Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Kolik soli na lák na uzené?

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Ahoj já to dělám jinak neřeším váhu masa a u..., radek.liberec, 9.5.2018
ještě tě čeká dlouhá cesta :D, přeji hodně ú..., host, 9.4.2018
No ale to se mi zdá jako logický postup, vše osoli..., host, 22.12.2016
To dáváte nasolené maso a ještě lák se s..., vyslouzil, 22.12.2016
To dáváte nasolené maso a ještě lák se solí?..., host, 21.12.2016
Stránky: 1, 2, 3, 4, 5   

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.141.120 (?)
9.2.2012 9:35, počet návštěv: 181810
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám 10kg masa. Prvně naložím na sucho: 20g soli na 1kg masa. Potom naložím do láku, ale nedohledal jsem zde na diskuzích kolika % roztok si mám připravit.

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Kolik soli na lák na uzené?


iguka (18) - xxx.xxx.104.32 (?)
10.2.2012 12:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

na 10 kg masa se má dát celkem 500g soli, z toho 450g na sucho a poté do 5 l vody 50 g soli a 120g cukru, tedy celkem je to 5 % soli.

Připojit reakci
      

Kolik soli na lák na uzené?


vyslouzil (575) - xxx.xxx.102.7 (?)
10.2.2012 13:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já bych to obrátil. Na 10 kg masa 250g soli nasucho a zbylých 250g v 5 litrech láku.
V praxi dávám trochu míň

Připojit reakci
         

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.141.120 (?)
10.2.2012 14:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díky za rady.

Masa je nakonec 23kg, hlavně bůček bez kosti s kůží, 2 kýty, 2 krkovice.

Dávám 575g soli na sucho a 270g česneku (už se mě nechtělo loupat) a po 3 dnech 575g soli do 11,5 litru vody. Tu krvavou vodu po těch 3 dnech nebudu slévat.

Připojit reakci
            

Kolik soli na lák na uzené?


jezevec22 (18) - xxx.xxx.16.123 (?)
10.2.2012 15:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Asi bych s tou solí trochu šetřil, udávané množství je dle mého mínění jednou takové. Nevím do čeho jste to nakládal, ale na 25 - 30 kg masa řádně naskládané do nádoby (hrnce) mě stačí 5 litrů láku.

Připojit reakci
               

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.141.120 (?)
10.2.2012 18:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano, těch 5 litrů bude stačit.

Připojit reakci
                  

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.141.120 (?)
10.2.2012 18:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takže snížím množství soli. Celkem na 23 kg masa a 5 litrů láku dám 840g, což jsou 3%. (Na dno hrnce jsem dal 50g soli a pak každý kus masa vyválel v 25g soli na 1kg masa = 625g. Na 5 litrů láku dám 840-625=215g soli)

Připojit reakci
                     

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.141.120 (?)
13.2.2012 20:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mě to voní krásně - manželce je z toho zle.

Obrázky:
Maso po 3 dnech nasucho.
Maso po 3 dnech nasucho.
Připojit reakci
                        

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.141.120 (?)
14.2.2012 6:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso po 3 dnech nepustilo skoro žádnou vodu.

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.234.162 (?)
20.2.2012 18:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jsem zvědavý jak dlouho mi to vydrží ve sklepě, nejdřív tam bylo 5st. teď to šlo na 8st. Dnes to tam je 10.den a lák voní i vypadá perfektně

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield215.12.20199925
Uzeni bucek633.12.201990790
Kaiserova elektrická udírna2628.11.201910059
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019122484
Uzení masa5724.11.2019168765
Uzení domácích klobás16023.11.2019529546
Jak obalit uzené maso?316.11.2019979
Udírna415.11.20191265
Lovecký a Turistický salám339.11.2019121912
Domácí klobásy734.11.2019289472
Prvni moje uzeni2531.10.201927359
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194306
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019134176
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20198274
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191920
Dehtování4625.8.201939060
Udírna dehtuje2625.8.201942122
Kyselost po uzení1126.7.201929544
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201921730
Generátor kouře3918.3.2019113016
Jake drevo2515.3.201929078
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197917
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019111189
Uzení Zadní Hovězí74.2.20199723
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194929
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201853043
Udírny Thermowind722.11.20188286
Dmácí uzený sýr4622.8.2018271245
A až Z o uzení2053.8.2018568483
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018353948
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201839864
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201876280
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018181811
Špek1228.3.201857863
Plnička klobás143.2.201818650
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201812008
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186818
První klobásky5119.12.2017109327
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201750893
Průměr komínu k udírně22.8.20179012
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů