Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Kyselost po uzení

Stránky: 1, 2   

Kyselost po uzení


host - xxx.xxx.59.160 (?)
30.3.2015 8:58, počet návštěv: 26965
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den
Jsem celkem naštvanej ale jen sám na sebe.Včera jsem udil kuřecí stehna a králičí stehna.Teplotu jsem se snažil držet v rozmezí 50-70°C, dřevo jsem používal švestku a buk.Švestku mám uloženou v suchu čtyři roky a buk necelé tři roky, vše bez kůry.Udírnu jsem nejdříve vyhřál na cca 80°C cca hodinu a pak nechal pomalu schladnout na 60°C a teprve potom jsem tam pověsil stehna která jsem nejprve doma v hrnci ohřál ve vlažné vodě a osušil utěrkou (čistou utěrkou).Udil jsem devět hodin.Na konci toho všeho snažení jsem jedno stehno konečně ochutnal a bylo takové divně kyselé, čím to může být? Naštěstí těch stehen nebylo nijak moc ale i tak mně to štve (čtyři kuřecí a čtyři zadní králičí).Před tím jsem udil bůčky, ryby,sýr a nikdy se mně to nestalo.Díky za každou radu.Standa

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Kyselost po uzení


Stopař (1) - xxx.xxx.59.160 (?)
30.3.2015 9:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Omlouvám se nejdřív jsem psal dotaz a pak se teprve registroval ;-)

Obrázky:
Má udírnička
Má udírnička
Připojit reakci
      

Kyselost po uzení


host - xxx.xxx.1.230 (?)
30.3.2015 11:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Problém bude v kouři. Asi probíhala destilace, tedy bez přístupu, nebo malého přístupu vzduchu. Přitom vzniká celá řada látek, m.j. matylalkohol a kyseliny,  proto se produkt destilace dřeva nazývá dřevní ocet. Kouř pro uzení by měl být vyvíjen za dobrého přístupu vzduchu, doutnáním.

FO

Připojit reakci
         

Kyselost po uzení


host - xxx.xxx.176.91 (?)
31.3.2015 7:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Aby jste ten dřevní ocet nedělal, tak zkuste vyhodit ty kamna i s tou rourou. Topeniště udělejte na zemi tak.že dáte3 cihly vlevo,3 vpravo a nahoru 6. Tím uděláte kanálek 90cm dlouhý a 15-20cm široký. Dno udírny bude otevřené. Dolů k zemi zakryté (plech a pod.). Já to mám na cihelné podezdívce nasucho. Na ní stojí dřevěná bedna. Vyudíte čímkoliv, co se stáří dřeva týče a bude to dobré, myslím k jídlu.

Připojit reakci
            

Kyselost po uzení


host - xxx.xxx.132.117 (?)
13.5.2015 22:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mohl by jste prosim upresnit tento jednoduchy navod, bohuzel jsem plne nepochopil, moc :)
Připojit reakci
               

Kyselost po uzení


host - xxx.xxx.29.47 (?)
10.8.2015 20:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

já se taky přimlouvám, nechápu co vznikne

Připojit reakci
                  

Kyselost po uzení


host - xxx.xxx.6.212 (?)
12.8.2015 9:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud se použije ohniště s roštem a bude se dusit oheň přivíráním vzduchu pod rošt, je to pohodlné z hlediska udržení teploty. Nastane ale toto: vzduch přicházející pod rošt zvyšuje teplotu pod dřevem. Dřevo výše je potom destilováno. Proto použít ohniště, jak psal diskutující výše:  Potom vzduch přichází ke dřevu z vnějšku a zaručuje spalování s minimální destilací dřeva.

FO

Připojit reakci
                     

Kyselost po uzení


host - xxx.xxx.211.38 (?)
28.9.2015 12:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Udím už léta. A problém s kuřetem sem řešil nedávno. Udím klobásy i dva týdny..a po staru. Nechci tvrdit že po padesáti letech vím o uzení vše ale... Žena si kdesi koupila kuře. Abych jí ho tam taky hodil. Po třech hodinách v podstatě teklo. Skončilo na hnoji. 

Osobně si myslím že kuře z velkochovu vyudit nejde. je totiž dokrmený vodou kvůli váze a v tý vodě bude nějakej konzervant taky.  Asi se dá docílit blbý chuti a vůně špatným topením, vražením masa do studený boudy nebo použití nevhodnýho otopu ale nejvíc vadí blbý maso. Howgh

Připojit reakci
                        

Kyselost po uzení


vyslouzil (569) - xxx.xxx.236.1 (?)
28.9.2015 14:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kuře asi vyudit jde, ostatně uzené se i prodává. A těžko to budou kuřata ze dvorku. Ale nejde je udit stejně jako klobásy postaru. Ostatně ani rybu nelze udit dva týdny.

Připojit reakci
                           

Kyselost po uzení


host - xxx.xxx.111.8 (?)
30.9.2015 11:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kuře jde uplně normálně vyudit.Nastříknu ho 24% solným roztokem a za 2-3 dny udím na 60-70C 3-5 hod podle velikosti kuřete.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20195749
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.2019791
Kaiserova elektrická udírna1729.8.20193942
Dehtování4625.8.201932184
Udírna dehtuje2625.8.201936397
Uzení masa5011.8.2019157029
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20194521
Tvrdá kůže na bůčku230.7.20192605
Uzení domácích klobás15928.7.2019505667
Kyselost po uzení1126.7.201926966
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201919386
Generátor kouře3918.3.2019103482
Jake drevo2515.3.201926102
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20195850
Prvni moje uzeni2315.3.201923792
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019106675
Uzení Zadní Hovězí74.2.20197185
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20193802
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201846692
Udírny Thermowind722.11.20187101
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018110047
Domácí klobásy6919.10.2018277879
Dmácí uzený sýr4622.8.2018262085
A až Z o uzení2053.8.2018541640
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018341798
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201836098
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201871883
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018170169
Lovecký a Turistický salám329.5.2018116311
Uzeni bucek6028.3.201880667
Špek1228.3.201854372
Plnička klobás143.2.201816559
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201810275
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185965
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017127145
První klobásky5119.12.2017103157
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201747665
Průměr komínu k udírně22.8.20178135
Zateplení udírny816.7.201710074
Udene kuriatko47.6.20176665
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů