Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Jake drevo

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
už jsem se koukal na ceny dřeva a určitě to ..., Lukas84, 15.3.2019
Jak je to snamáčením dřeva před uzením??..., vyslouzil, 15.3.2019
Dobrý den.. Jak je to snamáčením dřeva před ..., Lukas84, 15.3.2019
Březové dřevo obsahuje hodně silic, díky čemuž hoř..., host, 24.2.2019
Vždyť s ni (brizou) taky nikdo netopí.Te..., vyslouzil, 24.2.2019
Stránky: 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   

Jake drevo


brasel (3) - xxx.xxx.246.121 (?)
30.6.2016 12:36, počet návštěv: 22479
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravim vsechny prosim vas sem zacatecnik, mohu pouzit bukove drevo ale syrove?? mam moznost v lese pokacet buk ale je mlady kmen kolem 20 az 30 cm, musim to odkurovat nebo muzu takto udit, moc dekuji vsem za radu

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Jake drevo


host - xxx.xxx.111.8 (?)
30.6.2016 17:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, použití bukového dřeva na uzení chválím ale musí být dřevo suché a ne jak píšete syrové pokácené a udit.Suché bukové dřevo se může použít i s kůrou.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
      

Jake drevo


vyslouzil (563) - xxx.xxx.236.1 (?)
5.7.2016 22:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Lepší je dřevo starší, ale mladé se dá použít taky. Samozřejmě suché, jak píše rpstylle. Kmeny a větve o průměru 30 cm považuji již za za starší.

Připojit reakci
         

Jake drevo


brasel (3) - xxx.xxx.246.58 (?)
7.7.2016 21:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dekuji moc

Připojit reakci
            

Jake drevo


host - xxx.xxx.111.183 (?)
22.7.2016 23:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Známí jednou udili čerstvým, asi 3 měsíce starým bukem. Měl jsem tam taky svoje, po svém naložené maso. Bylo to nejlepší uzené, jaké jsme kdy vyrobili. (A to míváme velmi slušné vždy.) Bylo šťavnaté a měkké víc než jindy, taky dřív hotové. Hoření musí probíhat s větším přívodem vzduchu, což procesu jen prospěje. Trochu jsem se obával dehtování, štiplavo- nahořklého ocasu v chuti a pod., ale nic takového nenastalo. Mám podezření, že suchost dřeva je démonizovaná a jako mýtus se to jen omílá desítky let furt dokola, aniž by to měl někdo seriózně ověřené. Byl to jen ten jeden případ, příště již bylo toto dřevo přece jen sušší.  Od té doby mi vrtá v hlavě teorie o přidávání páry do kouře, z nějakého vyvíječe. Ve větším množství, než sypat mokré piliny.   Rosťa

Připojit reakci
               

Jake drevo


vyslouzil (563) - xxx.xxx.236.1 (?)
23.7.2016 10:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jistěže s tou suchostí dřeva to není tak jasné.  Kamarád udí tak, že polovinu dřeva namočí den předem do vody a přikládá jedno polínko suché a jedno namočené. Výsledek je taky výborný.
   Já jsem úspěšně udil maso i klobásy i ve vodním grilu. V něm se topí suchým dřevem, ale mezi ohněm a masem je vsunut lavor s vařící vodou. Udí se tak současně suchým kouřem a párou. Navíc kapající tuk padá do vody a nepálí se. Problém je doplňování vřící vody, protože uzení přeci jen trvá déle než grilování. I tak je uzení výrazně rychlejší než v běžné udírně.

Připojit reakci
                  

Jake drevo


brasel (3) - xxx.xxx.247.242 (?)
2.8.2016 8:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dekuji vsem tak mam nalozeno jen 3kg bucek bez kosti, a kousek masa liboveho odrezek vse kolem jednoho kg mam to nalozene v bragande, dva dny jen na sucho a ted to mam v nalevu uz to bude 5dnu maso je ruzove voni super tak sem si rikal ze bych to v patek zacal udit, nikdy sem neudil tak mam strachace aby vse dopadlo dobre, mohu poprosit na co si dat pozor, drevo bude buk je tak od rijna pokacene, foto udirny udelam je drevena diky vsem moc

Obrázky:

Připojit reakci
                     

Jake drevo


host - xxx.xxx.247.30 (?)
6.8.2016 10:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak uz to je hotove udil sem to od 10,30 do pul devate do 19,00 na 50az 70 stupnu pak sem teplotu zvednul na 100 na hodku no a prej to je dobre

Obrázky:

Připojit reakci
         

Jake drevo


68cigi (1) - xxx.xxx.194.37 (?)
6.10.2016 13:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry den. Prosil bych o radu. Dá se udit mandlovym dřevem? Zatim sem udil višnovym a bylo to v pohodě, tak nevim jestli mandlon mohu použit. Jsem tady novej, nevěděl sem jak sem vložit članek, tak sem to psal reakci.

Připojit reakci
   

Jake drevo


bunny (2) - xxx.xxx.67.176 (?)
23.2.2018 0:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pri údení slivkovým drevom môžem použiť aj konáre s kôrou? doteraz som udil drevom bez kôry a je to celkom náročné to dávať preč, resp. ja som lenivý. ďakujem. 

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201916193
Generátor kouře3918.3.201993818
Dehtování4418.3.201925171
Jake drevo2615.3.201922480
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20193555
Prvni moje uzeni2315.3.201920318
Uzení masa496.3.2019148661
Udírna dehtuje221.3.201931046
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019101312
Uzení Zadní Hovězí74.2.20194915
Uzení domácích klobás15115.1.2019481253
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20192581
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181699
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201839244
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20183402
Udírny Thermowind722.11.20185393
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018102362
Domácí klobásy6919.10.2018267867
Dmácí uzený sýr4622.8.2018252892
A až Z o uzení2053.8.2018514116
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018328730
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201832899
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201867213
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018161724
Lovecký a Turistický salám329.5.2018111665
Uzeni bucek6028.3.201872663
Špek1228.3.201851011
Plnička klobás143.2.201814335
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20188683
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185104
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017121350
První klobásky5119.12.201796718
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201744488
Průměr komínu k udírně22.8.20177240
Zateplení udírny816.7.20178780
Udene kuriatko47.6.20175888
Uzený kapr3129.5.2017129508
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201731988
Drobící se se uzené maso47.3.20175095
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201714134
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů