Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Kaiserova elektrická udírna

Kaiserova elektrická udírna


Optus (12) - xxx.xxx.99.36 (?)
28.11.2019 13:22

To bocin: v roce 1975 jsme s bráchou postavili velkou zděnou udírnu pro pět rodin, která perfektně fungovala řadu let. Jak dopadla nevím, všichni jsme z domova pryč, další čichají ke kytkám zespodu.
Posledních pár let mi udili kamarádi ve zděných, ale udírny kvůli stavbě domů zbourali. Sousedka má el. Kaiser, a tu jsem původně chtěl, ale když vidím tu nedostatečnou regulaci teploty a že bych musel investovat do pořádné regulace, tak ji nechci. Nehledě k tomu, že pokud si připlatím, budu mít podstatně míň práce a více komfortu s vlastním uzením. Takže s tebou souhlasím a půjdu do některého "automatu".

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3   
            

Kaiserova elektrická udírna


lubvac (3) - xxx.xxx.45.153 (?)
23.11.2019 17:20, počet návštěv: 1647
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, jak jste kupoval udírnu v Polsku? Jel jste přímo tam pro ní po předešlém objednání nebo jste si jí nechal poslat? Jak jste jí platil? děkuji

Připojit reakci   
               

Kaiserova elektrická udírna


Optus (12) - xxx.xxx.99.36 (?)
25.11.2019 13:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To lubvac: radek.liberec mi neodpověděl, snad odpovi tobě. Našel jsem udírnu BDSH S03, vypadá líp než Borniak. Pokud se koupí na některém e-shopu v Německu, vyjde i s dopravou podstatně levněji, než v ČR.

Připojit reakci
                  

Kaiserova elektrická udírna


lubvac (3) - xxx.xxx.45.153 (?)
25.11.2019 17:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jj díky to potom jsou rady tak říkajíc o ničen když jsou jen tak naznačený

Připojit reakci
                  

Kaiserova elektrická udírna


lubvac (3) - xxx.xxx.45.153 (?)
25.11.2019 17:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jj nevypadá zle. Borniak je dražší na druhou stanu si ho vetšina lidí chválí v Pl vyjde podstatně levněji než u nás otázka je jak by to bylo s případným servisem. Je to dilema

Připojit reakci
                     

Kaiserova elektrická udírna


bocin (6) - xxx.xxx.195.133 (?)
25.11.2019 22:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím. Já se při výběru elektrické udírny řídil požadavkem, aby uzení bylo radostí a ne otročinou... Když jsem začal před více než 30 - ti lety udit v udírně na chatě,  topil v garáži, kam jsem chodil přikládat, ve dne v noci hlídat, aby to nezhaslo, anebo neblaflo... bylo to zábavné, tehdy. Od té doby jsem kapku pokročil. Postavil velkou zděnou udírnu, topení klasika, kterou ale nyní předělávám - doplňuji o el. spirálu 2 kW a udělaný dymbox. Ale tu využívám čím dál méňe, protoža udit 60 kg masa mě už není potřeba a tak raději udím trochu méně a častěji. 

Takže pokud chcete z uzení mít radost a věnovat se u toho i jiné činnosti bez obavy, že to vyhasne, anebo se to vysuší, anebo chodit každou púl hodinu kropit, no to bude člověka bavit chvíli...  A pokud vám stačí pár šrůtků, anebo do 6 kg klobás na jednu udící várku, tak...

... doporučuji vybrat přístroj tak, aby zbytečné běhání kolem odpadlo, ale aby byl na druhé straně prostor k experimentům a vlastní tvořivosti.

Já mám udírnu Mountfield, kterou jsem ale musel "odladit" doplněním o dymbox a teď jsem spokojen.  Nedělám reklamu.

Šel jsem loni koupit věci na motorovou pilu a odešel s udírnou - stála mě 6000 kč, díky tomu kolu štěstí...

Velmi se mi líbí i Borniak. Cena je o něco vyšší, ale provoz je levný. A je to kompletní přístroj, bez nutnosti dodělávání, vyzkoušené ... 

Pak kanadská mašina Bradley by byla také dobrá volba   - ale cena provozu, tedy briket to zabíjí.

Ideální jsou štěpky, které si může uživatel udělat sám.

Kaise, další na trhu - je levná, ale já bych do toho nešel. Provedení nic moc a nějaké kropení,... no pro mne otrava. A kdo říká že mu to nevadí, tak budiž, ale já myslím že brzy změní názor...

Ještě jsem skouknul tu udírnu BDSH S 03 - to je taková obdoba Borniak, myslím že to by také šlo. 

Tak to je vše. Ať vám vše funguje k plné spokojenosti a hlavně chuti.      B.

Připojit reakci
                        

Kaiserova elektrická udírna


Optus (12) - xxx.xxx.99.36 (?)
28.11.2019 13:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To bocin: v roce 1975 jsme s bráchou postavili velkou zděnou udírnu pro pět rodin, která perfektně fungovala řadu let. Jak dopadla nevím, všichni jsme z domova pryč, další čichají ke kytkám zespodu.
Posledních pár let mi udili kamarádi ve zděných, ale udírny kvůli stavbě domů zbourali. Sousedka má el. Kaiser, a tu jsem původně chtěl, ale když vidím tu nedostatečnou regulaci teploty a že bych musel investovat do pořádné regulace, tak ji nechci. Nehledě k tomu, že pokud si připlatím, budu mít podstatně míň práce a více komfortu s vlastním uzením. Takže s tebou souhlasím a půjdu do některého "automatu".

Připojit reakci
1, 2, 3   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Elektrická udírna z Mountfield215.12.20198780
Uzeni bucek633.12.201988811
Kaiserova elektrická udírna2628.11.20199391
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019121157
Uzení masa5724.11.2019167295
Uzení domácích klobás16023.11.2019526730
Jak obalit uzené maso?316.11.2019876
Udírna415.11.20191147
Lovecký a Turistický salám339.11.2019121224
Domácí klobásy734.11.2019288078
Prvni moje uzeni2531.10.201926999
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194202
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019133365
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20198057
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191804
Dehtování4625.8.201938369
Udírna dehtuje2625.8.201941526
Kyselost po uzení1126.7.201929240
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201921483
Generátor kouře3918.3.2019112075
Jake drevo2515.3.201928726
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197658
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019110652
Uzení Zadní Hovězí74.2.20199458
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194811
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201852295
Udírny Thermowind722.11.20188159
Dmácí uzený sýr4622.8.2018270000
A až Z o uzení2053.8.2018565532
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018352396
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201839345
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201875673
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018180136
Špek1228.3.201857400
Plnička klobás143.2.201818441
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201811753
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186722
První klobásky5119.12.2017108658
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201750483
Průměr komínu k udírně22.8.20178942
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů