Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Připravte si ty největší dobroty na kvalitních grilech Weber.


Uzení > Generátor kouře

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Já nechávám maximálně 12hod. jde jen o nevon..., host, 17.4.2018
Omylem jsem zadal obrázek masa uzeného klasi... , host, 17.4.2018
Maso založím na sucho 1měsíc, omyju od přeby... , host, 17.4.2018
a nakonec... , host, 29.12.2017
dále... , host, 29.12.2017
Stránky: 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   

Generátor kouře


ohmbree (2) - xxx.xxx.186.254 (?)
21.1.2016 15:29, počet návštěv: 51574
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj nezkoušel někdo generátor kouře? děkuji

Připojit reakci   
Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
   

Generátor kouře


host - xxx.xxx.72.149 (?)
24.1.2016 20:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já se zabývá trochu jinou konstrukcí, ale princip je v podstatě stejný. Důležité je, aby se štěpky nedestilovala, ale spalovala s dostatkem vzduchu. Uvedené řešení je běžné a na netu v mnoha podobách předvedeno, takže jiste bude fungovat dobře.

FO

Připojit reakci
      

Generátor kouře


ohmbree (2) - xxx.xxx.186.254 (?)
25.1.2016 9:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den

pokud můžu poprosit o nějaký popis konstrukce nebo stručný plánek děkuji

Připojit reakci
      

Generátor kouře


host - xxx.xxx.189.2 (?)
24.1.2017 16:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, lze používat v generátoru kouře místo štěpky i tvrdé hobliny?

Připojit reakci
         

Generátor kouře


vyslouzil (524) - xxx.xxx.92.38 (?)
24.1.2017 18:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já to nevím. Používal jsem pouze štěpku k tomuto účelu koupenou (tuším 2-4 mm). U hoblin bych se bál, že budou hořet plamenem. Vzhledem k malé spotřebě dřevěné štěpky a její ceně (oproti ceně masa) nevidím moc prostoru na experimenty.

Připojit reakci
         

Generátor kouře


host - xxx.xxx.3.123 (?)
24.2.2017 23:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, myslím že v kombinaci s štěpkou ano. Právě druhý den udím poprve pomocí generátoru kouře. Já se inspiroval videem, kde předvádí toto zařízení a dávají tam štěpky s kombinací špalíků dřeva. Měl jsem jen štěpku, první den dobré (obsah vydržel 12 hodin), ale druhý den foukalo a rychle to spalovalo, zavřenou klapku na komíně jsem měl.
Proto jsem přidal naštípané špalíky velikosti jak se podařilo, přibližně 2,5 x 4 cm.

Není ovšem jedna konstrukce generátoru, já mám rouru asi o průměru 120 mm s lapačem kondenzátu a na začátku hoření zapínám komresorek. Konstrukci jsem okopčil na internetu. Nějaké to šroubení a kousky trubky. Někdo používá na generování kouře spirálu, také je další možnost, takový drátěný koš ve tvaru hl. ulity.Štěpka postupně uhořívá.

Na normální uzení, mám topeniště, ale snažím se vyudit studeným kouřem, proto generátor. Mám zděnou udírnu obloženou šamotem, používám pro kontrolu teploty el.spirálu asi jen 1000 - 1300W. Musím říct, že to v kombinaci s termostatem funguje dobře a zapíná při 18°C a po vypnutí dojde na teploměru hodnota 24°C.

Je to pokus, generátor jsem měl za den udělaný a náklady zanedbatelné. Maximálně zacpu díru do udírny, výhoda generátoru je ta, že můžete použít jakoukoliv krabici, bednu, udělat dveře a máte udírnu. Jak bude fungovat to je jiná a kdo nic nedělá, nic nepokazí.

S pozdravem Zdeněk  z.a.m@seznam.cz

Připojit reakci
            

Generátor kouře


host - xxx.xxx.191.16 (?)
16.4.2017 12:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tady je hotový generátor.

Obrázky:

Připojit reakci
               

Generátor kouře


vyslouzil (524) - xxx.xxx.236.1 (?)
16.4.2017 13:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Co povídáte. Žádná poslední příležitost k nákupu. Ten váš generátor je koupený z Polska, odkud vám ho pošlou za poloviční cenu, jmenuje se Dymbox.

Připojit reakci
                  

Generátor kouře


host - xxx.xxx.84.190 (?)
17.4.2017 8:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jeden Dymbox je menší 1.36 litru a stojí a stojí 1800kč.Ten větší jak čtu 2.32 litru stojí 2165kč.O tom je v inzerátu řeč.Pak musíte do polska zaplatit předem a pak zaplatit dopravné což dělá zhruba kolem pětistovky.Nedá se tedy říct, že by byl prodávající nějaký Obr zloděj. a že se to dá koupit za polovic.Každý si může vybrat.

Připojit reakci
                     

Generátor kouře


host - xxx.xxx.128.198 (?)
1.9.2017 20:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak jsem podle návodu udělal generátor kouře a udil bukovou štěpkou studeným kouřem, udírnu mám skvělou a když udím klasicky přes topeniště s 2,5 m dlouhou rourou do horní dřevěné zateplené udírny, tak to nemá chybu. Po použití generátoru kouře šlo všechno psům, kouř šel skvěle všechno se zdálo být ok ale po čase mi asi wenerátor dehtoval a dřevo jsem asi spíš destiloval, ale valilo se z něj vždy kouře dost, no vůbec nevím kde je chyba, jelikož generátor dává dostatek voˇbavého kouře, teplota uzení 20-25 %, ale po dvou dnech masio kyselý jako ocet no ani pes to nechtěl, nemá někdo zkušenosti, Jediné co jsme vypozorovL bylo to že jsme udil když bylo venku teplo cca 20 st. a udírna prostě neměla tah a kouř se v ní v podstatě válel a držel neb by krz ní proudil, to je jediné vysvětlení že udit astudeným kouřem se musí při nižší venkovní teplotě, jinak mně nic nenapadá.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Nakládání a vakuování masa na uzení4323.5.201875454
Dehtování1418.5.2018694
Dmácí uzený sýr4417.5.2018214514
Závady při výrobě domácích uzenin?8615.5.2018274514
Klobásy opět nakyslé 1611.5.201820127
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?3110.5.201851021
Uzení masa389.5.2018112657
Generátor kouře369.5.201851575
Kolik soli na lák na uzené?489.5.2018124655
Lovecký a Turistický salám329.5.201892833
Uzeni bucek6028.3.201845807
Špek1228.3.201838184
Problémy s plechovou udírnou 4616.3.201815559
Jake drevo1123.2.201812431
Plnička klobás153.2.20186743
Plnění klobás mlýnkem1011.1.20183243
Odkůrování polínek na uzení56.1.20181760
Domácí klobásy6531.12.2017232695
A až Z o uzení19429.12.2017427165
Praglanda do masa nebo ne?3628.12.2017102266
První klobásky5119.12.201776835
Udírna dehtuje1818.12.201716196
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny163.12.201734551
Průměr komínu k udírně22.8.20173951
Zateplení udírny816.7.20174168
Udene kuriatko47.6.20173325
Uzený kapr3129.5.2017112809
Jiný odstím ve středu masa 1812.5.201723677
Prvni moje uzeni2111.3.201711374
Drobící se se uzené maso47.3.20172946
Uzení masa studeným kouřem25.3.20177429
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.20178146
Fuet164.1.201737764
Uzení domácích klobás14631.12.2016401202
Dymbox825.11.201611232
Udírna4818.11.2016108943
Poličky do udírny126.8.20162815
Maso jíž ze začátku černé1524.7.201626962
Jak uchovávat klobásy?3427.6.201696780
Gril na cele pulky228.4.20164555
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů