Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Kaiserova elektrická udírna

Kaiserova elektrická udírna


host - xxx.xxx.92.38 (?)
6.8.2019 17:07

To kropení mi taky trochu vadí. Když používám Dymbox, jsou v něm vždy suché piliny.  Když bych pikládal mokré piliny do kamen, komín bude brzy zasviněný dehtem. Jak se bude tvářit maso, nevím.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
To 189.121: v Kaiserové udírně se dá udit i ..., Optus, 4.1.2020
Moje el. udírna... , host, 29.12.2019
Jsem také jeden z nich. Přestalo mně bavit p..., host, 29.12.2019
To vyslouzil: nevím, jak jsou udiči v klasic..., Optus, 26.12.2019
To je jednoduché. Udiči v klasických udírnác..., vyslouzil, 25.12.2019
Stránky: 1, 2, 3, 4   

Kaiserova elektrická udírna


Optus (17) - xxx.xxx.63.130 (?)
4.8.2019 0:31, počet návštěv: 14481
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Vím, že se zde probírá "Elektrická udírna z Mountfield", ale já bych rád koupil udírnu KAISER z Budína, konkrétně izolovanou 80 v nerezu. Máte někdo zkušenost s touto či podobnou udírnou?

Připojit reakci   
   

Kaiserova elektrická udírna


bocin (9) - xxx.xxx.195.133 (?)
4.8.2019 20:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím.

Také jsem o ní uvažoval, dobrá cena a masivní provedení. Ale zarazil mne postup uzení, hlavně časté kropení pilin vodou. To u mne rozhodle, že ne.   B.

Připojit reakci
      

Kaiserova elektrická udírna


Optus (17) - xxx.xxx.63.130 (?)
6.8.2019 12:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To bocin: to mi nevadí, jdu pro pivo, pokropím, jdu si odlét kalíšek, pokropím, jdu se podívat na micáky, pokropím..... 

Připojit reakci
         

Kaiserova elektrická udírna


host - xxx.xxx.92.38 (?)
6.8.2019 17:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To kropení mi taky trochu vadí. Když používám Dymbox, jsou v něm vždy suché piliny.  Když bych pikládal mokré piliny do kamen, komín bude brzy zasviněný dehtem. Jak se bude tvářit maso, nevím.

Připojit reakci
            

Kaiserova elektrická udírna


Optus (17) - xxx.xxx.63.130 (?)
6.8.2019 17:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To 92.38: jenže piliny v "dymbox" hoří od sebe, piliny v elektrické (pokud použiji el. spirálu) hoří od té horké spirály. Proto se musí kropit, nebo být vlhké, aby ihned celý kastlík neblafl plamenem.

Připojit reakci
               

Kaiserova elektrická udírna


host - xxx.xxx.84.190 (?)
7.8.2019 6:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Koukám, že sem nastoupila zvláštní parta uzenařů. Takže vlastně spirála způsobí celoplošné vzniceni a vy potom hasite kropenim?Jinak to nefunguje?Co ty trubičky na rozvod dýmu, ty se při studenem uzeni neucpavaji dehtem.?Vsechno má své a proto třeba vznikání dehtu indikuje správnou teplotu, která má při uzeni být.Co když při vysoké vznikají nežádoucí závadné spaliny, které nechceme v mase mít?
Připojit reakci
                  

Kaiserova elektrická udírna


Optus (17) - xxx.xxx.63.130 (?)
7.8.2019 8:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To 84.190: proč zvláštní parta uzenářů? Na tvé otazky bych taky rád znal odpovědi, proto jsem založil toto téma. V mém předchozím příspěvku vypadlo slovo ASI "Proto se ASI musí kropit".

Nevím, o jakých trubičkách na rozvod dýmu píšeš.

Připojit reakci
                     

Kaiserova elektrická udírna


host - xxx.xxx.92.38 (?)
7.8.2019 9:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

to mi nevadí, jdu pro pivo, pokropím, jdu si odlét kalíšek, pokropím, jdu se podívat na micáky, pokropím...

Mně by to teda vadilo. Jdu pro pivo, pokropím, v tom někdo mi zavolá a než se vykecá, zapomenu na kropení - blaf! a udírna je v plamenech a maso v čudu.

Připojit reakci
                     

Kaiserova elektrická udírna


host - xxx.xxx.84.190 (?)
7.8.2019 12:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Čtu všechno, trubičky patří k elektrické udirne z MF. Čtu několik let od pana FO nebo pana rpstylle@ 👍přečti a nebudeš muset psát Asi, zakládat...
Připojit reakci
                        

Kaiserova elektrická udírna


host - xxx.xxx.70.189 (?)
12.8.2019 6:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takto som údil ja a nemalo to chybu.Údenie z marhulovým drevom.Dva plecy na pánte na sebe a spirála.

Foto

Obrázky:
Údenie
Údenie
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Generátor kouře4222.1.2020118851
Kaiserova elektrická udírna3517.1.202014482
Lovecký a Turistický salám3415.1.2020124730
Uzení špeku915.1.2020862
Elektrická udírna z Mountfield2812.1.202013981
Uzení masa808.1.2020178755
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny255.1.202054258
Kolik soli na lák na uzené?5230.12.2019187515
Rychlosoli v mase - pro a proti624.12.201939359
Jak obalit uzené maso?422.12.20191612
Uzeni bucek633.12.201996242
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019127695
Uzení domácích klobás16023.11.2019541783
Udírna415.11.20191795
Domácí klobásy734.11.2019294285
Prvni moje uzeni2531.10.201928823
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194787
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019137201
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20199321
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20192332
Dehtování4625.8.201942588
Udírna dehtuje2625.8.201944873
Kyselost po uzení1126.7.201931016
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201923087
Jake drevo2515.3.201930494
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20198844
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019113471
Uzení Zadní Hovězí74.2.201911007
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20195438
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201856033
Udírny Thermowind722.11.20188959
Dmácí uzený sýr4622.8.2018276417
A až Z o uzení2053.8.2018578885
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018359974
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201842126
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201878860
Špek1228.3.201859523
Plnička klobás143.2.201819654
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201812832
Odkůrování polínek na uzení56.1.20187380
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů