Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Uzení > Jak obalit uzené maso?

Jak obalit uzené maso?


Kudlin (1) - xxx.xxx.127.160 (?)
6.11.2019 20:10, počet návštěv: 1571
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý večer. Tradičně kolem Vánoc udim bůčky a kotlety. Ví někdo jakým způsobem po vytažení z udírny obalit např. kotletu v paprice, zeleném pepři tak, aby to drželo? Zkoušel jsem hledat na Google i tady, ale nic. Nějaké potravinářské lepidlo, nebo lepidlo získat vyvařenim kotek a kolen? Děkuji za nápady. Honza
Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Jak obalit uzené maso?


host - xxx.xxx.183.58 (?)
7.11.2019 9:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Přeji pěkný den.

K obalení uzeného masa, ale i sýru můžeze použít potravinářskou metylcelulózu. Jde o zdravotně naprosto neškodné Éčko.

E 461 Methylcelulóza

Připojit reakci
      

Jak obalit uzené maso?


host - xxx.xxx.56.222 (?)
16.11.2019 16:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den

pro bůček se obvykle paprika nebo peř rozmíchá ve vajíčku a natírá už v průběhu uzení. Takž to bude fungovat i na jiné maso a dá se to i dosušit v troubě nejen v udíně. Na co hledat "neškodná" éčka.

VP

Připojit reakci
         

Jak obalit uzené maso?


host - xxx.xxx.127.160 (?)
22.12.2019 16:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravím, děkuji za nápady.Mám vyuzeno.Metylcelulózu jsem nevyzkoušel, cena je vysoká plus poštovné.Vajíčko jsem zkusil a funguje to bezvadně.Po dvou hodinách uzeni jsem maso vytáhnul, potřel vajíčkem, oválel v nadrcenemém koření a dal zpátky do udírny.Drželo to perfektně, takže až do konce uzení jsem už nepotíral.Kotleta obalená v 4 druhy pepřů je fantastická.Diky a dobrý kouř!
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kaiserova elektrická udírna3517.1.202014068
Lovecký a Turistický salám3415.1.2020124429
Uzení špeku915.1.2020687
Elektrická udírna z Mountfield2812.1.202013746
Uzení masa808.1.2020178280
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny255.1.202054059
Kolik soli na lák na uzené?5230.12.2019187109
Rychlosoli v mase - pro a proti624.12.201939259
Jak obalit uzené maso?422.12.20191572
Uzeni bucek633.12.201996002
Nakládání a vakuování masa na uzení4525.11.2019127323
Uzení domácích klobás16023.11.2019541139
Udírna415.11.20191761
Domácí klobásy734.11.2019293993
Prvni moje uzeni2531.10.201928710
Tvrdá kůže na bůčku516.10.20194763
Praglanda do masa nebo ne?3616.10.2019136981
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování1414.9.20199252
Naložené maso jde cítit po sádle, vyhodit?68.9.20192308
Dehtování4625.8.201942404
Udírna dehtuje2625.8.201944725
Kyselost po uzení1126.7.201930930
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201922982
Generátor kouře3918.3.2019118096
Jake drevo2515.3.201930404
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20198772
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019113306
Uzení Zadní Hovězí74.2.201910937
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20195409
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201855828
Udírny Thermowind722.11.20188869
Dmácí uzený sýr4622.8.2018276221
A až Z o uzení2053.8.2018578363
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018359656
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201841954
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201878707
Špek1228.3.201859406
Plnička klobás143.2.201819565
Plnění klobás mlýnkem1011.1.201812766
Odkůrování polínek na uzení56.1.20187350
Další diskuze: 1, 2, 3  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů