Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Kolik soli na lák na uzené?

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Ahoj já to dělám jinak neřeším váhu masa a u..., radek.liberec, 9.5.2018
ještě tě čeká dlouhá cesta :D, přeji hodně ú..., host, 9.4.2018
No ale to se mi zdá jako logický postup, vše osoli..., host, 22.12.2016
To dáváte nasolené maso a ještě lák se s..., vyslouzil, 22.12.2016
To dáváte nasolené maso a ještě lák se solí?..., host, 21.12.2016
Stránky: 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.141.120 (?)
9.2.2012 9:35, počet návštěv: 157513
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám 10kg masa. Prvně naložím na sucho: 20g soli na 1kg masa. Potom naložím do láku, ale nedohledal jsem zde na diskuzích kolika % roztok si mám připravit.

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Kolik soli na lák na uzené?


iguka (18) - xxx.xxx.104.32 (?)
10.2.2012 12:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

na 10 kg masa se má dát celkem 500g soli, z toho 450g na sucho a poté do 5 l vody 50 g soli a 120g cukru, tedy celkem je to 5 % soli.

Připojit reakci
      

Kolik soli na lák na uzené?


vyslouzil (563) - xxx.xxx.102.7 (?)
10.2.2012 13:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já bych to obrátil. Na 10 kg masa 250g soli nasucho a zbylých 250g v 5 litrech láku.
V praxi dávám trochu míň

Připojit reakci
         

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.141.120 (?)
10.2.2012 14:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díky za rady.

Masa je nakonec 23kg, hlavně bůček bez kosti s kůží, 2 kýty, 2 krkovice.

Dávám 575g soli na sucho a 270g česneku (už se mě nechtělo loupat) a po 3 dnech 575g soli do 11,5 litru vody. Tu krvavou vodu po těch 3 dnech nebudu slévat.

Připojit reakci
            

Kolik soli na lák na uzené?


jezevec22 (18) - xxx.xxx.16.123 (?)
10.2.2012 15:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Asi bych s tou solí trochu šetřil, udávané množství je dle mého mínění jednou takové. Nevím do čeho jste to nakládal, ale na 25 - 30 kg masa řádně naskládané do nádoby (hrnce) mě stačí 5 litrů láku.

Připojit reakci
               

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.141.120 (?)
10.2.2012 18:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano, těch 5 litrů bude stačit.

Připojit reakci
                  

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.141.120 (?)
10.2.2012 18:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takže snížím množství soli. Celkem na 23 kg masa a 5 litrů láku dám 840g, což jsou 3%. (Na dno hrnce jsem dal 50g soli a pak každý kus masa vyválel v 25g soli na 1kg masa = 625g. Na 5 litrů láku dám 840-625=215g soli)

Připojit reakci
                     

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.141.120 (?)
13.2.2012 20:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mě to voní krásně - manželce je z toho zle.

Obrázky:
Maso po 3 dnech nasucho.
Maso po 3 dnech nasucho.
Připojit reakci
                        

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.141.120 (?)
14.2.2012 6:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso po 3 dnech nepustilo skoro žádnou vodu.

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.234.162 (?)
20.2.2012 18:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jsem zvědavý jak dlouho mi to vydrží ve sklepě, nejdřív tam bylo 5st. teď to šlo na 8st. Dnes to tam je 10.den a lák voní i vypadá perfektně

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Generátor kouře3918.3.201985830
Uzení masa studeným kouřem718.3.201912256
Dehtování4418.3.201921227
Jake drevo2615.3.201920389
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20192020
Prvni moje uzeni2315.3.201918343
Uzení masa496.3.2019143995
Udírna dehtuje221.3.201928378
Šunka bez rychlosolí 3526.2.201998337
Uzení Zadní Hovězí74.2.20193559
Uzení domácích klobás15115.1.2019470333
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20191982
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181282
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201835683
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20182693
Udírny Thermowind722.11.20183984
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201898796
Domácí klobásy6919.10.2018262865
Dmácí uzený sýr4622.8.2018247318
A až Z o uzení2053.8.2018499685
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018321326
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201831146
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201864879
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018157513
Lovecký a Turistický salám329.5.2018109100
Uzeni bucek6028.3.201869178
Špek1228.3.201849149
Plnička klobás143.2.201813323
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20187839
Odkůrování polínek na uzení56.1.20184578
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017118619
První klobásky5119.12.201793753
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201742838
Průměr komínu k udírně22.8.20176755
Zateplení udírny816.7.20178107
Udene kuriatko47.6.20175503
Uzený kapr3129.5.2017127067
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201730704
Drobící se se uzené maso47.3.20174817
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201713208
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů