Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Uzení > Jak dlouho vydrží vyuzené maso?

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Myslím, že hlavní rozdíl mezi masem z obchod..., vyslouzil, 10.5.2018
...a zavaruji 3 hodiny... Já zavař..., vyslouzil, 10.5.2018
A taky zalěží co to máš za maso jestli s jat..., radek.liberec, 9.5.2018
Jinak nevídím důvod to konzervovat na delěí ..., radek.liberec, 9.5.2018
Ahoj já si maso proto zavařuji a luxus možná..., radek.liberec, 9.5.2018
Stránky: 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   

Jak dlouho vydrží vyuzené maso?


host - xxx.xxx.39.202 (?)
5.12.2011 19:30, počet návštěv: 61864
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

chtěl bych se zeptat, poněvadž máme celkem velkou rodinu, tak jsem přemýšlel co dám svým dospělím bratrům a švagrům k vánocům. Napadlo mě výborné řešení - uzené... Kolega v práci mi naložil av domácí udírně vyudil cca 10 kg kýty a krkovičky. Je to vynikající... problém je v tom, že mi to donesl už na Mikuláše. Nevím, zda uzené vydrží do vánoc nebo ho mám pro jistotu zamrazit a pak rozmrazit - bojím se, že pak nebude tak šťavnaté (nejradši si hi všichni zakrojí na studeno s chlebem...) máte někdo zkušenosti se zamrazování - nebo si myslíte, žeto cca měsíc vydrží bez prblémů... díky za odpovědi a zkušenosti

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Jak dlouho vydrží vyuzené maso?


host - xxx.xxx.164.4 (?)
5.12.2011 19:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

je tady spousta vláken, tak čtěte a nezakládejte další

Připojit reakci
      

Jak dlouho vydrží vyuzené maso?


host - xxx.xxx.39.202 (?)
5.12.2011 20:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak to mi zkuste zkonkretizovat, přečetl jsem celou sekci, ale na toto jsem nanarazil, takže než budete negativní, tak díky za vlákno...

Připojit reakci
   

Jak dlouho vydrží vyuzené maso?


PP. (68) - xxx.xxx.70.100 (?)
6.12.2011 7:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To vám takto nikdo nevyvěští, záleží na způsobu uzení. Proto ta odpověď abyste četl. Nemůžete čekat, že na kouskách budou nálepky s dobou trvanlivosti. nejste v hypermarketu. Dříve selské uzené vydrželo v chladu několik měsíců, ale udilo se třebas týden.

Připojit reakci
      

Jak dlouho vydrží vyuzené maso?


host - xxx.xxx.164.4 (?)
6.12.2011 7:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

pardon za odpudivou reakci, ale je tady už mnoho vláken asi 15 a ve všeh se dozvíte něco o uzení, ikdyž vlákno o tom přímo nemusí být a týkají se uzení, od dřeva na uzení, chyb při uzení, douzení koupeného, a až z o uzení, uzení salámu a další a další, to když přečtete, tak zjistíte, že nejdéle vydrží uzení studeným kouřem, ale je to zdlouhavé uzení a nikdo vám neřekne že vydrží tenhle kousek týden nebo půl roku, záleží na naložení, čerstvosti masa, suchosti dřeva-lepší suché, mokré maso zapařuje, je sice maso měkčí, ale méně vydrží, délce uzení teplým a studeným kouřem, kolik soli a jaké, koření-česnek a kolik, né cibuli... střívka-čerstvé nebo "načaté" atd.nějaké teploty a trvanlivost jsem popsal ve vláknu a až z o uzení, v dnešní době mražáků bych délku trvanlivosti neřešil, musel byste udit dlouho a ten dehet pak otírat a zbytek zkonzumovat, což není žádoucí, nejlépe dle mého je nahřáté maso ve vodě otřít, nechat v uďáku hodinu na 80-90 st.a pak sjet na 70 a tam dle velikosti 4-6 hodin doudit, po vychladnutí zkonzumovat, přebytek zamrazit, hoj Tonda

Připojit reakci
         

Jak dlouho vydrží vyuzené maso?


solutan (3) - xxx.xxx.168.9 (?)
6.12.2011 18:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Já udím studeným kouřem a maso mě vydrží minimálně rok zavěšené za hák na trámu na půdě kde protahuje a v zimě je tam teplota kolem nuly a v létě přes dvacet. Kýtu sníme do měsíce protože pak vysychá a není moc dobrá a šťavnatá. Bůček si necháváme dokud se nesní. Jednou jsem dostal vyuzené maso teplým kouřem od známého asi kilo a po týdnu v lednici už na něm byla plíseň. Takovéto uzené u mě není uzené, ale vařené okouřené maso. Ale zase na vaření s bramborovou kaší je lepší to uzené teplým kouřem.
Připojit reakci
            

Jak dlouho vydrží vyuzené maso?


miljan (1) - xxx.xxx.142.1 (?)
6.12.2011 20:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobré uzené dlouho nevydrží.
Připojit reakci
               

Jak dlouho vydrží vyuzené maso?


solutan (3) - xxx.xxx.168.9 (?)
6.12.2011 20:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Tak to je vyloženě nesmysl. Dříve se na vesnicích vždy udilo studeným kouřem a uzené vydrželo rok. Dnes se takové uzené prodává pod jménem Schwarzwaldská šunka a stojí kolem 300Kč/kg.
Připojit reakci
                  

Jak dlouho vydrží vyuzené maso?


host - xxx.xxx.178.112 (?)
7.12.2011 11:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

miljan to asi myslel, že dobré uzené nevydrží, protože se sní

Připojit reakci
            

Jak dlouho vydrží vyuzené maso?


host - xxx.xxx.59.222 (?)
11.12.2016 8:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

!Lednice není dobrá pro dlouhodobé skladování! Je v ní sice chladno, ale je i vlhko.Mnohel lepší je suchý chladný sklep nebo jiné místo kde je dostatek vzduchu.Dříve maso a klobásky a jiné se dávaly zavěšené do spíže.Maso postupem prosychá a ze salámu mi odkapával tuk, nevím jak jiné výrobky jak se chovají.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Šunka bez rychlosolí 3021.1.201993644
Uzení masa4620.1.2019134901
Uzení domácích klobás15115.1.2019454089
Udírna dehtuje197.1.201924443
Stavba udírny - komín ano/ne? 53.1.20191006
Tvrdá kůže na bůčku327.12.2018646
Problémy s plechovou udírnou 4819.12.201830609
Dehtování428.12.201816926
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování96.12.20181878
Udírny Thermowind722.11.20182791
Nakládání a vakuování masa na uzení4320.11.201893664
Uzení Zadní Hovězí420.11.20181942
Domácí klobásy6919.10.2018255869
Dmácí uzený sýr4622.8.2018240739
A až Z o uzení2053.8.2018482967
Jake drevo1430.7.201817154
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018309359
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201828744
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201861865
Generátor kouře349.5.201876795
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018150489
Lovecký a Turistický salám329.5.2018105444
Uzeni bucek6028.3.201863852
Špek1228.3.201846763
Plnička klobás143.2.201811714
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20186714
Odkůrování polínek na uzení56.1.20183923
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017114670
První klobásky5119.12.201789655
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201740982
Průměr komínu k udírně22.8.20176196
Zateplení udírny816.7.20177196
Udene kuriatko47.6.20175016
Uzený kapr3129.5.2017124326
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201729078
Prvni moje uzeni2111.3.201716425
Drobící se se uzené maso47.3.20174411
Uzení masa studeným kouřem25.3.201710658
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.201712049
Fuet164.1.201743969
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů