Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Lovecký a Turistický salám

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Tenhle recept mne dost zaujal a rozhodl jsem... , Ozzák, 9.11.2019
Ahoj od Heroldu jsem utekl jejich směsi jsou..., host, 9.5.2018
malo bucku alebo hodne vysuseny, host, 24.4.2018
Dobry den, muzu vas poprosit? Nemate tam jeste rec..., host, 20.10.2017
Ahoj nemohl by mi někdo poslat na email rece..., host, 23.8.2016
Stránky: 1, 2, 3, 4   

Lovecký a Turistický salám


Jarda-XXL (6) - xxx.xxx.129.199 (?)
26.11.2011 20:25, počet návštěv: 121931
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj chlapi,

Prosím o rady a zkušenosti. Rozhodl jsem se dát vlastní Lovečák a Turisťák. Na webu jsem si objednal již namíchané kořenící směsi a střeva, ale osobní zkušenosti s výrobou jsou k nezaplacení. Jarda.Wolf@seznam.cz

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Lovecký a Turistický salám


host - xxx.xxx.87.149 (?)
6.12.2011 9:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud ho nechcete dlouho skladovat, zkuste lovečák 50% hovězí přední 50% libovej bůček. Můžete tam přidat kousek kupovanýho lovečáku a tak ho nastartovat. Pak ho nechat pár dní zrát a vyudit na chladném bukovém kouři. Chuťově je dobrý, zkrátka postup něco jako u klobás. Pozor do prátu je nutno přidat pragandu.

P.R.

Připojit reakci
      

Lovecký a Turistický salám


Jarda-XXL (6) - xxx.xxx.121.7 (?)
26.12.2011 11:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak Lovečák je hotov, pokusná série dvou kusů dopadla na výbornou. Chuťově je skvělý, okamžitě se mi asociovala dávno zapomenutá chuť lovečáku z mého dětství (je mi 46 let :-))). Cenově jsem se dostal sice kolem 200kč za dvě štangle ale vím co žeru a pochutnáme si celá rodina. Žádné chrupky, prasečí kůže, řepný extrakt, soja atd. Prostě maso a koření. Udil jsem ho 12 hodin na buku a pár polínkách švestky.

Jarda

Obrázky:



Připojit reakci
         

Lovecký a Turistický salám


host - xxx.xxx.164.4 (?)
30.12.2011 12:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

chci se zeptat, to je kupovaný a douzovaný salám nebo dělaný doma celý??

Připojit reakci
            

Lovecký a Turistický salám


host - xxx.xxx.164.4 (?)
30.12.2011 12:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

celý, že?už jsem přečet i první článek a vsjo jasno, vypadá hezky, jeké teploty jsi použil??

Připojit reakci
         

Lovecký a Turistický salám


host - xxx.xxx.82.34 (?)
23.8.2016 19:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj nemohl by mi někdo poslat na email recept a postup jakna lovečák či vysočinu? Moc prosím smutně koukám.daru s výrobky

 Mnohokrát děkuji a přeji hodně zdaru s výrobky.

S pozdravem Martin

Email: nitramkahrc@seznam.cz

Připojit reakci
      

Lovecký a Turistický salám


mikes (2) - xxx.xxx.12.179 (?)
16.11.2015 11:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ahoj, pouzivam obdobny zpusob... zacalo se mi ale stavat ze se mi uprostred salamu pri suseni vytvori dutina... chutove je vybornej ale drobi se... Nevite nekdo cim by to mohlo byt?
Připojit reakci
         

Lovecký a Turistický salám


host - xxx.xxx.100.104 (?)
24.4.2018 1:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

malo bucku alebo hodne vysusenycheeky

Připojit reakci
         

Lovecký a Turistický salám


Jarda-XXL (6) - xxx.xxx.121.7 (?)
21.1.2012 21:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sorry,

dlouho jsem tu nebyl. Teplota 40 až 50°C. Střeva a koření jsou z toho nejlepšiho kořeni. Obě šišky jsou už sežraný, až zase budu dělat lovečák, dám jen 40% hovězího 50% bůčku a 10% dám sádlo. Vyjde to o něco levněji a salám bude o něco měkčí.

Jarda

Připojit reakci
            

Lovecký a Turistický salám


tatnda (115) - xxx.xxx.164.4 (?)
21.1.2012 22:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jardo,

prosím za všechny, hoď podrobněji ja a co s masem, jaké časy a tak, dík Tonda

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield215.12.20199933
Uzeni bucek633.12.201990796
Kaiserova elektrická udírna2628.11.201910061
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019122489
Uzení masa5724.11.2019168773
Uzení domácích klobás16023.11.2019529578
Jak obalit uzené maso?316.11.2019980
Udírna415.11.20191265
Lovecký a Turistický salám339.11.2019121932
Domácí klobásy734.11.2019289482
Prvni moje uzeni2531.10.201927362
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194306
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019134183
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20198278
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191920
Dehtování4625.8.201939066
Udírna dehtuje2625.8.201942123
Kyselost po uzení1126.7.201929548
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201921732
Generátor kouře3918.3.2019113030
Jake drevo2515.3.201929079
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197919
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019111194
Uzení Zadní Hovězí74.2.20199726
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194930
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201853045
Udírny Thermowind722.11.20188287
Dmácí uzený sýr4622.8.2018271250
A až Z o uzení2053.8.2018568498
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018353953
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201839866
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201876286
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018181830
Špek1228.3.201857867
Plnička klobás143.2.201818652
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201812011
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186819
První klobásky5119.12.2017109330
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201750899
Průměr komínu k udírně22.8.20179014
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů