Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Jak obalit uzené maso?

Jak obalit uzené maso?


Kudlin (1) - xxx.xxx.127.160 (?)
6.11.2019 20:10
Tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý večer. Tradičně kolem Vánoc udim bůčky a kotlety. Ví někdo jakým způsobem po vytažení z udírny obalit např. kotletu v paprice, zeleném pepři tak, aby to drželo? Zkoušel jsem hledat na Google i tady, ale nic. Nějaké potravinářské lepidlo, nebo lepidlo získat vyvařenim kotek a kolen? Děkuji za nápady. Honza
Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Jak obalit uzené maso?


host - xxx.xxx.183.58 (?), 7.11.2019 9:59
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Přeji pěkný den.

K obalení uzeného masa, ale i sýru můžeze použít potravinářskou metylcelulózu. Jde o zdravotně naprosto neškodné Éčko.

E 461 Methylcelulóza

Připojit reakci
      

Jak obalit uzené maso?


host - xxx.xxx.56.222 (?), 16.11.2019 16:52
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den

pro bůček se obvykle paprika nebo peř rozmíchá ve vajíčku a natírá už v průběhu uzení. Takž to bude fungovat i na jiné maso a dá se to i dosušit v troubě nejen v udíně. Na co hledat "neškodná" éčka.

VP

Připojit reakci
         

Jak obalit uzené maso?


host - xxx.xxx.127.160 (?), 22.12.2019 16:43
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravím, děkuji za nápady.Mám vyuzeno.Metylcelulózu jsem nevyzkoušel, cena je vysoká plus poštovné.Vajíčko jsem zkusil a funguje to bezvadně.Po dvou hodinách uzeni jsem maso vytáhnul, potřel vajíčkem, oválel v nadrcenemém koření a dal zpátky do udírny.Drželo to perfektně, takže až do konce uzení jsem už nepotíral.Kotleta obalená v 4 druhy pepřů je fantastická.Diky a dobrý kouř!
Připojit reakci
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020