Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Jak uchovávat klobásy?

Jak uchovávat klobásy?


vyslouzil (590) - xxx.xxx.236.1 (?)
15.4.2020 23:42

Tento postup jsem nikdy nezkoušel a dvě věci mě od toho odrazují.
1. Spotřeba oleje musí být obrovská, ve sklenici je po naskládání klobás spousta místa.
2. Fermentace probíhá za účasti mikroorganizmů a jejich enzymů (obvykle se za tím účelem do masa přidávají startovací kultury). Budou-li klobásy bez mikrobů (např. teplým kouřem), pak fermentovat nebudou, pokud tam nějaké mikroorganizmy zůstanou, není jisté, zda způsobí fermentaci nebo zkažení.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4   
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.9.42 (?), 29.3.2015 8:44
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nikde som nepisal, že je to jediný správny spôsob udenia.. Len som sa snažil vysvetliť praxou overený spôsob udenia studeným dymom. A klobasky je čerstvá, dutinky vznikli pri krájaní / možno tupší nôž/..po čase a stvrdnutí - vyschnutí sa už žiadne dutinky pri rezaní nerobia. A kludne si prídite ochutnať wink

Připojit reakci   
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.1.230 (?), 29.3.2015 12:37
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nemá smysl porovnávat tyto dva druhy uzení, ale výrobek. Pokud je mým cílem klobása maďarského typu, tak studený. Pokud klobásy moravské, ostravské, pardubické, tak uzení teplé. Na slovensku se dělají klobásy ty maďarské (slovenské), proto tam všichni udí kouřem studeným. Pokud budu dělat tyrolský špek, tak budu udit studeným, pokud moravské uzené, tak kouřem teplým. Proto je zbytečné se dělit na dva tábory příznivců jednoho, nebo druhého druhu uzení. Já za sebe vyrábím klobásy maďarského typu, šunku jako Tyrolský špek, a slaninu (Bauchspeck) za studena tak, jak se to dělá na Slovenshu, zase studeným kouřem. A vůbec ne kvůli trvanlivosti, ale chuti. Co se týká děr v řezu klobásy na snímku, vidím to ne nedostatečné promíchání. Musí se míchat tak dlouho až to nejde z ruky a drží to pohromadě.

FO

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.8.177 (?), 29.3.2015 15:39
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na pripojenej fotografii je rez klobasky starej asi 3 mesiace. Skladovaná od vianoc 2014 v chladnej miestnosti. Postup prípravy ako som vyšššie spominal, udenie studeným dymom... Ako vidieť klobasková hmota pomaly schneje jasné, že v tomto stave už žiadne dutinky v hmote nie sú..wink

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.24.202 (?), 14.5.2016 20:13
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den. Můžete mi prosím prozradit postup konzervace naložením do oleje?

Předem ďekuji. pafr

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.236.1 (?), 15.5.2016 8:34
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A on takový způsob konzervace vůbec existuje?

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.24.202 (?), 15.5.2016 17:55
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den. Jak prosím konzervujete naložením do oleje?

Děkuji za odpověď.

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


vyslouzil (590) - xxx.xxx.92.38 (?), 17.5.2016 16:07
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já tedy nijak. Konzervaci olejem považuji za nerozum. Je to drahé a myslím, že klobásy v oleji nebudou ani zdravé ani chutné. Olej navíc žlukne. Dobře vysušené klobásy vydrží v chladné komoře dlouho, Ty šťavnaté lze dobře zmrazit, případně vysterilovat.

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.72.149 (?), 18.5.2016 8:26
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já dělám klobásy uzené za studena ("maďarského typu").  Po vyuzení se klobásy suší na tmavém chladném místě. Pak je zavakuuji po 4ks a dám do mražáku. Před spotřebou se ještě trochu dosuší. Takto vydrží rok.

FO

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.51.173 (?), 14.4.2020 12:26
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jednoduše. Klobásy se po vyuzení nechají  vychladnout,  naskládají se do sklenic a zalijí olejem  tak,  aby byly ponořeny. Pokud jsou dobře udělány a vyuzeny,  tak nestárnou a netvrdnou, v oleji  ještě zfermentují a zjemní.  Pokud ale uvnitř zůstaly živé nějaké  bakterie,  tak se zkazí.  Vyuzené klobásy by měly obsahovat spíš méně vody, protože olej zabrání  jejich vysušování  a naopak při  jejich fermentaci  by se šťáva mohla z klobás uvolňovat do oleje.

Vydrží v temnu a chladu nejméně dva roky.  Použitý olej chytne uzenou příchut a dá se dobře použít na pečení masa nebo do pánce na nesladké věci,  na guláš atd.

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


vyslouzil (590) - xxx.xxx.236.1 (?), 15.4.2020 23:42
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tento postup jsem nikdy nezkoušel a dvě věci mě od toho odrazují.
1. Spotřeba oleje musí být obrovská, ve sklenici je po naskládání klobás spousta místa.
2. Fermentace probíhá za účasti mikroorganizmů a jejich enzymů (obvykle se za tím účelem do masa přidávají startovací kultury). Budou-li klobásy bez mikrobů (např. teplým kouřem), pak fermentovat nebudou, pokud tam nějaké mikroorganizmy zůstanou, není jisté, zda způsobí fermentaci nebo zkažení.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů