Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.


Uzení > Lovecký a Turistický salám

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Ahoj od Heroldu jsem utekl jejich směsi jsou..., host, 9.5.2018
malo bucku alebo hodne vysuseny, host, 24.4.2018
Dobry den, muzu vas poprosit? Nemate tam jeste rec..., host, 20.10.2017
Ahoj nemohl by mi někdo poslat na email rece..., host, 23.8.2016
Ahoj, pouzivam obdobny zpusob... zacalo se mi ale ..., mikes, 16.11.2015
Stránky: 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   

Lovecký a Turistický salám


Jarda-XXL (6) - xxx.xxx.129.199 (?)
26.11.2011 20:25, počet návštěv: 96132
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj chlapi,

Prosím o rady a zkušenosti. Rozhodl jsem se dát vlastní Lovečák a Turisťák. Na webu jsem si objednal již namíchané kořenící směsi a střeva, ale osobní zkušenosti s výrobou jsou k nezaplacení. Jarda.Wolf@seznam.cz

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Lovecký a Turistický salám


host - xxx.xxx.87.149 (?)
6.12.2011 9:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud ho nechcete dlouho skladovat, zkuste lovečák 50% hovězí přední 50% libovej bůček. Můžete tam přidat kousek kupovanýho lovečáku a tak ho nastartovat. Pak ho nechat pár dní zrát a vyudit na chladném bukovém kouři. Chuťově je dobrý, zkrátka postup něco jako u klobás. Pozor do prátu je nutno přidat pragandu.

P.R.

Připojit reakci
      

Lovecký a Turistický salám


Jarda-XXL (6) - xxx.xxx.121.7 (?)
26.12.2011 11:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak Lovečák je hotov, pokusná série dvou kusů dopadla na výbornou. Chuťově je skvělý, okamžitě se mi asociovala dávno zapomenutá chuť lovečáku z mého dětství (je mi 46 let :-))). Cenově jsem se dostal sice kolem 200kč za dvě štangle ale vím co žeru a pochutnáme si celá rodina. Žádné chrupky, prasečí kůže, řepný extrakt, soja atd. Prostě maso a koření. Udil jsem ho 12 hodin na buku a pár polínkách švestky.

Jarda

Obrázky:



Připojit reakci
         

Lovecký a Turistický salám


host - xxx.xxx.164.4 (?)
30.12.2011 12:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

chci se zeptat, to je kupovaný a douzovaný salám nebo dělaný doma celý??

Připojit reakci
            

Lovecký a Turistický salám


host - xxx.xxx.164.4 (?)
30.12.2011 12:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

celý, že?už jsem přečet i první článek a vsjo jasno, vypadá hezky, jeké teploty jsi použil??

Připojit reakci
         

Lovecký a Turistický salám


host - xxx.xxx.82.34 (?)
23.8.2016 19:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj nemohl by mi někdo poslat na email recept a postup jakna lovečák či vysočinu? Moc prosím smutně koukám.daru s výrobky

 Mnohokrát děkuji a přeji hodně zdaru s výrobky.

S pozdravem Martin

Email: nitramkahrc@seznam.cz

Připojit reakci
      

Lovecký a Turistický salám


mikes (2) - xxx.xxx.12.179 (?)
16.11.2015 11:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ahoj, pouzivam obdobny zpusob... zacalo se mi ale stavat ze se mi uprostred salamu pri suseni vytvori dutina... chutove je vybornej ale drobi se... Nevite nekdo cim by to mohlo byt?
Připojit reakci
         

Lovecký a Turistický salám


host - xxx.xxx.100.104 (?)
24.4.2018 1:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

malo bucku alebo hodne vysusenycheeky

Připojit reakci
         

Lovecký a Turistický salám


Jarda-XXL (6) - xxx.xxx.121.7 (?)
21.1.2012 21:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sorry,

dlouho jsem tu nebyl. Teplota 40 až 50°C. Střeva a koření jsou z toho nejlepšiho kořeni. Obě šišky jsou už sežraný, až zase budu dělat lovečák, dám jen 40% hovězího 50% bůčku a 10% dám sádlo. Vyjde to o něco levněji a salám bude o něco měkčí.

Jarda

Připojit reakci
            

Lovecký a Turistický salám


tatnda (115) - xxx.xxx.164.4 (?)
21.1.2012 22:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jardo,

prosím za všechny, hoď podrobněji ja a co s masem, jaké časy a tak, dík Tonda

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Dmácí uzený sýr454.8.2018221299
A až Z o uzení2053.8.2018441138
Jake drevo1430.7.201813696
Udírny Thermowind226.7.2018235
Dehtování227.6.20185230
Nakládání a vakuování masa na uzení4323.5.201880187
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018283814
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201822277
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201854079
Uzení masa389.5.2018117387
Generátor kouře369.5.201858183
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018130049
Lovecký a Turistický salám329.5.201896133
Uzeni bucek6028.3.201850198
Špek1228.3.201840152
Problémy s plechovou udírnou 4616.3.201819055
Plnička klobás153.2.20187992
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20184084
Odkůrování polínek na uzení56.1.20182292
Domácí klobásy6531.12.2017238142
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017105251
První klobásky5119.12.201780226
Udírna dehtuje1818.12.201718088
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201736201
Průměr komínu k udírně22.8.20174661
Zateplení udírny816.7.20174992
Udene kuriatko47.6.20173831
Uzený kapr3129.5.2017116540
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201725202
Prvni moje uzeni2111.3.201712740
Drobící se se uzené maso47.3.20173293
Uzení masa studeným kouřem25.3.20178212
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.20179175
Fuet164.1.201739495
Uzení domácích klobás14631.12.2016412216
Dymbox825.11.201612284
Udírna4818.11.2016113004
Poličky do udírny126.8.20163053
Maso jíž ze začátku černé1524.7.201628364
Jak uchovávat klobásy?3427.6.2016100211
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů