Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Kolik soli na lák na uzené?

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Každopádně je dobré maso ohřát na 65 st.C, a..., host, 30.12.2019
Zdravím, já nakládal 20-22g soli na kilo mas..., Radek.P, 22.12.2019
Zkoušel někdo rozehřívat maso před uzením př..., vyslouzil, 22.12.2019
Ano, 20 g na kilo masa a 20g na litr vody.. ..., host, 22.12.2019
Ahoj já to dělám jinak neřeším váhu masa a u..., radek.liberec, 9.5.2018
Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...>   

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.141.120 (?)
9.2.2012 9:35, počet návštěv: 187869
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám 10kg masa. Prvně naložím na sucho: 20g soli na 1kg masa. Potom naložím do láku, ale nedohledal jsem zde na diskuzích kolika % roztok si mám připravit.

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Kolik soli na lák na uzené?


iguka (18) - xxx.xxx.104.32 (?)
10.2.2012 12:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

na 10 kg masa se má dát celkem 500g soli, z toho 450g na sucho a poté do 5 l vody 50 g soli a 120g cukru, tedy celkem je to 5 % soli.

Připojit reakci
      

Kolik soli na lák na uzené?


vyslouzil (584) - xxx.xxx.102.7 (?)
10.2.2012 13:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já bych to obrátil. Na 10 kg masa 250g soli nasucho a zbylých 250g v 5 litrech láku.
V praxi dávám trochu míň

Připojit reakci
         

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.141.120 (?)
10.2.2012 14:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díky za rady.

Masa je nakonec 23kg, hlavně bůček bez kosti s kůží, 2 kýty, 2 krkovice.

Dávám 575g soli na sucho a 270g česneku (už se mě nechtělo loupat) a po 3 dnech 575g soli do 11,5 litru vody. Tu krvavou vodu po těch 3 dnech nebudu slévat.

Připojit reakci
            

Kolik soli na lák na uzené?


jezevec22 (18) - xxx.xxx.16.123 (?)
10.2.2012 15:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Asi bych s tou solí trochu šetřil, udávané množství je dle mého mínění jednou takové. Nevím do čeho jste to nakládal, ale na 25 - 30 kg masa řádně naskládané do nádoby (hrnce) mě stačí 5 litrů láku.

Připojit reakci
               

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.141.120 (?)
10.2.2012 18:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano, těch 5 litrů bude stačit.

Připojit reakci
                  

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.141.120 (?)
10.2.2012 18:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takže snížím množství soli. Celkem na 23 kg masa a 5 litrů láku dám 840g, což jsou 3%. (Na dno hrnce jsem dal 50g soli a pak každý kus masa vyválel v 25g soli na 1kg masa = 625g. Na 5 litrů láku dám 840-625=215g soli)

Připojit reakci
                     

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.141.120 (?)
13.2.2012 20:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mě to voní krásně - manželce je z toho zle.

Obrázky:
Maso po 3 dnech nasucho.
Maso po 3 dnech nasucho.
Připojit reakci
                        

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.141.120 (?)
14.2.2012 6:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso po 3 dnech nepustilo skoro žádnou vodu.

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.234.162 (?)
20.2.2012 18:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jsem zvědavý jak dlouho mi to vydrží ve sklepě, nejdřív tam bylo 5st. teď to šlo na 8st. Dnes to tam je 10.den a lák voní i vypadá perfektně

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Generátor kouře4222.1.2020119362
Kaiserova elektrická udírna3517.1.202014673
Lovecký a Turistický salám3415.1.2020124931
Uzení špeku915.1.2020930
Elektrická udírna z Mountfield2812.1.202014136
Uzení masa808.1.2020179059
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny255.1.202054370
Kolik soli na lák na uzené?5230.12.2019187870
Rychlosoli v mase - pro a proti624.12.201939423
Jak obalit uzené maso?422.12.20191628
Uzeni bucek633.12.201996408
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019128006
Uzení domácích klobás16023.11.2019542287
Udírna415.11.20191828
Domácí klobásy734.11.2019294512
Prvni moje uzeni2531.10.201928867
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194802
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019137341
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20199357
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20192343
Dehtování4625.8.201942751
Udírna dehtuje2625.8.201944989
Kyselost po uzení1126.7.201931080
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201923141
Jake drevo2515.3.201930582
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20198892
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019113612
Uzení Zadní Hovězí74.2.201911078
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20195461
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201856157
Udírny Thermowind722.11.20188992
Dmácí uzený sýr4622.8.2018276630
A až Z o uzení2053.8.2018579302
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018360258
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201842230
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201878931
Špek1228.3.201859593
Plnička klobás143.2.201819705
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201812863
Odkůrování polínek na uzení56.1.20187410
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů