Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Klobásy opět nakyslé

Klobásy opět nakyslé


vyslouzil (584) - xxx.xxx.236.1 (?)
11.5.2018 21:27

Topeniště máte nejspíš někdo od Ivančic, není to nejlepší typ. Popelník je zbytečný a regulace přívodu vzduchu obtížná. Kalibr přívodné roury je v nepoměru k úzkému komínku, tah navíc brzdí nízká stříška.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2   
      

Klobásy opět nakyslé


host - xxx.xxx.72.149 (?)
25.1.2016 11:20, počet návštěv: 36393
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jěště poznámku. Při uzení horkým kouřem má maso barvu hotového výrobku. Při studeném se dělá chyba, když se udí tak, aby mělo hned barvu hotového výtobku. Pak je přeuzený. Za studena uzený výrobek dozraje po cca 2-3týdnech větrání-sušení, Doba závisí na velikosti.

FO

Připojit reakci   
         

Klobásy opět nakyslé


Maikls (2) - xxx.xxx.66.228 (?)
10.5.2018 13:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím,

mám novou dřevěnou udírnu na plechovém podstavci, topeniště a kouřovod také z plechu. Před uzením jsem udírnu dvakrát vypálil na prázdno. Po třetí jsem zkoušel udit kuřecí stehna. Přidaj jsem na plechové dno udírny písek pro odkapávání mastnoty, udírnu vyhřál a maso povesil. Teplota se pohybovala okolo 40-60°. Párkrát i vyšplhala i na 100° a musel jsem zavřit topeniště. Už po 2h bylo maso černé a hrozně smrdělo. Nevím jestli to bylo pískem, nebo špatným topením. Dřevo bylo bukové - suché.

Díky

Připojit reakci
            

Klobásy opět nakyslé


host - xxx.xxx.9.135 (?)
10.5.2018 19:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ten postup je tak správný, že není jasné, proč to má vady. Tomu že by písek způsobil zbarvení a zápach masa snad ani sám nemůžete věřit. Chyba je jinde, tady nevyvěštíme kde, protože vás při tom nikdo neviděl. "Vypalování" udírny je nesmysl. Kdo to dovede, udělá dobré uzené v jakékoliv bedně. 

Připojit reakci
               

Klobásy opět nakyslé


vyslouzil (584) - xxx.xxx.236.1 (?)
11.5.2018 9:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud nebylo maso zkažené, je chyba v uzení. Udírna patrně nemá správný tah a dehtuje. Vadí to zejména na zaačátku uzení, kdy maso není ještě prohřáté. Na studeném se pára s dehtem sráží a i ikdyž se později tah zlepší, maso zůstane nahořkle nakyslé.
   Částečným řešením je předehřát maso (ve vodě či v horkovdušné troubě) na teplotu uzení - 60 st a ze začátku neškrtit odvod kouře.

Připojit reakci
            

Klobásy opět nakyslé


Maikls (2) - xxx.xxx.66.228 (?)
11.5.2018 13:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díky za rady. Asi bude problém s topením. Někdy jsem přiložil hodně dřeva a pak vzduch škrtil.

Posílám ještě foto udírny.

Obrázky:

Připojit reakci
               

Klobásy opět nakyslé


vyslouzil (584) - xxx.xxx.236.1 (?)
11.5.2018 21:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Topeniště máte nejspíš někdo od Ivančic, není to nejlepší typ. Popelník je zbytečný a regulace přívodu vzduchu obtížná. Kalibr přívodné roury je v nepoměru k úzkému komínku, tah navíc brzdí nízká stříška.

Připojit reakci
1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kaiserova elektrická udírna3517.1.202014054
Lovecký a Turistický salám3415.1.2020124427
Uzení špeku915.1.2020687
Elektrická udírna z Mountfield2812.1.202013744
Uzení masa808.1.2020178277
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny255.1.202054052
Kolik soli na lák na uzené?5230.12.2019187099
Rychlosoli v mase - pro a proti624.12.201939259
Jak obalit uzené maso?422.12.20191571
Uzeni bucek633.12.201995998
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019127310
Uzení domácích klobás16023.11.2019541130
Udírna415.11.20191761
Domácí klobásy734.11.2019293988
Prvni moje uzeni2531.10.201928708
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194763
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019136977
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20199252
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20192308
Dehtování4625.8.201942395
Udírna dehtuje2625.8.201944724
Kyselost po uzení1126.7.201930929
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201922981
Generátor kouře3918.3.2019118093
Jake drevo2515.3.201930404
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20198771
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019113303
Uzení Zadní Hovězí74.2.201910937
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20195409
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201855822
Udírny Thermowind722.11.20188869
Dmácí uzený sýr4622.8.2018276217
A až Z o uzení2053.8.2018578353
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018359651
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201841951
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201878705
Špek1228.3.201859405
Plnička klobás143.2.201819565
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201812766
Odkůrování polínek na uzení56.1.20187350
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů