Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Maso jíž ze začátku černé

Maso jíž ze začátku černé


tatnda (115) - xxx.xxx.114.253 (?)
2.4.2016 23:47
Aspektů je více, teplota udáku před uzením, hlavně vlhkost při zděných udírnách, teplota masa, druh dřeva, vlhkost dřeva..
Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2   
      

Maso jíž ze začátku černé


Ferda Mravenec (24) - xxx.xxx.247.50 (?)
18.3.2016 15:31, počet návštěv: 31590
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jestliže je studené, tak okamžitě dehtuje...jenom jestli to nejsou jen kecy a plky špatně informovaného radílka.

Kdyby to byla pravda, tak bych si musel říct: "A sakra, tak to dělám blbě." Vždycky dávám maso do udírny rovnou z ledničky. ÁÁÁle nikdy jsem neměl dojem, že bych ho měl nějak zadehtované...

Takže asi tak.

Připojit reakci   
         

Maso jíž ze začátku černé


vyslouzil (569) - xxx.xxx.236.1 (?)
18.3.2016 17:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To záleží na tom, jakou máte udírnu. Jste-li schopen na začátku prohřát maso dostatečně suchým horkým "průvanem", pak dehtovat nemusí. Věšíme-li ale maso prohřáté, pak nám odpustí i nějaké ty uzenářské nedostatky.

Připojit reakci
            

Maso jíž ze začátku černé


tatnda (115) - xxx.xxx.114.253 (?)
2.4.2016 23:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Aspektů je více, teplota udáku před uzením, hlavně vlhkost při zděných udírnách, teplota masa, druh dřeva, vlhkost dřeva..
Připojit reakci
               

Maso jíž ze začátku černé


host - xxx.xxx.158.206 (?)
7.4.2016 9:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Čím víc vody a špatný tah, tím je to černější. Klobásy dávám do udírny z ledničky a problém není. Ale v udírně musí být ze začátku úplně otevřený komín, aby veškerá vlhkost mohla odcházet. Pokud to nebude mít pořádný průvan, bude zadehtovaný všechno. Mirek
Připojit reakci
               

Maso jíž ze začátku černé


DominikS (5) - xxx.xxx.156.17 (?)
24.7.2016 18:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

a v neposlední řadě materiál udírny ;-)

Připojit reakci
1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20195749
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.2019791
Kaiserova elektrická udírna1729.8.20193942
Dehtování4625.8.201932184
Udírna dehtuje2625.8.201936397
Uzení masa5011.8.2019157029
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20194521
Tvrdá kůže na bůčku230.7.20192605
Uzení domácích klobás15928.7.2019505667
Kyselost po uzení1126.7.201926965
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201919386
Generátor kouře3918.3.2019103482
Jake drevo2515.3.201926102
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20195850
Prvni moje uzeni2315.3.201923792
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019106675
Uzení Zadní Hovězí74.2.20197185
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20193802
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201846691
Udírny Thermowind722.11.20187101
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018110047
Domácí klobásy6919.10.2018277879
Dmácí uzený sýr4622.8.2018262085
A až Z o uzení2053.8.2018541640
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018341798
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201836098
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201871883
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018170169
Lovecký a Turistický salám329.5.2018116311
Uzeni bucek6028.3.201880667
Špek1228.3.201854372
Plnička klobás143.2.201816559
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201810275
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185965
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017127145
První klobásky5119.12.2017103157
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201747665
Průměr komínu k udírně22.8.20178135
Zateplení udírny816.7.201710074
Udene kuriatko47.6.20176665
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů