Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.


Uzení > Jake drevo

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Problémem většiny amatérských uzenářů je vla..., vyslouzil, 30.7.2018
Na odkornění možná olše dobrá je, ale chut'o..., host, 30.7.2018
bunny : kůra by se odstraňovat měla a u sliv..., host, 29.7.2018
Kůru z udícího dřeva běžně neodstraňuju, ale..., vyslouzil, 23.2.2018
pri údení slivkovým drevom môžem použiť aj k..., bunny, 23.2.2018
Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Jake drevo


brasel (3) - xxx.xxx.246.121 (?)
30.6.2016 12:36, počet návštěv: 13695
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravim vsechny prosim vas sem zacatecnik, mohu pouzit bukove drevo ale syrove?? mam moznost v lese pokacet buk ale je mlady kmen kolem 20 az 30 cm, musim to odkurovat nebo muzu takto udit, moc dekuji vsem za radu

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Jake drevo


host - xxx.xxx.111.8 (?)
30.6.2016 17:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, použití bukového dřeva na uzení chválím ale musí být dřevo suché a ne jak píšete syrové pokácené a udit.Suché bukové dřevo se může použít i s kůrou.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
      

Jake drevo


vyslouzil (535) - xxx.xxx.236.1 (?)
5.7.2016 22:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Lepší je dřevo starší, ale mladé se dá použít taky. Samozřejmě suché, jak píše rpstylle. Kmeny a větve o průměru 30 cm považuji již za za starší.

Připojit reakci
         

Jake drevo


brasel (3) - xxx.xxx.246.58 (?)
7.7.2016 21:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dekuji moc

Připojit reakci
            

Jake drevo


host - xxx.xxx.111.183 (?)
22.7.2016 23:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Známí jednou udili čerstvým, asi 3 měsíce starým bukem. Měl jsem tam taky svoje, po svém naložené maso. Bylo to nejlepší uzené, jaké jsme kdy vyrobili. (A to míváme velmi slušné vždy.) Bylo šťavnaté a měkké víc než jindy, taky dřív hotové. Hoření musí probíhat s větším přívodem vzduchu, což procesu jen prospěje. Trochu jsem se obával dehtování, štiplavo- nahořklého ocasu v chuti a pod., ale nic takového nenastalo. Mám podezření, že suchost dřeva je démonizovaná a jako mýtus se to jen omílá desítky let furt dokola, aniž by to měl někdo seriózně ověřené. Byl to jen ten jeden případ, příště již bylo toto dřevo přece jen sušší.  Od té doby mi vrtá v hlavě teorie o přidávání páry do kouře, z nějakého vyvíječe. Ve větším množství, než sypat mokré piliny.   Rosťa

Připojit reakci
               

Jake drevo


vyslouzil (535) - xxx.xxx.236.1 (?)
23.7.2016 10:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jistěže s tou suchostí dřeva to není tak jasné.  Kamarád udí tak, že polovinu dřeva namočí den předem do vody a přikládá jedno polínko suché a jedno namočené. Výsledek je taky výborný.
   Já jsem úspěšně udil maso i klobásy i ve vodním grilu. V něm se topí suchým dřevem, ale mezi ohněm a masem je vsunut lavor s vařící vodou. Udí se tak současně suchým kouřem a párou. Navíc kapající tuk padá do vody a nepálí se. Problém je doplňování vřící vody, protože uzení přeci jen trvá déle než grilování. I tak je uzení výrazně rychlejší než v běžné udírně.

Připojit reakci
                  

Jake drevo


brasel (3) - xxx.xxx.247.242 (?)
2.8.2016 8:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dekuji vsem tak mam nalozeno jen 3kg bucek bez kosti, a kousek masa liboveho odrezek vse kolem jednoho kg mam to nalozene v bragande, dva dny jen na sucho a ted to mam v nalevu uz to bude 5dnu maso je ruzove voni super tak sem si rikal ze bych to v patek zacal udit, nikdy sem neudil tak mam strachace aby vse dopadlo dobre, mohu poprosit na co si dat pozor, drevo bude buk je tak od rijna pokacene, foto udirny udelam je drevena diky vsem moc

Obrázky:

Připojit reakci
                     

Jake drevo


host - xxx.xxx.247.30 (?)
6.8.2016 10:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak uz to je hotove udil sem to od 10,30 do pul devate do 19,00 na 50az 70 stupnu pak sem teplotu zvednul na 100 na hodku no a prej to je dobre

Obrázky:

Připojit reakci
         

Jake drevo


68cigi (1) - xxx.xxx.194.37 (?)
6.10.2016 13:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry den. Prosil bych o radu. Dá se udit mandlovym dřevem? Zatim sem udil višnovym a bylo to v pohodě, tak nevim jestli mandlon mohu použit. Jsem tady novej, nevěděl sem jak sem vložit članek, tak sem to psal reakci.

Připojit reakci
   

Jake drevo


bunny (2) - xxx.xxx.67.176 (?)
23.2.2018 0:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pri údení slivkovým drevom môžem použiť aj konáre s kôrou? doteraz som udil drevom bez kôry a je to celkom náročné to dávať preč, resp. ja som lenivý. ďakujem. 

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Dmácí uzený sýr454.8.2018221299
A až Z o uzení2053.8.2018441138
Jake drevo1430.7.201813696
Udírny Thermowind226.7.2018235
Dehtování227.6.20185230
Nakládání a vakuování masa na uzení4323.5.201880187
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018283814
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201822277
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201854079
Uzení masa389.5.2018117387
Generátor kouře369.5.201858182
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018130049
Lovecký a Turistický salám329.5.201896132
Uzeni bucek6028.3.201850198
Špek1228.3.201840152
Problémy s plechovou udírnou 4616.3.201819055
Plnička klobás153.2.20187992
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20184084
Odkůrování polínek na uzení56.1.20182292
Domácí klobásy6531.12.2017238141
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017105251
První klobásky5119.12.201780226
Udírna dehtuje1818.12.201718088
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201736201
Průměr komínu k udírně22.8.20174661
Zateplení udírny816.7.20174992
Udene kuriatko47.6.20173831
Uzený kapr3129.5.2017116540
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201725202
Prvni moje uzeni2111.3.201712740
Drobící se se uzené maso47.3.20173293
Uzení masa studeným kouřem25.3.20178212
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.20179175
Fuet164.1.201739495
Uzení domácích klobás14631.12.2016412216
Dymbox825.11.201612284
Udírna4818.11.2016113004
Poličky do udírny126.8.20163053
Maso jíž ze začátku černé1524.7.201628363
Jak uchovávat klobásy?3427.6.2016100211
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů