Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Klobásy opět nakyslé

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Topeniště máte nejspíš někdo od Ivančic, nen..., vyslouzil, 11.5.2018
Díky za rady. Asi bude problém s topením. Ně... , Maikls, 11.5.2018
Pokud nebylo maso zkažené, je chyba v uzení...., vyslouzil, 11.5.2018
Ten postup je tak správný, že není jasné, pr..., host, 10.5.2018
Zdravím, mám novou dřevěnou udírn..., Maikls, 10.5.2018
   << Předchozí příspěvky | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
      

Klobásy opět nakyslé


host - xxx.xxx.72.149 (?)
25.1.2016 11:20, počet návštěv: 29644
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jěště poznámku. Při uzení horkým kouřem má maso barvu hotového výrobku. Při studeném se dělá chyba, když se udí tak, aby mělo hned barvu hotového výtobku. Pak je přeuzený. Za studena uzený výrobek dozraje po cca 2-3týdnech větrání-sušení, Doba závisí na velikosti.

FO

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
         

Klobásy opět nakyslé


Maikls (2) - xxx.xxx.66.228 (?)
10.5.2018 13:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím,

mám novou dřevěnou udírnu na plechovém podstavci, topeniště a kouřovod také z plechu. Před uzením jsem udírnu dvakrát vypálil na prázdno. Po třetí jsem zkoušel udit kuřecí stehna. Přidaj jsem na plechové dno udírny písek pro odkapávání mastnoty, udírnu vyhřál a maso povesil. Teplota se pohybovala okolo 40-60°. Párkrát i vyšplhala i na 100° a musel jsem zavřit topeniště. Už po 2h bylo maso černé a hrozně smrdělo. Nevím jestli to bylo pískem, nebo špatným topením. Dřevo bylo bukové - suché.

Díky

Připojit reakci
            

Klobásy opět nakyslé


host - xxx.xxx.9.135 (?)
10.5.2018 19:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ten postup je tak správný, že není jasné, proč to má vady. Tomu že by písek způsobil zbarvení a zápach masa snad ani sám nemůžete věřit. Chyba je jinde, tady nevyvěštíme kde, protože vás při tom nikdo neviděl. "Vypalování" udírny je nesmysl. Kdo to dovede, udělá dobré uzené v jakékoliv bedně. 

Připojit reakci
               

Klobásy opět nakyslé


vyslouzil (564) - xxx.xxx.236.1 (?)
11.5.2018 9:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud nebylo maso zkažené, je chyba v uzení. Udírna patrně nemá správný tah a dehtuje. Vadí to zejména na zaačátku uzení, kdy maso není ještě prohřáté. Na studeném se pára s dehtem sráží a i ikdyž se později tah zlepší, maso zůstane nahořkle nakyslé.
   Částečným řešením je předehřát maso (ve vodě či v horkovdušné troubě) na teplotu uzení - 60 st a ze začátku neškrtit odvod kouře.

Připojit reakci
            

Klobásy opět nakyslé


Maikls (2) - xxx.xxx.66.228 (?)
11.5.2018 13:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díky za rady. Asi bude problém s topením. Někdy jsem přiložil hodně dřeva a pak vzduch škrtil.

Posílám ještě foto udírny.

Obrázky:

Připojit reakci
               

Klobásy opět nakyslé


vyslouzil (564) - xxx.xxx.236.1 (?)
11.5.2018 21:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Topeniště máte nejspíš někdo od Ivančic, není to nejlepší typ. Popelník je zbytečný a regulace přívodu vzduchu obtížná. Kalibr přívodné roury je v nepoměru k úzkému komínku, tah navíc brzdí nízká stříška.

Připojit reakci
1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kaiserova elektrická udírna1113.8.20191637
Uzení masa5011.8.2019154617
Elektrická udírna z Mountfield94.8.20193805
Tvrdá kůže na bůčku230.7.20192342
Uzení domácích klobás15928.7.2019499289
Kyselost po uzení1126.7.201926211
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201918765
Generátor kouře3918.3.2019100921
Dehtování4418.3.201929951
Jake drevo2615.3.201925175
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20195267
Prvni moje uzeni2315.3.201922554
Udírna dehtuje221.3.201934593
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019105331
Uzení Zadní Hovězí74.2.20196535
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20193461
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201844593
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20184522
Udírny Thermowind722.11.20186768
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018107849
Domácí klobásy6919.10.2018275135
Dmácí uzený sýr4622.8.2018259636
A až Z o uzení2053.8.2018534533
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018337946
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201835202
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201870524
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018167937
Lovecký a Turistický salám329.5.2018115064
Uzeni bucek6028.3.201878414
Špek1228.3.201853463
Plnička klobás143.2.201815960
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20189839
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185716
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017125321
První klobásky5119.12.2017101321
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201746780
Průměr komínu k udírně22.8.20177890
Zateplení udírny816.7.20179730
Udene kuriatko47.6.20176441
Uzený kapr3129.5.2017133616
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů