xxx.xxx.247.50 (?), 18.3.2016 15:31
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jestliže je studené, tak okamžitě dehtuje...jenom jestli to nejsou jen kecy a plky špatně informovaného radílka.

Kdyby to byla pravda, tak bych si musel říct: "A sakra, tak to dělám blbě." Vždycky dávám maso do udírny rovnou z ledničky. ÁÁÁle nikdy jsem neměl dojem, že bych ho měl nějak zadehtované...

Takže asi tak.

Připojit reakci
         

Maso jíž ze začátku černé


vyslouzil (590) - xxx.xxx.236.1 (?), 18.3.2016 17:29
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To záleží na tom, jakou máte udírnu. Jste-li schopen na začátku prohřát maso dostatečně suchým horkým "průvanem", pak dehtovat nemusí. Věšíme-li ale maso prohřáté, pak nám odpustí i nějaké ty uzenářské nedostatky.

Připojit reakci
            

Maso jíž ze začátku černé


tatnda (115) - xxx.xxx.114.253 (?), 2.4.2016 23:47
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Aspektů je více, teplota udáku před uzením, hlavně vlhkost při zděných udírnách, teplota masa, druh dřeva, vlhkost dřeva..
Připojit reakci
               

Maso jíž ze začátku černé


host - xxx.xxx.158.206 (?), 7.4.2016 9:15
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Čím víc vody a špatný tah, tím je to černější. Klobásy dávám do udírny z ledničky a problém není. Ale v udírně musí být ze začátku úplně otevřený komín, aby veškerá vlhkost mohla odcházet. Pokud to nebude mít pořádný průvan, bude zadehtovaný všechno. Mirek
Připojit reakci
               

Maso jíž ze začátku černé


DominikS (5) - xxx.xxx.156.17 (?), 24.7.2016 18:08
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

a v neposlední řadě materiál udírny ;-)

Připojit reakci
1, 2   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů