Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Lovecký a Turistický salám

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Ahoj od Heroldu jsem utekl jejich směsi jsou..., host, 9.5.2018
malo bucku alebo hodne vysuseny, host, 24.4.2018
Dobry den, muzu vas poprosit? Nemate tam jeste rec..., host, 20.10.2017
Ahoj nemohl by mi někdo poslat na email rece..., host, 23.8.2016
Ahoj, pouzivam obdobny zpusob... zacalo se mi ale ..., mikes, 16.11.2015
Stránky: 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   

Lovecký a Turistický salám


Jarda-XXL (6) - xxx.xxx.129.199 (?)
26.11.2011 20:25, počet návštěv: 110510
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj chlapi,

Prosím o rady a zkušenosti. Rozhodl jsem se dát vlastní Lovečák a Turisťák. Na webu jsem si objednal již namíchané kořenící směsi a střeva, ale osobní zkušenosti s výrobou jsou k nezaplacení. Jarda.Wolf@seznam.cz

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Lovecký a Turistický salám


host - xxx.xxx.87.149 (?)
6.12.2011 9:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud ho nechcete dlouho skladovat, zkuste lovečák 50% hovězí přední 50% libovej bůček. Můžete tam přidat kousek kupovanýho lovečáku a tak ho nastartovat. Pak ho nechat pár dní zrát a vyudit na chladném bukovém kouři. Chuťově je dobrý, zkrátka postup něco jako u klobás. Pozor do prátu je nutno přidat pragandu.

P.R.

Připojit reakci
      

Lovecký a Turistický salám


Jarda-XXL (6) - xxx.xxx.121.7 (?)
26.12.2011 11:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak Lovečák je hotov, pokusná série dvou kusů dopadla na výbornou. Chuťově je skvělý, okamžitě se mi asociovala dávno zapomenutá chuť lovečáku z mého dětství (je mi 46 let :-))). Cenově jsem se dostal sice kolem 200kč za dvě štangle ale vím co žeru a pochutnáme si celá rodina. Žádné chrupky, prasečí kůže, řepný extrakt, soja atd. Prostě maso a koření. Udil jsem ho 12 hodin na buku a pár polínkách švestky.

Jarda

Obrázky:



Připojit reakci
         

Lovecký a Turistický salám


host - xxx.xxx.164.4 (?)
30.12.2011 12:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

chci se zeptat, to je kupovaný a douzovaný salám nebo dělaný doma celý??

Připojit reakci
            

Lovecký a Turistický salám


host - xxx.xxx.164.4 (?)
30.12.2011 12:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

celý, že?už jsem přečet i první článek a vsjo jasno, vypadá hezky, jeké teploty jsi použil??

Připojit reakci
         

Lovecký a Turistický salám


host - xxx.xxx.82.34 (?)
23.8.2016 19:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj nemohl by mi někdo poslat na email recept a postup jakna lovečák či vysočinu? Moc prosím smutně koukám.daru s výrobky

 Mnohokrát děkuji a přeji hodně zdaru s výrobky.

S pozdravem Martin

Email: nitramkahrc@seznam.cz

Připojit reakci
      

Lovecký a Turistický salám


mikes (2) - xxx.xxx.12.179 (?)
16.11.2015 11:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ahoj, pouzivam obdobny zpusob... zacalo se mi ale stavat ze se mi uprostred salamu pri suseni vytvori dutina... chutove je vybornej ale drobi se... Nevite nekdo cim by to mohlo byt?
Připojit reakci
         

Lovecký a Turistický salám


host - xxx.xxx.100.104 (?)
24.4.2018 1:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

malo bucku alebo hodne vysusenycheeky

Připojit reakci
         

Lovecký a Turistický salám


Jarda-XXL (6) - xxx.xxx.121.7 (?)
21.1.2012 21:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sorry,

dlouho jsem tu nebyl. Teplota 40 až 50°C. Střeva a koření jsou z toho nejlepšiho kořeni. Obě šišky jsou už sežraný, až zase budu dělat lovečák, dám jen 40% hovězího 50% bůčku a 10% dám sádlo. Vyjde to o něco levněji a salám bude o něco měkčí.

Jarda

Připojit reakci
            

Lovecký a Turistický salám


tatnda (115) - xxx.xxx.164.4 (?)
21.1.2012 22:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jardo,

prosím za všechny, hoď podrobněji ja a co s masem, jaké časy a tak, dík Tonda

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201913520
Generátor kouře3918.3.201990612
Dehtování4418.3.201923484
Jake drevo2615.3.201921575
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20192877
Prvni moje uzeni2315.3.201919649
Uzení masa496.3.2019146489
Udírna dehtuje221.3.201929795
Šunka bez rychlosolí 3526.2.201999943
Uzení Zadní Hovězí74.2.20194260
Uzení domácích klobás15115.1.2019476080
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20192295
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181498
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201837511
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20183070
Udírny Thermowind722.11.20184324
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018100745
Domácí klobásy6919.10.2018265511
Dmácí uzený sýr4622.8.2018250352
A až Z o uzení2053.8.2018507360
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018325332
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201832092
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201866121
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018159834
Lovecký a Turistický salám329.5.2018110511
Uzeni bucek6028.3.201871064
Špek1228.3.201850131
Plnička klobás143.2.201813860
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20188284
Odkůrování polínek na uzení56.1.20184822
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017120042
První klobásky5119.12.201795269
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201743676
Průměr komínu k udírně22.8.20176992
Zateplení udírny816.7.20178462
Udene kuriatko47.6.20175677
Uzený kapr3129.5.2017128390
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201731416
Drobící se se uzené maso47.3.20174952
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201713731
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů