Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Jake drevo

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
už jsem se koukal na ceny dřeva a určitě to ..., Lukas84, 15.3.2019
Jak je to snamáčením dřeva před uzením??..., vyslouzil, 15.3.2019
Dobrý den.. Jak je to snamáčením dřeva před ..., Lukas84, 15.3.2019
Březové dřevo obsahuje hodně silic, díky čemuž hoř..., host, 24.2.2019
Vždyť s ni (brizou) taky nikdo netopí.Te..., vyslouzil, 24.2.2019
Stránky: 1, 2, 3   

Jake drevo


brasel (3) - xxx.xxx.246.121 (?)
30.6.2016 12:36, počet návštěv: 27951
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravim vsechny prosim vas sem zacatecnik, mohu pouzit bukove drevo ale syrove?? mam moznost v lese pokacet buk ale je mlady kmen kolem 20 az 30 cm, musim to odkurovat nebo muzu takto udit, moc dekuji vsem za radu

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Jake drevo


host - xxx.xxx.111.8 (?)
30.6.2016 17:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, použití bukového dřeva na uzení chválím ale musí být dřevo suché a ne jak píšete syrové pokácené a udit.Suché bukové dřevo se může použít i s kůrou.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
      

Jake drevo


vyslouzil (572) - xxx.xxx.236.1 (?)
5.7.2016 22:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Lepší je dřevo starší, ale mladé se dá použít taky. Samozřejmě suché, jak píše rpstylle. Kmeny a větve o průměru 30 cm považuji již za za starší.

Připojit reakci
         

Jake drevo


brasel (3) - xxx.xxx.246.58 (?)
7.7.2016 21:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dekuji moc

Připojit reakci
            

Jake drevo


host - xxx.xxx.111.183 (?)
22.7.2016 23:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Známí jednou udili čerstvým, asi 3 měsíce starým bukem. Měl jsem tam taky svoje, po svém naložené maso. Bylo to nejlepší uzené, jaké jsme kdy vyrobili. (A to míváme velmi slušné vždy.) Bylo šťavnaté a měkké víc než jindy, taky dřív hotové. Hoření musí probíhat s větším přívodem vzduchu, což procesu jen prospěje. Trochu jsem se obával dehtování, štiplavo- nahořklého ocasu v chuti a pod., ale nic takového nenastalo. Mám podezření, že suchost dřeva je démonizovaná a jako mýtus se to jen omílá desítky let furt dokola, aniž by to měl někdo seriózně ověřené. Byl to jen ten jeden případ, příště již bylo toto dřevo přece jen sušší.  Od té doby mi vrtá v hlavě teorie o přidávání páry do kouře, z nějakého vyvíječe. Ve větším množství, než sypat mokré piliny.   Rosťa

Připojit reakci
               

Jake drevo


vyslouzil (572) - xxx.xxx.236.1 (?)
23.7.2016 10:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jistěže s tou suchostí dřeva to není tak jasné.  Kamarád udí tak, že polovinu dřeva namočí den předem do vody a přikládá jedno polínko suché a jedno namočené. Výsledek je taky výborný.
   Já jsem úspěšně udil maso i klobásy i ve vodním grilu. V něm se topí suchým dřevem, ale mezi ohněm a masem je vsunut lavor s vařící vodou. Udí se tak současně suchým kouřem a párou. Navíc kapající tuk padá do vody a nepálí se. Problém je doplňování vřící vody, protože uzení přeci jen trvá déle než grilování. I tak je uzení výrazně rychlejší než v běžné udírně.

Připojit reakci
                  

Jake drevo


brasel (3) - xxx.xxx.247.242 (?)
2.8.2016 8:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dekuji vsem tak mam nalozeno jen 3kg bucek bez kosti, a kousek masa liboveho odrezek vse kolem jednoho kg mam to nalozene v bragande, dva dny jen na sucho a ted to mam v nalevu uz to bude 5dnu maso je ruzove voni super tak sem si rikal ze bych to v patek zacal udit, nikdy sem neudil tak mam strachace aby vse dopadlo dobre, mohu poprosit na co si dat pozor, drevo bude buk je tak od rijna pokacene, foto udirny udelam je drevena diky vsem moc

Obrázky:

Připojit reakci
                     

Jake drevo


host - xxx.xxx.247.30 (?)
6.8.2016 10:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak uz to je hotove udil sem to od 10,30 do pul devate do 19,00 na 50az 70 stupnu pak sem teplotu zvednul na 100 na hodku no a prej to je dobre

Obrázky:

Připojit reakci
         

Jake drevo


68cigi (1) - xxx.xxx.194.37 (?)
6.10.2016 13:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry den. Prosil bych o radu. Dá se udit mandlovym dřevem? Zatim sem udil višnovym a bylo to v pohodě, tak nevim jestli mandlon mohu použit. Jsem tady novej, nevěděl sem jak sem vložit članek, tak sem to psal reakci.

Připojit reakci
   

Jake drevo


bunny (2) - xxx.xxx.67.176 (?)
23.2.2018 0:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pri údení slivkovým drevom môžem použiť aj konáre s kôrou? doteraz som udil drevom bez kôry a je to celkom náročné to dávať preč, resp. ja som lenivý. ďakujem. 

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Udírna39.11.2019364
Lovecký a Turistický salám339.11.2019119316
Jak obalit uzené maso?27.11.2019291
Domácí klobásy734.11.2019284791
Prvni moje uzeni2531.10.201926054
Elektrická udírna z Mountfield1529.10.20197006
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20193778
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019131228
Kaiserova elektrická udírna1930.9.20197145
Nakládání a vakuování masa na uzení4424.9.2019116769
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20197452
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20191520
Dehtování4625.8.201936449
Udírna dehtuje2625.8.201939809
Uzení masa5011.8.2019163008
Uzení domácích klobás15928.7.2019519213
Kyselost po uzení1126.7.201928446
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201920759
Generátor kouře3918.3.2019109135
Jake drevo2515.3.201927952
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20197061
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019109496
Uzení Zadní Hovězí74.2.20198607
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20194441
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201850647
Udírny Thermowind722.11.20187776
Dmácí uzený sýr4622.8.2018267382
A až Z o uzení2053.8.2018559287
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018349295
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201838102
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201874491
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018175740
Uzeni bucek6028.3.201885797
Špek1228.3.201856285
Plnička klobás143.2.201817837
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201811270
Odkůrování polínek na uzení56.1.20186452
První klobásky5119.12.2017107002
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201749464
Průměr komínu k udírně22.8.20178640
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů