Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Jak dlouho vydrží vyuzené maso?

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Myslím, že hlavní rozdíl mezi masem z obchod..., vyslouzil, 10.5.2018
...a zavaruji 3 hodiny... Já zavař..., vyslouzil, 10.5.2018
A taky zalěží co to máš za maso jestli s jat..., radek.liberec, 9.5.2018
Jinak nevídím důvod to konzervovat na delěí ..., radek.liberec, 9.5.2018
Ahoj já si maso proto zavařuji a luxus možná..., radek.liberec, 9.5.2018
Stránky: 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   

Jak dlouho vydrží vyuzené maso?


host - xxx.xxx.39.202 (?)
5.12.2011 19:30, počet návštěv: 67212
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

chtěl bych se zeptat, poněvadž máme celkem velkou rodinu, tak jsem přemýšlel co dám svým dospělím bratrům a švagrům k vánocům. Napadlo mě výborné řešení - uzené... Kolega v práci mi naložil av domácí udírně vyudil cca 10 kg kýty a krkovičky. Je to vynikající... problém je v tom, že mi to donesl už na Mikuláše. Nevím, zda uzené vydrží do vánoc nebo ho mám pro jistotu zamrazit a pak rozmrazit - bojím se, že pak nebude tak šťavnaté (nejradši si hi všichni zakrojí na studeno s chlebem...) máte někdo zkušenosti se zamrazování - nebo si myslíte, žeto cca měsíc vydrží bez prblémů... díky za odpovědi a zkušenosti

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Jak dlouho vydrží vyuzené maso?


host - xxx.xxx.164.4 (?)
5.12.2011 19:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

je tady spousta vláken, tak čtěte a nezakládejte další

Připojit reakci
      

Jak dlouho vydrží vyuzené maso?


host - xxx.xxx.39.202 (?)
5.12.2011 20:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak to mi zkuste zkonkretizovat, přečetl jsem celou sekci, ale na toto jsem nanarazil, takže než budete negativní, tak díky za vlákno...

Připojit reakci
   

Jak dlouho vydrží vyuzené maso?


PP. (68) - xxx.xxx.70.100 (?)
6.12.2011 7:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To vám takto nikdo nevyvěští, záleží na způsobu uzení. Proto ta odpověď abyste četl. Nemůžete čekat, že na kouskách budou nálepky s dobou trvanlivosti. nejste v hypermarketu. Dříve selské uzené vydrželo v chladu několik měsíců, ale udilo se třebas týden.

Připojit reakci
      

Jak dlouho vydrží vyuzené maso?


host - xxx.xxx.164.4 (?)
6.12.2011 7:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pardon za odpudivou reakci, ale je tady už mnoho vláken asi 15 a ve všeh se dozvíte něco o uzení, ikdyž vlákno o tom přímo nemusí být a týkají se uzení, od dřeva na uzení, chyb při uzení, douzení koupeného, a až z o uzení, uzení salámu a další a další, to když přečtete, tak zjistíte, že nejdéle vydrží uzení studeným kouřem, ale je to zdlouhavé uzení a nikdo vám neřekne že vydrží tenhle kousek týden nebo půl roku, záleží na naložení, čerstvosti masa, suchosti dřeva-lepší suché, mokré maso zapařuje, je sice maso měkčí, ale méně vydrží, délce uzení teplým a studeným kouřem, kolik soli a jaké, koření-česnek a kolik, né cibuli... střívka-čerstvé nebo "načaté" atd.nějaké teploty a trvanlivost jsem popsal ve vláknu a až z o uzení, v dnešní době mražáků bych délku trvanlivosti neřešil, musel byste udit dlouho a ten dehet pak otírat a zbytek zkonzumovat, což není žádoucí, nejlépe dle mého je nahřáté maso ve vodě otřít, nechat v uďáku hodinu na 80-90 st.a pak sjet na 70 a tam dle velikosti 4-6 hodin doudit, po vychladnutí zkonzumovat, přebytek zamrazit, hoj Tonda

Připojit reakci
         

Jak dlouho vydrží vyuzené maso?


solutan (3) - xxx.xxx.168.9 (?)
6.12.2011 18:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Já udím studeným kouřem a maso mě vydrží minimálně rok zavěšené za hák na trámu na půdě kde protahuje a v zimě je tam teplota kolem nuly a v létě přes dvacet. Kýtu sníme do měsíce protože pak vysychá a není moc dobrá a šťavnatá. Bůček si necháváme dokud se nesní. Jednou jsem dostal vyuzené maso teplým kouřem od známého asi kilo a po týdnu v lednici už na něm byla plíseň. Takovéto uzené u mě není uzené, ale vařené okouřené maso. Ale zase na vaření s bramborovou kaší je lepší to uzené teplým kouřem.
Připojit reakci
            

Jak dlouho vydrží vyuzené maso?


miljan (1) - xxx.xxx.142.1 (?)
6.12.2011 20:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobré uzené dlouho nevydrží.
Připojit reakci
               

Jak dlouho vydrží vyuzené maso?


solutan (3) - xxx.xxx.168.9 (?)
6.12.2011 20:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Tak to je vyloženě nesmysl. Dříve se na vesnicích vždy udilo studeným kouřem a uzené vydrželo rok. Dnes se takové uzené prodává pod jménem Schwarzwaldská šunka a stojí kolem 300Kč/kg.
Připojit reakci
                  

Jak dlouho vydrží vyuzené maso?


host - xxx.xxx.178.112 (?)
7.12.2011 11:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

miljan to asi myslel, že dobré uzené nevydrží, protože se sní

Připojit reakci
            

Jak dlouho vydrží vyuzené maso?


host - xxx.xxx.59.222 (?)
11.12.2016 8:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

!Lednice není dobrá pro dlouhodobé skladování! Je v ní sice chladno, ale je i vlhko.Mnohel lepší je suchý chladný sklep nebo jiné místo kde je dostatek vzduchu.Dříve maso a klobásky a jiné se dávaly zavěšené do spíže.Maso postupem prosychá a ze salámu mi odkapával tuk, nevím jak jiné výrobky jak se chovají.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení masa studeným kouřem1019.4.201916193
Generátor kouře3918.3.201993817
Dehtování4418.3.201925171
Jake drevo2615.3.201922479
Sůl v naloženém mase na uzení1615.3.20193555
Prvni moje uzeni2315.3.201920318
Uzení masa496.3.2019148661
Udírna dehtuje221.3.201931046
Šunka bez rychlosolí 3526.2.2019101312
Uzení Zadní Hovězí74.2.20194915
Uzení domácích klobás15115.1.2019481252
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20192581
Tvrdá kůže na bůčku327.12.20181699
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201839243
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20183402
Udírny Thermowind722.11.20185393
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.2018102362
Domácí klobásy6919.10.2018267866
Dmácí uzený sýr4622.8.2018252892
A až Z o uzení2053.8.2018514112
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018328730
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201832899
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201867213
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018161724
Lovecký a Turistický salám329.5.2018111665
Uzeni bucek6028.3.201872663
Špek1228.3.201851011
Plnička klobás143.2.201814335
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20188683
Odkůrování polínek na uzení56.1.20185104
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017121350
První klobásky5119.12.201796718
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201744485
Průměr komínu k udírně22.8.20177240
Zateplení udírny816.7.20178780
Udene kuriatko47.6.20175888
Uzený kapr3129.5.2017129507
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201731988
Drobící se se uzené maso47.3.20175095
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201714134
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů