Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Připravte si ty největší dobroty na kvalitních grilech Weber.


Uzení > Kolik soli na lák na uzené?

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.115.206 (?)
9.4.2018 23:22

ještě tě čeká dlouhá cesta :D, přeji hodně úspěchů a kvalitního suchého dřeva- to je základ, dobře osušit maso, neexperimentovat a netlačit na pilu :D.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
ještě tě čeká dlouhá cesta :D, přeji hodně ú..., host, 9.4.2018
No ale to se mi zdá jako logický postup, vše osoli..., host, 22.12.2016
To dáváte nasolené maso a ještě lák se s..., Miloš Vysloužil, 22.12.2016
To dáváte nasolené maso a ještě lák se solí?..., host, 21.12.2016
Tak už v tom začínám mít jasno, pan Vyslouži..., host, 21.12.2016

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.141.120 (?)
9.2.2012 9:35, počet návštěv: 122492
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám 10kg masa. Prvně naložím na sucho: 20g soli na 1kg masa. Potom naložím do láku, ale nedohledal jsem zde na diskuzích kolika % roztok si mám připravit.

Připojit reakci   
   

Kolik soli na lák na uzené?


Iguka (18) - xxx.xxx.104.32 (?)
10.2.2012 12:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

na 10 kg masa se má dát celkem 500g soli, z toho 450g na sucho a poté do 5 l vody 50 g soli a 120g cukru, tedy celkem je to 5 % soli.

Připojit reakci
      

Kolik soli na lák na uzené?


Miloš Vysloužil (517) - xxx.xxx.102.7 (?)
10.2.2012 13:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já bych to obrátil. Na 10 kg masa 250g soli nasucho a zbylých 250g v 5 litrech láku.
V praxi dávám trochu míň

Připojit reakci
         

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.141.120 (?)
10.2.2012 14:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díky za rady.

Masa je nakonec 23kg, hlavně bůček bez kosti s kůží, 2 kýty, 2 krkovice.

Dávám 575g soli na sucho a 270g česneku (už se mě nechtělo loupat) a po 3 dnech 575g soli do 11,5 litru vody. Tu krvavou vodu po těch 3 dnech nebudu slévat.

Připojit reakci
            

Kolik soli na lák na uzené?


jezevec (18) - xxx.xxx.16.123 (?)
10.2.2012 15:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Asi bych s tou solí trochu šetřil, udávané množství je dle mého mínění jednou takové. Nevím do čeho jste to nakládal, ale na 25 - 30 kg masa řádně naskládané do nádoby (hrnce) mě stačí 5 litrů láku.

Připojit reakci
               

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.141.120 (?)
10.2.2012 18:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano, těch 5 litrů bude stačit.

Připojit reakci
                  

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.141.120 (?)
10.2.2012 18:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takže snížím množství soli. Celkem na 23 kg masa a 5 litrů láku dám 840g, což jsou 3%. (Na dno hrnce jsem dal 50g soli a pak každý kus masa vyválel v 25g soli na 1kg masa = 625g. Na 5 litrů láku dám 840-625=215g soli)

Připojit reakci
                     

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.141.120 (?)
13.2.2012 20:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mě to voní krásně - manželce je z toho zle.

Obrázky:
Maso po 3 dnech nasucho.
Maso po 3 dnech nasucho.
Připojit reakci
                        

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.141.120 (?)
14.2.2012 6:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso po 3 dnech nepustilo skoro žádnou vodu.

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.234.162 (?)
20.2.2012 18:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jsem zvědavý jak dlouho mi to vydrží ve sklepě, nejdřív tam bylo 5st. teď to šlo na 8st. Dnes to tam je 10.den a lák voní i vypadá perfektně

Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.164.4 (?)
20.2.2012 18:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ať se ti to nezkazí,5 st.je maximum na delší dobu v láku

Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


Iguka (18) - xxx.xxx.104.32 (?)
22.2.2012 18:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No, teď to počasí je na prd., mám na balkoně naložené v láku masu a doufám, že se tomu nic nestane, když v noci klesá teplota na 0 °C nebo pod. Je ale pravda, že odpoledne u masa bylo 6°C. No teď v pátek má být 10 °C, tak snad se nic nestane, přemýšlím, že to dám radši do ledničky. Maso ještě týden musí počkat.

Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


Iguka (18) - xxx.xxx.104.32 (?)
22.2.2012 20:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na internetu jsem vyčetl, že teplota vzduchu při naložení musí být od 5 do 12°C s vlhkostí vzduchu do 75%, není to nějak moc??

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.234.162 (?)
23.2.2012 15:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Při 5st. vydrží 6 týdnů, při 12st. jen 10 dnů. Zjednodušeně. Záleží na hygieně při přípravě, jestli je tam jen obyčejná sůl nebo i dusičnan či dusitan, kvalita masa. Jakmile to přismrádne, tak je vymalováno.

Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


Iguka (18) - xxx.xxx.104.32 (?)
23.2.2012 18:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nebudu riskovat a přeskládal jsem maso do ledničky do té spodní plastové nádoby a dal jsem nový lák. Týden tam ještě musí maso  vydržet. Jaké máte zkušenosti s nakládáním masa do plastových nádob, doufám, že to maso do týdne nijak z plastu nepřismrádne. Nebo to takhle děláte z nouze normálně?

Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


Martin (30) - xxx.xxx.92.43 (?)
23.2.2012 20:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Extrémní přístup má můj tchán. Bydlí v paneláku a kvas švestek a naložené bůčky na uzení nakládá pouze do tlustostěných igelitových pytlů. Kdybych to nevěděl, tak bych to nepoznal. Berte pouze jako informaci...

Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


Miloš Vysloužil (517) - xxx.xxx.67.66 (?)
24.2.2012 7:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z plastové přihrádny lednice Vám maso určitě nenasmrádne. Copak v ledničce už něco nasmrádlo plastem? Jedině snad pachem jiné uskladněné potraviny.
    PE pytle nepovažuji za nic extrémního. Kdybych používal dřevěné nebo oprýskané smaltované nádoby jako někteří, vystlal bych je těmi pytli taky.

Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


vlapro (8) - xxx.xxx.39.112 (?)
25.2.2012 11:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já nakládám maso jen do plastových boxů, které mi vlezou přesně po dvou kusech do jedné police, ať je lednice ještě použitelná pro ostatní účely a nikdy nebyl problém. Bydlím taky v paneláku a tak jiná možnost není. V pohodě naložím 10 kg masa. Vladimír

Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.234.162 (?)
25.2.2012 20:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dnes jsem po 14 dnech lákování vyudil svých 23 masa (viz. výše).  Napoprvé se to povedlo.

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


Martin (30) - xxx.xxx.92.43 (?)
25.2.2012 20:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mě totok čeká zítra, naloženo 30 kg v masu (15dnů) a 6kg masy na kolobásy (3 dny). Maso bych rád nechal ještě týden, ale nemám čas příští týden vyudit. Venku se otepluje a 14 dnů navíc - to nebudu riskovat...

Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


Martin (30) - xxx.xxx.92.43 (?)
25.2.2012 21:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

...a hlavně, vypadá to Vaše uzené velmi dobře...

Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.72.3 (?)
5.3.2012 18:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den.

Od Arakain77

Přišel jsem pozdě z jiné poradny, ale přesto mi to nedá a také se podělím.Maso nakládám v zimě když je kolem nuly a nebo mrzne, na 10.kg masa 25,-35deka soli, česnek od oka podle chuti asi půl kila.Může být i víc.Soli by nemělo být méně, než těch 25.deka.První dva dny po naložení do soli s česnekem nechám na sucho, pak zaleju převařenou studenou vodou, aby bylo ponořené a zatížím deklem a nahoru žulovou kostku.Když bude soli půl kila(jak píšete)to taky nevadí, ale já jsem ho měl pak přesolené.V mrazu nechávám maso naložené i 4,až 5.týdnů.Pokud je nad nulou, tak hlídám lák a udím i po 14,dnech.To je pak méně nasáklé solí uvnitř.Udím bukovým a švestkovým dřevem maso cca10.hodin, bokovinu cca12,-14.hodin.Ze začátku 4,hodiny na vysokou teplotu kolem 85.-95,stupňů, pak kolem 65.-75.až do konce.

Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.234.162 (?)
7.3.2012 18:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tolik česneku? Já dal na 23kg masa 270g a bylo to moc.

Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


Martin (30) - xxx.xxx.92.43 (?)
7.3.2012 19:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Každému podle chuti, aneb není česnek jako česnek. Já na maso dávám podle oka, odhaduji na 30 Kg masa cca 0,5 kg česneku a chutná.

Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.115.206 (?)
9.4.2018 23:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ještě tě čeká dlouhá cesta :D, přeji hodně úspěchů a kvalitního suchého dřeva- to je základ, dobře osušit maso, neexperimentovat a netlačit na pilu :D.

Připojit reakci
                     

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.191.12 (?)
13.3.2012 11:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jinak pozor, každá sůl solí jinak laugh

Připojit reakci
   

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.210.254 (?)
7.4.2012 13:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ja maso obalím solí a vetřuji do masa, zbytek oklepnu a nechám 3 dni ležet v lednici při 4 st, po třech dnech maso opláchnu studenou vodou a zaliju 8 procentním lákem solící směsi a za 14dní nejvíc 3týdny maso opláchnu a vrazím do udírny, udím studeným kouřem asi 4 hod. potom dovařuju při 75! st asi hodinu nechám okapat a spátky do udírny tak 5hod.pozor při vaření na teplotu nesmí být víc jak 80st.tak udím několik let a vždy ok. používám bukovou a olšovou štěpku a topím el.spirálou.

Připojit reakci
   

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.227.2 (?)
12.4.2013 20:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso obalim v bezne soli, necham v hrnci v chladnu, nejmene 48h, vyndan,operu, vymyji hrnek, narovnam zpatky, zaliji nalevem vychladlim, tak,aby bylo maso ponorene.Nalev-na kazdy litr vody dam 5dkg Podravky,15-20minut povarim, necham vychladnout, maso zaliji, za 14-dni vydelam, rovnam do udirny a udim cca 70-75C, davam tvrde drevo, kazde druhe polinko beru z kyble s vodou.Vzdy, jedno polinko suche, druhe mokre, tak to stridam.A musi to byti tip top..At se dari.

Připojit reakci
      

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.96.186 (?)
25.3.2014 19:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

15kg masa, obaleno v 320g rychlosoli-Pragana, v lednici na 2,3 dny. Poté zaliju převařenou vodou. Nechám celkem 10dní naloženo. Moje 2. uzení. Foto z 1. uzení jsou výše. Už jsou to 2 roky. Tentokrát zkouším Pagandu. Minule jsem měl jen NaCl. V Pragandě je 0,3% NaNO2, to mě nepřijde jako dramatická dávka.

Obrázky:

Připojit reakci
         

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.96.186 (?)
28.3.2014 18:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso jsem dnes zalil lákem 4litry převařené vody s 80g rychlosoli Praganda. Tentokrát držím koncentraci na 2%, minulé uzení jsem držel 3% (to byl jen NaCl) a maso mohlo být méně slané. Za týden udím. Nebo to mám nechat 2 týdny?

Připojit reakci
            

Kolik soli na lák na uzené?


Jiří Kohoutek (23) - xxx.xxx.211.38 (?)
29.3.2014 12:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Osobně bych nikam nespěchal, když naložím např.sele na gril jen na týden, není tak lahodné jako to co bylo naloženo týdny dva, tak asi tak.Prostě pokud se maso nema tendenci kazit, raději jej nechám naloženo déle, je pak křehčí.Na to jestli jsem naložil jen do soli, či pragandy bych ohled nebral.Praganda je spíše konzervant, co zaručí masu pěknou růžovou barvu.

Připojit reakci
               

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.176.91 (?)
13.4.2014 7:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jsem si vědom, že vás nepotěším, ale zdá se mi, že vám tak nějak ujel vlak.Nemyslím to nijak ve zlém, jen mám zkušenost a určitě každý, že čím víc se s tím ser..te, tak ještě neznamená, že budete mít úspěch.To že jsem kdysi nakládal maso na 6 týdnů a stále jsem to musel hlídat, že jsme s kamarádem zachraňovali octem maso, které tchýně neuhlídala a stejně jsme ho nezachránili, protože ani dým tomu nepomůže, naopak.Tak to dělali lidi, když potřebovali uchovat maso co nejdéle a neměli mraznice.Neříkám že ty řízky nebo pečeně nebyla vynikající.Dneska uděláte lák pujčíte si stříkačku(pak si jí budete chtít koupit)a maso napícháte.Za 4 dny budete udit.Maso bude mít krásnou barvu, bude měké a když porota nebude přežraná a taky normální, tak vám to pochválí.Pokud si tam pozvete holku, která jí jen bílé maso a jen kuře a nejí nic jiného, tak to můžete nakládat 10 neděl.To jí nabídněte raději vločky.Tak může dopadnout i to opečovávané sele.Na pragandu mám taky názor.Buď se budu bát klobásového jedu nebo pragandy, která je jinak ve všem.I v té šunce, co papá dvouleté robátko.Takže jen v barvě to nevidím.Ale je to můj názor, víc nic.

Připojit reakci
   

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.96.186 (?)
12.4.2014 6:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dnes po 17dnech udíme.

Obrázky:

Připojit reakci
      

Kolik soli na lák na uzené?


Jiří Kohoutek (23) - xxx.xxx.211.38 (?)
12.4.2014 23:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Uvítal bych fotku velkého kousku masa na řezu.To bude rozhodující výpověď o tom zdali je maso dostatečně proleželé.

Připojit reakci
         

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.96.186 (?)
13.4.2014 8:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zatím jen toto. Udil jsem teprve po druhé a povedlo se. I když jsem použil jen 2% množství Pragany na maso i na lák, tak maso je dostatečně slané. Uzeno 10-12 hodin. Teplota kolísala 70-100, udržet to na 80 nešlo, když dám polénko tak z 70 na 100 a pak za hodinu klesla na 70. Uzeno na suché švestce a polosuchém buku. Chuťově hodnoceno velmi pozitivě. 

Obrázky:

Připojit reakci
            

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.96.186 (?)
13.4.2014 8:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Příště zkusím naložit do 2 -2,5% NaCl

Obrázky:

Připojit reakci
               

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.96.186 (?)
13.4.2014 8:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

S masem jsem v udírně nehybal, což je špatně, ale bylo mimo vývod kouřovodu, tak se nespálilo.

Obrázky:

Připojit reakci
                  

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.96.186 (?)
13.4.2014 8:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ve skutečnosti je světlejší.

Obrázky:

Připojit reakci
                     

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.96.186 (?)
13.4.2014 12:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Správně proleželé (nalákované) maso. Otázka je zdali je to uzené nebo pečené. Nejdůležitější je, že to chutná.

Obrázky:

Připojit reakci
                        

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.96.186 (?)
16.4.2014 20:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Letošní uzení bylo: 15 kg masa (směs bůček, kýta, krkovice), 300g Pragandy (v tom oválet maso a na 3dny do 5°C), 5litrů vody+100g Pragandy (maso vyndat po 3dnech a nalít lák, maso narovnat zpět), nechat 3 týdny při 5°C (jednou přerovnat-pro kontrolu). Udit dle velikost šrůtek 8-12 hodin bukem a švestkou, teplota 80 stačí.

Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.96.186 (?)
16.4.2014 20:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jednou za rok mě to baví vstávat ve 2 v noci končit v 16h

Obrázky:
krkovice
krkovice
Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.96.186 (?)
16.4.2014 20:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je vidět neprolákovaný kousek ve středu - 17 dní nestačilo. Ale nebojte, chutnalo moc.

Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.96.186 (?)
16.4.2014 20:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Příště: 15kg masa, 5 litrů vody+400g Pragandy a na 3 týdny do 5C, jednou přerovnám a do udírny na 80 na 8-12hodin na buk a švestku. Jednoduché a chutné.

Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.33.141 (?)
21.12.2016 21:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak už v tom začínám mít jasno, pan Vysloužil má pravdu. Já jsem dal teď 3% soli na sucho a 2,5% (25g na litr vody) do láku a je to pro mne tak akorát. Dle receptu jinde (praganda, udirny.com) 100g na litr vody je šílenost. Už jsem od oka přesolil uzené třikrát, tak už budu jen vážit.

Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.114.253 (?)
21.12.2016 22:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To dáváte nasolené maso a ještě lák se solí? Já dávám 25 g na kilo masa a natěsno do nádoby a zaliji vychladlou vodou.

Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


Miloš Vysloužil (517) - xxx.xxx.67.66 (?)
22.12.2016 7:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To dáváte nasolené maso a ještě lák se solí? Já dávám 25 g na kilo masa a natěsno do nádoby a zaliji vychladlou vodou.

Ano, maso solím 2 deka na kilo a vodu taky 2 deka na kilo (litr). Ono to v konečném důsledku vyjde skoro stejně stejně jako u Vás. Akorát u mě je zcela jedno, kolik té vody použiji, maso i lák budou stále stejně slané.

Připojit reakci
                           

Kolik soli na lák na uzené?


host - xxx.xxx.84.190 (?)
22.12.2016 7:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
No ale to se mi zdá jako logický postup, vše osolit na 2 %,když tedy někdo napíše, že si navážil 2 dkg soli na 1 kg masa.Jestli si nasypu do nádoby kilo soli a bůčky v tom obalím, tak solit vodu už asi nebudu.Zbytek soli vyhodím.To první je lepší volba.Ta třetí volba je nástřik.
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Generátor kouře3617.4.201848371
Závady při výrobě domácích uzenin?8411.4.2018270908
Kolik soli na lák na uzené?479.4.2018122493
Uzeni bucek6028.3.201844130
Uzení masa3728.3.2018110353
Špek1228.3.201837377
Problémy s plechovou udírnou 4616.3.201813807
Jake drevo1123.2.201811959
Plnička klobás153.2.20186317
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20182761
Odkůrování polínek na uzení56.1.20181531
Domácí klobásy6531.12.2017230887
A až Z o uzení19429.12.2017423164
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017101127
První klobásky5119.12.201775720
Udírna dehtuje1818.12.201715408
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201733902
Dmácí uzený sýr431.12.2017212007
Lovecký a Turistický salám3020.10.201791533
Nakládání a vakuování masa na uzení4217.8.201773931
Průměr komínu k udírně22.8.20173681
Zateplení udírny816.7.20173919
Udene kuriatko47.6.20173150
Uzený kapr3129.5.2017111445
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201723186
Prvni moje uzeni2111.3.201710971
Drobící se se uzené maso47.3.20172819
Uzení masa studeným kouřem25.3.20177036
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.20177856
Fuet164.1.201737186
Uzení domácích klobás14631.12.2016397257
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?2621.12.201649934
Dymbox825.11.201610857
Udírna4818.11.2016107643
Poličky do udírny126.8.20162740
Maso jíž ze začátku černé1524.7.201626466
Jak uchovávat klobásy?3427.6.201695541
Gril na cele pulky228.4.20164448
Klobásy opět nakyslé 1125.1.201618993
Uzení kolen410.1.201611562
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů