Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Klobásy opět nakyslé

Klobásy opět nakyslé


Maikls (2) - xxx.xxx.66.228 (?)
10.5.2018 13:11

Zdravím,

mám novou dřevěnou udírnu na plechovém podstavci, topeniště a kouřovod také z plechu. Před uzením jsem udírnu dvakrát vypálil na prázdno. Po třetí jsem zkoušel udit kuřecí stehna. Přidaj jsem na plechové dno udírny písek pro odkapávání mastnoty, udírnu vyhřál a maso povesil. Teplota se pohybovala okolo 40-60°. Párkrát i vyšplhala i na 100° a musel jsem zavřit topeniště. Už po 2h bylo maso černé a hrozně smrdělo. Nevím jestli to bylo pískem, nebo špatným topením. Dřevo bylo bukové - suché.

Díky

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2   
      

Klobásy opět nakyslé


host - xxx.xxx.72.149 (?)
25.1.2016 11:20, počet návštěv: 33731
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jěště poznámku. Při uzení horkým kouřem má maso barvu hotového výrobku. Při studeném se dělá chyba, když se udí tak, aby mělo hned barvu hotového výtobku. Pak je přeuzený. Za studena uzený výrobek dozraje po cca 2-3týdnech větrání-sušení, Doba závisí na velikosti.

FO

Připojit reakci   
         

Klobásy opět nakyslé


Maikls (2) - xxx.xxx.66.228 (?)
10.5.2018 13:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím,

mám novou dřevěnou udírnu na plechovém podstavci, topeniště a kouřovod také z plechu. Před uzením jsem udírnu dvakrát vypálil na prázdno. Po třetí jsem zkoušel udit kuřecí stehna. Přidaj jsem na plechové dno udírny písek pro odkapávání mastnoty, udírnu vyhřál a maso povesil. Teplota se pohybovala okolo 40-60°. Párkrát i vyšplhala i na 100° a musel jsem zavřit topeniště. Už po 2h bylo maso černé a hrozně smrdělo. Nevím jestli to bylo pískem, nebo špatným topením. Dřevo bylo bukové - suché.

Díky

Připojit reakci
            

Klobásy opět nakyslé


host - xxx.xxx.9.135 (?)
10.5.2018 19:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ten postup je tak správný, že není jasné, proč to má vady. Tomu že by písek způsobil zbarvení a zápach masa snad ani sám nemůžete věřit. Chyba je jinde, tady nevyvěštíme kde, protože vás při tom nikdo neviděl. "Vypalování" udírny je nesmysl. Kdo to dovede, udělá dobré uzené v jakékoliv bedně. 

Připojit reakci
               

Klobásy opět nakyslé


vyslouzil (575) - xxx.xxx.236.1 (?)
11.5.2018 9:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud nebylo maso zkažené, je chyba v uzení. Udírna patrně nemá správný tah a dehtuje. Vadí to zejména na zaačátku uzení, kdy maso není ještě prohřáté. Na studeném se pára s dehtem sráží a i ikdyž se později tah zlepší, maso zůstane nahořkle nakyslé.
   Částečným řešením je předehřát maso (ve vodě či v horkovdušné troubě) na teplotu uzení - 60 st a ze začátku neškrtit odvod kouře.

Připojit reakci
            

Klobásy opět nakyslé


Maikls (2) - xxx.xxx.66.228 (?)
11.5.2018 13:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díky za rady. Asi bude problém s topením. Někdy jsem přiložil hodně dřeva a pak vzduch škrtil.

Posílám ještě foto udírny.

Obrázky:

Připojit reakci
               

Klobásy opět nakyslé


vyslouzil (575) - xxx.xxx.236.1 (?)
11.5.2018 21:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Topeniště máte nejspíš někdo od Ivančic, není to nejlepší typ. Popelník je zbytečný a regulace přívodu vzduchu obtížná. Kalibr přívodné roury je v nepoměru k úzkému komínku, tah navíc brzdí nízká stříška.

Připojit reakci
1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield215.12.20198579
Uzeni bucek633.12.201988676
Kaiserova elektrická udírna2628.11.20199301
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019120949
Uzení masa5724.11.2019167094
Uzení domácích klobás16023.11.2019526353
Jak obalit uzené maso?316.11.2019861
Udírna415.11.20191131
Lovecký a Turistický salám339.11.2019121145
Domácí klobásy734.11.2019287923
Prvni moje uzeni2531.10.201926956
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194181
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019133289
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20198020
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191791
Dehtování4625.8.201938308
Udírna dehtuje2625.8.201941467
Kyselost po uzení1126.7.201929212
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201921452
Generátor kouře3918.3.2019111961
Jake drevo2515.3.201928699
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197620
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019110603
Uzení Zadní Hovězí74.2.20199412
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194794
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201852245
Udírny Thermowind722.11.20188144
Dmácí uzený sýr4622.8.2018269856
A až Z o uzení2053.8.2018565134
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018352260
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201839289
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201875627
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018179894
Špek1228.3.201857326
Plnička klobás143.2.201818416
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201811730
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186712
První klobásky5119.12.2017108562
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201750445
Průměr komínu k udírně22.8.20178928
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů