Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Kyselost po uzení

Stránky: 1, 2   

Kyselost po uzení


host - xxx.xxx.59.160 (?)
30.3.2015 8:58, počet návštěv: 28445
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den
Jsem celkem naštvanej ale jen sám na sebe.Včera jsem udil kuřecí stehna a králičí stehna.Teplotu jsem se snažil držet v rozmezí 50-70°C, dřevo jsem používal švestku a buk.Švestku mám uloženou v suchu čtyři roky a buk necelé tři roky, vše bez kůry.Udírnu jsem nejdříve vyhřál na cca 80°C cca hodinu a pak nechal pomalu schladnout na 60°C a teprve potom jsem tam pověsil stehna která jsem nejprve doma v hrnci ohřál ve vlažné vodě a osušil utěrkou (čistou utěrkou).Udil jsem devět hodin.Na konci toho všeho snažení jsem jedno stehno konečně ochutnal a bylo takové divně kyselé, čím to může být? Naštěstí těch stehen nebylo nijak moc ale i tak mně to štve (čtyři kuřecí a čtyři zadní králičí).Před tím jsem udil bůčky, ryby,sýr a nikdy se mně to nestalo.Díky za každou radu.Standa

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Kyselost po uzení


Stopař (1) - xxx.xxx.59.160 (?)
30.3.2015 9:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Omlouvám se nejdřív jsem psal dotaz a pak se teprve registroval ;-)

Obrázky:
Má udírnička
Má udírnička
Připojit reakci
      

Kyselost po uzení


host - xxx.xxx.1.230 (?)
30.3.2015 11:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Problém bude v kouři. Asi probíhala destilace, tedy bez přístupu, nebo malého přístupu vzduchu. Přitom vzniká celá řada látek, m.j. matylalkohol a kyseliny,  proto se produkt destilace dřeva nazývá dřevní ocet. Kouř pro uzení by měl být vyvíjen za dobrého přístupu vzduchu, doutnáním.

FO

Připojit reakci
         

Kyselost po uzení


host - xxx.xxx.176.91 (?)
31.3.2015 7:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Aby jste ten dřevní ocet nedělal, tak zkuste vyhodit ty kamna i s tou rourou. Topeniště udělejte na zemi tak.že dáte3 cihly vlevo,3 vpravo a nahoru 6. Tím uděláte kanálek 90cm dlouhý a 15-20cm široký. Dno udírny bude otevřené. Dolů k zemi zakryté (plech a pod.). Já to mám na cihelné podezdívce nasucho. Na ní stojí dřevěná bedna. Vyudíte čímkoliv, co se stáří dřeva týče a bude to dobré, myslím k jídlu.

Připojit reakci
            

Kyselost po uzení


host - xxx.xxx.132.117 (?)
13.5.2015 22:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mohl by jste prosim upresnit tento jednoduchy navod, bohuzel jsem plne nepochopil, moc :)
Připojit reakci
               

Kyselost po uzení


host - xxx.xxx.29.47 (?)
10.8.2015 20:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

já se taky přimlouvám, nechápu co vznikne

Připojit reakci
                  

Kyselost po uzení


host - xxx.xxx.6.212 (?)
12.8.2015 9:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud se použije ohniště s roštem a bude se dusit oheň přivíráním vzduchu pod rošt, je to pohodlné z hlediska udržení teploty. Nastane ale toto: vzduch přicházející pod rošt zvyšuje teplotu pod dřevem. Dřevo výše je potom destilováno. Proto použít ohniště, jak psal diskutující výše:  Potom vzduch přichází ke dřevu z vnějšku a zaručuje spalování s minimální destilací dřeva.

FO

Připojit reakci
                     

Kyselost po uzení


host - xxx.xxx.211.38 (?)
28.9.2015 12:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Udím už léta. A problém s kuřetem sem řešil nedávno. Udím klobásy i dva týdny..a po staru. Nechci tvrdit že po padesáti letech vím o uzení vše ale... Žena si kdesi koupila kuře. Abych jí ho tam taky hodil. Po třech hodinách v podstatě teklo. Skončilo na hnoji. 

Osobně si myslím že kuře z velkochovu vyudit nejde. je totiž dokrmený vodou kvůli váze a v tý vodě bude nějakej konzervant taky.  Asi se dá docílit blbý chuti a vůně špatným topením, vražením masa do studený boudy nebo použití nevhodnýho otopu ale nejvíc vadí blbý maso. Howgh

Připojit reakci
                        

Kyselost po uzení


vyslouzil (572) - xxx.xxx.236.1 (?)
28.9.2015 14:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kuře asi vyudit jde, ostatně uzené se i prodává. A těžko to budou kuřata ze dvorku. Ale nejde je udit stejně jako klobásy postaru. Ostatně ani rybu nelze udit dva týdny.

Připojit reakci
                           

Kyselost po uzení


host - xxx.xxx.111.8 (?)
30.9.2015 11:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kuře jde uplně normálně vyudit.Nastříknu ho 24% solným roztokem a za 2-3 dny udím na 60-70C 3-5 hod podle velikosti kuřete.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Udírna39.11.2019363
Lovecký a Turistický salám339.11.2019119314
Jak obalit uzené maso?27.11.2019291
Domácí klobásy734.11.2019284789
Prvni moje uzeni2531.10.201926053
Elektrická udírna z Mountfield1529.10.20197004
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20193777
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019131228
Kaiserova elektrická udírna1930.9.20197143
Nakládání a vakuování masa na uzení4424.9.2019116767
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20197447
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191518
Dehtování4625.8.201936447
Udírna dehtuje2625.8.201939809
Uzení masa5011.8.2019163001
Uzení domácích klobás15928.7.2019519207
Kyselost po uzení1126.7.201928446
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201920759
Generátor kouře3918.3.2019109132
Jake drevo2515.3.201927950
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197059
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019109496
Uzení Zadní Hovězí74.2.20198607
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194441
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201850647
Udírny Thermowind722.11.20187776
Dmácí uzený sýr4622.8.2018267381
A až Z o uzení2053.8.2018559283
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018349291
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201838101
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201874490
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018175737
Uzeni bucek6028.3.201885792
Špek1228.3.201856284
Plnička klobás143.2.201817837
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201811270
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186452
První klobásky5119.12.2017107002
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201749464
Průměr komínu k udírně22.8.20178640
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů